Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 53
    i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    E mira eshte qe te gjithe te kuptohen ,kur je ne nje shtepi ...mos te harrojme dhe ne femrat ,se nje dite do bemi vjehrra,ashtu si jan bere nenat tone ...pra vetem mirkuptim mes njera-tjetres,se po patem mirkuptim me njera -tjetren ,edhe me burrin e ke mire(pra çelsi eshte tek vjehrra dhe nusja)
    Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Gjithnje Nusja eshte Problemi "Sepse eshte Nusja ajo qe ia rremben djalin Vjehrres dhe atë ne mes te shtepis se saj" (Doren ne zemer kjo eshte gje e rende)

Mos menduat ju femrat qe Vjehrra te ju pres ne shtepin e saj me tepih te kuq dhe nga nje masazh kineze per qdo te dielle
    Ketu fare nuk pajtohem me Ju,po neve qe i leme ata qe na linden e na rriten,athua nuk e kemi veshtir?Athua ato nuk jane nena,qe i lam te perlotura,per nje harmoni,e jo te trajtohemi si ,,rob''ne nuk ua rrembejm djemt,po djemt na marrin ne.Nje shembull:
    Lopa eshte shtaze,nuk di te mendoj,por kur e ndrron vendqendrimin duhet me e marr me te mire se qet shkelma!
    Kurse ne zoteri jemi qenje njerezore qe dijm te mendojm(bile nganjehere edhe ua kalojm ,,burrave''!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anëtarësuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Gjithnje Nusja eshte Problemi "Sepse eshte Nusja ajo qe ia rremben djalin Vjehrres dhe atë ne mes te shtepis se saj" (Doren ne zemer kjo eshte gje e rende)
    E per mu ketu qendron problemi i vertet duan te dyja te njejtin mashkull,(ne menyra te ndryshme sigurisht) Jane xheloze per dashurine qe ky mund ti dhuroje njeres apo tjetres.
    Nga nje ane Vjerra thote "eshte djali im nuk e ndaj me asnji"
    Nga ana tjeter Nusja thote"eshte burri im nuk du njeri te futet ne mes"
    E ketu lind konflikti ,pastaj njera thote fjala ime duhet te degjohet me shume se jam e madhja e shtepise ,tjetra thote per jeten time vendos vete "qe te jeni vjerre e mbare ,nuk ke pune me djemt e martuar"
    Nusja pa kuptuar se nuk mund te jete bashkshort i mire burri saj ,po nuk ishte djale i mire ne radhe te pare.
    Vjerra pa kuptuar se djali isaj nuk mund te jet bir i mire po nuk ishte bashkshort i lumtur.
    I shkreti burre -djal qe eshte midis dy zjarresh!

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Ketu fare nuk pajtohem me Ju,po neve qe i leme ata qe na linden e na rriten,athua nuk e kemi veshtir?Athua ato nuk jane nena,qe i lam te perlotura,per nje harmoni,e jo te trajtohemi si ,,rob''ne nuk ua rrembejm djemt,po djemt na marrin ne.Nje shembull:
    Lopa eshte shtaze,nuk di te mendoj,por kur e ndrron vendqendrimin duhet me e marr me te mire se qet shkelma!
    Kurse ne zoteri jemi qenje njerezore qe dijm te mendojm(bile nganjehere edhe ua kalojm ,,burrave''!
    Lol eshte nje detaj qe vendos ne kete pikë

"Sepse eshte Nusja ajo qe ia rremben djalin Vjehrres dhe atë ne mes te shtepis se saj"

Vjehrra e perjeton keq , kur nusja mbrenda nje kohe te shkurt vendos regjim ne djalin e saj dhe me e keqja eshte qe kete e bene ne shtepin e saj.

E di nje rast te vertet aman : U martua nje qift dhe pas disa diteve, ne dhome duke biseduar gruaja dhe burri, gruaja po i thote burrit: kam ndegju qe e ke nanen e shtire- burri po ja kthen: mos e ndegjo ka te ha m*ut ajo (per nenen e saj). Per koiqindenc vjehrra e ndegjon djalin e saj duke thene keshtu, aman peson infarkt menjeher dhe vdes. (I kam te njohur personazhet e ketij rasti). D.m.th Nusja ka arritur qe ta hipnotizoj burrin deria ne ate mase sa qe ta thote kete fjal aq te rende per nenen e saj.

D.m.th qdo nuse eshte e prirur qe te vendos ndikimin e saj ne shtepi dhe duke e para kete synim vjehrra aman qet zjarr prej goje dhe e perjeton keq.

Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin

Po mire e ke,por nese edhe ai ,,mysafir''mundohet qe ne start te sundoj ne ate shtepi,pa iu dite ,,hujin'' shum leht lind konflikti!Nese sejcila nga ne nisemi nga mamat tona,gjithmon do te kishim raporte te mira me vjerrat!Ani qe i kuptoj deri dikund vjerrat,e kan te veshtir te pajtohet me at qe djalin duhet ta ndaj me dikend ,,te huaj'' pasi ajo harron qe edhe ajo ishte nuse!

Nusja si anetare e re dhe poashtu e si person i huaj ne shtepi, patjeter qe kultura e jetes se saj duhet e bej perpjekje qe te inkorporohet ne normat e ambientit te ri, ne at familje.

Shembull: Nese shkon nje shtetas italian ne Gjermani, ateher ai duhet te ndryshoj mentalitet dhe te filloj te pershtatet me normat dhe ligjet e shtetit gjerman dhe jo te rraf gjoks ne mes te berlinit dhe te mohoj qdo rregull te shtetit gjerman.

Edhe te nusja ashtu eshte, sepse nusja duhet te kuptoj qe ne momentin qe ka ardhur ne shtepi te burrit, nuk ka ardhur ne gjep te burrit, por ka ardhur ne nje ambient ne te cilin ka edhe familjar te tjere dhe nuk duhet qe te sjell nje pako te veten rregullash ne ate shtepi, por me nje lloj durimi te arrij qe ti pranoj ato rregulla qe gjenden ne ate shtepi, e jo te filloj me konflikt me rregullat e shtepis se burrit
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 01-10-2009 më 07:18
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga klara2009 Lexo Postimin
    E per mu ketu qendron problemi i vertet duan te dyja te njejtin mashkull,(ne menyra te ndryshme sigurisht) Jane xheloze per dashurine qe ky mund ti dhuroje njeres apo tjetres.
    Nga nje ane Vjerra thote "eshte djali im nuk e ndaj me asnji"
    Nga ana tjeter Nusja thote"eshte burri im nuk du njeri te futet ne mes"
    E ketu lind konflikti ,pastaj njera thote fjala ime duhet te degjohet me shume se jam e madhja e shtepise ,tjetra thote per jeten time vendos vete "qe te jeni vjerre e mbare ,nuk ke pune me djemt e martuar"
    Nusja pa kuptuar se nuk mund te jete bashkshort i mire burri saj ,po nuk ishte djale i mire ne radhe te pare.
    Vjerra pa kuptuar se djali isaj nuk mund te jet bir i mire po nuk ishte bashkshort i lumtur.
    I shkreti burre -djal qe eshte midis dy zjarresh!
    Ke kapur temen tash ti

Nusja duhet ta pranoj Faktin se nuk mund te jete Vajza e vjehrres dhe kesisoj te mos prete nje dashuri te tille nga vjehrra dhe tjetra qe eshte shume e rendesishme qe gjithnje eshte vendimtare eshte fakti se kemi nje keqinterpretim ndjenjash tek vjehrra: Cdo nene mendon per djalin e saj, se edhe po ti ofrohet Miss Bota per grua djalit te saj, perseri vlerson se nuk e meriton djalin e saj. D.m.th nga dashuria dhe dhembja qe ka per djalin e saj ,derisa e rriti me aq mund, mendon se ka nje krijese me te bukuren dhe me te shtrejten ne jeten e saj dhe duke u nisur nga ky fakt, qdo nuse qe vjen dhe e merrë djalin e saj aq te dashur dhe te shtrejt, konsideron qe nuk e meriton djalin e saj.

Dhe kjo ndjenje Nenen apo Vjehrren e percjelle gati gjithnje ne raport me nusen dhe gjithnje do te thote ne vete: Kjo nuse nuk eshte per djalin tim sepse djali im eshte me i miri.

Nese marrim rastin tjeter, ateher gati pothuajse eshte e njejtë, d.m.th qdo Nene mendon per vajzen e saj se eshte me e mire dhe se nuk ka djale ideal per vajzen e saj (sepse per nenen qdo femije i saj eshte krijesa me e shtrejt dhe me e dashur).
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 01-10-2009 më 07:24

Anëtarësuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Cdo nene mendon per djalin e saj, se edhe po ti ofrohet Miss Bota per grua djalit te saj, perseri nuk e meriton djalin e saj. D.m.th nga dashuria dhe dhembja qe ka per djalin e saj ,derisa e rriti me aq mund, mendon se ka nje krijese me te bukuren dhe me te shtrejten ne jeten e saj dhe duke u nisur nga ky fakt, qdo nuse qe vjen dhe e merrë djalin e saj aq te dashur dhe te shtrejt, konsideron qe nuk e meriton djalin e saj.

Dhe kjo ndjenje Nenen apo Vjehrren e percjelle gati gjithnje ne raport me nusen dhe gjithnje do te thote ne vete: Kjo nuse nuk eshte per djalitn tim sepse djali im eshte me i miri.
    Pra ju po thoni qe si do te sillet nusja,vjerra ska per ta pranu kurre si te denj per djalin e saj?
    Ateher sipas jush faji qendron krejtesisht tek vjerra qe nuk vlereson nusen sa duhet se e shef birin e vet si hyjni(te pa arritshem nga asnje femer).

Po vjerra ka qene dikur nuse vet dhe eshte me teper ne gjendje ta kuptoje poziten e nuses.
    Apo don ti shly tek nusja vet ,ato qe ka heq prej vjerres saj kur ishte e re?
    Mendoj se nese eshte deshira e mire nga te dyja palet nuk ka penges te pakaercyeshme.
    Nese te dyja e duan djalin duhet per hir te dashurise per te, te tolerojne njera-tjetren.Sepse kush e vuan me teper kete situate eshte mikerisht mashkulli qe gjendet ne mes.
    Si i thon asaj shprehjes:Per hater te qengjit ,do ha mishin e qenit!

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Pra ju po thoni qe si do te sillet nusja,vjerra ska per ta pranu kurre si te denj per djalin e saj?
    Ateher sipas jush faji qendron krejtesisht tek vjerra qe nuk vlereson nusen sa duhet se e shef birin e vet si hyjni(te pa arritshem nga asnje femer).

Po vjerra ka qene dikur nuse vet dhe eshte me teper ne gjendje ta kuptoje poziten e nuses.
    Apo don ti shly tek nusja vet ,ato qe ka heq prej vjerres saj kur ishte e re?
    Mendoj se nese eshte deshira e mire nga te dyja palet nuk ka penges te pakaercyeshme.
    Nese te dyja e duan djalin duhet per hir te dashurise per te, te tolerojne njera-tjetren.Sepse kush e vuan me teper kete situate eshte mikerisht mashkulli qe gjendet ne mes.
    Si i thon asaj shprehjes:Per hater te qengjit ,do ha mishin e qenit!
    He de mo se edhe ti ke per tu bere vjehrrë, asaj rruge po shkon

Lol jam avokati i Vjehrrave ne kete teme dhe skam per tu ndalur deri ne kontestin e fundit

Mi kuptoni Vjehrrat aman

Vjehrrat shpeshhere dijn te jen te paarsyshme, kjo shpjegohet per faktin se ne momentin qe vjen Nusja dhe e bene per vete djalin e saj, ateher nena nga dhembja dhe pamundesia qe te pranoj kete realitet, ateher ne mendjen dhe psikiken e saj nuk ka stabilitet te qendrueshem dhe gjithnje eshte nervoze dhe ne momentin qe ka edhe cytje nga nusja, ateher kan per tu paraqitur disa veprime tek vjehrra, mjaft qe quditshme dhe aspak te arsyeshme, mirpo kjo gjithnje kuptohet per faktin se njeriu si njeri gjatë existences se tij, me mentalitet eshte dy here femije, njeher kur eshte foshnje dhe njeher kur plaket dhe fillojn ta leshojn efektet nervore dhe qka eshte me e keqja tek "Femija-Plak" eshte se ne kete moshe perkunder femijeve qe duhen dhe perqafen nga te gjithe, plaku konsiderohet nga te tjeret si nje "neveri" dhe shume pak nga te tjeret mund te duhet dhe keshtu plaku ndjehet i braktisur nga te tjeret dhe ka nevoj pothuajse si femija per perkujdesje dhe nese nuk qan per kete tretman te keq siq bene femija, ateher ka per te demostruar ne menyra te quditshme dhe te paarsyeshme ndaj ketij tretmani te keq. - D.m.th pak a shume mentaliteti i nje te moshuari eshte i ngjajshem me te femijeve, keshtu qe nusja duhet ta kete parasysh kete fakt dhe te duroj me shume para nje realiteti te tillë.

----------

Ndal Dhunen Ndaj Vjehrrave
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 01-10-2009 më 08:24

Anëtarësuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660

Lol jam avokati i Vjehrrave ne kete teme dhe skam per tu ndalur deri ne kontestin e fundit

Mi kuptoni Vjehrrat aman

Vjehrrat shpeshhere dijn te jen te paarsyshme, kjo shpjegohet per faktin se ne momentin qe vjen Nusja dhe e bene per vete djalin e saj, ateher nena nga dhembja dhe pamundesia qe te pranoj kete realitet, ateher ne mendjen dhe psikiken e saj nuk ka stabilitet te qendrueshem dhe gjithnje eshte nervoze dhe ne momentin qe ka edhe cytje nga nusja, ateher kan per tu paraqitur disa veprime tek vjehrra, mjaft qe quditshme dhe aspak te arsyeshme.
    Po ju thoni qe jeni avokati i vjerrave ,po me keto qe shkruani nxirrni te pafajshme nuset !
    Ju po pohoni qe fajin e kane vjerrat ,jane psikikisht te pastabilizume,nervoze dhe veprojne ne menyre te paarsyeshme!
    Ateher simbas jush faji i vetem i nuseve eshte qe nuk kuptojne qe vjerra ka ik nga truni? Dhe per kete duhet me i hap rruge?

Degjoni ndryshoni taktike mbrojtje se ne vend ti mbroni vjerrat e shkreta po u beni figure te keqe.Po i trajtoni si psikopate qe vuajne nga "nuse-fobia"

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Po ju thoni qe jeni avokati i vjerrave ,po me keto qe shkruani nxirrni te pafajshme nuset !
    Ju po pohoni qe fajin e kane vjerrat ,jane psikikisht te pastabilizume,nervoze dhe veprojne ne menyre te paarsyeshme!
    Ateher simbas jush faji i vetem i nuseve eshte qe nuk kuptojne qe vjerra ka ik nga truni? Dhe per kete duhet me i hap rruge?

Degjoni ndryshoni taktike mbrojtje se ne vend ti mbroni vjerrat e shkreta po u beni figure te keqe.Po i trajtoni si psikopate qe vuajne nga "nuse-fobia"
    Mos mi shaj Vjehrrat more ncncnc

Lol ti je duke me keqkuptu komplet. Ne momentin qe i mbroj vjerrat, ne menyre indirekte ju mbroj edhe juve femrave apo nuseve, sepse rruges se vjerrave po shkoni, keshtu qe keni per ta shiju edhe ju kete qorbë, hiq merak mos keni.

Sepse fundi i fundi eshte kontest femrash dhe jo meshkujsh, keshtu qe ju nevoitet nje dialog dhe nje ndermjetesues si une

D.m.th edhe ju do vjen koha kur te beheni vjerra,dhe kur nusja fillon te mos ju kutpoj mentalitetin e juaj, ateher do ja perkujtosh vetes fjalt e fisnikut.

Mirpo ju jeni te reja dhe duhet te kuptoni dhe duroni more nje person qe eshte bere i ndijshem nga pleqeria, siq eshte vjehrra.

Dhe nusja duhet ta kuptoj kete mentalitet te Vjehrres se saj, sepse eshte nena e nje femije te vete dhe se e ka te veshtire qe te ja rrembej dikush i huaj dhe se poashtu duhet ta kuptoj nusja kete ndjenje sepse realisht ne syrin dhe mendjen e nje vjehrres konsiderohet si rrembyese i djalit te saj, pikerisht ne shtepi te saj dhe kjo ndjenje siq e percepton vjehrra vertet eshte e rende.

Mirpo Nusja pasi qe eshte nje vajz e re dhe e pjekur, duhet ta kuptoj se gjendet ne nje raport ku nuk ka perceptim te drejt ndaj realitetit dhe patjeter duhet ta kuptoj mentalitetin e vjehrres dhe pothuajse gjithnje duhet te bej perpjekje qe ta "ngushlloj" ne nje fare menyre vjehrren, per kete rrembim te djalit te saj dhe nusja si nuse pas gjithe ketyre elementeve qe paraqitem, duhet ta rrespektoj vjehrren 3 fish me shume, nese do qe te kete raporte te mira me të.

luftëtare
    Anëtarësuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    Unë them që nëse femra s'është njeri, vjehërr qoftë apo nuse, me atë z'do të mund të merresh vesh e as t'ia dalësh në krye.
    Pikë së pari një femër duhet të jetë e edukuar, e emancipuar, e sjellshme, tolerante, e zoja e vetes... Nëse i ka sadopak këto cilësi, do t'ia bëjë disi, qoftë me nusen në qoftë vjehërr, qoftë me vjehrrën që qoftë nuse.

Unë nuk merrem shumë me faktin si t'i edukojmë vjehrrat dhe e kanë apo se kanë fajin, ka të mira, ka edhe të këqija,
    po unë zgjidhjen e shoh te nuset,
    ato si femra të reja me arysye dhe inteligjencë të mjaftueshme duhet t'i gjejnë zgjidhje jetës së tyre,
    ta masin punën mirë, të mos ua hanë të drejtat të tjerëve, të sillen mirë me vjehrrën, por ama të kenë vetë në dorë jetën e tyre e jo të tolerojnë vjehrra t'ua sundojë jetën.
    Këtu duhet të jesh gjithçka, edhe psikolog, edhe motër medicinale, edhe nuse, po edhe dhelpër ndonjëherë, edhe e rreptë...
    Këtu vijnë parasyshë edhe masa më rigoroze nëse vjehrra ndodh prej atyre që janë tepër të rënda...

Unë nuk do ta përgjithsoja këtë temë aq shumë,
    secili njeri reagon ndryshe, secila familje është ndryshe nga tjetra,
    njerëzit e këqij sillen keq në të gjitha rastet,
    zgjidhja më e mirë është të mos hyhet në familje të keqe.
    Mos i trego Zotit sa i madh është problemi, por tregoi problemit sa i madh është Zoti.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •