Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 53
    Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    tani mos ti bejme vjerrat shtriga fare .. se ka vjerra te mira qe gatuajne , u mbajne femijet femijeve , pastrojne shtepin etj etj ... pastaj ska gje me te bukur te rritesh me gjyshin apo gjyshen prane .. krijon kujtime shume te bukura femijerie

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga klara2009 Lexo Postimin
    Kush e ka ne dore celsin e mirkuptimit ?

Nusja?

Vjerra?

Burri-djali?

Sipas jush nga peshon me teper faji per moskutimin?
    Asnje nuk e ka celesin, te gjithe kane nga nje.Qe te vesh te mirkuptimi do kalosh te dera me tre celsa oseee burri qe eshte burre mund edhe ta thyej deren fare po nuk u hap
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

Walk a little slower... Maska e ♥ Ela ♥
    Anëtarësuar
    11-07-2009
    Postime
    369
    Citim Postuar më parë nga gloreta Lexo Postimin
    mire e paske ti pyetja eshte a do jete gjithnje ashtu?
    Varet si e fillon... dhe e mban ashtu. Duhet te kete icik takt njeriu.

Ashtu sic thote dhe Eni, kur ajo te ndihmon me shume gjera dhe e vetmja gje qe pret eshte te kesh respekt per te, ti thuash nje fjale te mire, atehere pse mos te sillemi mire me te?

Gjithmon mendo keshtu "po sikur tia bej nusja e vellait tim keshtu mamase sime, do e pranoj une?" Nese jo, atehere ndrysho taktin. SHume e thjesht.

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150

Nusja?

Vjerra?

Burri-djali?

Ka ikur ajo kohe 'vjerr-nuse' qe jetonin ne te njejten cati dhe domosdo lindin mosmarrveshje.Ne kohet e sotme ciftet jetojne me vete.
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438

Nusja?

Vjerra?

Burri-djali?

Peshon tek te dyja palet, sepse e vjetra ka harruar kohen kur ishte vete nuse, ndersa e reja kujton se e vjetra do vetem ta komandoje e keshtu gjithsecila mundohet te krijoje nje forme pushteti duke u kthyer qe te dyja ne prepotente qe ngecin edhe per gjene minimale. Djali ka ne dore ne nje fare menyre celesin qe aty ku eshte e drejta te shtrengoje nenen ose nusen, duke bere te ditur qe s'eshte mire ne menyren ne te cilen po veprohet. gjithsesi dihet qe djalin do e marrin me teper ne piksynim qe te dyja "shtrigat", duke menduar se kur mbron nusen e ka marr ajo nga ana e vete e prandaj s'eshte dakort vjerra e nqs mbron nenen, nusja do thote ky nuk me do fare e ben cfare i thote mamaja: laro, djal mamaje
    Shkurt e shqip, keto te dyja duhet t'i lejne "pe" njera-tjetres. Familje pa grindje nuk ka, por edhe nderhyrje aty ku nuk duhet nuk jane te sakta. Nga ana tjeter edhe nusja duhet te jete disi me e kuptueshme sepse fundja ka prinder vete e normale qe mentaliteti i vjeter ndryshon disi e do marr me llafe te mira. Vallaj me buzeqeshje, qete e qete e me nje vesh shurdh e nje sy qorr arrihet jo kompromis, por kaluar kompromisit
    La vita è bella...

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Me te thene te drejten nuk di njoh keto raporte por jam i sigurt se shoqet ose shoket e forumit qe jane brenda ketyre marrdhenieve do te din mire te na e shpjegojn. Me vemendje lexoj shkrimet e juaja te jem pak i pergatitur ne situata te tilla
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404

Nusja?

Vjerra?

Burri-djali?

Une do te thoja se nuk eshte pune "celesi mirekuptimi" sepse nuk mund te kete mirekuptim midis 2 gjeneratave te ndryshme (nuse - vjehrre) qe jane rritur ne kushte te ndryshme, mentalitete te ndryshme dhe ne te tashmen kane botekuptime dhe kerkesa te ndryshme per jeten. Njera kerkon "pavaresine" e saj, tjetra kerkon te "ndihmoje" apo "mesoje" brezin e ri me eksperiencen e saj.

Personalisht do preferoja mos kisha as nenen, as vjehrren ne te njejten cati me nusen. Fundi i fundit, nusja u martua me djalin, jo me djalin dhe te emen e tij. Afer po te jene, por jo ne nje cati. Ashtu si nje kotec nuk mund te kete 2 gjela, dhe nje shtepi nuk mund te kete 2 femra qe secila pretendon se eshte ajo eshte administratorja e familjes.

Pergjegjesia me e madhe per te mbajtur balancen nuse - vjehrre i takon djalit! Ai duhet ti tregoje kufirin e nderhyrjes se emes (pa e mosrespektuar kuptohet) dhe vendin se shoqes (nuse) duke e respektuar gjithashtu. Te mundohesh te mbash rolin e gjykatesit te paanshem midis femres qe te ka bere koken e te rriti e asaj femre me te cilen do shpenzosh jeten me te eshte ne fakt e pamundur.
    "Who is John Galt?"

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ne fakt faji eshte te djali, e as te nena as te nusja. P.sh. te dajet e mi nuset qe kane, jane te gjitha te mira si llokum, sepse dajet e mi jane shume stabil dhe menaxhojne mire mes nuses dhe nenes, kurse te halla ime, nusja eshte katastrofe, sepse djali eshte tutkun. : D Phaaa ai vetem nusja nusja!

P.S Edhe titulli i temes eshte gabim se nuk duhet te jete: Marredheniet nepermjet , mirepo ndermjet, nuses dhe vjehrres
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 06-10-2009 më 06:09

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2009
    Postime
    8
    Mendoj se ne nje marredhenie, qe ajo te funksionoje si duhet kane detyrime dhe pergjegjesi te dyja palet, ne rastin konkret nusja dhe vjehra, pa perjashtuar dhe aktoret e tjere siç mund te jene bashkeshorti i nuses apo vjehri.

E larguar pergjithmone Maska e izabella
    Anëtarësuar
    12-07-2009
    Vendndodhja
    Ne nje cep te kesaj bote...
    Postime
    1,780

Nusja?

Vjerra?

Burri-djali?

Besoj se celesi i mirkuptimit qendron pak tek te gjithe.....
    Cdo njeri duhet te mundohet te mbaje vendin e vet dhe te mundohet te hyje ne boten e tjetrit......
    Vjerra duhet te kujtohet se ka qene nuse vete e te mendoje se ajo nuse len nenen e vet per te gjetur ndoshta nje nene te dyte.....
    Nusja duhet te mendoje se ajo vjerre ka bere ate djale qe ajo ka ne krahe dhe se cdo nene ben gjithcka per femijen e vet....dhe se si eshte dashuria e nenes per femijen do ta kuptoje kur te behet nene vete.....
    Ndersa burri duhet te mundohet te dije te respektoje e te doje te dyja ne menyren qe iu takon......

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •