Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 53
    i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anëtarësuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Mos mi shaj Vjehrrat more

Sepse fundi i fundi eshte kontest femrash dhe jo meshkujsh, keshtu qe ju nevoitet nje dialog dhe nje ndermjetesues si une

Mirpo ju jeni te reja dhe duhet te kuptoni dhe duroni more nje person qe eshte bere i ndijshem nga pleqeria, siq eshte vjehrra.

ta kuptoj nusja kete ndjenje sepse realisht ne syrin dhe mendjen e nje vjehrres konsiderohet si rrembyese i djalit te saj, pikerisht ne shtepi te saj dhe kjo ndjenje siq e percepton vjehrra vertet eshte e rende.

Mirpo Nusja pasi qe eshte nje vajz e re dhe e pjekur, duhet ta kuptoj se gjendet ne nje raport ku nuk ka perceptim te drejt ndaj realitetit dhe patjeter duhet ta kuptoj mentalitetin e vjehrres dhe pothuajse gjithnje duhet te bej perpjekje qe ta "ngushlloj" ne nje fare menyre vjehrren, per kete rrembim te djalit te saj dhe nusja si nuse pas gjithe ketyre elementeve qe paraqitem, duhet ta rrespektoj vjehrren 3 fish me shume, nese do qe te kete raporte te mira me të.
    E para njeher nuk i shau kush vjerrat jeni ju qe i trajtoni si raste klinik.
    Te ndjeshme nga" pleqeria" po ka gra qe behen vjerra 50 vjec pse plaka ju thoni ju?Nusja konsiderohet si"rrembyese e djalit saj" po pse mor nenat i dashkan djemte beqar tere jeten sipas teje? Jane pikerisht nenat qe u lusin djemve te martohen ,te krijojne familje tu mbushin shtepine me nipa e mbesa.Dhe mire eshte ta shofin nusen jo si "rrembyse e djalit" por si nena e nipave!
    Dhe nusja nga ana e saj ta shofi jo si Vjerre e keqe por si gjyshen e femijeve dhe nenen e njeriut me te dashur, dhe ta respektoje si te tille jo ta ngushelloje per rrembimin e djalit.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Vjehrrat dhe nuset shkojne me mire bashke kur nuk jetojne nen nje cati.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Vjehrra kur smendon qe ka qen nuse.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Ia ke fut kot lale. pak me te sinqerte se me nickname jeni e nuk ju degjon njeri
    excuse me? je gje i martuar ti dhe je ndermjet ndo nje "lufte" midis nuses dhe mamase? lol

Un per vete skam pare ndo nje here maman time te flasi keq per mamin e babit. Per shume vite ne nje shtepi kan jetuar dhe as nje here nuk jan grindur. Kan pat gjithmon nje mardhenje te mbrekullueshme. Pra meqe nuk jam rritur ne nje ambient ku vjehera shikohet si shtrige, nuk jam i ati mentaliteti.

u beret ju policat e forumit do na flisni ktu per sinqeritet..ik shiko punen tende aman.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Ne cdo nene eshte nje vjehrre qe fle.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Deri me sot s'kam pare vjerra te keqija, vetem nuse budallacka ose egoiste, ose te dyja bashke.

Ka lloj vjehrre dhe lloj nuse, ama per zenkat mendoj qe shumicen e rasteve i kane fajet nuset.
    Paqë

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Ju flisni me parime si duhet te jene marredhenjet nuse -vjerre...une do ju jap pak eksperience meqe kam pese vjet me nuse.Djalin e kam te vetem dhe megjithse kemi dy hyrje prape rrime bashke...nusen e kam shume te mire aty-ketu ka edhe ndonje te mete por te suportueshme sepse vajza shkollash sado nuk kane pasur shume kohe per te mesuar jo pune shtepie se ato kush do di t'i beje por me shume kane mangesi ne guzhine,te gatuar pra.Une mendoj se nuk eshte puna se kush e ka celesin ne dore...po ne themi qe po nuk u be nje sy qorr e nje vesh shurdh theresh kur te duash....vjerra duhet te toleroje ne kuptimin e mire te fjales po nuk fshiu tani pas buke nusja po le te fshije pak me vone, nuk lau tani se dua une po le te laje pak me vone...pra celesi eshte mirekuptimi dhe kete mirekuptim duhet ta posedojne te dy palet si te rinjte dhe te moshuarit.Duhet te kemi mire parasysh se mendja e te rinjve tim eshte 32-vjet para mendjes sone..ne jemi per tradicionalen por ata jane te rinj dhe duan modernen,ne na vjen keq edhe per nje pjate kur thyhet kurse te rinjte thone se blejme te reja moj nene etj incidente qe ndodhin ne familje...Nje problem kyc eshte edhe kallzimi qe ju bejne djemve disa nena per veprimet qe mund te beje gabim nusja...nena kurre mos kallzoni nuset tek djali se pastaj do kete sherre ne familje...deri me sot edhe djalin ua kemi mbajtur e ua kemi bere pese vjec e dalim cdo dite pushimi bashke per kafe ne lokal dhe na bejne vajze e nene e jo nuse e vjehrre...Nje keshille ajo qe mund ta beje nje burre te lumtur dhe nje familje te lumtur eshte zgjedhja e nje nuseje apo gruaje te mire...

Manchester Maska e -Alda-
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Citim Postuar më parë nga FLOWER Lexo Postimin
    te gjitha zogu japin keshilla ashtu si me lezet, s'ti japin ty jo, por cunit te vet. nena ime neser pasneser te marre ate qe meriton per sjelljen e vet si nga i biri ashtu edhe nga nusja.
    ti zogu meqe e paske me qejf, laji edhe kembet po do asaj tendes.

Me mire eshte qe ato "zogu" ti ruash per vjehrren tende
    Une nuk e heq mundesine qe ka vjehrra shume te keqija ashtu sikurse edhe nuse por jane nuset ato qe se duan vjehrren dhe jo e kunderta. Gjithkush ka qejf te rri ne terezi te vet pa i`u perzier askush. Problemi eshte qe vjehrren se duam por neser duam qe nusja e djalit te rrije me ne. Njeriu duhet te mendoj si eshte e drejte e jo sipas interesave te veta.
    I bie qe vjehrrat kur kane qene nuse kan qene te mira por tani ne pleqeri u benkan te keqija.
    Keshtu si flet ti "zogu" sido te sillet nena jote do jete nje vjeherr e padurueshme,prandaj them une qe jo gjithmone e kane fajin vjehrrat.
    Pastaj sa per kembet tani jane te gjitha kushtet i lan vete vjehrra ime kur te ket nevoje i`a kam per detyre sepse njerez jemi jo kafsha.
    м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.

Walk a little slower... Maska e ♥ Ela ♥
    Anëtarësuar
    11-07-2009
    Postime
    369
    Disa nisen me mendimin "vjerra" se ashtu kane degjuar. Personalisht jam munduar mos te shkoja me kete mendje kur u bera nuse. Ajo eshte nena e burrit im, e dua si nenen e burrit tim, as me shume as me pak. Rendesi ka qe secila te mbaj vendin e saj, te tregoje respekt, dhe te mos fusin hundet atje ku nuk i takon.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •