Postuar më parë nga
Rugova
Edvin,
Shprehja jote: "zog shqiptari e nip arabi...."(nënën nuk e kam arabe, por malësore nga Rugova), fletë qartë se je në shërbim të fundamentalizmit agresiv katolik. Nga të erdhi përfundimi ty se unë qenkam "nip arabi"? Vetëm pse jam musliman, apo vetëm se ti dëshiron të më dëbosh në Arabinë Saudite, për shkakun e vetëm se qenkam musliman (lexo gjithnjë sipas teje: taliban) kundër të cilëve, pra kundër shqiptarëve musliman çdo ditë je duke bërë propagandë prej më të pistave, kinse je duke i luftuar talebanët, e në fakt je duke bërë luftë dhe agjitim shumë të vrazhdë kundër shqiptarëve të besimit islam. Për këtë edhe me pyet: "çfarë feje kishe ti bre para katër brezave?" (shikoje shprehjen tënde habitore "bre"), sepse ty të pengon shumë muslimanizmi i shqiptarëve, pra edhe i rugovasëve, të cilët na e paskan tradhëtuar Krishtin, hiç më larg, siç donë të thuash ti, vetëm para 4 brezave, pra na paskan pasur emra katolik, e tash mjerisht janë muslimanë, pra na qenkan bërë talibanë...!?
Kjo logjikë me të cilën po shërbehesh këtu në forum, pra edhe si moderator i këtij forumi, në fakt tregon se je në shërbim të drejtpërdrejt të mbjelljes dhe nxitjes së urrejtjes sa më të madhe kundër Islamit tek shqiptarët, duke sjellur në këtë forum fotografi monstruoze nga Turqia apo Afganistani, dhe këtë e bën me qëllim tejet bizar për t'iu thënë shqiptarëve muslimanë, se ja çfarë feje primitive dhe gjakatare i takoni ju, se ja çfarë feje keni pranuar, fenë e arabëve dhe talibanëve, ndaj ndërgjegjësohuni sa më parë duke u kthyer në fenë e të parëve tuaj, dhe në vend se të thoni: "Pasha All-llahun", thuani "Pasha Dritën", sepse Zoti i njeh të gjitha gjuhët, ndaj ju nuk keni nevojë t'i takoni një feje ku Zotit i luteni në gjuhë të huaj, andaj kthehuni në fenë e krishterë, dhe Zotit lutjuni shqip.....!! Dhe kështu me radhë donë t'iu predikosh dhe imponosh ti shqiptarëve muslimanë idenë se feja islame është "e keqja më e madhe që e ka goditur kombin shqiptar (I. Kadare), ndaj hiquni nga kjo e keqe dhe kthehuni tek e mira, Krishterimi.
Kjo është esenca e porosive tua dhe e gjithë fundamentalistëve katolikë shqiptarë anëtarë të këtij forumi, që qëllim të përbashket kanë ta njollosni sa më shumë fenë islame tek shqiptarët, duke i quajtur ata pa reshtur që dy dekada; taleban, xhihadist, arabë, terrorist, qelbësira, qen, gomarë, primitiv, të prapambetur, serbofil, rusofil, turkofil, turkoshakë, anadollak, pedofil, homoseksual (e kanë quajtur Ymer Prizrenin dhe Sami Frashërin), pederast, si dhe shumë sinonime tjera të vrazhda dhe shumë ofenduese. Prandaj, nëse fundamentalistet katolik ia vejn gishtin kokës dhe mendojnë vetëm disa sekonda, ndoshta do ta kuptojnë se kush po hudh benzin në ndezjen e zjarrit ndërkonfesional i cili mund të ndizet tek shqiptarët, të njohur në botë për tolerancë ndërfetare. Se është kështu, këtë e dëshmon toni dhe gjuha agresive të cilën po e përdorin të gjithë forumistët antiislamistë këtu në çdo koment dhe kundërpërgjigje të tyre që kanë të bëjnë me tema të cilat ndërlidheën drejt apo tërthorazi me fenë islame tek shqiptarët, dhe duket qartë sikur një rast të tillë e prisni me pushkë për faqe, nga pusi dhe fronte prej më të sofistikuarave.
Kjo nuk i bën nderë as fesë e as kombit, prandaj iu kisha sugjeruar, edhe ty Edvin, dhe gjithë bashkëmendimtarëve tu që t'i ulni gjakrat dhe ta kuptoni njëherë e mirë, se muslimanizmi shqiptar nuk është dhe kurrë nuk do të jetë Talibanizëm, se në Kosovë nuk ka xhihadistë islam, as muxhahidinë e as "terrorist islamik", sepse të gjitha këto sajesa antisialme janë dhe kanë pravaijë antishqiptare, të kurdisura në sallonet dhe kuzhinat serbo-grako-ortodokse me qëllim që midis shqiptarëve të ndizet lufta fetare. Talebanët duhet t'i lëmë atje ku janë me hallet dhe problemet e tyre të brendshme dhe të jashtme që kanë, ata janë shumë larg shqiptarëve dhe Ballkanit, dhe çdo krahasim që bëhet midis tyre dhe shqiptarëve muslimanë është qëllim keq, tendencioz dhe me pasoja të mëdha për kombin.
Edvin, duhet ta kuptosh se me gjuhën tënde të ashpër dhe përplotë me helm, nuk i kontribuon çështjes as fetare as kombëtare, përkundrazi duhet ta dijsh se je duke shkaktuar kundërreakcione tek inteligjencia shqiptare muslimane, të cilës po t'i flasësh ti edhe njëmijë vjet, ajo nuk do të hjek dorë nga Feja islame. Njëri ndër ta jam edhe unë, denbabaden nga Rugova, sepse fenë islame e kam në shpirt dhe zemër dhe nga aty nuk ka forcë që mund të ma largojë, e më së paku krahasimet tua që m'i bën me talibanët afganistan....
Besoj se në këtë që shkrova më lartë do e gjesh përgjigjen e sakët, se pse mua nuk më intereson fare se çfarë emrash kanë bartur stërgjyshërit e mi.
Këtu përfundon çdo polemikë imja me ty.
Krijoni Kontakt