Close
Faqja 7 prej 32 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 315
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-06-2008
    Postime
    2
    Ju si ju duket veti shum inteligjent (KASTAROF), a muni me me than, pse jena tu fol per kete gje nrase jena aq te dashur me njeri tjetrin.... me ken ashtu si thom une, nuk do te ishim tu bisedua kot ketu...

Nuk thom se jemi popull pa fe, po thom se para islamit para fes katolike duhet me vu Shqiptart.

çka me duhet mua me shkua ne xhami os ne kish, me u lut mos me pi alkol... çka me duhet me i rrespektua te gjitha keto gjana, nrase nuk rrespektoj njerzit qe me rrethojne...

Vetem kete gjë dua me than, un nuk kam problem me asnje fe.

Po per mua, feja asht personale dhe nuk duhet me i krijua problem tjerve. Te gjith jan te lir me sgjelle rrugen qe i pelqen, po pa demtuar te tjeret...

Nrase thom se feja e shqiptarit asht shqiptaria, them kete gjë per ata gje nuk jan ala ne shkallat e sipme, per ata qe nuk kan kuptua ala qe çdo njeri ka te drejt me pas opinionet e ti...

Une enderroj, per nje Shqiptari ku do te ket Shqiptar, e jo musliman ose katolik, PO SHQIPTAR.

E ku njeriu respektohet per personalitetin e ti dhe jo fen...

Po kjo asht enderr, e e di qe shum shqiptar jan te mbyllur nuk din te bisedojne, e rreth atyre mbesim mrapa.

Vetem nje gje per kanunin, qe me the se aj na ka lan mrapa, kjo nuk asht e vertet, interpretimi i njerzve te kanunit na ka lan mrapa, si me kuranin e muslimanve...

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    Kosova eshte shtet laik, sipas kushtetutes. Prandaj, kjo organizate duhet te shpallet e jashteligjshme. Argumenta gjen sa te duash ne favor te kesaj te fundit.
    Së pari unë as që besoj se ka në Kosovë të regjistruar një organizatë të tillë, pastaj shkrimi i tyre është me aq shumë gabime dhe paqartësi sa që shihet se është apo janë një grup injorantësh që kanë marrë ndoshta hov nga ligjeratat e dëgjuara nga ndonjë ligjerues fetar gjithashtu i padijshëm që ua mbush kokën çdo ditë për rrezikun e imagjinuar e të quajtur nga ta si krishterizëm, por që kurrë nuk e kanë marrë mundimin për ti lexuar rilindasit dhe shkrimtarët tjerë që qështjen e besimit e kanë zgjidhur para një shekulli. Dështimet e tyre në integrimin normal në shoqëri e zavendësojnë me gjetjen e tyre dhe identifikimin e tyre nepërmjet fesë që i reflektojnë në opinion. Cdo odeologji tjetër për ta është armiqësore.
    Por unë jam i sigurt se ajo është një letër e shkruar nga një ose ca të paditurish që kanë dëshirë të tregohen në një reflektim të tillë dhe të verbuar nga padituria e duke mos e pasur fare të qartë dëmin që munden ta krijojnë me budallakinat e tyre. Më së miri është që ti injorojmë këto lloj shkarravitjesh dhe mos tu japim asnjëlloj mundësie që të dalin në opinion.
    Ne jemi shembull për krejt botën për tolerancë fetare dhe nuk mund të dalin tash ca "qyrrana" e të rrënojnë çdo gjë që ne si popull e kemi krijuar trashëguar dhe kultivuar prej rilindiasve tanë.

Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Te krishteret vet se kush tjeter , vetem hudhin shpifje.
    Mos u mundo të shpifësh pa asnjë dëshmi. Nuk të ka hije nëse je nga Kosova të shkruash diçka të tillë. Shkau në Kosovë kur i ka vrarë nuk i ka nda shqiptarët e krishter nga ata mysliman. Ne jemi shqiptarë së pari e pastaj i përkasim religjionit të cilin ne e zgjedhim sipas dëshirës. Ajo duhet të mbetet vendim i secilit nga ne individual dhe nëse dëshirojmë të ndërrojmë fenë mbetet prapë vendim i çdonjërit nga ne pa pasur nevojë që të ndihet i kërcënuar nga të prapambeturit nga trurët sikur këta që e kanë shkruar atë letër.

Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Darius per nje leter kercenuese do mu ba e madhe ketu . Se pari shkruesit e saj nuk dihen e dyta organizata nuk dihet kush eshte ,ku vepron kush jane anetaret e saj andaj kjo leter mund te kete ardhur nga kushdo, mund ta kete shkruar kush do qe ka interes per nje gje te tille, vetem nje gje dua ta them kush do qe e ka shkruar ka harruar qe nje leter e tille per momentin per gjendjen ne te cilen jemi nuk ka baze ne Islam dhe askush nga muslimanet nuk duhet ta perkrah .
    Mendimi im
    Pershendetje
    Ti si besimtar mysliman qe je duhet te jesh i pari qe te shqetesohesh per nje fenomen te tille. Kjo jo vetem prish imazhin tuaj por behet dhe precedent shume i rrezikshem per nje dhune qe eshte totalisht e huaj ne shoqerine tone, si brenda kufirit ashtu dhe jashte. Ne ka gje qe nuk i duhet shqiptareve te Kosoves tani eshte krijimi i nje imazhi si xhihadiste dhe ekstremiste fetare. Ky eshte demi me i madh. Une se kuptoj sesi ve ti fene para aspirates me te madhe qe ka patur Kosova ndonjehere per te qene shtet. A e kupton se cfare katastrofe eshte kjo qe ka ndodhur? Dhe mos me thuaj qe letra te tilla nuk kane baza ne Islam. Nuk eshte fenomen i panjohur ky, Xhihadi eshte islamik, ata qe e vene ne jete jane myslimane, dhunen, bombat, kamikazet etj... jane te gjitha pjese e kesaj pikture. Atehere si me thua ti mua nuk ka baze ne Islam? Pastaj mua nuk me intereson Islami dhe se cfare predikon. Ate e dini ju me mire si besimtare te tij qe jeni. Mua me intereson ajo qe shikoj dhe degjoj, qe Xhihadi ka ardhur nga islamiket dhe vihet ne jete po prej tyre. Mos valle duhet te pres qe te shikoj prerje kokash ne mes te Prishtines qe te ngre zerin dhe te them mendimin tim?

Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga muxhahidja Lexo Postimin
    es-selamu alejkum.

Un letren qe e kan shkruar kinse kjo shoqate sapo e lexova dhe me preku shum mirepo un smundem me e mor si te vertete kete leter.
    Allahu e din te verteten...
    es-selamu alejkum.

Më bëri përshtypje së pari përshëndetja jote e pastaj edhe - muxhahidja - dhe përgatitu për vdekje.
    Nuk përputhen askund. Nëse je përgatitur për vdekje nuk të takon të përdorësh fjalë arabe që nuk ua din kuptimin. Selam alejkum në përkthim i bie : paqja qoftë me ty. E si të përgatitemi për vdekje ndërsa ti na përshëndet me dëshirën për paqe?

Sepse papagalli ti Damastion nuk perdor tru per te thene fjale. Ai thjesht artikulon ate qe degjon. Keshtu eshte dhe puna me disa nga keta 'besimtaret'.

Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga Anetar_kastarof Lexo Postimin
    Pik se pari, ALLAHU EKBER. Se dyti, jam krenar qe jam mysliman shqiptar. S'dua t'ia di se a do ju pelqej kjo thenie nga un a jo. Me me rendesi per mua esht qe ALlahu te jet i kenaqur me mua, e se c'thon njerezit, pse un them ALlahu Ekber, as qe vras mendjen dot.

Se treti, mezi prisni te sjellni keso temash ktu dhe kjo me ben te ndihem shum keq.

Ju lus shmanguni ktyre pallavrave se s'jan ne dobi te askujt. Ai qe do ta kuptoj fenë Islame le te ulet e te studioj se c'do te thot s'pari emri Islam. Nuk do shum koh kjo, apo nga frymezimi i madh nga mediat qe duan ta nxijn fenë Islame jeni so fucking brainwashed, saqe u besoni cdo gjeje qe shpifin ato.

-Un kte e kam then me heret ne nje tem tjeter, e paska then njashtu dhe i nderuari "Qyfyre", ndaj mal pa ujq s'ka, jo.

Ka te ashtuquajtur mysliman, ne fakt, injorant, qe i japin vetes liri dhe pretendojn se gjoja se e kan kuptuar rrugen e ALlahut mase miri. Mirepo, nese feja esht si duam ne, ateher s'do mund ta quanim fe, ngase feja Islame ka rregull, toleranc, perkujdesje dhe qe duhet perkushtuar shum koh per te arritur deri ne at nivel, saqe per te kuptuar vet fjalen XHIHAD. Xhihad nuk do te thot vetem t'i lexosh dy rreshtat e par per te ne librat e shenjt Islame.

Sidoqoft, Xhihad nuk do te thot vetem ta luftosh armikun po Xhihad do te thot njashtu dhe ta luftosh vetveten, te mbash familjen sic duhet, te jesh njeri devotshem etj etj, e kte shume kush nuk e di.

Pse kurr ne jeten time nuk paragjykova nje popull te ter kur po degjoja se prifterinjt me te shquar anemban, si te krishter, katolik ashtu dhe ortodoks, para disa muajve qe perdhunonin femij.

Tash, mos vall te gjith jan te atill??

Mos pergjithesoni e as mos u beni aq naiv qe t'mund t'ju manipulojn mediat. Mediat kan per synim lekun, s'duan t'ia din se sa njerez lendojn.

Po deshet te dini me teper per fenë Islame, lexoni!!
    Nuk ta ndalon askush që të besosh apo të shprehesh si të duash se me shprehjet e tua tregon se kush je. Nuk dua të them se je më i mirë apo më i keq se kushdo tjetër se nuk më takon mua të të vlerësoj, dhe nuk e mendova në aspektin negativ shprehjen, por mua më duket më në rregull që të përshëndesim njëritjetrin me mirëdita apo tungjatjeta ose Tung se sa me selam alejkum ( edhe pse ti përdore një fjalë tjetër Allahu Ekber), fjala jote tregon për përkatësinë fetare tënden dhe është në rregull por përshëndetja selam alejkum nuk më duket më e përshtatshme se sa tungjatjeta se është një fjalë arabe pa domethënje fetare.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ti si besimtar mysliman qe je duhet te jesh i pari qe te shqetesohesh per nje fenomen te tille. Kjo jo vetem prish imazhin tuaj por behet dhe precedent shume i rrezikshem per nje dhune qe eshte totalisht e huaj ne shoqerine tone, si brenda kufirit ashtu dhe jashte. Ne ka gje qe nuk i duhet shqiptareve te Kosoves tani eshte krijimi i nje imazhi si xhihadiste dhe ekstremiste fetare. Ky eshte demi me i madh. Une se kuptoj sesi ve ti fene para aspirates me te madhe qe ka patur Kosova ndonjehere per te qene shtet. A e kupton se cfare katastrofe eshte kjo qe ka ndodhur? Dhe mos me thuaj qe letra te tilla nuk kane baza ne Islam. Nuk eshte fenomen i panjohur ky, Xhihadi eshte islamik, ata qe e vene ne jete jane myslimane, dhunen, bombat, kamikazet etj... jane te gjitha pjese e kesaj pikture. Atehere si me thua ti mua nuk ka baze ne Islam? Pastaj mua nuk me intereson Islami dhe se cfare predikon. Ate e dini ju me mire si besimtare te tij qe jeni. Mua me intereson ajo qe shikoj dhe degjoj, qe Xhihadi ka ardhur nga islamiket dhe vihet ne jete po prej tyre. Mos valle duhet te pres qe te shikoj prerje kokash ne mes te Prishtines qe te ngre zerin dhe te them mendimin tim?
    Qfare do te thuash nese disa persona siq jane te krishteret, ateistet ose serbet greket e kane shkruar vetem e vetem te fusin perqarje ne mes popullit ose ulja e imazhit te fese Islame . Une ta qartesova kete qeshtje shume mire ne Kosove nuk ka sheriat dhe kjo qeshtje s pine uje . Per ate arsye une them qe kjo leter ka mund te kete ardhur nga kushdo per deri sa nuk kemi aspak informata se kush jane keta ne te njejten kohe une nuk pashe qe asnje musliman qe e perkrah kete leter andaj s kemi nevoj te bejme buje per nje leter qe asnje musliman nuk e perkrah dhe te gjitheve ju themi qe ska baze ne Islam dhe si te tille edhe e denojm edhe nuk e perkrahim gjithashtu edhe ju sqarojm te tjereve te verteten . Kur thuani ekstremist ketu ne forum quhen edhe ata qe e praktikojn fene Islame ashtu si duhet andaj nuk mund te them une nje gje te tille per nje krishter qe e praktikon fene e tij dhe ta etiketoj ate ekstremist siq bejne disa , asnje rast nuk kemi me terrorisem ose ekstremizem tek muslimanet shqipetar dhe si te tille nuk mund ta quajm askend sepse kjo paraqet shpifje , disave ketu mjekrra dhe shkurtimi i pantollonave qe jane sunnet ju duket terrorizem ose ekstremizem dhe me keto gjera duke futur etiketa te ndryshme vetem se i ndihmojn armikut ne sajime te gjerave te paqena dhe ta paraqes popullin shqipetar si e me zi prandaj disa me vetedije ose pa vetedije e perkrahin politiken serbe . Pse une dua ta praktikoj Islamin ashtu si duhet do te thote qe jam terrorist jo asnjeher kurr nuk pine uje kjo gje . Nuk ka nevoj per frike ose futja tek popullata gjera te paqena dhe te bejne panik tek te krishteret pa nevoje , a nuk jeni edhe ju qe keni deshire qe tek shqipetaret te kete qetesi, rehati dhe jete te qete , nese po jepni fund ketyre gjerave sepse s ' ka asgje ne lidhje me kete gje .
    Kete leter une personalisht e denoj dhe nuk e perkrahi dhe them qe nuk ka baze ne Islam do te thot me kete ju beje thirrje te gjithe muslimaneve te mos bin pre e kurthave dhe shpifjeve te armiqeve tane .
    Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga eldonel : 01-07-2008 më 11:19
    KOSOVA E MADHE

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Damastioni Lexo Postimin
    Nuk ta ndalon askush që të besosh apo të shprehesh si të duash se me shprehjet e tua tregon se kush je. Nuk dua të them se je më i mirë apo më i keq se kushdo tjetër se nuk më takon mua të të vlerësoj, dhe nuk e mendova në aspektin negativ shprehjen, por mua më duket më në rregull që të përshëndesim njëritjetrin me mirëdita apo tungjatjeta ose Tung se sa me selam alejkum ( edhe pse ti përdore një fjalë tjetër Allahu Ekber), fjala jote tregon për përkatësinë fetare tënden dhe është në rregull por përshëndetja selam alejkum nuk më duket më e përshtatshme se sa tungjatjeta se është një fjalë arabe pa domethënje fetare.
    Damastion ja fut kot fare . Selam alejkum s ' ka baze fetare . Pse bre djale njeher para se te thuash diq nuk meson ose lexon . Kerko ketu ne forum dhe do e gjesh .
    Pershendetje . Se jemi jasht teme .
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    e shiptar katolik shum te kqi jeni ju skeni rahmet ,e islamin e ureni shum e shof por a e urene edhe naften nga shtetet islame.

Faqja 7 prej 32 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Tito dhe shqiptaret e Kosoves ?
    Nga Petrit_AK47 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 13-07-2011, 18:43
  3. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  4. Të drejtat e njeriut në Lindje dhe në Perëndim
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •