Close
Faqja 118 prej 130 FillimFillim ... 1868108116117118119120128 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,171 deri 1,180 prej 1300
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Tradhtaret e vertet jan ata te cilet nuk i nenshtrohen Zotit, dhe per kete gjejn nje mije e nje arsyeje si psh; Pse arabet e quajn Allah e jo Zot ?

Allahu eshte Nje dhe nuk ka Zot tjeter pos Tij.

Personat qe adhurojn dic tjeter pos Zotit Nje dhe te vetem, jant e destinuar per ne ferrin e perjtshem.

Zoti nuk i don padrejtesit ! Ai e don te verteten kur deshmohet nga besimtari.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Tradhtaret e vertet jan ata te cilet nuk i nenshtrohen Zotit, dhe per kete gjejn nje mije e nje arsyeje si psh; Pse arabet e quajn Allah e jo Zot ?

Personat qe adhurojn dic tjeter pos Zotit Nje dhe te vetem, jant e destinuar per ne ferrin e perjtshem.

Per Zotin nuk e di, por Allahu jo qe vetem i don padrejtesite, por edhe i urdheron keto. Shembull: Ne Kuran flitet ne menyre armiqesore per te gjithe jobesimtaret. jobesimtaret jane te gjithe ata qe nuk jane muslimane. Pra Kurani flet kunder perafersisht gjysmes se njerezimit. Permban predikime armiqesore kunder tyre. Ku ka drejtesi ketu? Nuk ka fare.

Ti do te thuash se Kurani ka te drejte te predikoje gjera te tilla kunder jomuslimaneve. Sepse jane ne rruge te gabuar. Por une do te pyetja atehere perse nuk ka te drejte edhe Bibla dhe edhe cdo tjeter liber te predikoje armiqesisht kunder te gjithe jo te krishtereve? Sepse "nuk eshte Liber i Zotit" do pergjigjeshe ti. Do te pyetja: "Cilin fakt ke per ate qe Kurani eshte liber Zoti?" Ti do te referoheshe pastaj ne te kaluaren e arabeve, ne kohen e Muhamedit dhe per rreth tij. Une do te dyshoja keto ngjarje, dhe do thoja nuk eshte e mundur t'i besosh ato te Muhamedit do te mos i besosh ato te Krishtit. Ti keto te Krishtit do t'i dyshoje, edhe pse te gjitha jane te pakten poaq te verifikueshme per ty sa ato te Muhamedit. Pra njerin nga mozaiket e ngjarjeve (ate te Muhamedit) do t'i besoje pa arsye te sakte, pa mundesi verifikueshmerie, kurse mozaikun tjeter te (ate te Krishtit) do te refuzoje t'i besosh, pa arsye dhe pa verifikueshmeri te mossaktesise se tyre. Dhe ne fund do te thoje "une besoj ne Kuran" dhe me kaq do ishte mbaruar tema per ty. Kurse besimtari katolik do te thoe "une besoj ne Bibel". Ti do te vazhdoje te thuash se Kurani ka te drejte te predikoj armiqesisht kunder jomuslimaneve. Kete do te thoje pa asnje fakt, pa asnje arsye. Sepse sic thash nuk ke asnje mundesi te verifikimit te ngjarjeve rreth Muhamedit me mire se atyre te Krishtit. Shkrimet apo rrefimet qe gjinden mbi Muhamedin, i beson. Ndersa shkrimet e rrefimet mbi Krishtin jo. Edhe pse te dyja kane te pakten te njejtin kualitet te verifikueshmerise. Keshtu qe edhe pse nuk ke asnje fakt me te madh per Muhamedin sesa per Krishtin, ti vazhdon te besosh ne njeren, kurse jo ne tjetren. Vazhdon te besoh ne Kuranin si kinse librin e Zotit. Dhe vazhdon te mos shohesh padrejtesite e Kuranit (predikimet armiqesore). E cfare me mbetet mua pastaj, i cili e sheh se ti nuk ke asnje milimeter fakt me shume per te qenurit e Kuranit liber Zoti me shume se per te qenurit e Bibles liber Zoti, por prap se prap beson ne njerin, ndersa hedh poshte tjetrin, hedh poshte cdo gje qe nuk eshte muslimane, me hedh poshte edhe mua? Cfare te bej tjeter pos te te hedh une ty poshte Kuranin dhe ato instanca qe qendrojne per te.

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ...

...
    Nuk e refuzojme Zotin, por Allahun.

Sipas ketij mesimit tend, une paskam te drejte te mosadhuroj Muhamedin, Kuranin, xhamite, tyrbet, imamet e tjera. Sepse keto - shikuar nga prizmi yt - nuk jane "Zoti".

*

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Vet paske pyetur e vet qenke pergjigjur o Chino !

Un kam pergjigje ndryshe nga kjo qe ti aludon.

.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin

Sipas ketij mesimit tend, une paskam te drejte te mosadhuroj Muhamedin, Kuranin, xhamite, tyrbet, imamet e tjera. Sepse keto - shikuar nga prizmi yt - nuk jane "Zoti".

*
    Allahu eshte Zoti, ti s'adhuron Zotin.

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anëtarësuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Nuk e refuzojme Zotin, por Allahun. *
    Por Allah po ta perkethesh ne Shqip do te thote Zote o njeri eshte e njejta gje
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga ORIONI Lexo Postimin
    ...Per cfare sherben numri i miliardave ne keto dy raste kur besimi i tyre eshte jo i sakte...
    Mire de. Te njejten formule e perdori edhe une, kur them nje mendim per t'i "treguar" botes se Islami eshte fe e gabueshme. Pra pasi qe Allahu qenka sipas arabeve zot, dhe pasi ai predikon dhune ndaj jomuslimaneve, pra edhe ndaj shqiptareve, une kete zot e shoh si zot te gabeleve dhe si te tille si vet gabel. Per kete arsye te gjithe miliarda muslimanet jane gabim. Feja e tyre eshe genjeshter. Formula jote kjo.

*

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Edhe une mendoj njashtu si ju; te gjithe ata shqiptar qe e tradhtuan Zotin e te parve tane e perqafuan Allahun apo buden apo jezusin, perendi te huaja duke ia kthyer shpinen perendise shqiptare ZOTIT, te gjithe keta do shkojne ne ferr...sepse emri ZOT ju duket i pa fuqiplote kurse perendia e popujve tjere gjoja qenka me e fuqishme. Shifet se ketu eshet konkurenca; njera eshte origjinale shqiptare e tjetra e huaazuar nga kontinente tjera, normal se keta te pa bese do gjejne ferrin...per tradhti, do shifni kur te shkoni atje mbrenda, do ju dale Zoti ne pritje dhe do ju flase shqip me keto fjale;
    - Kush jam unë ?
    ...e nese ndonje shqiptar habitet e i thote "jeni allahu", ky ZOTI menjehere do ia jep paseporten per ne ferr...§
    Mirepo edhe tjerve kur t'iu dali Allahu atje ne ate boten tjeter e do i pyes diçka ne gjuhen arabe; llsssd jjjdee kkdee dnnsz e r kkerfht...?§
    Keta te shkretit do qojn supet se nuk kuptojne as nje fjalë arabe dhe menjehere allahu do i qoje ne ferr !
    Pra si ashtu si keshtu do jene te mbytur dy here ...edhe nga Zoti edhe nga Allahu...lol !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Allahu eshte Zoti, ti s'adhuron Zotin.
    Citim Postuar më parë nga unejsa Lexo Postimin
    Por Allah po ta perkethesh ne Shqip do te thote Zote o njeri eshte e njejta gje
    Nese Allahu eshte Zoti, dhe nese Allahu eshte ai, cfare na meson Kurani per te, atehere e refuzoj Zotin.
    Fjala "Nese" ne fjaline e pare nenkupton "pasi ta keni deshmuar me deshmi shkencore se Allahu eshte Zot". Keshtu qe keni pune. Duhet te beni perafersisht ate, ne te cilen deshtuan miliarda muslimane tanime qe 14 shekuj. Pra duhet te eni me te afte se "Profeti" i juaj dhe me te afte se vet Allahu. Nuk dyshoj qe nuk jeni kete. Por dua te shoh qe jeni.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 11-09-2009 më 07:39

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

*
    Mjer ti me keto mend qe ke lol.

Allah=ZOT , unejsa te ka shpjeguar kete okay.

NEse ti refuzon Allahun , ti ke refuzuar Zotin ne gjuhen shqipe, God ne gjuhen angleze, Bog ne gjuhet sllave etj etj.

Pra emri Allah ne shqip dmth Zot, pa marre parasysh se si cilen emer e perdor Allah ose Zot , behet fjale per te njejtin Zot.

Do te kisha kuptuar sikur te thoje se nuk deshiron te perdorish fjalen arabe per te emertuar Perendine sepse ke fjalen shqipe, por te thuash se e refuzon Allahun kjo nuk ka kuptim.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •