Close
Faqja 120 prej 130 FillimFillim ... 2070110118119120121122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,191 deri 1,200 prej 1300
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Po sigurisht se jam parapregatite. Sepse e di se cfare mesohet per Allahun ne Kuran. Pra nuk mund te jem i parapregatitur. Nuk eshte shume special mendimi im per Allahun. Mjafton te kuptosh se ka njerez qe i kane vlerat e tyre te tilla, me te cilat ata nenshtrojne edhe "Zotera". Pra sipas meje edhe Zoti mund te jete hajn, i pamoralshem, i dhunshem, e tjera. Nuk lejoj te vije nje i ashtuquajtur Zot e te me thote mua se hajnia eshte e lejuar sepse e lejoj une. Thjesht eshte. Ka shume keso njerez. Tere historia shqiptare eshte e mbushur me tille. Vetem duhet te dalesh nga sovraniteti i teritorit turk - xhamite - dhe sheh kete gje. Ndryshe jo.

*
    Vazhdo e beso ne fen tende te rrejshme, Allahu te dhasht Hakun e merituar o i deshpruar !

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Keto jan shpresat e tua te fundit, ata pak ateist qe kan mbetur ; ti mbash nen kontroll si psh; Homer-in, Kreksin e disa injoranta tjer me prejardhje komuniste e që flasin pa menduar per tu treguar,.... ndoshta me interesant ?.
    Nuk jane te gjithe ateiste, por thjeshte islamrefuzues. Sidoqofte ata "pak" "ateiste" qe bejne tere shoqerine shqiptare te i japi vetit vlera demokratike, nenkupton islamrefuzuese. Por nejse, ke ndalese nga Allahu te hapesh syte.

Por sa do zgjat kjo ? Vetëm Një ZOT E DIN ! Kurse Fitorja per te cilen luftojm, eshte e garantuar nga Zoti ynë ! Zot i qiejve dhe i Tokes dhe gjithcka ne to !
    Ta pergjegjim kete pyetje nepermjet Kuranit:
    Ne Kuran, i cili u shkrua perafersisht ne vitin 622, shkruan se ka refuzues te Allahut. Tani me kalojne 14 shekuj qe nga atehere. 14 shekuj deshton Allahu ne shuarjen e refuzimit ndaj tij. Jo edhe aq e gjithefuqishme kjo instance, apo jo? ;-)Llogarit edhe kohen para ardhjes se Kuranit. Keshtu qe ne rezultat Allahu eksziton tek njerezimi vetem nje fije te vogel te segmentit te gjate te ekszistences se tij (njerezimit).

Kjo eshte e verteta.

*

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Shih shih!
    Po pse atehere nuk na meson "Bog-i"te njejtat gjera si "Zoti", "God-i"?
    Lum Allahu per logjiken tende.
    Kjo eshte arsyeja e besimit tend.

*
    Perseri je gabim (si cdo here )!!!
    Zoti eshte nje, ndersa menyra se si ne e perceptojme Zotin, kjo ehste teme krejtesisht tjeter.
    Muslimanet e perceptojne si NJE Zot, as dy as tre por vetem NJE ZOT.
    Kristijnet e perceptojne si NJE ZOt, por me tre Personalitete te ndryshme ( ATI, BIRI dhe Shpirit i Shejnt).
    Cifutet e perceptojne si NJE Zot.
    Hinduset e perceptojne si shum Zotra etj etj.

Por ajo qe duhet te kuptohet, thelbi eshte se Zoti eshte NJE!!!

E sa i perket mesimeve, mesimet nuk vijne nga Zoti okay, po vijne nga komentuesit e librave te Zotit!!!
    Jam i sigurte qe po degjove hoxhen ose priftin se si i sqarojne vargjet e Kuranit ose Bibles dhe po i lexove vet ato vargje , tjeter mesim do te japi hoxha e prifti e tjeter mesim do te nxjerish vet prej atyre vargjeve.

Psh. Jezusi (a.s. Isai) thot se do te kthehet tek "Zoti i tij dhe Zoti i juaj", kjo haptasi tregon se Jezusi nuk eshte Perendi, por ama nese degjon priftin, prifti ta ben mendjen qe JEzusi eshte Perendi!!!
    Ose psh. kam pas raste te diskutoj me ca te ashtuquajtur "musliman" te vertete, sipas tyre muslimani duheshte te lexoj vetem Kuranin tan jeten dhe asgje tjeter!!!
    Por ama ne Kuran, thuhet, lexo!!! Dhe shpesh here kur permendet ndonje fenomen natyror, ne Kuran thuhet " ketu ka fakte per ate qe mendojne" etj etj. qe nen kupton se Kuranin te udhezon te lexojsh jo vetem Kuranin por edhe shkencat natyrore e ku ta di une se cfar.

Pra mesimet dalin sipas interpretuesit. Zoti te ka shpallur librat por ama Zoti nuk te flet tek veshi , se ky varg nenkupton kete ose ate, kete e kam thene per kete qellim ose ate qellim.
    Mesazhin e vargjeve te librave hyjnor duhet ta nxjerish vete, e jo te bazohesh ne menyre te plote tek ato qe i degjon nga te tjeter!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Ky lidhje ska me domethenjen se ç'eshte ZOTI e q'eshte Allahu, i bene rrush e kumblla ne nje thes, megjithate disa here e kemi spjeguar; mos na krahasoni as mos e futni ne thes ZOTIN e shqiptarve me pernedit tjera te huaja, emri i nje perendie te nje populli nuke perkthehet...
    Si ka mundesi qe end njerzit se kan kuptuar kete dallim ?
    A po mos paraqiten se e dijne kush eshte ZOTI por ia mbajne anen kah Allahu ?

Si perfundim, mbajeni mend;
    ALLAHU eshte perendi e arabve kurse ZOTI eshte perendia e plotefuqishme e shqiptarve te lene trshegim prej mia vitesh deri sot.

repsi, ti duhet te jesh ose me Zotin ose me Allahun, nuk bene te kesh dy perendi, mos na u shit tani se gjoja spo merr vesh se ç'eshte molla e ç'eshte dardha...jane dy gjera te dallueme, nuk mund ti thuash dardhes se eshet mollë..;te lutem...
    Po pra, viktima te pushtimit osman, te indoktrinimeve te islamit mejsetar. Indoktrinime qe perballe forces eruptive te arsyes se bijve te Katriotit mbijetojne vetem disa ligjerata.

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Perseri je gabim (si cdo here )!!!
    Zoti eshte nje, ndersa menyra se si ne e perceptojme Zotin, kjo ehste teme krejtesisht tjeter. ....
    S'ka nevoje te shkojm eme tutje fare. Nese te dy "Zoterat" te mesojne gjera ne kunderthenie me tjetren, dihet patjeter se ka dy "Zotera" dhe dihet patjeter se njeri nga te dyte nuk eshte Zot. Si Zoti i Bibles si Zoti i Kuranit mesojne gjera ne kunderthenie me tjetrin. Pra patjeter dihet se jane dy te ndryshem dhe njeri nga ta nuk eshte Zoti. Kjo nese marrim para syshe vetem Zotin Biblik dhe Zotin Kuranor. Ndersa po morem para syshe te gjithe Zoterat, probabiliteti per zotesine e secilit Zot shkon drejt 0,0 vektor. Dhe ne fund mbesim prap vetem, pa Zot. Mbesim me arsyen tone, me te cilen duhet te gjejme, krijojme, konsultojme Zotin. Te vertetin, kuptohet.

*

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Mire de. Te njejten formule e perdori edhe une, kur them nje mendim per t'i "treguar" botes se Islami eshte fe e gabueshme. Pra pasi qe Allahu qenka sipas arabeve zot, dhe pasi ai predikon dhune ndaj jomuslimaneve, pra edhe ndaj shqiptareve, une kete zot e shoh si zot te gabeleve dhe si te tille si vet gabel. Per kete arsye te gjithe miliarda muslimanet jane gabim. Feja e tyre eshe genjeshter. Formula jote kjo.

*

I lexon postimet e te tjereve apo vetem te tua?

Lexoje mire kete postimin

http://forumishqiptar.com/showpost.p...postcount=1170

Cfare problemi ka nese Zoti ne kuran urdheron per lufte.Edhe ne bibel Zoti urdheron lufte.Mosiu Luftoi, Salomoni, Ibrahimi etj sipas bibles.Ku eshte problemi?Skenderbeu Aleksandri ete tjere figura historike njihen vetem se kane bere lufte.Sthote njeri se duam Skendebeun se jemi kundra luftes.Ke degju ndonje kristian mos e doje luften e Skenderbeut?Cfare problemi ka nese muslimanet luftuan kunder paganeve dhe politeisteve dhe armiqeve te Zotit.

Ke pare ndonje musliman ti shoqu te shaje Jehovain, Eloin apo ndonje emertim tjeter hebre per Zotin.Ke pare ndonjehere ti te shaj ndonje musliman jezusin.E kupton sa lart jush jemi ne .E shikon sa poshte nesh je ti kur shan dhe ofendon Zotin tat qe e ke tradhetuar se ne vend te zgjedhesh fene qe te ka urdheruar ai ke zgjedhur fene qe ia vune nje emertim grek apo roman.

Allahu eshte Zoti i jezusit i chino, eshte Zoti i botrave sikurse dhe God eshte emri i Zotit, sikur dhe il Dio eshte emri i Zotit.te degjoje ndonje kritian arab ty qe shan Allahun te hyn dru.Shko e degjo kristianet arabe se si i therrasin Zotit.Po kujt i them une nje paranojaku qe sdi gje tjeter vetem te shaje.

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    S'ka nevoje te shkojm eme tutje fare. Nese te dy "Zoterat" te mesojne gjera ne kunderthenie me tjetren, dihet patjeter se ka dy "Zotera" dhe dihet patjeter se njeri nga te dyte nuk eshte Zot. Si Zoti i Bibles si Zoti i Kuranit mesojne gjera ne kunderthenie me tjetrin. Pra patjeter dihet se jane dy te ndryshem dhe njeri nga ta nuk eshte Zoti. Kjo nese marrim para syshe vetem Zotin Biblik dhe Zotin Kuranor. Ndersa po morem para syshe te gjithe Zoterat, probabiliteti per zotesine e secilit Zot shkon drejt 0,0 vektor. Dhe ne fund mbesim prap vetem, pa Zot. Mbesim me arsyen tone, me te cilen duhet te gjejme, krijojme, konsultojme Zotin. Te vertetin, kuptohet.

*
    Jezusi e pershkruan keshtu Zotin si nje mbret qe dergon ushtare.

Mirepo populli disa ushtareve u bindet dhe nje tjetri jo.Nje ushtar deshiron ta vrase ose e vret e Zoti dergon nje ushtar tjeter.Populli se do ushtarin e fundit sepse mbreti kishte rritur taksen.Tani kushe ka fajin populli apo mbreti.Kristianet nuk kane per Zot Zotine vertete por konsiderojne per Zot jezusin ose trinitetin.Ato nuk besojne tek librii Zotit por tek mesimet e Palit Ato nuk ndjekin mesimet e Jezusit por mitologjite greko-romake.I kujt eshte faji qe ste perputhet ty Zoti.Shko meso pak me shume histori dhe teologji pastaj do ta kuptosh se kush ka te drejte.

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Ky lidhje ska me domethenjen se ç'eshte ZOTI e q'eshte Allahu, i bene rrush e kumblla ne nje thes, megjithate disa here e kemi spjeguar; mos na krahasoni as mos e futni ne thes ZOTIN e shqiptarve me pernedit tjera te huaja, emri i nje perendie te nje populli nuke perkthehet...
    Si ka mundesi qe end njerzit se kan kuptuar kete dallim ?
    A po mos paraqiten se e dijne kush eshte ZOTI por ia mbajne anen kah Allahu ?

Si perfundim, mbajeni mend;
    ALLAHU eshte perendi e arabve kurse ZOTI eshte perendia e plotefuqishme e shqiptarve te lene trshegim prej mia vitesh deri sot.

repsi, ti duhet te jesh ose me Zotin ose me Allahun, nuk bene te kesh dy perendi, mos na u shit tani se gjoja spo merr vesh se ç'eshte molla e ç'eshte dardha...jane dy gjera te dallueme, nuk mund ti thuash dardhes se eshet mollë..;te lutem...

Ne epoken e gurit kishte njerez qe besonin se kishte shum zotra.Greke kishin zotin e vet e romaket zotrat e vet.Mirepo Zoti eshte Unik per gjithe universin e jo me per gjithe boten.Te thuash sot ne shekullin 21 se Zoti shqipetareve eshte tjeter e Zoti i arabeve eshte tjeter eshte kthim ne lashtesine pagane .Prandaj paganizmi kurrse ska ndertuar ndonjehere zhvillim ne mentalitetin njerzor dhe ska formuar morale njerzore sepse su punon mire kaplloqa.

Te ebsh krahasime molla dardha tregon nivelin e ulet te mendimit.Ju zoteri dini aglisht ose italisht.Pse kur thote anglezi dardha ti e perkthen molla?Leni kto krahasie te dobeta se ju ulin piket ne debat.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga ORIONI Lexo Postimin
    I lexon postimet e te tjereve apo vetem te tua?

Lexoje mire kete postimin

http://forumishqiptar.com/showpost.p...postcount=1170
    Sikur te mos kisha lexuar postimin tend, nuk do kisha perdorur citim tendin dhe nuk do kisha replikuar ne piken e pikes se thenies tende.

Cfare problemi ka nese Zoti ne kuran urdheron per lufte.Edhe ne bibel Zoti urdheron lufte.Mosiu Luftoi, Salomoni, Ibrahimi etj sipas bibles.Ku eshte problemi?Skenderbeu Aleksandri ete tjere figura historike njihen vetem se kane bere lufte.Sthote njeri se duam Skendebeun se jemi kundra luftes.Ke degju ndonje kristian mos e doje luften e Skenderbeut?Cfare problemi ka nese muslimanet luftuan kunder paganeve dhe politeisteve dhe armiqeve te Zotit.
    Mijera probleme ka: I Pari: Ne kohen kur kinse Allahu kinse urdheron kete lufte, populli im nuk eshte musliman. Dhe kinse Allahu kinse nuk urdheron lufte e dhune ndaj popujve qe sulmojne muslimanet, por ndaj popujve qe nuk besojne Allahun. Allahu eshte sulmuesi ketu. I pakrahasueshem me Kastriotin vetmbrojtes.

Byg i ke mendet shqipe, mos e vazhdo me shume, per te miren tende.

Allahu eshte Zoti i jezusit i chino, eshte Zoti i botrave sikurse dhe God eshte emri i Zotit, sikur dhe il Dio eshte emri i Zotit.te degjoje ndonje kritian arab ty qe shan Allahun te hyn dru.Shko e degjo kristianet arabe se si i therrasin Zotit.Po kujt i them une nje paranojaku qe sdi gje tjeter vetem te shaje.
    Po po, shikuar gramatikalisht, te gjitha fjalet ne guhet e huaja per Zotin kane te njejten domethenie. Pra domethenien Zot. Por keto fjale shikuar pernga brendia e tyre, per nga semantika, nuk jane te barabarta. Sepse Allahu predikon dicka, cfare eshte ne kunderthenie me Zotin, me Il Dio-n, Bog-in dhe God-in. God-i, Il Dio mesojne per shembull te pijesh Skenderbeg per Ramazan. Allahu tmerrohet e tkurret kur degjon keso gjerash. Allahu meson falje 5 here ne dite ne xhami. Il Dio ia fute po+++e ketij mesimi. E keshtu me radhe. Rezultati (merre numratoren): Ka plote Zotera e Zoterusha.

Arabet kristiane e quajne Zotin Allah, sepse fjala Allah eshte fjale pagane arabe, eshte perdorur para Kuranit, para Islamit..

*

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anëtarësuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Nese perdorim kete mendim ne rastin e Islamit cfare behet pastaj?

Pra mendimi yt eshte se Krishterimi nuk paska qene fe e shqiptareve, por e ardhur si pasoje e pushtimit. Per kete arsye shqiptaret nuk paskan tradhetuar Krishterimin kur e braktisen.

Ky mendim yti i perdorur ne rastin e Islamit nenkupton se shqiptaret mund te braktisim Islamin, pasi qe ky erdhi si pasoje e pushtimit. Kjo nuk do te thoshte tradhetim i Islamit.

Je dakort?

*
    kjo nuk do te thote qe tradhtojn se gjithsecili e ka te drejten te besoj ate qe deshiron
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •