Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 85
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    E ke gabim, rilexoje,
    thashe qe Elizabeta e I nuk ka arsye te quhet gjakatare,
    vetem nje elizabete gjakatare ka, dhe ajo eshte Elisabeth Bathory, dhe ndoshta goca jone e vogel e kishte ngaterruar me kete te 2 perderisa e quan gjakatare.
    Ti thua që nuk ka arsye, por ajo u quaj "Gjakatare", për arsye se asimiloi Katolicizmin, relativisht mund ta quajmë edhe shthurje e Katolicizmit, dhe për këtë arsye u quajt "Gjakatare", ngaqë vetë ishte Protestante, dhe në shtetin e saj vendosi Protestanizmin, kjo gjë u pengoi klerikëve,priftërinjëve që para ca kohësh abuzonin në vendin e "Elizabetës Gjakatare".

__

Por gjithsesi për të arritur tek "Elizbate" duhet të komentosh foton e parë.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

***mistrece*** Maska e Himitsu
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne forcen e shpreses dhe bukurine e endrres
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Nëse unë nuk urrej muslimanet, ajo nuk do te thotë se unë mendoj apo besoj sikurse muslimanet, kjo duhet te jetë e kuptuar. Ndoshat ti mendon sikurse je vet, nëse nuk je i atij besimi, nuk duhet pushuar duke urrejtur dhe nençmuar ata. Jo mik, unë kam bindjet e mia por nuk i urrej të tuat. Atëher kjo është edhe afersia me muslimanet. Per ndryshe, unë jam i afert me muslimanet shqiptar, e jo me taliban, ata larg meje. Shqiptaret po sepse i kam vëllezer të kombit dhe të gjaukut, por gjithsesi dalloj në besim edhe pse me dallime, jetojmë dhe bashkpunojmë.

Nuk e dij nëse jemi kuptuar, ndersa ato gjykimet tua le te mbeten te ti.

Tjetra se harrova, unë asnjëher nuk shkoj te komuniteti musliman per ta ngacmuar atë dhe per ti mesuar se çka është e verteta, e ti je ai qe nuk len vend pa e futur hunden. Bile dhjetra tema ti kam fshi ketu.

Hajde tash ta vazhdojmë humorin, ku na mbeti.
    Te pergezoj ke respektin tim maksimal per kete qe ke thene jam shume dakord me ty
    Sick of crying, tired of trying, yea I'm smiling, but inside....
    I'm Dying

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Nëse unë nuk urrej muslimanet, ajo nuk do te thotë se unë mendoj apo besoj sikurse muslimanet, kjo duhet te jetë e kuptuar. Ndoshat ti mendon sikurse je vet, nëse nuk je i atij besimi, nuk duhet pushuar duke urrejtur dhe nençmuar ata. Jo mik, unë kam bindjet e mia por nuk i urrej të tuat. Atëher kjo është edhe afersia me muslimanet. Per ndryshe, unë jam i afert me muslimanet shqiptar, e jo me taliban, ata larg meje. Shqiptaret po sepse i kam vëllezer të kombit dhe të gjaukut, por gjithsesi dalloj në besim edhe pse me dallime, jetojmë dhe bashkpunojmë.

Nuk e dij nëse jemi kuptuar, ndersa ato gjykimet tua le te mbeten te ti.

Tjetra se harrova, unë asnjëher nuk shkoj te komuniteti musliman per ta ngacmuar atë dhe per ti mesuar se çka është e verteta, e ti je ai qe nuk len vend pa e futur hunden. Bile dhjetra tema ti kam fshi ketu.

Hajde tash ta vazhdojmë humorin, ku na mbeti.
    Si duket personelin tënd dëshiron të ma veshësh mua, por gjithsesi mua ajo nuk më takon, ajo qëndron tek ti, "taliban" ti quan ata që praktikojnë Islamin, dhe ata që dijnë më shumë se ti për fenë tënde, për këtë dhe ndjen urrejtje ndaj tyre ... !!!

Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Si duket personelin tënd dëshiron të ma veshësh mua, por gjithsesi mua ajo nuk më takon, ajo qëndron tek ti, "taliban" ti quan ata që praktikojnë Islamin, dhe ata që dijnë më shumë se ti për fenë tënde, për këtë dhe ndjen urrejtje ndaj tyre ... !!!
    Po ti e lexove ate qe ai ka shkruar??? Apo jo? Se mua nuk me duket se ka shfaqur ndonej fare urrejtje ndaj bindjeve dhe besimit tend..Perse duhet te zesh ne goje urrejtjen ???
    I'm Dying

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Himitsu Lexo Postimin
    Po ti e lexove ate qe ai ka shkruar??? Apo jo? Se mua nuk me duket se ka shfaqur ndonej fare urrejtje ndaj bindjeve dhe besimit tend..Perse duhet te zesh ne goje urrejtjen ???
    Sepse për Toni77 Musliman do të thotë "Taliban", ky për ty është emër përkthelës apo ?!

Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Postime
    454
    Sepse për Toni77 Musliman do të thotë "Taliban", ky për ty është emër përkthelës apo ?!
    Mysliman = me taleban???? Per mendimin tim nuk eshte keshtu por gjithsesi secili ka bindjen e vet dhe nuk ka te drejte qe te paragjykoje tjetrin sepse nuk ka te njejten bindje me te tijat.. Secili beson ate qe mendon se eshte e drejte dhe gjithsecili prej nesh vepron ne menyren qe mendon se eshte me e drejte.
    Cdo vendim, bindje dhe besim qe ka gjithseicili prej nesh ne duhet ta respektojme por jo ta paragjykojme dhe te imponojme bindjen tone.
    Mos haroni se me pare jemi njeres dhe jemi shqiptare dhe fundi eshte se te gjithe kemi besim ne nje Zot pavaresisht se ne menyra te ndryshme prandaj duhet te respektojme njeri tjetrin dhe ta duam se ne cdo fe qe te jemi urrejtja nuk eshte e dashur dhe e deshiruar keshtu qe mos ofendoni njeri tjetrin por respektoni bindjen e gjithsecilit.
    Pastaj me sa di une ILMGAP as ti nuk je dhe kaq perfekt por sulmon te krishteret sa ne nje ane ne nje tjeter...
    Une jam vete e krishtere por nuk kam sulmuar fete e tjera ndonjehere, keshtu qe ashtu si disa prej nesh nuk te paragjykojne po te nejjten gje nuk duhet te besh edhe ti apo jo??
    Besimtar eshte ai qe e praktikn fene jo ai qe thote se eshte fetar
    I'm Dying

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Ti je duke thënë ashtu e jo unë. Nëse takon vetem nji rresht te kam thënë ashtu, ke te drejt.
    Muslimanet shqiptar janë musliman tradicional, respektojnë besimin e vet, agjerojnë, falin vakthet, besojnë, por, ajo qe i dallon nga talibanet është se ata jan me kohen dhe nuk janë fanatikë, i respektojnë edhe besimet e të tjerve dhe nuk i pengon të jenë shqiptar.

Nders talibanë janë ata qe i kan nshue mjekrrat dhe veshur pantollat e shkurtë dhe janë zhvesh perj te gjitha atyre qe janë shqiptare dhe njerzore, urrejnë dhe nuk prajnë duke mbjellur urrejtje. Dhasht Zoti qe ti mos të jeshë njëri nder ta.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Martin Luther,
    eshte ai qe futi luteranizmin (reformen protestante), duke iu kundervene indulgjencave te Papeve, per faljen e mekateve kundrejt pagese. Ka shkruar 90 e kusur tezat qe pershkruajne arsyet perse Fe-ja e krishtere nuk ishte e sakte e cfare duhej bere... (shek XV)

Elisabeta 1 (Britani)
    Vitet 1600. Lindi ne menyre te jashtligjeshme nga Henriku i VIII (ai qe ndertoi Fe-ne anglikane, per lejimin e divorcit). Koha elizabetiane eshte edhe ajo, ne te cilen lulezoi mbreteria britanike per supremacine neper detera. Ishte edhe katolike e kjo qe Fe-ja shteterore gjate kohes se saj.

Henriku IV, edhe ky po ne shek XV, France
    Eshte therritur edhe "i madhi", por me vjen ne mend ngjyra jeshile me te cilen shihet neper piktura, sepse tregon qe donte shume grate
    U be katolik per te arritur ne fron...

P.S. Duket qe eshte teme fetare, por s'po marr vesh arsyen...
    La vita è bella...

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    Martin Luther,
    eshte ai qe futi luteranizmin (reformen protestante), duke iu kundervene indulgjencave te Papeve, per faljen e mekateve kundrejt pagese. Ka shkruar 90 e kusur tezat qe pershkruajne arsyet perse Fe-ja e krishtere nuk ishte e sakte e cfare duhej bere... (shek XV)

Elisabeta 1 (Britani)
    Vitet 1600. Lindi ne menyre te jashtligjeshme nga Henriku i VIII (ai qe ndertoi Fe-ne anglikane, per lejimin e divorcit). Koha elizabetiane eshte edhe ajo, ne te cilen lulezoi mbreteria britanike per supremacine neper detera. Ishte edhe katolike e kjo qe Fe-ja shteterore gjate kohes se saj.

Henriku IV, edhe ky po ne shek XV, France
    Eshte therritur edhe "i madhi", por me vjen ne mend ngjyra jeshile me te cilen shihet neper piktura, sepse tregon qe donte shume grate
    U be katolik per te arritur ne fron...

P.S. Duket qe eshte teme fetare, por s'po marr vesh arsyen...

C'fare vlerash ka feja ne fjale ??????
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    C'fare vlerash ka feja ne fjale ??????
    Vlera s'ka, me mendjen e socme, por ne ate kohe fuqia e papatit ishte shume e madhe e cdo mbret qe te quhej i tille ne nivel nderkombetar duhet te kishte bekimin e Papes, qe e mbante veten si mbretmbi mbreter ne Toke...
    Plus edhe populli i ndiqte shume, kishte frike e besim disi te verber, e ishin te rralle ata qe i kunderviheshin, perderisa i quanin shtrigane e i digjnin e masakronin...

Vlera asnje, idealizma plot.

Sot po qe Fe-ja ka vlere e eshte budalla te pakten nje politikan qe nuk e shef me rendesi problemin fetar (vete ama duhet te jete asnjanes ose jo fanatik fetar te pakten)
    La vita è bella...

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •