Close
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 85 prej 85
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ti je duke thënë ashtu e jo unë. Nëse takon vetem nji rresht te kam thënë ashtu, ke te drejt.
    Muslimanet shqiptar janë musliman tradicional, respektojnë besimin e vet, agjerojnë, falin vakthet, besojnë, por, ajo qe i dallon nga talibanet është se ata jan me kohen dhe nuk janë fanatikë, i respektojnë edhe besimet e të tjerve dhe nuk i pengon të jenë shqiptar.

Nders talibanë janë ata qe i kan nshue mjekrrat dhe veshur pantollat e shkurtë dhe janë zhvesh perj te gjitha atyre qe janë shqiptare dhe njerzore, urrejnë dhe nuk prajnë duke mbjellur urrejtje. Dhasht Zoti qe ti mos të jeshë njëri nder ta.
    I Nderuar : Toni77,

Taliban nuk quhet ai që lëshon mjekrrën dhe shkurton pantollonat, ky është keqkuptim yti dhe 98% njerëzve të tjerë ... !!!

Sepse lëshuarja e mjekrres në një anë apo tjetrën e kemi (muslimanët) obligim, siq ju që keni në një mënyrë apo tjetrën të puthni dorën e Priftit apo puthjen e Kryqit etj. etj.

Mua (personalisht) kjo nuk më bën të them që ju jeni (...) ose (...) por gjithsesi ju mund të përdorni cfarë do lloj gjuhe përderisa flisni me ne, por edhe ne mund të gjykojmë gjuhën tuaj, drejtë apo jo mbetet nën mentalitetin dhe ndërgjegjen tonë ... !!!

__

Të përgëzoi, Era për përgjgjen.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anëtarësuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    1. Martin Luther - Reformatori Protestant
    2. Elizabeta 1 - Mbreteresha e Virgjer *KISHA E MBRETERISE SE ANGLISE* anglikanet
    3. edhe ky pisi diqka ka Calvinistet

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Gjithsesi unë mendoja se do të lëshohej një breshër ofendimesh ndaj meje, me hapjen e ksaj teme me postimet e ngjajshme si këto : Ik o Taleban ... ose ... Ne jemi shqiptar cfarë na nevoiten këta ... ose ... ca m*** lyp ti tek nenforumi katolik etj.

Por megjithatë kjo temë u shëndruar fatmirëisht, apo fatkeqësisht në një temë humori dhe me pak mori ofendimesh, të sjellshme.

__

Marti Luteri, është një njëri i cili kërkonte reforma relativisht dobiprurëse në popullatën dhe vendin ku ai jetonte, reforma të cilat u përhapën në të gjithë botën gradualisht, reformat e tij kishin për qëllim një "revolucion" fetar, me qëllime të mira, meqenëse ishte vetë prift dhe gëzonte sadopak popullaritet, ai mori vetëinciativën që të ngrinte zërin kundrejt priftërinjëve të tjerë, të cilët abuzonin me postin, abuzimet ishin të llojllojshme, si p.sh., një pjesë e madhe e pronës i kalonte priftërinjëve fisnikë, populli ishte i detyruar të paguante para për të shlyer mëkatet, dhe ai këtyre dhe veprave të tjera "diktatoreske" kishtare u doli kundër, duke thënë se vetëm Zoti është ai i cili mund të fal mëkatet, ne mbi këtë nuk kemi as edhe një të drejtë .
    ...
    Reformat dhe më pas edhe u krijua vetëfe, thirrja e Luterit u quajt "Protestant ose Protestanizëm", fe e cila u përhap në të gjitha vendet e botës.

__

Polemika e cila mua personalisht më prekë shumë është se pse nuk konvertohen të gjithë të krishterët në Protestanizëm, përderisa e dijmë se Martin Luteri kishte të drejtë, dhe poashtu nuk dihet se a paguhen ende "Priftërinjtë" për shlyerjen e mëkateve ... ?!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Te gjithe ishin katolik, dhe me pas : Ateist !

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Gjithsesi unë mendoja se do të lëshohej një breshër ofendimesh ndaj meje, me hapjen e ksaj teme me postimet e ngjajshme si këto : Ik o Taleban ... ose ... Ne jemi shqiptar cfarë na nevoiten këta ... ose ... ca m*** lyp ti tek nenforumi katolik etj.

!
    Ti as qe ke drejt të hapesh tema te komuniteti katolik, kjo të është thënë shumher dhe ti prap nuk degjon. Askush nuk te ka ofenduar, perkunder asajë, pasi qe u lejova dhe nuk e fhina këtë temë ti e keqperdore disaher.
    Per ndryshe një këshillë per ty, mos u mundo kurr të nxitesh konflikte por sherbejë mirkuptimit dhe dashurisë, komunikimit dhe dabatit me frymen e tolerances sepse per këto ka bota më shumë nevojë sesa per konflikte, konflikte ka mjaft.

Por megjithatë kjo temë u shëndruar fatmirëisht, apo fatkeqësisht në një temë humori dhe me pak mori ofendimesh, të sjellshme.
    !
    Vet hapja e temes nga nji njeri qe nuk i intereson per të ditë se kush janë ata, por qellimi ishte ky qe ti e ke shprehur në këtë shkrim, ishte humor në veti, prandaj, te krishterët janë në nënforumin e vet dhe ti nuk ke te drejt t'i drejtojsh ata se çka duhet të bëjnë ata.

Per mua ishte humor kjo temë qe ke hapur.

Marti Luteri, është një njëri i cili kërkonte reforma relativisht dobiprurëse në popullatën dhe vendin ku ai jetonte, reforma të cilat u përhapën në të gjithë botën gradualisht, reformat e tij kishin për qëllim një "revolucion" fetar, me qëllime të mira, ...
    Falemnderit por si duket nuk e paske hapur temen qe të marrësh informacione, por qe të tregojsh të tjerëve, çudi!! Tu tregojsh te krishterëve se kush është Martin Luteri? Hajt vëlla tregoju atyre qe nuk dinë se jo atyre e njohin dhe e nderojnë.

...
    Reformat dhe më pas edhe u krijua vetëfe, thirrja e Luterit u quajt "Protestant ose Protestanizëm", fe e cila u përhap në të gjitha vendet e botës.
    Po per besë, rrite Zot dhe ndikoje Zot mësimin e Luterit. Mnedon ti se unë apo katoliket janë kunder dhe luftojnë këtë? Jo nuk te shkoj per shtati qellimi, te gjithë te krishterët janë një në Krishtin. Krishti te gjithë i bashkon dhe i shpeton.

...
    Polemika e cila mua personalisht më prekë shumë është se pse nuk konvertohen të gjithë të krishterët në Protestanizëm, përderisa e dijmë se Martin Luteri kishte të drejtë, dhe poashtu nuk dihet se a paguhen ende "Priftërinjtë" për shlyerjen e mëkateve ... ?!
    Te gjithë jemi bashk në Jezus Krishtin. Secili qe beson në Jezus Krishtin Zot dhe Shpetimtar është gjymtyrë e Krishtit. Secili qe beson në Atin, e të Birin dhe Shpirtin e Shenjt është gjymtyrë e Krishtit. Secili qe beson se Jezusi është Bir i Perendisë, u lind prej virgjëreshes Mari, shpalli lajmin egëzueshem - Ungjillin, u kryqezua, vdiq dhe u varros, pas tri ditëve u ngjall nga të vdekurit dhe u shfaq i ngjallur, u ngrit në qiell, rri në të djathten e Atit dhe qe prap ka per të ardhur per të gjykuar boten, ai është i Krishtit dhe ata qe besojnë këtë janë gjymtyrë e Tij, gjymtyret e trupi nuk janë të ndara në trup, ato duken me distancë njëra me tjetren dhe dallojnë por qe te gjitha janë ne të njëjtin trup. Pra dallojnë nga pamja dhe rroli, pra kan dallime por janë gjymtyrë të atij trupi. Kështu jemi ne të gjithë të krishterët.

Tema mbyllet këtu pasi qe qellimi i personit qe ka hapur temen është të bëjë perqarje dhe mundesisht të shfreh urejtjen qe ka ndaj Kishes Katolike.

toni77
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 09-09-2009 më 17:02
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •