Kur njani nuk mundet me ju afru tjetrit atehere mundohet me e ule poshte tuj e sha.
Maj mend kur delsha me nje vajze prej Tiranet, e vllai i saj nuk lete gja pa msha mrapa shpindet.
Or Testikul un fola per pervojen time personale qe kam pa me syt e mi, per 60-70% e turqve ( kosovar ) qe kam njoht dhe jo per gjith kosovaret !!!
Spoil: Nuk m'plasi k@ri per ty Testikul dhe ata qe nuk me besojne se e di boll mir ēa kam pa me syt e mi![]()
D'Oh!
Deshta te them diqka se tek Shqiptaret ne te gjitha trojet pa marr parasysh jan kokeforta. Atynve esht shum zor tju ndrrosh mendjen ose te ju thush diqka qe nuk dojn, pra nuk kan qejf qe nje shqiptar tjeter te meson nje shqiptar. Pra ky esht problemi pse secilli diskutim ne kete forum vjen tek sharjet, ofendimet. Behuni pak ma "open minded" edhe mesohuni nga njeri tjetrit.
Per shembull Homer edhe 100 vjet nuk do ta ndrron mendimin se nuk don, kurse na nga Kosova te cillet kemi shum ma shume ekspirienc dhe tregojm se si esht realiteti.
O ti bir shkine a mu po mdon me m'kallzue se pse qortoj gjakun tem?
ai te those se Shqiptare e kan pase tradit me ba dy festa njana e nuses dhe tjetra e dhandrit, dhe ti klyshi i zagarices vjen ktu e mthue se a zakon turk, kush te jep te te drejten me m'sha traditat e mija e me guxu me ju than turke? e masanej tvjen keq kur une mroj vedin
po deri para 10 vjeteve kyt zakon e kan pas dhe dis prap e kan, e ato te fese islame i kan martu per nji dite gja qe sot shumica e bajne.
po qdreqin mduhet buka e jote e helmueme
Meqenėse po pyet po t'i numėroj:testim ca gjerash te duken te cuditshme te ne?????
1. Keni duru Enver Hoxhėn ēka ne nuk e kemi duru Serbinė.
2. Jepni atdhenė pėr lekė, ne japim lekun pėr atdhe (ka pėrjashtime nė tė gjitha anėt)
3. Keni dėgju koncert serb nė mes Tiranės, nė kohėn kur dikush i panjohur ka bombardu familjen kosovare pse kishte lėshu muzikė serbisht (i ka pandehur pėr serbė)
4. I pėruleni Janullatosit
5. Mburreni si anti-muslimanė, ndėrkohė qė Lėvizja qamiliste qė polli nga ju, as qė i ėshtė ndi aroma nė Maqedoni e Kosovė.
6. Keni vrarė njėri tjetrin qė nga vitet 1945, e deri tek trazirat 1997.
7. Pėr ta urrejtur armikun e juj grekun, keni nevojė qė t'iu flasin kosovarėt tė cilėt nuk e kan grekun fare nė kufi dhe e urrejnė pse ju ka luftu juve.
8. Jeni zero pėr kah nacionalizmi (kjo osht pikė e pėrgjithshme)
9. I hidhnit plehrat nga dritarja ku mundeshit, qoftė nė oborr, qoftė nė rrugė, dhe mendonit se Sali Berisha e ka pėr detyrė t'ua pastrojė mbeturinat qė ju i hidhni kudo.
10. Keni bėrė dallavere kosovarėve, ēfarė ne nuk i kemi bėrė as serbit, psh toka ėshtė shitur, dhe pronari ėshtė kthyer ka thėnė: "jo more, unė t'a kam lėshu me qira, nuk ta kam shitur". Nejse nuk ka qenė kontestimi kaq i thjeshtė vetėm me fjalė goje.
11. Ka 10 vite qė ėshtė ēliru Kosova, dhe njė herė nė vit mė bie rasti tė dėgjoj dialektin e juj tė flitet nė rrugėt tona, dhe atė dy vetė mė sė shumti tre, ndėrkohė qė Shqipėria mbushet me kosovarė pėr ēdo vjet. Shto kėtu dhe ekskurzionet shkollore, qė ne i mbajmė nė Shqipėri, Kėshtjellė e Krujės, Sarandė etj, ndėrsa ju atje nuk bėni ekskurzion shkollor pėr tė vizitu kryeqytetin shqiptar Prizrenin qė ka njė kėshtjellė ilire mija vjeēare, e ku gjendet edhe shtėpia e Lidhjes sė Prizrenit. Po nuk osht veē Prizreni, ka edhe 1000 gjėra tjera nė Kosovė qė ia vlen me i shiku nxėnėsi i Shqipėrisė.
12. Na e keni shpifur me italishte, para luftės '99, se atėherė vetėm TVSH-nė e kemi shiku, asnjė TV tjetėr.
13. Pėrdorni Orientalizma, tė cilat ne e i kemi zėvendėsu me kohė me fjalė shqipe, e qė ne mendojmė se dhe ju i keni zėvendėsu. Psh tek ne pėrdoret fjala e gjelbėr, qė ne kujtojmė se e kemi marrė nga ju, ndėrsa kur na vje rasti, e kuptojmė qė ju thoni "jeshil".
14. Mendoni se dialekti juj, ėshtė ai kryesori (ndonėse keni plot dialekte), dhe se ne duhet t'iu pėrshtatemi nė tė folur, ndėrkohė qė janė pikėrisht kosovarėt qė flasin ngadalė nė kėso raste, kurse ju ja futni shpejt thu ti se iu kuptojmė ne.
15. Keni shitur shtėpitė pėr tė rrojtur nga kamata.
16. dhe ca tė tjera qė s'pom kujtohen.
Krijoni Kontakt