Kafeja e Selmonit eshte nje sdrome e qelbur e lagjes sime. Muret prej llamarineh ishin ndertuar me mjeshtri nga kovaci i lagjes, Foni vllai i Satit, Gangsterit te lagjes. Banaku ishte prej muri dhe pllaka majolike te zgjurosura kishte kohe qe nuk kishte pare sapun me sy. Era e shiu hynte nga te katra anet. Pas ores 11 te
te nates degjohej klithma dhe ulerima qe vinin nge barakja e Selmonit. Ishte ora per te mbyllur kafenene, Selmoni nxirrte pianecet jashte. Kjo ishte pjesa me e veshtire e punes se tij por ai e adhuronte.
Nje dite une e im vella hyme no kafenene e Selmonit. C'te shikonim, Minja kurve e stazhionuar 45 vjecare dhe me 7 dhembe ne goje e hunde te thyer, kujtimi i vetem ky qe i shoqi i kishte lene gjate nje sherri per nje karrige te vjeter, qe ai ( i shoqi i mines) pretendonte se ia kishte blere e ema ne pervietorin e marteses, ishte ulur ne maje te banakut, dhe ferkonte gjokset e varur. Pastaj me nje buzeqeshje te plote, qe i nxorri ne pahe te tere dhembet e rene ajo i beri nje ftese tim vellai qe ti ulej prane, pa ja hequr syte per asnje moment gjoksit te tij leshtor. Fytyra plot rrudha e mines iu afrua veshit te tim vellai bashke me disa fjale te pergjysmuara ( kuptohet gjuha i ishte trashur nga pija) ajo i leshoi edhe nje grafme te rende alkoli, qe sakaq i provokoi nje te vjelle sadikut, qe kishte gjithe jeten e vete qe ishte tape.
Im vella coi buzet vesh me vesh, dhe pasi u ngref si gjel, i kerkoi Selmonit te na sillte tre teke raki.
Pastaj ai i hodhi doren ne qafe Mines, dhe qe te dy, iu drejtuan zcepit te kafenese.
Asnjehere sme kishte pelqyer kjo rrenxe e felliqur. E ktheva me fund teken e rakise dhe mora te dilja, por sakaq, nga mbrapa banakut veshi me kapi nje cucurime vajzerore. Kthema rrembimthi koken, dhe ngela i shtangur, kur pashe nje goxha ezmerke qe kendonte nen ze, eteksa lante filxhanet. Ishte majlinda, vajza e vogel e Selmonit, qe tani nuk ishte me edhe aq e vogel. Po kjo qenka bere per tu mprehur ne parmenede more aman, thashe me vete, dhe ndjeva TOKEN te me dridhej nen kembe. Ajo e vuri re turbullimin tim, dhe pa e prishur terezine farehodhi ne nje ane baluket e zeza, qe i binin mbi ballin e larte, dhe vazhdoi punen e saj.
Faith -------- Ne vazhdim.
Krijoni Kontakt