Close
Faqja 91 prej 130 FillimFillim ... 41818990919293101 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 901 deri 910 prej 1300
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-03-2006
    Postime
    103
    [QUOTE=Shiu;2338471]
    Shqiptarët shquhen për tolerancën ndërfetare nëpër shekuj

Tolerance fetare ne mes shqiptareve ka patur vetem ne ato vise ku popullata myslimane shqiptare ka qen me shumice!!
    Shih historine e Çamerise,kush masakroi popullaten muslimane?A nuk ishte Napoleon Zerva gjakatari shqiptarofon,qe kishte gjuhe amtare shqipen,sikur edhe te gjithe shqiptare tjere-edhe ata ortodokes.
    Sepse.ende nuk eshte formuar identiteti shqiptar,nuk eshte e habitshme fakti se as I.Kadare dhe R.Qosja SHQIPTARE ME TE SPIKATUR SOT NUK PO PAJTOHET RRETH IDENTITETIT TE SHQIPTAREVE.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Darsi_I Lexo Postimin

Tolerance fetare ne mes shqiptareve ka patur vetem ne ato vise ku popullata myslimane shqiptare ka qen me shumice!!
    Shih historine e Çamerise,kush masakroi popullaten muslimane?A nuk ishte Napoleon Zerva gjakatari shqiptarofon,qe kishte gjuhe amtare shqipen,sikur edhe te gjithe shqiptare tjere-edhe ata ortodokes.
    Sepse.ende nuk eshte formuar identiteti shqiptar,nuk eshte e habitshme fakti se as I.Kadare dhe R.Qosja SHQIPTARE ME TE SPIKATUR SOT NUK PO PAJTOHET RRETH IDENTITETIT TE SHQIPTAREVE.
    Nuk besoj se eshte e vertete kur thua se tolerance pati vetem kur ishin muslimanet shumice. Sepse ky pohim shikuar me large eshte kunderargument i vetvetes.

Pse?

Sepse p.sh. ne dhjetvjetorin e pare te islamizimit te muslimaneve pati me shume te krishtere. Pasi qe pati me shume te krishtere, do ishte deshur qe keta (te krishteret) te mos tolerojne muslimanet. Kjo nuk eshte keshtu. E njejta gje vlen per qindvjetorin e pare te islamizimit te shqiptareve.

Per rastin e permendur nga ti te N. Zerves nuk kam njohuri. Dyshoj se pati masakra. Nese deshmon se pati, dyshoj se u bene keto nga N. Zerva. Nese u bene, dyshoj se ai ishte shqiptar. Nese po, dyshoj se u bene si shenje e jotolerances se shqiptareve te krishtere ndaj atyre jomuslimane. Deshmo.

Nese Kadare apo Qosja nuk pajtohen per identitetin e qarte te shqiptareve, kjo ka te beje me dicka tjeter. Ka te beje me vleresime e botekuptime personale te dy intelektualeve shqiptare. Vetes ia shpjegoj kete debat me nje shembull te thjeshte: Ne nje seance penale ka cdohere te pakten dy pale te juristeve pjesemarres. Njera pale thote i akuzuari eshte i pafajshem, tjetra thote i akuzuari eshte i fajshem. Kjo nuk deshmon se pyetja, a eshte i akuzuari i pafajshem eshte e padefinueshme.

Ky shembull i thjeshte tregon, se indetiteti i shqiptarit nuk behet i padefinueshem vetem per shkak se I. Kadare dhe R. Qosja nuk jane te nje mendimi mbi kete pyetje.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 18-07-2009 më 17:59

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=Darsi_I;2339647]
    Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    Shqiptarët shquhen për tolerancën ndërfetare nëpër shekuj

Darsi , ke hy kot me Zerven.Ai eshte nje lemement i pervetshem.Historia shqipetare nen turqine eshte nga me te shemtuarat.Ti besoj se e din mire se si u kthyen camet ne muslimane, duke par te varur ne ruge te krishteret.Pas nenshtrimit ndaj te fortit, demagogjia percarja politika e tij e ndyre beri qe ti ngaterroje te gjithe popujt e ballkanit dhe perse jo dhe ato te camerise me greket, ashtu si serbet me kosovaret, dhe shqipetaret me pjesen tjeter te krishtere.Pushuesi shkaktoi drama kudo dhe ato u vuajten nga paraardhesit tone, por ne nje fare menyre u transmetuan dhe tek ne.Ne periudhen e bizantit kemi kaluar mire me greket te cilet na dhane qyteterim.morem nje zhvillim teadmiruashem.kishim perandoret tane, si Anastasi i I-re (nga durresi viti 530), Aleksandrine madhe te maqedonise etj.Turqia prishi ekuilibret, duke shkaterruar greket e serbet e duke na ndersyer ne kunder tyre..Perfundimisht kur u largua la tek ne urrejtjen e ketyre vendeve.Ne ne greqi na urren nje popull i tere e kjo nuk eshte politike.Eshte ndjesia e dhimbjes se shkatuar, nga turqit dhe nga shqipetaret muslimane qe ai dhe ato vete e kishin per krenari te ndjeheshin te asimiluar.Perse i urren ti greket?Se te ka thene ndokush, se te tha enveri apo nano, se te te thane historianet, apo se te eshte trasnmetuar dhimbja e shkaktuar prej tyre ne rastin e genocidit si nje e vertete e pa tjetersueshme?E keshtu e kane dhe ato urrejtjen per ne ne menyre natyrale.Keto drama nuk fshihen dot sa ne njeren as ne tjetern pale.Ato jane ne histori, ne kenge vaji, ne poezi ne perrella e tregime, ne gojdhena.E rendesishme eshte te kuptojme te verteten dhe te reagojme sot me nje vullnet drejt pajtimit.Kjo eshte toleranca e vertete.Nuk quhet tolerance se une te le ty te ngresh xhamija, e ti mua te ndertoj kisha ne nje gare pa fund.Kjo eshte njelloj si ajo loja e terheqjes se litarit. Plaga sherohet duke hequr pjesen kancerogjene me nje nderhyrje kirurgjikale.Te zhdukim islamizmin e te ndertojme nje jete te re me standartet e nje edukimi europian.Te gjithe palet te kerkojne falje dhe ti shtrine doren njeri tjetrit per nje paqe te vertete.Kjo eshte reforme serioze.Kjo teme vlen per njerz tolerante,shqipetare muslimane e te krishere, qe e kuptone relaitetin, e behen pjese e bashkesise progresiste per standarte drejt europes.Ndersa eshte humbje kohe dhe energjshe te merresh me te vdekur te gjalle, qe shkojne kunder rrjedhes se jetes.Elemente si ky qe kerkon te lyej figuren e Jezusit me spraj e zi, jane kanceroze, te tille njerez krijojne tensione tek ne, jo me te mendosh se cfar urrejtje ndjellin ato, ne popujt qe ne kerkojme te bashkejetojme, si ne rajon dhe ne perendim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 18-07-2009 më 18:11

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    [QUOTE=Darsi_I;2339647]
    ende nuk eshte formuar identiteti shqiptar,nuk eshte e habitshme fakti se as I.Kadare dhe R.Qosja SHQIPTARE ME TE SPIKATUR SOT NUK PO PAJTOHET RRETH IDENTITETIT TE SHQIPTAREVE.

Me thuaj pak, cfare kupton ti me "identitet shqiptar"? Ku e sheh ti qe ende nuk eshte formuar ai?

E kujt po i ...... se nuk pajtohen Kadareja me Qosen, shqiptaret me te spikatur sot!!!
    Elegance is an attitude.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Puna e Fotove (Portretit)

Te gjithe jemi te vetedijshem qe ka devijuar tema ne menyre totale, mirpo pasi qe u cek puna e fotografive apo Portretit te Jezuit dhe per koicidenc nje fakt erdh ne perputhje te filozofis se Islamit, qe i kushton ndaleses se Portretit te Muhamedit a.s ,keshtu qe nuk eshte lejuar asnjeher te behet portret te Muhamedit a.s.

Pse ???

Pikerisht problemi konkret apo ana negative e portretit u has ne kete teme, sepse vetem nje Foto qe sjelli Shiu qe Zezaket thojn se Jezui ka qen i zi apo ata raca e verdh qe thojn poashtu se Jezui ka qen prej races se verdh , ndersa te bardhet thojn se ka qen i bardh. Ndoshta po e vereni se sa pasoja negative ka puna e portretizimit te nje figure siq eshte Profeti. Nje nder arsyet se pse eshte e ndaluar portretizimi i Muhamedit a.s edhe pse ka qen krijesa me e dashur e Zotit, eshte fakti se eshte parapare mundesia e kerperdorimit te portretit te Muhamedit a.s.
    Ti thua se Islami ndalon foto te Muhamedit per shkak te keqperdorimit te saj si ne rastin e Krishtit. Me duket vleresim i gabuar ky. Pse? Sepse e para: Ne momentin kur Islami ndaloi foto te Muhamedit as qe ekzistonte nje foto e Krishtit dhe keqperdorimi i saj. Dhe e dyta: Fakti qe fotoja e Muhamedit eshte e ndaluar, nuk parandalon keqperdorimin e tij. Perkundrazi. Nje foto origjinale do te kishte sjellur qartesi te pamohueshme mbi identitetin e tij dhe do kishte parandaluar cdo keqperdorim te identitetit te tij. Vet fakti qe nuk ekziston nje foto e Muhamedit apo Krishtit, eshte arsyeja perse eshte e mundur te pikturohet Krishti si zezak apo te thuhet ne kete teme se Muhamedi ka patur pamje te jashtme te krahasueshme me arabe te sotit, te cilet jo rralle kane pamje te afert me magjype e gabele te Kosoves. Nenktupton: Ideja se nese nuk ekziston foto e Muhamedit nuk ka keqperdorime, deshtoi teresisht.

Logjike.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 18-07-2009 më 18:11

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Plako, më avash ti me këto epitete, more vesh? Sa për tradhëtar, më tradhëtar se di nuk besoj se ka pasur ndonjëherë ky forum. Në prezentimin tënd thua që je ateist, me prejardhje ortodokse, që më me dëshirë do të ishe katolik ose edhe protestant.

Ç'janë këto që ke vjellë më sipër?! Të kam thënë që rakinë ta përcjellësh me meze se përndryshe të budalleps shumë shpejt...
    Nuk kuptoj perse per shkak te faktit qe Anesti eshte ateist, me prejardhje ortodokse, por me deshire te jete katolik apo protestant u bejka tradhetar?

Me duket se me kete vleresim tregon - te paevitueshmen - qe si besimtar musliman eshte e pamundur te mos kunderthuash vetveten brenda maksimalisht 5 postimeve.

Sepse ne kete teme thua se braktisja e nje feje, kalimi ne nje tjeter nuk paraqet tradheti te fese se pare. Kurse tani me vleresimin tend ndaj antarit te nderuar nga une shume, Anestit, tregon se nuk beson ne ate qe ke thene dy tri postime me pare.

Nuk eshte problem kjo, secili njeri kunderthote vetveten nganjehere ne imtesira. Por i pikellueshem me rasti yt per ate arsye, sepse nuk u takon imtesirave dhe tregon qe perseri nje musliman tregohet i tille. Duket te jete semundje infektuese qe merret ne xhami.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 18-07-2009 më 18:27

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Shiko ti jaran!

Unë nuk kam postuar KARIKATURA, por PIKTURA të Jezusit, të bëra nga vetë të krishterët! Përse po bëheni budallenj?!
    Genjeshter.
    Sepse sikur te pikturoja une Muhamedin p.sh. si nje serb apo si magjyp te Kosoves, nuk do kishe ndaluar te qarat me vite. Dyftyresh.

*

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Genjeshter.
    Sepse sikur te pikturoja une Muhamedin p.sh. si nje serb apo si magjyp te Kosoves, nuk do kishe ndaluar te qarat me vite. Dyftyresh.

*
    Fillove të nervozohesh e?

Disa piktura të Jezusit të pikturuar nga vetë të krishterët (që i vendosa pa qëllim të keq, por veç për ta kundërshtuar një deklaratë raciste të një të padituri!) po të iritokan, ndërsa unë po u dashka të qëndroj gjakftohtë kur ju kryqëzatorët publikoni karikatura përqeshëse. Dyfytyrësh! Pis!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 18-07-2009 më 18:54

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    boobobobo ku paska vjat teme ... ec e meru me keta tani hahahahahahahahah

Fillove të nervozohesh e?

Disa piktura të Jezusit të pikturuar nga vetë të krishterët (që i vendosa pa qëllim të keq, por veç për ta kundërshtuar një deklaratë raciste të një të padituri!) po të iritokan, ndërsa unë po u dashka të qëndroj gjakftohtë kur ju kryqëzatorët publikoni karikatura përqeshëse. Dyfytyrësh! Pis!
    ore arab i gjalle te eshte thene se kristjanet se kane problem se ca pikture vihet pasi te gjithe e dine fytyren e jezusit le ta bejene dac te zi dac te kuq ... ju nga ana tjeter sa vihet nje foto direkt me vrap tu sha e tu bertit se po ju tallim muhamedin e dashur te arabise .... hahahahahahahahahahhahahahaha

Kur do mbyllet kjo teme se u be qesharake tani

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    boobobobo ku paska vjat teme ... ec e meru me keta tani hahahahahahahahah

ore arab i gjalle te eshte thene se kristjanet se kane problem se ca pikture vihet pasi te gjithe e dine fytyren e jezusit le ta bejene dac te zi dac te kuq ... ju nga ana tjeter sa vihet nje foto direkt me vrap tu sha e tu bertit se po ju tallim muhamedin e dashur te arabise .... hahahahahahahahahahhahahahaha

Kur do mbyllet kjo teme se u be qesharake tani

Ardi

O debil i gjallë, o pagan i ndyrë romak!

e gjitha që shkruan ti te temat e fesë janë të sharat. Aq di, aq flet, këtu nuk mund të të ndihmoj dot.

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •