Close
Faqja 90 prej 130 FillimFillim ... 40808889909192100 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 891 deri 900 prej 1300
    musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Po pra, ti s'do te guxoje kurre te postoje nje pikture te Muhamedit ketu apo jo??
    Pse???....sepse ai eshte profet....po ashtu si Krishti....
    S'do te thote asgje se e kane pikturuar te krishteret apo kush tjeter(ti s'e di kete), s'ka pike rendesie....thjesht jane piktura qe s'mund te jene te verteta, pasi nuk egsistojne foto te tij apo te Muhamedit....Pra ti gabon i pari kur sjell foto ketu duke dashur te kundershtosh diçka qe s'mund te kundershtohet...
    Asnje s'e di se çfare ngjyre ishte Muhamedi, e sidoqofte nuk ka asnje lloj peshe ne kete debat.Rendesi ka fakti qe islamin na e sollen turqit, me pahir.Pike.
    Sekush pastaj ndjek idealin e vet.Kush dò te ndjeke idealin arab eshte i lire qe ta beje kete, mjaft qe te jete i vetedijshem....kupton???
    Nuk te sjell pikture te Muhamedit a.s. sepse nuk ekziston nje e tille. Sic e dini e beheni sikur nuk dini, ka qene i ndaluar pikturimi i figures se tij per arsye qe te mos kthehet piktura ne objekt adhurimi, ashtu sic ndodh ne krishterim.

Meqe nuk po ekzistokan fotot e Jezusit, atehere shko thuaji Vatikanit t'i fshije gjithe ato piktura neper galeri e neper muret e kishave ku paraqitet Jezusi foshnje, e Jezusi i rritur me gjithfare fytyrash e stile flokesh. Mos m'u hidh mua per absuditetet e te krishtereve. Tani u vie turp qe kane bere maskarade me figuren e Jezusit, por une nuk u kam faj aspak. Une nuk jam adhurues figurash!

Ne kete rast, per mua s'eshte me rendesi kush e solli, por cka solli. Mua me pelqen feja ime islame dhe ti ketu nuk mund te ndryshosh gje! Feja islame eshte universale dhe jo arabe. Vetem nje pjese e vogel e besimtareve muslimane i takojne perkatesise kombetare arabe. Shko lexo pak se boll na lodhe me hamendesime ti me gjithe shoket e tu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 18-07-2009 më 07:13

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    Nuk te sjell pikture te Muhamedit a.s. sepse nuk ekziston nje e tille. Sic e dini e beheni sikur nuk dini, ka qene i ndaluar pikturimi i figures se tij per arsye qe te mos kthehet piktura ne objekt adhurimi, ashtu sic ndodh ne krishterim.

Meqe nuk po ekzistokan fotot e Jezusit, atehere shko thuaji Vatikanit t'i fshije gjithe ato piktura neper galeri e neper muret e kishave ku paraqitet Jezusi foshnje, e Jezusi i rritur me gjithfare fytyrash e stile flokesh. Mos m'u hidh mua per absuditetet e te krishtereve. Tani u vie turp qe kane bere maskarade me figuren e Jezusit, por une nuk u kam faj aspak. Une nuk jam adhurues figurash!

Ne kete rast, per mua s'eshte me rendesi kush e solli, por cka solli.
    Fotoja nga piktura ka ndryshim te madh, shum i dituri Shiu...
    Ne pikture artisti shpreh kendveshtrimin e tij karshi nje objekti...
    Ne ikonografi, (si edhe ne ate myslimane), kerkohet qe te nxirren ne pah vetetite e nje personazhi te caktuar, dhe kjo s'ka te beje aspak me nje "maskarade", siç thua ti...
    Nese ti var ne mur nje pikture tenden, sipas teje, ti je ai ne pikture??
    Piktore te ndryshem do te te pikturonin njesoj???Debat filozofik i veshtire ....apo jo?
    Tani te bej nje pyetje tjeter....
    Myslimanet adhurojne Kuranin...ma ha mendja ne kuptimin e fjales se Zotit...
    Tashi me thuaj pak, ti, do ta shkelje kurre nje liber te Kuranit, apo te ndizje zjarrin me te??E, sidoqofte, s'eshte asgje tjeter, vecse nje liber i shtypur, ashtu si te tjere libra, apo jo?
    Tashi, ti mendon se nje mylsiman i devotshem,adhuron nje send(librin) ne kete rast???Ti s'je adhurues figurash, por adhurues librash, nuk eshte keshtu??
    Une mendoj se jo.....e gjithashtu nje i krishtere apo budist, nuk adhuron figuren por, ate ç'ka ajo paraqet....qarte deri ketu??

P:S. Ikonat e Muhamedit egzistojne(shih pak myslimanet shit) e sidoqofte jane ndaluar vone....

Ashtu siç paralajmërova, kristianët e hapën folderin My Documents dhe pritni tash copy/paste të teksteve bajate...

Urdhëro gerrard73, bëj copy/paste sa të mundesh, ke mjaft mega e giga bajtë. Nuk kam ngelë unë ta mësoj Islamin prej teje...
    Une po te flisja per nje teme apo po te mbroja nje ideologji do te isha ne gjendje edhe t'a argumentoja ate qe une mbroj. Ne te kundert me ju islamiket qe nga njera ane hyni neper forume per te bere propagande dhe nga ana tjeter kur takoni ne rrugen tuaj ndonjerin qe e mendon ne te kundert me ju ose fatkeqsisht per ju eshte edhe i pergaditur ne materie, atehere nuk flisni me per temen por kaloni ne banalitete dhe shpesh here edhe ne ofeza personale. Une nuk bera asgje tjeter por vetem mora disa citate nga Kurani qe jane te specifuara edhe me paragrafe, nese ndokush nga ju eshte ne gjendje te na i shpjegoje ne te gjithe do te ishim shume te kenaqur. Nqs ndonjeri nga ju eshte ne gjendje t'a kundershtoje jo ate qe shkruajme ne "kaurrat", por ate qe eshte e shkruar ne Kuran, ne do te ishim te kenaqur. Nese nuk jeni ne gjendje atehere gjeja me e drejte do te ishte te flasim per ndonje teme tjeter, gjithmone nese jeni ne gjendje.
    Shqiperia eshte vetem e shqiptareve!!

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Une po te flisja per nje teme apo po te mbroja nje ideologji do te isha ne gjendje edhe t'a argumentoja ate qe une mbroj. Ne te kundert me ju islamiket qe nga njera ane hyni neper forume per te bere propagande dhe nga ana tjeter kur takoni ne rrugen tuaj ndonjerin qe e mendon ne te kundert me ju ose fatkeqsisht per ju eshte edhe i pergaditur ne materie, atehere nuk flisni me per temen por kaloni ne banalitete dhe shpesh here edhe ne ofeza personale. Une nuk bera asgje tjeter por vetem mora disa citate nga Kurani qe jane te specifuara edhe me paragrafe, nese ndokush nga ju eshte ne gjendje te na i shpjegoje ne te gjithe do te ishim shume te kenaqur. Nqs ndonjeri nga ju eshte ne gjendje t'a kundershtoje jo ate qe shkruajme ne "kaurrat", por ate qe eshte e shkruar ne Kuran, ne do te ishim te kenaqur. Nese nuk jeni ne gjendje atehere gjeja me e drejte do te ishte te flasim per ndonje teme tjeter, gjithmone nese jeni ne gjendje.
    Shqiperia eshte vetem e shqiptareve!!
    Vec papagalli i perserit vazhdimisht disa gjera qe i ka mesuar permendesh. Njeriu eshte qenie qe bezdiset nga veprimet monotone. Po deshe pergjigje ne pyetjet e tua, kerkoji ne temat gjegjese ne forum, jam i sigurte se do t'i gjesh! Por ne anen tjeter jam i sigurte qe nuk do t'i lexosh sepse ti, bashke me neokristianet e tjere te ketij forumi, nuk jeni duke e kerkuar te verteten. Zoti ua hapte syte e mendjen!

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Fotoja nga piktura ka ndryshim te madh, shum i dituri Shiu...
    Ne pikture artisti shpreh kendveshtrimin e tij karshi nje objekti...
    Ne ikonografi, (si edhe ne ate myslimane), kerkohet qe te nxirren ne pah vetetite e nje personazhi te caktuar, dhe kjo s'ka te beje aspak me nje "maskarade", siç thua ti...
    Nese ti var ne mur nje pikture tenden, sipas teje, ti je ai ne pikture??
    Piktore te ndryshem do te te pikturonin njesoj???Debat filozofik i veshtire ....apo jo?
    Tani te bej nje pyetje tjeter....
    Myslimanet adhurojne Kuranin...ma ha mendja ne kuptimin e fjales se Zotit...
    Tashi me thuaj pak, ti, do ta shkelje kurre nje liber te Kuranit, apo te ndizje zjarrin me te??E, sidoqofte, s'eshte asgje tjeter, vecse nje liber i shtypur, ashtu si te tjere libra, apo jo?
    Tashi, ti mendon se nje mylsiman i devotshem,adhuron nje send(librin) ne kete rast???Ti s'je adhurues figurash, por adhurues librash, nuk eshte keshtu??
    Une mendoj se jo.....e gjithashtu nje i krishtere apo budist, nuk adhuron figuren por, ate ç'ka ajo paraqet....qarte deri ketu??

P:S. Ikonat e Muhamedit egzistojne(shih pak myslimanet shit) e sidoqofte jane ndaluar vone....

E po mire, kendveshtrimi i disa piktoreve ka qene se Jezusi ka qene me lekure te zeze. Meqe pra kemi te bejme me art dhe stile te autoreve te caktuar, cfare dreqin hallakateni dhe beheni sikur e keni pare vete djallin? Sepse Jezusi duhet te jete domosdo i bardhe e ne kete menyre te justifikohet disi racizmi i ngulitur thelle ne kulturen perendimore me shekuj te tere?! Per ta justifikuar urrejtjen qe keni ndaj cdo kulture jo-evropiane, pra jo te bardhe, ju jeni ne gjendje ta genjeni edhe veten se Jezusi ka qene i bardhe si nje skocez a norvegjez?! Leri pallavrat aman! Debat filozofik i veshtire ....apo jo?

Te tjerat qe ke shkruar jane retorike boshe.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    E po mire, kendveshtrimi i disa piktoreve ka qene se Jezusi ka qene me lekure te zeze. Meqe pra kemi te bejme me art dhe stile te autoreve te caktuar, cfare dreqin hallakateni dhe beheni sikur e keni pare vete djallin? Sepse Jezusi duhet te jete domosdo i bardhe e ne kete menyre te justifikohet disi racizmi i ngulitur thelle ne kulturen perendimore me shekuj te tere?! Per ta justifikuar urrejtjen qe keni ndaj cdo kulture jo-evropiane, pra jo te bardhe, ju jeni ne gjendje ta genjeni edhe veten se Jezusi ka qene i bardhe si nje skocez a norvegjez?! Leri pallavrat aman! Debat filozofik i veshtire ....apo jo?

Te tjerat qe ke shkruar jane retorike boshe.
    Sikur pata shkruajtur se kjo s'ka pike rendesie per nje kristian...ndoshta duhet te shpjegohem edhe me qarte.....çeshtja ketu eshte se NE, Shqiptaret nuk jemi jevgj......dhe se çfare ngjyre kishte Krishti , as qe me behet vone.....kupton???
    Dhe....nuk eshte urrejtje kundrejt kulturave jo-evropiane, e thotr thjesht fjala vete:"jo-evropiane".....e ne jemi evropian apo jo shiu??Nese ti merr nje tjeter kulture, ku e çon kulturen tende???

Sa per te tjerat , sipas teje jane retorike??
    Une them se ti nuk je ne gjendje te diskutosh per to......thjesht pasi nje myslimani nuk i lejohet te perdore intelektin vetjak per te arritur ne perfundime te logjikshme, pasi perfundimet e logjikshme nuk do te ishin pastaj ne Kuran.....
    Perndryshe , o burra, na shpreh pak mendimin tend te kulluar.......

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-03-2009
    Postime
    15
    nese dote flasim per ket tem mundemi te vime ne perfundim ,se edhe ne nuk mundemi te pajtohemi me ate qe e kemi thane me par . por duhet qe te mendoj qe jezusi ka qene i bardhe nese thot mendja ime prandaj nuk esht me rendesishme se qfar ngjyre esht i bardhe apo i zi nese ben te citoj nje thenje te nje filozofit kur thot "nese e pysim zezakun se si duket zoti yt? me siguri dote tote se i zi " prandaj mese 6 miljarde njerz ti pysesh dote merr 6miljard pergjigjje .prandaj jezusi esht jezuse i till esht jezues e ashtu le te mbetet .prandaj nese date mundohemi qe ti japim ngjyr qe ti knaqim te tjeret ateher e kemi humbur vete veten.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Puna e Fotove (Portretit)

Te gjithe jemi te vetedijshem qe ka devijuar tema ne menyre totale, mirpo pasi qe u cek puna e fotografive apo Portretit te Jezuit dhe per koicidenc nje fakt erdh ne perputhje te filozofis se Islamit, qe i kushton ndaleses se Portretit te Muhamedit a.s ,keshtu qe nuk eshte lejuar asnjeher te behet portret te Muhamedit a.s.

Pse ???

Pikerisht problemi konkret apo ana negative e portretit u has ne kete teme, sepse vetem nje Foto qe sjelli Shiu qe Zezaket thojn se Jezui ka qen i zi apo ata raca e verdh qe thojn poashtu se Jezui ka qen prej races se verdh , ndersa te bardhet thojn se ka qen i bardh. Ndoshta po e vereni se sa pasoja negative ka puna e portretizimit te nje figure siq eshte Profeti. Nje nder arsyet se pse eshte e ndaluar portretizimi i Muhamedit a.s edhe pse ka qen krijesa me e dashur e Zotit, eshte fakti se eshte parapare mundesia e kerperdorimit te portretit te Muhamedit a.s.

Qfar dua te them me keqperdorim ?

Ja nje nder pasojat e keqperdorimit te portretit, u pan ne kete teme, duke hasur ne interpretime te ndryshme racore te Faces se Profetit Jezu, ku secila race,e ka personifikuar sipas perkatesis racore qe ka. Keqperdorimet e tilla mund te lindin pikerisht nga piktoret, ku vendimi i tyre per ti dhene ngjyre nje fytyre te nje figure mbetet ne duart e tyre dhe Piktoret kan mundesi qe 100% te rasteve te devijojn strukturen e fytyres se nje personi, ku mund te deviojn si ngjyren e fytyres, dimenzionet e sakta te fytyres mund ti ndryshojn, thjesht qdo efekt te fytyres mund ta devijojn . Tash nese kthehemi faktit se si ka munder qen Jesui ne realitet, mund te supozojm se ne kohen e Jezuit, nuk ka pasur Fotoaparate KODAK qe ta ken fotografuar sakt figuren e Jezuit dhe keshtu tash ne baze te asaj fotoje te ken marr si moster baze dhe keshtu te behen piktura e portrete te ndryshme rreth Jezuit . Thjesht ne baze te ketij fakti mund te konkludojm se Faca e Jezuit qe portretizohet tek te krishteret, nuk mund te na garantoj askush se eshte ajo e verteta apo jo e verteta, sepse Portreti i Jezuit eshte nderduar ne baze te pershkrimeve gojore te historianeve dhe pse jo te mos dyshohet ne ngjyren e tij se qfar ngjyre te ket pasur, te zez,te bardh apo te verdh apo melez. Bile bile kjo alternativa e te Zezes konsiderohet me e sakt ,duke u bazuar ne faktin se Jezui ka lindur dhe jetuar ne Lindjen e Mesme (Jerusalem) ku atje konsiderohen si popull me ngjyre.

D.m.th ajo qe dua te them eshte fakti se eshte gabim i madh tek te krishteret se si jan te lidhur ngusht permes Portretit te Jezuit (qe tham se mund te jet pamje jo e vertet) dhe ne rast se permend dikush ngjyren e tij, ateher do lindin shkendia racore rreth pamjes se tij dhe keshtu mund te behet objekt talljeje figura e Jezuit. Tash ne baze te ketij fakti , po e zeme se mund te ket qen me ngjyre Jezui, tash nje Nazist qe deri tash ka qen nje i krishter i perpikt ,pas kesaj mund te filloj ta urrej Jezuin sepse paska qen me ngjyre. Ja efekti negativ kur besimi eshte i nderlidhur permes fotografive.

Eshte interesante fakti se sa pesh negative ka puna e portretizimit te nje Figura me aq pesh shpirterore tek njerzimi. Ne Islam eshte filozofi ne vete kjo dhe kjo filozofi preventive ne kete aspekt i ka pasur dhe i ka vazhdimisht frytet e saja pozitive, sepse ne Islam jan me Miliarda Musliman, mirpo asnje prejt tyre ne jeten e tyre nuk e ka diskutuar pamjen e Muhamedit (po them publikisht edhe as nepermjet shkrimeve), sepse nuk i kan dhene rendesi kesaj ane edhe pse Muhamedi pershkruhet si nje Person shume i bukur, mirpo krejt kete efekt preventiv e ka pasur MosPortretizimi i Muhamedit a.s . Sepse po te portretizohej Muhamedi a.s ,sigurisht se do kishte me pas edhe efekte Racore ne masen globale te njerzimit te ndare ne raca. Kur sigurisht se do kishte ndarje ne raca ,ku secila race do e personifikonte sipas races qe i perkasin.

Arsyen thelbsore e permendi edhe Shiu ,ku portretizimi eshte ndaluar edhe pershkak te mos behet objekt Adhurimi si te krishteret, ku nese deshirojn te besojn ne Zot, iu drejtohen Pikturave Portreteve te Jezuit dhe tek ateher kan nje lloj qasje "besimi" kur realisht eshte lloj besimi Pagan Classic. D.m.th ne Islam i eshte kushtuar kujdes qe te mos portretizohet Figura e Muhamedit a.s sepse jan parashikuar pasojat negative qe me pare , ku do te rezultonin me keso talljesh dhe paragjykime te liga te njerzeve te ndryshem.

Shpreoj te mos me keni keqkuptuar
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 18-07-2009 më 12:51
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Te dyshosh se Juzusi mund te kete qene i zi kjo eshte nje humbje kohe, Jezusi ka qene Hebre dhe nuk mund te jete i zi, sepse nuk kemi pasur kurre hebrenj te zije.. Ndersa per ju zoti Fisnik-Studenti, qe natyrisht jeni nje student per Kuranin, na i shpjego pak nga ato qe solla une ne kyte teme, pamvarsisht nese jane jashte teme apo jo. Sepse ato jane te marra nga Kurani, dhe askush me bukur se juve zoteri studenti nuk mund te na i shpjegoje, dhe jo t'i anashkaloni, apo ju vjen turp nga ajo qe eshte shkruar?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Si zakonisht , ke shkruar nje çarçaf te tere, duke thene vetem nje gje te mençur...:estetika siperfaqesore e nje profeti, s'hyn fare ne pune njeriut(perveç atyre qe s'kane pune).
    Pastaj thua gjera pa kuptim si psh:"nje nazist qe eshte nje kristian i perpikte"....çar gomarlleku.....

Ndalimi i potretizimit qenka bere qe te mos behet objekt adhurimi!!!!A nuk jane valle te tille libri apo guri i zi???
    Pse te mos themi thjesh se keshtu, perforcohet imazhi qiellor i Muhamedit???
    Te pakten te Krishteret apo Budistet (edhe myslimanet shite), kur flasin per fene e vet kane para syve diçka.....ju kur flisni per Muhamedin, çfare imagjinoni????Hiçin???Luteni ne emer te dikujt qe nuk ka asnje imazh, edhe imagjinar qofte???(apo harron qe Muhamedi ishte njeri i zakonshem?)...

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •