Close
Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 146
    i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Ja pam sherrin turkut edhe tani!Po pse perqaheni more per gjera te vdekura!Kurr syt mos ja pafsha mehmetave turk,kemi ne Mehmetat ton Shqiptar,qe nuk ka ne bote kesi race!Edhe ju femra trusni ,me mire nje zog ne grusht,se njeqind duke fluturua!Ruani qata qe i keni jasht ekranave se ska gje prej ekrani jo!
    Ps.Kishte shkua njeri ta kerkonte nje spikere tv-ve i kishte pelqy shum,disi e gjene adresen dhe i troket ne dere!
    -Kerkoj X personin i thote djali!Ajo ia kthen
    -Urdhero-une jame ajo!
    -Jo bre qike(vajze)une po e kerkoj at femren qe po i jep lajmet ne tv,se ti as nuk po i ngjajshe asaj !Dmth.tv-ja te ndryshon ndoshta ,,live''nuk eshte edhe aq i bukur!
    hahahahahahahahaa,o e panjohura e ke tha ket ,sikur vertet te ndodhte keshtu qe krejt ferat gjoja jan dashuru mehmetin,po leje bre se ja fusin kot keta,siq the edhe ti me nje fjal vjerrat ma shum e percjellin ket serial,them te drejten krejt krejt nja 3 epizoda i kam shiku edhe ate gjys e thojn qe femrat po flirtojn me mehmetin ,mehmeti na qmendi femrat ,qe nervat me acarojn me fjal pa lidhje,skam pas njet me shkrujt ne ket tem ,po ja me ki ba me qesh shum beso hahahahahah,te pershendes....

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga STOP-START Lexo Postimin
    Një Pyetje :

Po ju nga Shqipëria nga cili Kanal e Shifni Metin (Mehmetin) nuk kuptoj ?

Elvisi
    Ka lujt me duket o nga Top Chanel ose Vizioni +

Ps per temen nuk i qmendi vajzat po tema eshte me e bukur se tek serialet latino-amerikane .....dhe eshte e mundshme ta shikosh me familje

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga STOP-START Lexo Postimin
    Një Pyetje :

Po ju nga Shqipëria nga cili Kanal e Shifni Metin (Mehmetin) nuk kuptoj ?

Elvisi
    N'Shqipri nuk jepet ky serial. po edhe sikur te ishte dhon siguro qe skishte per te pas sukses, jo ate sukses qe paska anej ka ju.

i/e regjistruar Maska e cubel
    Anëtarësuar
    30-05-2005
    Postime
    34
    Sipas nivelit që ka njeriu zgjedhë filmin, muzikën etj. Niveli tek 90% e popullsisë tek ne dihet se cili është. ( qfardo jorgani që na ofron dikush, ne mbulohemi me të!)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    RTV21shi o Tv ma i keq i kosovs
    ....drejtorat e ketij -TV. n'burg i kisha mshel per ton jeten .

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Mos ikni nga Tema.
    Seriali turk " jeta e hidhur" ka sjellë një risi sa u përket serialve të huaja ngaqë në krahasim me ato latino-amerikane( meksikane) për Publikun shqiptarë e sidomos atë kosovar, " jeta e Hidhur" që si ndodhi ka ngjarjen Turqinë dhe përditshmerin turke me protagonistin Turk por që ka prejardhje nga Kosova paraqet një risi!
    Në fakt aktori që luan " mehmet Kosovalin" para 10 vitesh në Mister of Turky ka fituar e që është diçka e ngjashme me " Mis dhe Mister Albania".
    Mua personalisht në atë Serial e vetmja gjë që më pëlqen është emertimi i Personazhit " mehmet Kosovali"si dhe mënyra kur ai po i qeron hesapet me kundërshtshtarët ( me grushte) ngaqë të sjellit e tij me tërë shupalken e dorës po më ngjetë me të vërtet në shuplaken e shqiptarit!

Përndryshe vet Përmbajtja herë pas herë është e pallogjikshme sikurse që ka ndodhi që s'mund të jetë të mundshme fare në jetën reale!
    Në biseda me shumë koleg turkë më thonë që ky serial ka kohë që është shfaqë në televizionet Turke dhe se tash edhe e kanë harruar përmbajtjen e tij ndërsa po ashtu nga një arab kam kuptuar që ky Serial momentalisht po shfaqej edhe në televizionin e Tunisit ku si protagonist Kryesor është Mehmet Kosovalia!
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PËRMENDË KAM!

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Mos ikni nga Tema.
    Seriali turk " jeta e hidhur" ka sjellë një risi sa u përket serialve të huaja ngaqë në krahasim me ato latino-amerikane( meksikane) për Publikun shqiptarë e sidomos atë kosovar, " jeta e Hidhur" që si ndodhi ka ngjarjen Turqinë dhe përditshmerin turke me protagonistin Turk por që ka prejardhje nga Kosova paraqet një risi!
    Në fakt aktori që luan " mehmet Kosovalin" para 10 vitesh në Mister of Turky ka fituar e që është diçka e ngjashme me " Mis dhe Mister Albania".
    Mua personalisht në atë Serial e vetmja gjë që më pëlqen është emertimi i Personazhit " mehmet Kosovali"si dhe mënyra kur ai po i qeron hesapet me kundërshtshtarët ( me grushte) ngaqë të sjellit e tij me tërë shupalken e dorës po më ngjetë me të vërtet në shuplaken e shqiptarit!

Përndryshe vet Përmbajtja herë pas herë është e pallogjikshme sikurse që ka ndodhi që s'mund të jetë të mundshme fare në jetën reale!
    Në biseda me shumë koleg turkë më thonë që ky serial ka kohë që është shfaqë në televizionet Turke dhe se tash edhe e kanë harruar përmbajtjen e tij ndërsa po ashtu nga një arab kam kuptuar që ky Serial momentalisht po shfaqej edhe në televizionin e Tunisit ku si protagonist Kryesor është Mehmet Kosovalia!
    Ke te drejte.aktori eshte TURK,dhe Turqit shqiptare ma quajne Shqiptar.Dhe nje miku jem Turk me thau jeni me Turq se neve?
    Ende.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Realisht kjo i bie kështu:

Shembulli 1: Një serb nga Serbia, luan në një serial rolin e një serbi nga Kosova. Shqiptarët thonë shikojeni serialin "Radovan Kosovalia".

Shembulli 2: Një hindus nga Hindia, luan në një serial rolin e një magjupi nga Kosova. Shqiptarët thonë shikojeni serialin "Xhavit Kosovalia"

Shembulli 3: Një grek nga Greqia luan në një serial rolin e një greku nga Gjirokastra. Shqiptarët thonë shikojeni serialin "Joanis Shqiptari".

i/e regjistruar Maska e Instrumenti
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Postime
    7
    Diqka qe me pelqen tek ky serial edhe pse nuk e shikoj, eshte ajo qe tek ky mehmet kosovalia, jan paraqitur disa karaktere te shqiptareve si Hakmarrja, Besa dhe disa veti siq jan gjaknxehtesia, d.m.th jan disa gjera qe siq tha edhe preng sherri e dallojn kete serial prej atyre serive latino-amerikane ku gjysma e aktoreve ne fund dilnin kopila (pa nene dhe pa babë) dhe kjo reflektohej negativisht tek shikuesit shqiptar, sepse shikohej nje kod etik i deshtuar cigano/latin.

Instrumenti

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Realisht kjo i bie kështu:

Shembulli 1: Një serb nga Serbia, luan në një serial rolin e një serbi nga Kosova. Shqiptarët thonë shikojeni serialin "Radovan Kosovalia".

Shembulli 2: Një hindus nga Hindia, luan në një serial rolin e një magjupi nga Kosova. Shqiptarët thonë shikojeni serialin "Xhavit Kosovalia"

Shembulli 3: Një grek nga Greqia luan në një serial rolin e një greku nga Gjirokastra. Shqiptarët thonë shikojeni serialin "Joanis Shqiptari".
    Me gjithë respektin krahasimet nuk janë të qëlluara ngaqë në këtë serial nuk është e rëndësishme aktori që luan dhe origjina e tij por skenari dhe ata që shkruajnë skenarin. Unë aty kam vërejtë që për këtë serial kanë punuar katër skenarist!
    Tashti, ata që e kanë përcjellë dhe që e përcjellin duhet t'u kujtohet disa gjëra të cilat flasin për origjinen e mehmet kosovalis ( Jo aktorit por personazhit). PO u kujtoj disa nga ato:
    Në bised me prokurorin në episodat e para, Kur mehmeti punonte akoma si murator dhe i cili zbulon që në kantinjer fshihej droga - gjatë bisedës Prokurori i thotë:

" Mehmet, vendi prej nga vjen ti ka dhënë shumë trima ( kosova)".

Ose në një rast tjetër kur Ozlemi e bë kokfortesin në një qëndrim të saj me të cilën mehmeti nuk pajtohej dhe kur ky në bised me hasanin shfryen, hasani i thotë:

"
    pasha, edhe ajo ( Ozlemi) e ka kokën e fortë dhe ti po harron që edhe ajo është kosovare"!

Pastaj, kur Sefa karvengjoglu bënë planin që ta fus në kurth Mehmetin në një nga episodat thotë:
    " Do ta zë atë " kosovarin" dhe do ta humbë në Malin Beograd ku do ta zhduki që mos ta gjejë njeri"!

Nga e gjithë kjo mund të kuptojm që, autorët e këtij seriali janë njohës të mirë të çështjes së Kosovës dhe problemeve që kishte ajo me vite!
    Pozitive tek ky serial është gjuha: shumë nga ata shqiptarë që akoma përdorin në fjaloron e tyre fjalët;" sabah"( Mëngjez," nejse"( mirë - mirë) " aksham"( mbrëmje)" bujrun"( urdheroni), " kollaj"( lehtë) " bile-bile"( në fund të fundit - ose ose), " Teze"( motër nëna)" hanëm ablla"( motër e pashme) " hoxhbollden"( mirë se vini) etj etj do të shohin që ato fjalë - janë të huaja janë turke dhe të huazuara!
    Pra, kemi mundesin që të rijve tua bëjmë me dije që gjuha jonë për të gjitha ato emertime ka fjalën e saj të bukur.
    Një gjë tjetër që pasqyrohet është martesat në familjet turke në mes farefisit gjë që deri dikund pasqyrohet me mardhenjet në mes dy familjeve në këtë serial!

Ajo që më pëlqen është që figura e " kosovarit dhe familjes me prejardhje kosovare ( mehmet Kosovalis) paraqit në mënyrë shumë pozitive tepër bujare, e sakrificës dhe humane!
    Po të bëhej ndonjë filmë siç tha " TESTIM" nga serbët apo edhe grekët me siguri që shqiptarin do ta paraqitnin si më të keqin e shoqeris - ashtu siç ka ndodhur në shumë raste tjera!
    Në fund të fundit " mehmet Kosovalia " është " realitet shqiptarë" duke marrë si të dhënë që me qindra mijëra shqiptarë janë shpërngulur për në Turqi. Ata që kanë parë dhe përcjellë emisionin në RTK " Me shqiptarët e Turqisë" kanë parë rastin të shohin shumë nga ato Familje Kosovare që jetonin dhe punonin në Turqi me mallin e tyre për vendlindjen!

Ajo që është për çdo kritik është përkthimi që është shumë skandaloz mirëpo me sa kam kuptuar ky serial qenka shfaqë në një televizion të Kumanovës ( maqedoni) " ERA" dhe përkthimin e paska marrë sikurse serialin RTV21 Komplet në atë mënyrë pa nderhyrë njeri në lektorimin e përkthimit!
    Unë e kam përcjellë varesisht nga koha që kam pasur ngaqë me zgjonë një interesim jo dashuria në mes personazheve por më shumë pasqyrimi i jetës mbrenda për mbrenda një familje turke që në fund të fundit shumë familje kosovare kanë pak a shumë të njejta tradita dhe zakone!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Preng Sherri : 18-07-2009 më 06:13
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PËRMENDË KAM!

Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •