O Dode...a s'po shkrue dot ma qarte???rrofsh....
O Dode...a s'po shkrue dot ma qarte???rrofsh....
Kjo teme duhet te mbyllet sepse u be lemshe !Nuk pash asnje qe u pergjegj ne pyetjen qe e ka tema : A jane shqiptaret muslimane trathetar te krishterimit ?
.Shumica e postimeve jane dialogje qe s`kane lidhje me temen,por jane gjithçka vetem kulture jo.
.Une po e shtroj kete çeshtje edhe njehere: shqiptaret e sotem musliman nuk kane trathtuar krishterimin,por krishterimin e kane trathtuar te krishteret atehere kur e pranuan islamizmin si fe te tyre.Pra:
Trathetare jane shqiptaret e krishtere,jo shqiptaret muslimane !
Sidomos jane interesante mendimet e disa prej kristijaneve te "devotshem" qe po marrin pjese ne kete teme.
o pis pse i mohon argumentet a te kame treguar ne postimet e mehershme se si ka ardhur feja ne kosove
e nuk eshte ashtu siq pretendon ti mirepo edhe sikur te "ishte ashtu " atehere tani nuk ka turq e pse po e mbajn
po ik se je pis e e mohon realitetin hajt me sjell fakte se si ka ardhur islami ne trojet tona e une te kame sjellur boll fakte te kame treguar se si islami ka ardhur ne ballkan po ik e ketu nuk ka te beje me tradhti sepse besimi e zgjedh sipas bindjeve ndersa tradhtare mund ti quajm ata te cilet e tradhtuan popullin e te silet me pak debate te fella dulen ne sheh se kush jane saqe nuk nguruan te thojne se kosova eshte toke e serbise e njeri nder ta je edhe ti Chino
e ti ske qka thua per krishterizmin sepse ti je evtem nje vegel a eshet ai krishterizmi qe i djegu shkenctaret nese po atehere ik mos rrej me mos posto gjeja qe eshte i mire sepse njerzit e kishes e benen kete qe i djegen Shkenctaret po te them si shok i forumit mos u merr ti me me keto gjera sepse nuk e flet realitetin a ken qata njerzi qe e udheheqin fene katolike dhe kishen e qe thane se kosova eshte vendi jone kur kene para 2 jave ne Gazimestan po ik more ik se turp eshet te thuash ti se kjo ka te beje me realitetin
per te gjitha keto me vjen mire qe i paske cek sepse tani me ben me bindes te them ate qe ta kem then me heret se ti je racist je fashist je kominist e je hipokrit e une te kame treguar se te gjitha te kqijat i posedon me vete faktin qe i mohon te mirat e Zotit dhe i lufton krijesat qe jane te zeza e ti se meriton te jetosh
me heret serbet donin ta benin pastrimin etnik te treojeve shqiptare duke i perdorur njerzit si ti hipokrita e duke i quajtur shqiptaret ardhacaka njashtu ti je duke u sjellur mirepo tani me nje hipokrizi dhe dyftyres tjeter kinse jemi atdhetare e une te kame treguar qe nuk ke lidhje me atdhetarizem por me komunizem po ate sta mohoj
e skemi me qfare te postoj me ty o pis sepse ti po munohesh qe shumices tja ndrerrosh mendimin e jo jo ka njerzi edhe me te zgjuar se ti dhe une e ata e flasin kete qfare une po e them e nuk jane racista si ti dhe hipokrita e kur po te them keto fjale une kame argumente te shumta per kete
Po tradhtar ke shume tradhtare une i quaj keta qe i thojne veti shqipfolsa si ti dhe si shoket e tu efolin per atdhetarizem kurse ne fakt e mrojn mendimin e nje te poshtri ketu dhe e perkrahin kur ai thote qe toka e kosoves eshte toke e serbise a nuk eshte tradhtare ky person apo i ngjajshem me kete e nese edhe ti ketij nuk i thue tradhtare atehere je vete tradhtare
kurse sa i perket nacionalizmit kur kete te gjore te njejtit nuk po kane mundesi kete qfare e thash me lart qfare kane dashur tja ngulititn te tjereve se kosova eshte toke e serbise atehere i luftojne kombet e tjera i luftojne racat e tjrea e per kte une nuk po e citoj rastesish fjalen hipokrit qe do te thote qe here e perdore nje term e here nje term tjeter vetem per interes te vetin
e une kam menude se injoranca dallon racat hahahah hajt more papak
e pis sme interesojne kultuat e tjera sepse sjam i thirrur ti studioj e ti qe je as i interesuar merru me qdo kulture siq edhe po ndodhe ne ditet e sotme ne koseve ku skemi lene pa e marre qdo kulture si afrikane aziatike evropiane e e kemi lene anash kulturen tone duke mendura qe kulturat e tjera jane me te mira po ik more i mjere ik se nuk po e di per bese a keni pak fije men apo i keni ment e gomarit kur i postoni shkrimet e juaja apo e keni qellimin vetem ta rritni numrin e postimeve
Ndryshuar për herë të fundit nga Jeton Aliu : 14-07-2009 më 14:20
Jeton, në kët temë nuk kan të drejtë të flasin Tradhtarët si ti
Yndyrë![]()
Disa nuk e mbajne aspak. P.sh. une dhe ata qe rikthehen ne Krishterim kohen e fundit neper Kosove. Ata qe e mbajne, kane motive te ndryshme. Ka prej tyre joshqiptare. Apo edhe te tille qe kane pjese boshjnakesh, turqish apo muslimane nga Mali i Zi ne familje, dhe per kete arsye e mbajne Islamin. Sepse eshte pjesa lidhese e antareve te familjeve te tyre me kombesi te ndryshme. Ketyre per kete arsye nuk u intereson shume te definohet kombi sipas perkatesise kombtare apo etnike, por duan te definohet kombi si ne P. Osmane nepemjet te fese. Ne P. Osmane kur ke qene musliman, ke qene automatikisht turk. Sepse eshte definuar kombi nepermjet te fese. Ndersa ata qe jane shqiptare, pra ata qe nuk kane miks-familje, ata poashtu e mbajne Islamin per arsye tjera. Po flas p.sh. per veten. Une si femij kam menduar se Islami eshte Shqiptari. Kam menduar se kultura islame eshte ajo qe e ben shqiptarin shqiptar. Por me vone kam kuptuar se nuk eshte keshtu. Kam pare qe si boshnjaket, si turqit, si arabet i kishin te njejtat berllog-kultura si une ne familjen time qe i kisha. Martesat e njejta. Sunetine e njejte. Vdekjet e njejta. E tjera. Te gjitha. Dhe keshtu kam kuptuar se Islami eshte force asimiluese. Te trete si komb. Te ben te pandashem me boshnjak, turk e musliman tjeter. Dhe per kete arsye une sot Islamin e deboj me cfare ka. Kjo te jep te kuptosh se nder shqiptaret muslimane ekzistoin mendimi (i trasheguar nga P. Osmane) se kombi definohet nepermjet te fese. Kete indoktrinim (kete rrene) e kemi dhurate nga P. Osmane. Kete indoktrinim sot e mbajme ne jete imamet tane shqiptare.
Keshtu qe shkurt kemi nje buqete arsyesh perse e mbajne Islamin (ata qe e mbajne, jo ata si une qe nuk ia vejne ne pulle aspak, apo poaq sa serbo-ortodoksise): Ose jane familje te perziera (lexo me larte) ose jane te indoktrinuar ne ate drejtim sa qe mendojne se Islami eshte Shqiptari. Ose kane frike nga Allahu, i cili qe 600 vjet n'a kercenohet se do te na rruaj kete dhe ate, nese nuk iu biejme ne gjunje kultures dhe tradites arabe (Islamit).
Keshtu e shpjegoj une kete gje. Si e shpjegon ti?
Edhe nje here:
Nuk jam vetem une qe them se Krishterimi ne Iliri erdhi me gjasa te medhaja pa dhune, por me predikime. E thote shumica mbiabsolute e historianeve shqiptare. Kurre nuk kam degjuar ne oren e historise per perhapje te Krishterimit me dhune nder iliret. Por per perhapjen me dhune te Islamit, sa here qe kemi trajtuar kete teme. Une ne shkolle kosovare jam shkolluar. Jo ne ate te grekeve apo shkijeve. Keto mesime i kam vertetuar edhe vet me vone ketu ne Perendim. Nuk ka njeri ne bote qe e mohon perhapjen e Islamit me dhune. Vec ndonje qorr. Madje cdo njeri qe i ka lexuar dy tri sure te Kuranit, duhet t'a shohe perhapjen e Islamit me dhune si nje kerkese te Allahut. Dhjetera here deri sot i kam treguar suret, ku urdherohet dhuna fizike, sociale, mentale ndaj jomuslimaneve. Atehere si mund te mendosh se nuk jane perdorur keto sure nga osmanet ndaj shqiptareve? Si eshte e mundur qe te dini se kastrioti luftoi afro 25 vite pokunder ketyre osmaneve para pragut te deres se tij (Kastriotit) dhe te mohoni ardhjen me dhune te Islamit tek shqiptaret? A jeni normal apo jo? A keni dy fije ligjike ne koke? Si i shpjegoni ju keto gjera? Si e shpjegoni gjithe ato shkrime te rilindaseve qe tregojne se shqiptaret ne P. Osmane kane vuajtur te pakten aq sa kane vuajtur shqiptaret nen Milloshevicin. Si e shpjegoni kete? I quani te gjithe thjesht "injorante"?
Ketu pra eshte problemi.
Perderisa ka "Zot" qe i ben shqiptaret ne dite te juaj, une jam armik i amshueshem i atij "Zoti". Ma mire qiri i fikt se i flliqt.
*
Po prap ti mer toc kuklle luan rolin e patriotit kur nuk di te shkruash shqip? Ike e mos njehere shqipen o race arabie pastaj ec e mbaj ligjerata ketu se kush eshte I drejte e kush nuk eshte I drejte se po na acaron nervat ger ver se po e beni kosoven si nje nga shtetet me ne rezik per te nxjere ekstremista e separatista. Po na e felliqni emrin shqiptar qe te paret tane kane derdh gjak me e mbajt ne pjedestal e ju po e renoni ate emer qe ata na lane pas kelyshe arabie.
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Ali efendi.....
Ti quan tradhetare shqipfolsat si une....hmmm....
Po veten qe s'di as shqip mire, si do ta quaje???(nga shkrimet e tua, s'me dukesh dhe aq shqipfoles)...e prapseprape une s'te quajta edhe sikur njehere tradhtar apo pis apo papak(meqe ra fjala, une jam prej Shqipnie,a ma perktheni pak fjalen papak?)....normalisht kjo tregon hendekun qe egziston midis meje dhe teje....
Sidoqofte ti me lart i quan bashkebiseduesit e turadhetare dhe nacionaliste....dhe une te kerkova qe te na e shpjegosh pak kete mencuri te rralle ne shprehje...ti po me nje vrime fyellit.........hajt pra na argumento shkrimet e tua vete......padyshim, s'besoj se je i zoti ta besh.....
Sa per kulturen, e the vete ti...s'te intereson as ajo shqiptare e as ajo e popujve te tjere...atehere, per çfare je duke debatuar ketu??
Cfare don me na thone, thuje jehere e mire e mjaft pastaj, se as veten s'po merr vesh ma.....
E , meqe ra fjala, kultura jone , çfare kulture eshte sipas teje???
Jarigas, akoma merresh me kyte injorantin, lere se ja ka kthyer pergjigjen zoteria me artikullin qe solli dhe krahasimin qe beri mes krishterimit dhe islamizmit, qe ky injoranti nuk parnoi t'a komentonte sepse nuk kishte as fetyre te komentonte faktet mbi nje njeri qe ishte martuar me nje femije 9 vjeçare, kur ai ishte 52 vjeç. Dhe e quajne profet? Para se te bejne komente mbi fene e arabve, do te ishte me mire te mesonin shqip.
Krijoni Kontakt