Close
Faqja 76 prej 130 FillimFillim ... 2666747576777886126 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 751 deri 760 prej 1300
    i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Edhe une shoh nje dallim ne shkallen e arsimimit mesatar ne mes te shqiptareve nga Kosova dhe atyre nga Shqiperia. I cili pra shkon ne favor te atyre nga Shqiperia. Por kjo shpjegohet ndryshe, sic mendoj une. Ketu luan rol p.sh. fakti se ata nga Shqiperia lindnin, rriteshin, kryenin shkollen fillore, te mesmen, te larten apo univerzitetin ne vetem nje gjuhe. Ndersa ne shqiptaret jashte Shqiperise studimet e larta shpesh ishim te detyruar te i kryejme ne gjuhe te huaja: jugosllave. Pastaj ishim "te observuar" ne arsimim nga shteti jugosllav, si ne lidhje me lendet qe guxonim t'i trajtonim ashtu edhe ne lirite tjera te lidhura me arsimin. Dhe problemi tjeter eshte gjuha: Perderisa ne kosovaret ne shtepi, ne rruge, ne jeten e perditshme flasim gegerisht, ne shkolle e shkence duhet te flasim Shqipen e Njesuar. Kjo eshte faktor per stagnim shkencor. Sidomos persa i perket shkencave shoqerore. Eshte perafersisht e njejta sikur te studiosh ne nje gjuhe te huaj. Dhe se fundi ne temen ku gjindemi (shkalla e fetarizimit te shqiptareve brenda kufirit krahasuar me ata jashte kufirit) faktor i rendesishem eshte edhe qendrimi i shoqerise ne teresi ndaj fese. Ne Shqiperine ateiste te se kaluares nuk ka qene merite speciale te jesh kritik ndaj Islamit. Kete gje neve Kosovaret nuk e kemi patur kurre. E lere me shqiptaret nga Maqedonia. Imuniteti jone ndaj Islamit varet nga vet intelekti i individit. Nje force gjenerale shtytese "kunder fese" nuk kishim. A je ti si i vetem kunder fese (e "Zotit") apo eshte e tere shoqeria e tille, luan rol te madh. Keshtu ia shpjegoj vetit kete gje.

*
    Pa koment.
    Noten 10 nga ana ime.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Atëherë e ka gjetur harrni thesin, sikur të ishe mall i mirë do të rrije me njerëz më të mirë. Unë nuk rri me ata që shkojnë në xhami, unë rri me ata që dëgjojnë rock, metall, pijnë birra, etj etj.

.
    hahahahahahha sa kam qesh ,po une si kam shok ata por thjesht i njoh si te aferm te shoqeve te mia ,fqinjeve etj .A e din cka me ka ndodhe njehere? erdhe nje i aferme i vjeherres sime dhe une po dua ti flas per dore siq e kemi zakon ,kur ai ma la doren pezull duke me pyetur a isha vajza apo reja ,kur une iu pergjigja qe jam reja ,tha ty nuk te flas per dore ,une u qudita edhe po e pyes se perse ,me tha se keto jane rregullat e mia fetare .Kur nuk vonoi shume pisi e ja nisi vetem mua duke me bere pyetje e duke biseduar ,e injoroi vjehrren time totalisht .Dhe a beson ka levizsha me percjellke.E keshtu jane ata besimtaret e Shkupit ,hipokrit qe 100 te zeza i bojne por me ane te praktikimit te fese mundohen ti mbulojne.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    hahahahahahha sa kam qesh ,po une si kam shok ata por thjesht i njoh si te aferm te shoqeve te mia ,fqinjeve etj .A e din cka me ka ndodhe njehere? erdhe nje i aferme i vjeherres sime dhe une po dua ti flas per dore siq e kemi zakon ,kur ai ma la doren pezull duke me pyetur a isha vajza apo reja ,kur une iu pergjigja qe jam reja ,tha ty nuk te flas per dore ,une u qudita edhe po e pyes se perse ,me tha se keto jane rregullat e mia fetare .Kur nuk vonoi shume pisi e ja nisi vetem mua duke me bere pyetje e duke biseduar ,e injoroi vjehrren time totalisht .Dhe a beson ka levizsha me percjellke.E keshtu jane ata besimtaret e Shkupit ,hipokrit qe 100 te zeza i bojne por me ane te praktikimit te fese mundohen ti mbulojne.
    je nji nga te vetmet shqiptare te Kosoves ketu ne fsh.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    E vërtetë që ka këso njerëz, nuk e mohova askund. Ka pka ma shumë se në Kosovë, e në Kosovë ka pak ma shumë se në Shqipni. Veç unë po të tham që kam pas rast me nejt me njerëz zotni.

Kam pas rast për herë të parë me nejt me shkupjan, edhe gratë e tyre më kanë fol për dore, edhe nuk kanë pas shamija, e kam hangër bukë ni sofër me ta me burra e gra, (në kundërshtim me ato që thu ti), dhe kjo ka ndodh kur kam nejt me ta për herë të parë, jo se më kanë ngjoft ma heret.

E për çata që thashë se nuk bën të shokohesh nga shkalla e arsimimit të tyre, se ata nuk kanë pas mundësi ma tepër, edhe sot i kanë punët shumë, keq, e le ma përpara.

Unë kam besim në popullin shqiptar, që do jetë i zoti të pastrohet nga të gjitha mbeturinat aziatike, qofshin këto racore (çifutë, magjupë, turq, Jeton Aliu) qofshin këto fetare (krishterim, islam), qofshin gjuhësore (jeshil, aksham, shaka), qofshin edhe arkitektonike (xhami, tyrbe, hareme dylberësh etj)

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    hahah flm per koplimente e une jam asi qe me ka fal Zoti jam Shqiptare i bardhe e jam atdhetare
    Jo jo o arab, mos m'u falendero, s'ke nevojë m'u falenderu, unë e kam për detyrë me t'i dhanë këto komplimente sepse të takojnë, sepse ti i meriton këto komplimente.

Jo, jo, ti shqiptar nuk je, atë unë po të garantoj, edhe anëtarët e tjerë këtu të garantojnë që nuk je shqiptar, se ti po munohesh me shit islamizmin si shqiptarizëm, e këtë nuk munesh me ba se nuk jena në kohën e Muhametit me na mashtru gjithkush, jo ma ni injorant si ti po munohesh me i bind për mrapsht njerëzit që kanë diapazon të njohurive shumë herë më të gjerë se sa ti, (madje më vje turp nga këta të tjerët që t'i krahasoj me ty). E sa për ngjyrë të bardhë po të kallxon fotografia.

e uen nuk i tehm gjithekujt antishqipatre perpos atyre qe e meritojne si puna jote
    Po ti nuk mbet me i thanë dikujt anti-shqiptar, se ti vetë shqiptar nuk je.

ketu ska asgje me propagant arabe po ti je i marre e nuk je ka e dallon as te bardhen e as te zezen
    "Nuk ka asgjë" sepse ti nuk po e sheh, e ke shti kryet në zall sikur makusha.

deh nuk i kam merzi as te zit sepse edhe ata jane krijesa sikur ne
    E vërtetë që nuk i ki mërzi të zitë (zezakët), sepse edhe ata janë krijesa sikur ju arabët. Ti vetë e barazove veten me zezakë, edhe po kallxon që je magjup.

e ik tani me or hipokrit ik se boll ke ma
    Po e shoh që të kam lodh, hajt pusho pak, se s'pot nguci niher.

e per fjalen dylber sme intereson tani mos don ta hjekesh edhe fjalin e bukur apo i bukur hahah po i gjore qe je kemi na emertime nga gjuhet e ndryshme te bote e e kemi shume veshtir ti largojmi derisa ti hjekim hipokritat sepse ata prap na njellosin
    S'të intereson fjala "dylber" që dmth "pederr", e po ka ardh prej turqve e kjo dmth se ju muslimanët e keni këtë zakon.

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    O rrapakali,
    askush nuk e mohon se te gjitha fete qe kemi jane aziatike.
    Ti mu per shkak te faktit qe te gjitha jane aziatike duhet te kuptosh kritiken tone ndaj Islamit. Sepse kur thua se te gjitha jane aziatike, i "degradon" qe te trija bashke. Dhe nese te trija qenkan aziatike, atehere c'n'a duhet Islami? C'n'a duhet nje fe e cila erdhi me dhune, e cila eshte produkt i pushtimit.

Ndoshta edhe Krishterimi erdhi ne dhune. Une besoj se jo, besoj se erdhi kryesisht me predikime, me apostuj e nenapostuj e cerekapostuj. Sepse predikimet e Krishtit nuk kane baze per dhune. Kane baze misionimi, por jo baze dhune. Prandaj besoj se nuk ka mundur te vije me dhune. Dhuna te pakten nuk ka qene faktor kryesor. Por edhe nese erdhi me dhune, erdhi ne nje kohe te lashte dhe me poaq dhune sa kudo ne Europe. Ndryshe eshte puna me Islamin. Ky liber permban kerkesa eksplicite per dhune ndaj te gjithe atyre qe refuzojne "fjalen e Zotit" (Islamin). Ardhja e dhunshme e tij, eshte e deshmuar ne historine shqiptare mjaftueshem. Prandaj ka dallim ne mes te Krishterimit dhe Islamit shikuar nga prizmi kombtar-patriotik. Sepse historia shqiptare nuk njeh deshmi qe Krishterimi erdhi me dhune. Ndersa per Islamin dihet qarte se erdhi vetem si pasoje e pushtimit turk. Dihet qarte se Allahu asnje besimtar shqiptar nuk do kishte, sikur te mos ishin pushtuar keta nga P. Osmane. Dhe ka shqiptare te cilet kjo gje i pengon. I ben te ju duket vetja, besimi i tyre islam, si nje produkt i ish-pushtuesit. Prandaj e refuzojne.

Perpos kesaj Krishterimi nuk eshte aq zaptues si Islami. Krishterimi - te pakten ne formen se si shfaqet ai sot - njeh liri per pupujt kristiane. Per doket, traditat, zakonet e tyre. Lejon te marresh fryme. Kete Islami nuk e njeh. Rregullon tere jeten, prej lindjes deri ne vdekje. Te trete si komb.

Shkurt: Te gjitha jane aziatike, por ka dallimet e lartpermendura ne mes tyre.

*
    O Injorant o i paditur o i zhyer dhe i vyer per dru siq thoshte Noli hahahh.
    Je ka ia fut kote . Keto superlativat per krishterizmin mund ti mbashe per vete dhe mund ti lexosh prej fanatikeve te krishtere dhe askund tjeter.
    Te gjitha besimet fetare jane te shejta per ata qe u perkasin atyre besimeve. Kjo teoria jote per ardhjen e islamit eshte nje budallallek me te cilin ta kane shperlare trurin fanatiket ekstrem te krishter,ose para se ta shperlanin trurin ta kane mbushur gjepin qe te lehesh keshtu. Rruaja ****** ti dhe ata shqiptareve e mos ia fut kot. Ty dhe atyre nuk ju mundon qeshtja kombetare , por si fanatike te keqinje mundoheni te perqani shqiptaret qe per fat te mire nuk jua futin juve hiq.

Krishterizmi ishte nje e keqe e madhe qe i ndodhi njerezimit. Feja e krishtere e ndare nga fuqia e shtetit , si nje lidhje shpirterore me zotin eshte nje e mire qe i ka ardhur njerezimit sikurse i kane ardhur edhe besimet tjera.
    Kjo or zagar eshte logjika e shendosh e jo fanatizmi. Vetem ateher kur njerezimi e ka shqelmuar krishterizmin ka hyre ne rruge te prosperitetit. Fene le ta mbaj qdo kush per vete dhe mos te na thine me keso budallalleqe. Me dhimbesh nganjeher sa shume ka perparuar semundja tek ti.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    qka jam une je edhe ti per nga kombi mirepo une nga ti dalloj se ti je hipokrit dhe je tradhtare e eperkrak te shtremten e perkrah komunizmin e perkrah nacionalizmin e une e perkrahi qeshtjen atdhetare e komtare sepse jam bujar ama ti je hipokrit

A po na tregon pak ne te gjitheve, se si na paska mundesi qe nje njeri te jete njeherit si tradhtar edhe nacionalist???
    E si ka mundesi qe ti po na njejteson çeshtjen kombetare me fene tende???
    Bujar ti???Cka na paske dhurue ketu, perveç mbrojtjes qe po i ban fese turko-arabe???S'besoj te kete shqiptar qe ta doje kete bujari........

Citim Postuar më parë nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    nuk jam une ai qe merrem me studimin e kulturave te huaja e as kultures tone mirepo une mund te thme se ka dallim bukur te madhe sepse qdo popull ka kulturen e vte kurse feja eshte per te gjithe pa dallim kjo eshte ajo qfare mund te them
    Atehere nese e pohon vete qe je injorant(i panjojturit) ne te gjitha kulturat, perse nuk hap veshet e syte e te mesosh ndonje gje nga atdhetaret qe shkruajne ne kete forum.....
    Kur thua se feja eshte per te gjithe pa dallim, duhet te shtosh.....per te gjithe injorantet(te panjojturit).....sepse siç e dime te gjithe(ti ndoshta jo akoma), injoranca nuk ben dallim rrace, ngjyre apo gjinie.....e mjaft ma me fye shqiptart e tjere duke i qujt tradhtar, nga e more ti te drejten e gjykimit???po bahesh gazi i botes jakshu.......

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    ..
    Je ka ia fut kote . Keto superlativat per krishterizmin mund ti mbashe per vete dhe mund ti lexosh prej fanatikeve te krishtere dhe askund tjeter.
    As nuk fola superlativa, por gjera te verifikueshme. Sepse nuk ka asnje historian shqiptar qe thote se ka deshmi se Krishterimi erdhi me dhune. Prandaj eshte jo superlative, por thjesht fakt kur them une se nuk erdhi me dhune. As nuk kam lidhje me fanatike te krishtere. Kjo vet per faktin qe jam nga nje familje muslimane, nga te cilet me vije edukimi dhe njohurite qe i shkruaj ketu. Dhe pastaj per shkak te faktit tjeter se ka shume shqiptare muslimane qe mendojne si une. Dtth qe mendojne se Krishterimi nuk erdhi me dhune, kurse Islami po.

Te jesh i bindur se asnje influence tjeter nuk kam, pos keto qe i permenda. Dhe asnje motiv tjeter vec se te refuzoj Islamin si fe/kulture per te i ruajtur vetes te drejten time per t'kerkuar nga shqiptaret tjere te refuzojne fe dhe kultura tjera te ardhura me dhune si p.sh. serbo-ortodoksia.

Ti qe nuk sheh asgje te keqe nese shqiptaret islamizohen nuk mund t'ju thuash shqiptareve qe duan eventualisht te serbo-ortodoksizohen te mos bejne kete gje. Sepse je vet ai i cili pranon nje fe ne kulturen shqiptare e cila ka ardhur me dhune. Pra Islamin.

Per te mos u bere si ti, une e hedhi poshte Islamin. Kjo eshte nje nder arsyet. E cila lexuesit i tregon se refuzimi i Islamit mund te jete i bazuar ne motivet te pasterta patriotike.

Te gjitha besimet fetare jane te shejta per ata qe u perkasin atyre besimeve. Kjo teoria jote per ardhjen e islamit eshte nje budallallek me te cilin ta kane shperlare trurin fanatiket ekstrem te krishter,ose para se ta shperlanin trurin ta kane mbushur gjepin qe te lehesh keshtu.
    Eshte budallallek? Po ku i ke argumentet me te cilat e deklaron si budallallek? Se te vleresosh dicka pa argumente eshte lehte. Edhe une mund te vleresoj se Allahu eshte homoseksual. Por ku i kam argumentet per kete vleresim? Kjo e ben biseden nje te tille qe kalon nivelin e "xhematit" apo minoreneve.

Ndersa per teorine time qe Islami erdhi me dhune jane te mbushura librat e hsitorise shqiptare me argumente. Librat e rilindaseve. Librat e historise nderkombtare. Te atyre popujve qe perpos shqiptareve perjetuan vet dhune prej dardaneleve deri ne Vjene. Per teorine time flet logjika. Jo nje logjike speciale, por ajo themelore, te cilen mund t'a verfikosh edhe me numratore:

Pa pushtim osman, Allahu nder shqiptaret do ishte inekzistent.

Shume e thjesht. Marre per te e per instancen qe i beson te deshtosh qe ne hapa themelore te mendimit. Marre. Nese nuk t'a ka pervertu Allahu edhe kete fjale.

Rruaja ****** ti dhe ata shqiptareve e mos ia fut kot.
    Cfare thua ketu? S'kuptoj.

Ty dhe atyre nuk ju mundon qeshtja kombetare , por si fanatike te keqinje mundoheni te perqani shqiptaret qe per fat te mire nuk jua futin juve hiq.
    Askush nuk ka nevoje te i bindet shkrimeve te mia me shume sesa i thote dija dhe ndergjegja e vet. E shoh si te dobet secilin qe mendon ndryshe.

Sigurisht se n'a mundon ceshtja kombtare. Sepse ne vije turp kur shohim nje kopje arabesh e turqesh ne vellezerit tane kombtare muslimane. Sepse duam te kemi te drejten morale te u themi femijeve tane: Cdo kulture e fe qe ju ofrohet me dhune, cojeni ne rr.s.

Si musliman nuk e ke kete te drejte.

Krishterizmi ishte nje e keqe e madhe qe i ndodhi njerezimit. Feja e krishtere e ndare nga fuqia e shtetit , si nje lidhje shpirterore me zotin eshte nje e mire qe i ka ardhur njerezimit sikurse i kane ardhur edhe besimet tjera.
    Merr fryme nga pak, se mbarove ne fjali qe kunderthojne njera tjetren. Deshiron te zgjosh meshire ne mua apo cfare?

Kjo or zagar eshte logjika e shendosh e jo fanatizmi. Vetem ateher kur njerezimi e ka shqelmuar krishterizmin ka hyre ne rruge te prosperitetit. Fene le ta mbaj qdo kush per vete dhe mos te na thine me keso budallalleqe. Me dhimbesh nganjeher sa shume ka perparuar semundja tek ti.

SHKOZA nga Prizreni
    Cila logjike?
    Para se gjithash: Ku?? Tutkun. Thirre krejt fisin, per nga logjika ju permbys. Mos m'rrit mendje pa arsye, se frymen t'a ze.

*

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    [B]O Injorant o i paditur o i zhyer dhe i vyer per dru siq thoshte Noli hahahh.

Kjo or zagar eshte logjika e shendosh e jo fanatizmi. Vetem ateher kur njerezimi e ka shqelmuar krishterizmin ka hyre ne rruge te prosperitetit.
    SHKOZA nga Prizreni
    Nje mysliman qe perdor fjalet e atdhetarit me te madh shqiptar Theofan Stilian Nolit, ne te cilat poeti i madherishem i drejtohen pikerisht dallkaukeve te fese(lexo ketu turko-arabo-islamo-filet antishqiptare), ndaj nje atdhetari shqiptar.........
    Ooooooooo Shkoza, po le nam more trim.........
    E para punes ti si mysliman, nuk duhet te marresh guximin te citosh Nolin, islamofobin me te madh shqiptar....
    E dyta, kur ky vellai tjeter ketu thote se krishterimi erdhi pa dhune, kundrejt islamit qe erdhi nga pushtuesi,(gje qe jo medoemos e ben me te mire si fe), ti na thua se ai perdorka superlativa per krishterimin....Po a nuk e sheh vete more i bekuar, se bie brenda me kembet e tua...Nese per ty ardhja pa dhune eshte superlative, ardhja me dhune e islamit çfare eshte?????
    Nese nuk e ke kuptuar akoma, fanatike te krishtere ketu nuk ka...pasi do te ishin po aq qorra sa ju, fanatiket islamike.......kuptove....
    Pastaj thua se krishterimi ishte e keqja me e madhe, pastaj nje e mire.....ti veten a e kupton????A po thua qe krishti ishte nje horr????
    OOoooooooo Shkoza........hajt se po ta falim edhe ket here....
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 14-07-2009 më 10:32

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-07-2009
    Postime
    63

po përse kshtu o vëllazën

Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Jeton Aliu, O DYLBER, O BOTHË-BUTË, O MAGJUP.

Prej kur u bane ti mi thanë dikujt anti-shqiptar, kur vetë je i zi si arab, magjup me lëkurë ngjyrë m'uti, a nuk pe sheh veten. Prej kur ke metë ti me fol në emën të shqiptarëve, more magjup i flliqtë, ke mbet ti me i thanë dikujt anti-shqiptar.

Antishqiptari ma i madh këtu je ti, që përhap propagandë arabe, ti je sperma e flliqtë e arabit, mule shko në Arabi, se s'ki ça lyp ti në troje shqiptare.

Ti je arab-magjup, edhe s'ki kurgjo lidhje me shqiptarinë. Ik hup se na e flliqe forumin.
    pashbesën eshqiptarit po përse kshtupo sinukmudni si njerzit me ba kuvët pame sha jari tjetrin jekjo tam kje ën vët mekën me bjesedua si njerzit. nuk dij a e kini lexua mesazhën tëme se kishame dasht me tije se si kini me reagua e jo me sha jari tjetrin.

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •