Close
Faqja 59 prej 130 FillimFillim ... 949575859606169109 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 581 deri 590 prej 1300
    Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    E tmerrshme .60 xhamia dhe treshkolla.Nuk kam se cfare te diskutoj me ne kete teme dhe ju siguroj se as kam per ta pare me Kosoven.Ju kosovareve ju prifte e mbara ne shqipetaret e shqipenise i shohim vete punet tona.Nuk paskan qene budallej europianet qe nuk na bashkuan.Ju keni per te mbete dhe per shume kohe te izoluar.Jeni aziatik dhe si te tilli nuk i pershtateni standarteve te qyteterimit europian.
    Pjerdh pjerdh se lirohesh.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    E tmerrshme .60 xhamia dhe treshkolla.Nuk kam se cfare te diskutoj me ne kete teme dhe ju siguroj se as kam per ta pare me Kosoven.Ju kosovareve ju prifte e mbara ne shqipetaret e shqipenise i shohim vete punet tona.Nuk paskan qene budallej europianet qe nuk na bashkuan.Ju keni per te mbete dhe per shume kohe te izoluar.Jeni aziatik dhe si te tilli nuk i pershtateni standarteve te qyteterimit europian.
    kurr mos e pafsh, se as kosova sdo me te pa ty
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Në fakt, nuk ka njerëz të denjë nga andej kufiri që të gjykojnë këta këtej. Pse? Sepse 50 vite njësoj i kemi kalu. Kështuqë ngadalë kur vje puna me këso deklarata.

Po qes e je këtu t'a kritikosh Islamin si fe e huaj, që ka ardhur nga Azia, krejt në rregull, se edhe Krishterimi ashtu është.

Poqese ke ardhur të na tregosh se si Islami=keq dhe Kristianizmi=mirë atëherë ti për mua je hipokrit i mirëfilltë ose injorant, dhe jo vetëm ti por gjithë ata që mbajnë këtë drejtim.

P.s. sikur t'i kishe shkronjat me ngjyrë normale, ndoshta njerëzit do t'i lexonin të gjithë shkrimet tua, jo vetëm këto të shkurtërat.

50 vjet i kemi kalu njesoj???Nuk ma ha mendja se e din se per cfare po flet!!!
    Nuk ka njerez te denje ketej kufirit te gjykoje ata andej???Ti nuk flet si shqiptar, i dashur..Une flas duke u bazuar mbi ato qe lexoj ne forum, nga njerez si ti , dhe krijoj nje fare opinioni....Nuk e ngre veten kurre ne rangun e gjyqtarit...
    Nuk jam ketu te kritikoj islamin si fe e huaj, por te kritikoj fanatizmin dhe mendjengushtesine(gjitmone sipas mendimit tim)....
    Nuk mendoj se ne shkrimet e mija gjen ndonje argument qe te leje te mendosh se une them: Islami=keq dhe Kristianizmi=mirë, perndryshe me trego se ku e kam shkruar....

P.S.(qe do te thote post-scriptum, latinizem, pra qe lidhet me krishterimin,qe po ta dije s'do ta perdorje...haha)...ngjyrat jane kaq te bukura sa eshte kunder natyres te mos i perdorim.....apo edhe aty sheh ndonje referim fetar???

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    kurr mos e pafsh, se as kosova sdo me te pa ty
    Lexova ate qelbogrekun dhe kujtova se ishte hapur tema "A duhet te bashkohet Kosova dhe Shqiperia me Greqine?". Paska te drejte qe eshte nxehur mendova se tani po i bejne synet ate Papadhodulokos a ku di une si quhet Kryepeshkopi i Patridhes.
    Nejse, varipirdhjotet ate pune kane, t`i bien fyellit lart e poshte.
    -

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Per vellaun tim Jarigasl qe ndodhet me qindra vjete larg qytetrimit modern.
    Po ta sjelli edhe nje here kete postulate te thjeshte qe qdo njeri i thjeshte dhe i ndershem e dine mire. Uroje ta mesosh permendesh se paku njeren nga fjalit . Te largon nga injoranca, inferioriteti dhe fanatizmi .
    Shqiptaret nuk jane me pak evropian sepse jane te pjestar te besimit islam. Shqiptaret nuk jane me aziatik sepse nuk jane te krishter. Keto konkuldime jane shume te gabuara .
    Shqiptaret nuk kane nevoje per kurrfare inferioriteti. Shqiptaret duhet te vazhdojne edhe me me ngulm te perqafojne vlerat e qytetrimit boteror, vlera keto universale qe jane mbi te gjitha dallimet qofshin gjuhesore, etnike, kulturore dhe fetare.

Me respket
    SHKOZA nga Prizreni
    Shume i nderuar kur mendoj se nje mysliman si ti, me konsideron vella thjesht si shqiptar, edhe pa e ditur nese jam mysliman apo jo.....
    Perdorimi i fjales "postulate"(latinizem), te ben te ndihesh modern...Mire....

Hap syte mire:Shqiptaret nuk jane me pak evropiane se te tjeret, bile jane zemra dhe origjina e Evropes,(fjala Dio apo Deo, qe perdor gati gjithe bota e krishteruar ka rrenje shqip), por kane perqafuar idealin arab.Kjo gje , sipas teje eshte diçka qe na larteson??

..."shqiptaret nuk kane nevoje per kurrfare inferioriteti"......po ti a din me te vertete se çdo me thon "inferioritet"???
    M'fal qe po te pyes, por ajo ç'ka po shkrun nuk para tingellon si mençuri.......
    (edhe njeher ta perseris,os kopjo shkrime andej ketej, por shkruj ate ç'ka ke ti ne tru).....
    Me shume respekt.......

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Po e gjithe kosova sa xhamija ka? A behen 1000?Ju qenket te kalbur me islam,po po po.Nuk njalleni ma ju.As me SOS.Po po te mjeret kosovare qe jane kundra islamizmit , e marr me mend se cfar stresi do te kene.Cfare thate se jam une grek apo serb, natyrisht jene ne dileme sepse ajo shkolla juaj nuk ka nuhatje te ta percaktoje egzakt.Keshtu i thoshnin turqit e ndyre zonjes Durham-Ketu banojne turq dhe pak greke.Shqipetaret nuk i zinte ne goje megjithese zonja Durham fliste shqip me ta.Megjithe epitetet qe ju ka mesuar xhamija per ti vene kujdo qe urren islamin nuk me perjashtoni dot si ballkanas, apo ilir taulant, ardian e dardan.Ju jeni te turqezuar dhe jeni me te nderuar se keni fituar nje kulture te re!!!!!!!!Me siguri amerikanet ne kosove duhet te paguhen me mire se ne afganistan pasi i takon nje shtese per veshtiresi.Sorry por ju nuk ngjalleni me. Jeni te vdekurit e gjalle. Nuk ka doktorr eshte e kote.Skeniasnje lidhje me Skenderbeun nen Terezen, me flamurin , me keshtjellat, me kishat, me ikonat ne kodiket, me biblen shqipetare,me besen e shqipetarit. Jo ju skeni lene vend me, ju ka vdekur c'do qelize.Ke ato tre shkollat e gostivart dhe ato te prizrenit coni dhe nga nje hoxhe te drdellise e keshtu defakto i keni kthyer dhe ato ne xhamija.Popopopooooooooooooooooooo.keni maru!!!!!

Me falni se harrova tju them. Une e urrej islamin, per cka i beri popullit tim!!!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    .......

Me falni se harrova tju them. Une e urrej islamin, per cka i beri popullit tim!!!
    Pjeses se siperme nuk kam nevoje ti pergjigjem , ndersa kesaj shprehjes se fundit mund te te them , se ti je i humbur ngase ti je vetem nje person qe urren mush persona dhe nga ana tjeter SHUM PERSONA TE URREJNE TY!!!!

Duke me perfshi edhe mua ne ate grup!!! Te urej sepse ti urren fene time!!! Ti nuk je as miku im, as shoku im , as bashkekombas i imi!!! Ti ne syte e mi je nje tradhetar dreqi asgje ma shum!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-03-2006
    Postime
    103
    Shqiptaret e sotem musliman nuk mund te quhen trathtare fetar pse te paret e tyre pranuan fene islame.Keta do te konsideroheshin "trathtar" sikur sot te konvertohen ne ndonje fe tjeter (kristijane,budiste,ebreje,etj).
    Shqiptaret qe 'trathtuan' fene e krishter nuk jane Agimet.Besniket,Shpresat e sotshme - por ata ishin Gjergji,Marku,Kola,Kristaqi,Papajorgji -te atehershem...
    Pra, shqiptaret e krishtere mund te merren se "trathtuan" besimin (fene) e tyre.Shqiptaret musliman qe "trathtojne" fene qe e kane - jane shume te paket.Perveq I.Rugoves dhe ndonje tjeter, nuk dij nga muslimanet shqiptar ta ndrrojne fene e tyre.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    pak si shume qenka nxehur ambjenti ketu....
    po degjoj te flas keq per kosoven dhe kosovaret. nuk po me behet fare qejfi. une jam shqiptar nga shqiperia dhe mendoj se shqiptaret e kosoves jane me "shqiptare" se ne. eshte e vertete qe ne kemi ndjenjen e inferjoritetit si pak kush (per fat te mire gjerat po ndryshojne pak). isha ne mes te shkodres kur italia fitoi boterorin e futbollit dhe pas ndeshjes filluan te dilnin njerezit ne rruge me flamuj italiane. c'e done flamurin italjan ne shtepi keto njerez??? a nuk eshte inferjoritet ky? kam qene ne kosove para 7 vitesh. pata vere re qe ne jashtezakonisht shume shtepi valevitej flamuri shqiptare, ndrekohe qe ne shqiperi shihje flamure, gjermane, italjane, angleze, amerikane. vetem 1 nder 10 ishte shqiptar. si keni goje t'i quani aziatike vetem se jane muslimane. i quani te prapambetur e ku di une. ne shqiperi i shohin me mosperfillje fshataret tane dhe shpesh i fyejne, nderkohe nqs vjen nje i huaj nga ndonje fshat i humbur i europes i lepijne ******. kjo nuk eshte prapambetje per ju. eshte modernizim...

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Po e gjithe kosova sa xhamija ka? A behen 1000?Ju qenket te kalbur me islam,po po po.Nuk njalleni ma ju.As me SOS.Po po te mjeret kosovare qe jane kundra islamizmit , e marr me mend se cfar stresi do te kene.Cfare thate se jam une grek apo serb, natyrisht jene ne dileme sepse ajo shkolla juaj nuk ka nuhatje te ta percaktoje egzakt.Keshtu i thoshnin turqit e ndyre zonjes Durham-Ketu banojne turq dhe pak greke.Shqipetaret nuk i zinte ne goje megjithese zonja Durham fliste shqip me ta.Megjithe epitetet qe ju ka mesuar xhamija per ti vene kujdo qe urren islamin nuk me perjashtoni dot si ballkanas, apo ilir taulant, ardian e dardan.Ju jeni te turqezuar dhe jeni me te nderuar se keni fituar nje kulture te re!!!!!!!!Me siguri amerikanet ne kosove duhet te paguhen me mire se ne afganistan pasi i takon nje shtese per veshtiresi.Sorry por ju nuk ngjalleni me. Jeni te vdekurit e gjalle. Nuk ka doktorr eshte e kote.Skeniasnje lidhje me Skenderbeun nen Terezen, me flamurin , me keshtjellat, me kishat, me ikonat ne kodiket, me biblen shqipetare,me besen e shqipetarit. Jo ju skeni lene vend me, ju ka vdekur c'do qelize.Ke ato tre shkollat e gostivart dhe ato te prizrenit coni dhe nga nje hoxhe te drdellise e keshtu defakto i keni kthyer dhe ato ne xhamija.Popopopooooooooooooooooooo.keni maru!!!!!

Jo Anesti, difterine e Islamit nuk e kemi vetem ne kosovaret. Ka i tere populli shqiptar. Kemi poashtu qytetare nga shqiperia, te cilet ne te njejten mase jane te zhytur e tretur ne Islam.

Nese e krahason 50-vjeqarin e fundit te shqiperise me kosoven, atehere kjo eshte turp per shqiperine. Sepse neve ne kosove nuk patem nje shtrese mbareintelektuale qe zbrapthi fete. Shqiperia po.

Edhe pse neve kosovaret nuk patem ne ndonje kohe ku shteti me institucionet e tij mori per siper ndalimin e semundjeve fetare (islame) ne shoqeri, neve kosovaret sot prap se prap jemi zoter mbi islamin. E mbajme nen kontroll ne shumicen mbiabsolute te rasteve. Islami kosovar eshte per cdo imam tjeter jokosovar eshte apostazi, dalje nga islami. Xhamite e keto ndertesat nuk kemi ne pune me to. Ato jane te ndertuara nga kohet e perparshme, kur turku na bente ligjin ne shtepi dhe ndertonte sipas qejfit te tij. Nese shqiperia sot nuk ka xhami, e dijme merite e kujt eshte. Jo e sensit te vecante kombtar te popullit nga shqiperia, por ish-shtetit dhe institucioneve te tij.

Kur flet per Islamin me kosovare, gjithmone mbaj mend keto dy mendime nga une:

1. Kosovari mendon se islami eshte tradite shqiptare, eshte shqiptaria
    2. Kosovari islamin e mban vetem sa per inat te fqinjeve (jo per shkak te besimit ne Kuran e Allah)

Ketu eshte thelbi mbi ceshtjen e islamit ne kosove. Me keto dy pike ai bie, me keto ai qendron.

*

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •