Close
Faqja 58 prej 130 FillimFillim ... 848565758596068108 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 571 deri 580 prej 1300
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Anesti e lexove mire ti shkrimin tim ose jo?!!! Nje shkolle fillore ne Gostivar eshte me e madhe se sa Universiteti i shkencave politeknike ne Tirane.
    Cfar mendon ti se shkollat tona jane shkolla me kater klase , ashtu ?!!

Sa per info shkolla fillore qne te cilen une kam mesuar 60 klase dhe punon ne dy ndime, dhe gjate te dyja ndrimeve cdo klase eshte e mbushur me nxenes.
    Pese shkolla te tiranes nuk i afrohen dot nje shkolle te Gostivarit okay.

Andaj mos mu shit i mencur okay.

GV_USA

athere u dashkan ma shum shkolla apo jo?
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Dhe une ate kam then qe te jesh vetvetja.Por ti sje vetvetja, ti je i i perpunuari nga pushtuesi.Vetvetja jam une qe kam ruajtur te njejtin status me te paret e mi te tuajet.Nese ti justifikohesh me te drejten tende per ndryshim, atehere ti s'mund te shprehesh me dy standarte.Kur te leverdis ty pranon ndyshimin kur s'te leverdis e mohon ate. Fundja sa te lodhemi duke ruajtur ekuilibre , i bie me mire te jemi te gjithe njelloj.Dhe ne kushtetute e ke te sansionuar me ligj qe secili ka te drejte mbaje ose te leshoje nje fe.Ti ke preferncat tuaja.Por ti nuk mjaftohesh me kete te drejte por dhe sulmon duke na thene se ne qe kerkojme te krijojme nje formatim te ri, ne dobi te paqes ne rajon, na akuzon si te shitur , si dashakeqes etj e te tjera budallaleqe qe stonojne.

Ter krishteret mbajten barren me te rende ne perandorine turke.Ato ruajten vlerat kombetare si identitetin fetar dhe identitetin kombetare. Ne ruajtem flamurin , ne ruajtem Kodiket, ne ruajtem kishat, ne ruajtem dhimbjen e shkaktuar nga pushtuesi nepermjet folkelorit. Nese une i prkas trashegimtareve te dhimbjes ti kuj ti perket?Ndjehesh mire se je nje maxhorance me zhulin e pushtuesit? Mbaje ti ate zhul e leri te tjeret te pastrohen.Por e keqja eshte se ai zhul me ben pis dhe mua , pasi urrejtjen per ty e transmetojne dhe mbi mua, qe jam i pa fajshem ne gjithe kete histori. E drejta eshte me ate qe kerkon te mbroje pajasine e tij e per kete jam une qe kerkoj ndyshime , jo ti. ty te pelqen gjendja qe jemi , te ruajme ekuilibret thua. Ekuilibre qe te favorizojne ty ne kurriz te te tjereve. Jo, ne dot bejme si na mesojene me te ndricuarit, ato qe i paraprine progresit dhe qe kane dhene prova se jane per te miren e kombit. Ne do te bejme si thote Kadareja , Europa SHBA-te dhe jo si na mesojne te derguarit islamike.Do te sillemi si perfaqesues te denje te "Kodikut te Purpurt"trashegimia me e nderuar e kombit shqipetare, me te njetat vlera si Gjergj Kastrioti e Nen Tereza. ka një histori gjysmë mit dhe gjysmë e vërtetë per te, që e ka zanafillën shumë shekuj më parë, por që bëhet më intriguese në shek. XIV në kohën e djegies së Beratit nga Car Uroshi i Serbisë ne 1350.Nje vlere madhore me 190 flete, ungjilli sipas Markut e mateut, nje bibel origjinale.Tre kodike jane sot ne bote , njeri ne Vatikan , nje ne rusi dhe nje ne shqiperi. E kjo eshte deshmia me me vlere e identitetit fetare, kulturore , europian e bizantin.Kodiku dhe flamuri shqipetare jane nje dhe nuk kane kuptim pa njera tjeteren.Flamuri yne pqefaqeson identitetin kombetare dhe fetar te populit shqipetare.Ate ruajti dhe skenderbeu,nuk futi ne flamur nuanca islamike, por e ruajti ate sic qe te paster me shqiponjen me dy krere.Turku e urreu per vdekje sa arriti te mos na njifte si komb, ndersa diktatori i kuq kerkoi ti vendos yllin e turpit mbi koke.Kush je ti ne raport me kodikun e falamurin?Natyrisht je pjesa shpirterore e smure qe ato perfaqesojne!!Ruajtja e islamizmit favorizon Serbine ne pretendimet territoriale te saj. Gjithashtu ajo eshte e interesuar qe shqipetaret te jene problematike ne bashkesine europine.Te keshilloj te lexosh per Kodikun e Purpurt,per te cilein bota cfar nuk dha per ta gjete e pervetesuar. E ke dhe ne forumin eortodoks, por dhe ne boten e pa fund te internetit.Shkruaj ku te duash emrin e tij dhe monitori te befason me artikuj plot ndere.E pra sa me shume dashuri per te,sa me shume dhembshuri per c'ka heqe ajo gjate historise se pushtuesve, aq me shqipetare je.Sepse historia e saj jemi ne populli shqipetare, si u trajtua ajo ashtu jemi trajtuar dhe ne.E kunderta, urrejtja per te, hipokrizia e ekuilibreve apo e tolerances fetare te largojne dhe te cojne ne Anadoll.
    More ti je vetevetja sepse ju kemi ruajtur ne , se tashme as shqip nuk do te flisje por do te kishe fatin e arvaniteve te Greqise? Kush ndikoj ne asimilimin e tyre me thuaj ? Vete feja ortodokse. Pse Qamet nuk mundi ti asimiloj Greqia , por u detyrua ti vrase e ti ndjek? Me thuaj ti qe me shet pordhe ketu. Pse shqiptaret musliman te Sanxhakut te Nishit nuk mundi ti asimiloj Serbia , por u dashte ti vras dhe ti largoj me dhune, kurse shqiptaret e krishter i asimiloj si. p. she . banoret e gjysmes se Malit te Zi qe sot e ndjejne veten malazeze.
    He pergjigju kush e kishte barren e ruajtjes se kombetarizmit ne shpatullat e veta? Kush u indentifikua me emrin shqiptare dhe kur filloj te perdoret me te madhe ky emer?

Shqiptaret e kane shqelmuar fene krishtere ortodokse dhe katolike duke u nisur nga nje qellim shume madhor. Ai qellim eshte ruajtja e indentitetit kombetar. Po keta shqiptare kane ditur poashtu qe te jene muslimane te mire duke mos u asimiluar dhe harruar kombin dhe etnine e tyre edhe si pjestare te fese islame.
    Feja islame ka ndikuar ne formesimin e qenesise komb shqiptar te shqiptareve, duke e bere mire te dallueshem nga popujte ortodoks dhe katolik sllave dhe greke perreth. Kjo shumice e shqiptareve muslimane jo rastesishte e ka mbeshtjellur pjesen e mbrendeshem te trojeve tona , duke formura nje vije te forte demarkacioni me popujt tjere perreth, duke ndaluar asimilimin dhe duke ndikuar ne shqiptarizimin e nje pjese te krishtereve shqiptare dhe joshqiptar. Pjesa tjeter e banoreve shqiptare qe kane ngelur jashte ketij mbeshtjellesi te forte duke shkuar pas krishterizmit qofte ortodoks e qofte katolik jane asimiluar, ose edhe sot jane ne rrugen e asimilimit. Fakt konkret i ke fiset me origjine shqiptare qe sot quhen malazeze si Vasoviqet, Kuqet, Drekalloviqet, Ozdrimcit, Piperet,bratozhiqet, pastaj popullesine ortodokese te Toplices e Zhegligoves, si dhe popullesine arvanite te Spartes , Mores, Thrakise e Athines qe sot pak ose aspak dijne per indentitetin e verte te tyre.

Bazuar ne kete realitet shqiptaret nuk e kane tradhtuar krishterizmin por do te ngelnin te tradhtuar nga krishterizmi po te vazhdonin te ishin pjese e ketij besimi.
    Shqiptaret musliman si pjesa me larg ndikimeve te shteteve shoviniste per rreth, ka mbajtur barren kryesore te shqiptarizmit, duke ruajtur dhe forcuar indentitetin shqiptare dhe duke i thyer te gjitha tendencat per asimilim.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Edhe une e shoh kete gje keshtu. Sipas definicionit te biseduesit tend je edhe aterhere vetvetja, kur nje pushtues te ka "perpiluar" ashtu qe te distancohesh nga nje pjese jo e vogel e vlerave te kombit tend. Kjo eshte gabim. Sepse atehere neve shqiptaret nje dite do te jemi vetvetja edhe sikur te na pushtonin kinezet per 6 shekuj dhe te sipermirrnim nje pjese jo te vogel te vlerave religjioze, sociale apo gjuhesore te kinezeve. Kinezet jane vetem nje shembull i zevendesueshem.

Edhe me kete pajtohem. Jo te vetmit qe ruajten identitetin kombtar, por paten nje rol dhe barre kryesore ne ruajtjen e tij. Kete tregojne dy fakte te verifikueshme nga secili. I pari: Ne Islam nuk ka tolerance per josmulsimanet. As sot e lere me ne te kaularen. I dyti: Islami kerkon shkrirjen e kombeve, definon njerezit vetem ne besimtare dhe jobesimtare. Asimilimi kombtar eshte urdher islam. Tregojne vendet islame. P.sh. Perandoria Osmane apo Turqia e sotme, e cila per nga kombesite eshte e perbere prej races mongole e deri ne ate ruse. Perderisa ishe musliman, ishe automatikisht edhe osman apo me vone turk. Keto dy fakte mjaftojne te mbledhen pa u futur ne detaje dhe tregojne se pohimi yt eshte i sakte. Si i krishter je vecuar vetvetiu nga asimilimi dhe pastaj je vecuar edhe nga asimiluesi per asimilim.

Patjeter. Edhe pernga prizmi i argumentimit te muslimaneve ke te drejte. Sepse edhe muslimanet argumentojne se Islami qenka pare nga shqiptaret qe u konvertuan ne kete fe si shpetim kombtar. Pra tregojne se eshte e nevojshme qe populli te ridrejtohet. Edhe pse une nuk e ndaj mendimin e muslimaneve qe kinse Islami paska qene shpetim. Te kunderten e mendoj. Por ne nenrreshta tregojne se pranojne ridrejtimin. Pasi qe ridrejtimi pranohet nga te gjitha palet si hap i zakonshem historik, atehere mbetet vetem pyetja se nga te ridrejtohemi. Kete pyetje ke pergjegjur ti mjaft bukur: Drejtohemi nga na mesojne me te ndricuarit, te cilet edhe i ceke edhe me poshte.

*
    Ju Chino nuk keni asnje argument per keto konkluzione dhe asnjeher nuk guxoni te ballafaqoheni me argumenetet qe po i parashtroj. Po ta perseris po te njetin postim edhe per ty. Inferioriteti, injoranca dhe fanatizmi ju kane sjellur ne kete gjendje.
    Shqiptaret e kane shqelmuar fene krishtere ortodokse dhe katolike duke u nisur nga nje qellim shume madhor. Ai qellim eshte ruajtja e indentitetit kombetar. Po keta shqiptare kane ditur poashtu qe te jene muslimane te mire duke mos u asimiluar dhe harruar kombin dhe etnine e tyre edhe si pjestare te fese islame.
    Feja islame ka ndikuar ne formesimin e qenesise komb shqiptar te shqiptareve, duke e bere mire te dallueshem nga popujte ortodoks dhe katolik sllave dhe greke perreth. Kjo shumice e shqiptareve muslimane jo rastesishte e ka mbeshtjellur pjesen e mbrendeshem te trojeve tona , duke formura nje vije te forte demarkacioni me popujt tjere perreth, duke ndaluar asimilimin dhe duke ndikuar ne shqiptarizimin e nje pjese te krishtereve shqiptare dhe joshqiptar. Pjesa tjeter e banoreve shqiptare qe kane ngelur jashte ketij mbeshtjellesi te forte duke shkuar pas krishterizmit qofte ortodoks e qofte katolik jane asimiluar, ose edhe sot jane ne rrugen e asimilimit. Fakt konkret i ke fiset me origjine shqiptare qe sot quhen malazeze si Vasoviqet, Kuqet, Drekalloviqet, Ozdrimcit, Piperet, pastaj popullesine ortodokese te Toplices e Zhegligoves, si dhe popullesine arvanite te Spartes , Mores, Thrakise e Athines qe sot pak ose aspak dijne per indentitetin e verte te tyre.
    Bazuar ne kete relaitet shqiptaret nuk e kane tradhtuar krishterizmin por do te ngelnin te tradhtuar nga krishterizmi po te vazhdonin te ishin pjese e ketij besimi.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Ketu keni te drejte, por e verteta eshte krejt ndryshe, sot ne Kosove ka nje gare per te ndertuar Xhamia, edhe se Kosova ka nevoja per shume gjera te tjera para kulteve fetare, por ja qe ndertohen vetem Xhamia. Ju qe jeni nga Prizreni, me thoni pak, sa Xhamia ka ne Prizren dhe sa Shkolla ka ne Prizren??
    Kjo eshte pyetje me vend. Ne Prizren me sa kam mundur ti numeroj nga kalaja jane mbi 60 xhami. Ne ndertim e siper jane edhe tri ose kater. Ky numer tregon nivelin e refuzimit te fese islame te shqiptaret qe shesin pordhe disa fanatike dhe injorante ketu. Gjithashtu ne Prizren duhet te jene mbi 30 shkolla te medha dhe se paku edhe kater jane ne ndertim. Ne Prizren ka mjafte shkolla, sikurse ka edhe mjaft xhami per besimtaret muslimane. Ne Prizren eshte nje kishe e bukur katolike ku nje lagje e shqiptareve katolik kryen ceremonite fetare. Poashtu ka edhe shume kisha dhe manastire ortodokse qe shumica prej tyre kane mbetur shkret .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Ne per shkak te islamit jemi ndier gjithmon inferior edhe ndaj fqinjeve tane, dhe ata kane ditur shume mire qe t'a perdorin kyte dfekt gjate historise kunder nesh. Sikur Shqiperia te kishte qene e krishtere, nuk ishte coptuar as ne vitin 1913 dhe as ne vitin 1919. Dhe sot Shqiperia dhe Kosova do te ishin si te gjitha vendet europiane. Do te mjftonte vetem kaq per te pare demet qe na ka sjelle islami, nje plage e vertete kombetare. Askush nuk eshte ne gjendje t'i llogaris demet qe kemi pasur nga ardhja e Turqise dhe deri me sot. Jemi kombi me i vjeter ne Europe dhe me i prapambeturi, dhe vazhdojme ende te jemi te prapambetur, dhe kyte prapambetje e kemi pothuajse vetem per shkak te islamit. Elita kombetare si ne Prishtine ashtu edhe ne Tirane bile edhe ne Maqedoni te pakten PDSH-ja, jane duke bere ç'eshte e mundur per t'a shkeputur kombin nga lindja. Nuk do te jete e lehte, ka nje injorance qe ndikohet siç thoshte Mendu Thaçi nga Xhamite i Lindjes, bile jane edhe shume student qe studjojne Kuranin dhe kthehen ne Kosove dhe Maqedoni per te bere propagande.
    Shqiptaret nuk jane me pak evropian sepse jane te pjestar te besimit islam. Shqiptaret nuk jane me aziatik sepse nuk jane te krishter. Keto konkuldime jane shume te gabuara .
    Shqiptaret nuk kane nevoje per kurrfare inferioriteti. Shqiptaret duhet te vazhdojne edhe me me ngulm te perqafojne vlerat e qytetrimit boteror, vlera keto universale qe jane mbi te gjitha dallimet qofshin gjuhesore, etnike, kulturore dhe fetare.

Me respket
    SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Shqiptaret nuk jane me pak evropian sepse jane te pjestar te besimit islam. Shqiptaret nuk jane me aziatik sepse nuk jane te krishter. Keto konkuldime jane shume te gabuara .
    Shqiptaret nuk kane nevoje per kurrfare inferioriteti. Shqiptaret duhet te vazhdojne edhe me me ngulm te perqafojne vlerat e qytetrimit boteror, vlera keto universale qe jane mbi te gjitha dallimet qofshin gjuhesore, etnike, kulturore dhe fetare.

Me respket
    SHKOZA nga Prizreni
    Amin o hoxhe....!!
    Dhe sipas teje vlerat e qyteterimit boteror vijne nga Turqia apo drejt e nga 60 xhamiat e Prizrenit...??(kjo tregon nivelin e prapambetjes se popullsise dhe jo tjeter)..Sipas asaj qe lexoj ketu nga shkrimet e kosovareve, kam mjaft dyshime mbi vlerat e qyteterimit te tyre....!!!
    Meqe ra fjala, a mundesh me me thone se si ka mundesi qe Prizreni te kete 40 shkolla dhe Gostivari vetem 3???

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Sipas asaj qe lexoj ketu nga shkrimet e kosovareve, kam mjaft dyshime mbi vlerat e qyteterimit te tyre....!!!
    Në fakt, nuk ka njerëz të denjë nga andej kufiri që të gjykojnë këta këtej. Pse? Sepse 50 vite njësoj i kemi kalu. Kështuqë ngadalë kur vje puna me këso deklarata.

Poqese je këtu t'a kritikosh Islamin si fe e huaj, që ka ardhur nga Azia, krejt në rregull, se edhe Krishterimi ashtu është.

Poqese ke ardhur të na tregosh se si Islami=keq dhe Kristianizmi=mirë atëherë ti për mua je hipokrit i mirëfilltë ose injorant, dhe jo vetëm ti por gjithë ata që mbajnë këtë drejtim.

P.s. sikur t'i kishe shkronjat me ngjyrë normale, ndoshta njerëzit do t'i lexonin të gjithë shkrimet tua, jo vetëm këto të shkurtërat.

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Amin o hoxhe....!!
    Dhe sipas teje vlerat e qyteterimit boteror vijne nga Turqia apo drejt e nga 60 xhamiat e Prizrenit...??(kjo tregon nivelin e prapambetjes se popullsise dhe jo tjeter)..Sipas asaj qe lexoj ketu nga shkrimet e kosovareve, kam mjaft dyshime mbi vlerat e qyteterimit te tyre....!!!
    Meqe ra fjala, a mundesh me me thone se si ka mundesi qe Prizreni te kete 40 shkolla dhe Gostivari vetem 3???
    Neqofte se ty qdo gje qe ka te beje me besimin islam te duket e prapambetur dhe qdo gje qe ka te beje me krisherizem e quan moderne , kjo tregon nivelin tende te edukimit, inferioritetein , injroancen dhe fanatizmin. Injoranca e sjelle inferioritetin e inferioriteti pastaj fanatizmin. Iki nese mundesh kesaj semundje or vella dhe mos e shaje pjesen me te madhe te kombit tende sepse nuk te nderon kjo gje.
    Me te vertet komunizmi i eger ne Shqiperi ju ka perzier konceptet, nuk keni faj ju .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Per vellaun tim Jarigasl qe ndodhet me qindra vjete larg qytetrimit modern.
    Po ta sjelli edhe nje here kete postulate te thjeshte qe qdo njeri i thjeshte dhe i ndershem e dine mire. Uroje ta mesosh permendesh se paku njeren nga fjalit . Te largon nga injoranca, inferioriteti dhe fanatizmi .

Me respket
    SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    E tmerrshme .60 xhamia dhe treshkolla.Nuk kam se cfare te diskutoj me ne kete teme dhe ju siguroj se as kam per ta pare me Kosoven.Ju kosovareve ju prifte e mbara ne shqipetaret e shqipenise i shohim vete punet tona.Nuk paskan qene budallej europianet qe nuk na bashkuan.Ju keni per te mbete dhe per shume kohe te izoluar.Jeni aziatik dhe si te tilli nuk i pershtateni standarteve te qyteterimit europian.

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •