Close
Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 175
    SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ne cilin aspekt "te bijme ne toke"?
    Ne ate kur them se njerez si ti i shoh si afrikane shqiptare?
    Une nuk kam rene ne toke.
    Ato sqarimet i bera jo per ty, por per lexuesin i cili nuk eshte ne teme qe nga fillimi. Dhe i cili lexon permanent akuza ndaj meje si anti-shqiptar apo si armik i shqiptareve muslimane. Desha te tregoj - edhe nje here - se nuk kam baze une per keso armiqesi. Nuk urrej apo nencmoj shqiptaret ne pergjithesi, e as shqiptaret muslimane ne pergjithesi. Por njerez si ti, qe i permbushin ato kriteriet qe i ceka, i nencmoj pa asnje sekret. Shqiptar afrikan. As gjakun, as ngjyren, as kulturen, as kombesine nuk e ke te tille, por prap se prap leh si qen per nje kulture qe s'eshte e jotja. Shiko disa video per p.sh. Kongon, ku njerezit p.sh. lejne gjuhen e tyre ne rruge per te mesuar fragjishten, lejne kulturen e tyre ne rruge per te mesuar kulturen franceze, dhe do te gjesh se cfare mendoj.
    Nuk kam rene ne toke une. Asnje nga pohimet e mia nuk i terhoqa mrapa. Jo qe mburrem me kete pune. Por nuk solle argumente bindese. Lexo pyetjet. Me urdher e dhune arrin me se shumeti nje zingjir perqeshjesh nga une. Ti dhe "Zoti" yt.

Pohimet tua tjera i kam kundervyer aq sa e shihja te nevojshme kete gje.

*
    Kur ske argumente dhe inati te mbane duhet te thuash diqka. Atyre te Kongos sigurte se ua kalon ti dhe kete po ta them me fakte. Ti ke ikur nga indentiteti i yt, nga familja jote, nga origjina jote dhe nga besimi i te pareve tu, vetem per tu dukur me ,, evropian" dhe me ndryshe. Ti je inferiore dhe kjo te mundon , ti nuk je si familja dhe rrethi yt dhe kjo te shkatrron. Ti je nje hiq dhe paindentitet. Ti je nje gajkprishur qe llomotit neper qoshe te fshehura pa guxuar ta qesish koken.
    Ti je i semure nga semundja jote dhe ne pafuqi qe te ndrrosh diqka qohesh dhe del kunder popullit tende. I perzien temat edhe ketu ne Forum dhe nuk lene gje pa thene per ata qe te kane bere ty. me menatlitet afgan je ti dhe dy tre fanatike tjere te mjere qe fene e qesin para kombit. Ama ti je afgan i anes tjeter apo me mire te them Kryqetar qe lufton me mullinjet e eres .
    Perseri po te them lexoji me kujdes faktet , hiqe mellefin dhe urrejtjen nga zemra jote dhe diskuto shtruar dhe dije se nuk po lehi si qen, por po e mbroj nje gje shume faktike te cilen ju nuk mund ta hidhni poshte vetem me te shara .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Kur ske argumente dhe inati te mbane duhet te thuash diqka. Atyre te Kongos sigurte se ua kalon ti dhe kete po ta them me fakte. Ti ke ikur nga indentiteti i yt, nga familja jote, nga origjina jote dhe nga besimi i te pareve tu, vetem per tu dukur me ,, evropian" dhe me ndryshe. Ti je inferiore dhe kjo te mundon , ti nuk je si familja dhe rrethi yt dhe kjo te shkatrron. Ti je nje hiq dhe paindentitet. Ti je nje gajkprishur qe llomotit neper qoshe te fshehura pa guxuar ta qesish koken.
    Ti je i semure nga semundja jote dhe ne pafuqi qe te ndrrosh diqka qohesh dhe del kunder popullit tende. I perzien temat edhe ketu ne Forum dhe nuk lene gje pa thene per ata qe te kane bere ty. me menatlitet afgan je ti dhe dy tre fanatike tjere te mjere qe fene e qesin para kombit. Ama ti je afgan i anes tjeter apo me mire te them Kryqetar qe lufton me mullinjet e eres .
    Perseri po te them lexoji me kujdes faktet , hiqe mellefin dhe urrejtjen nga zemra jote dhe diskuto shtruar dhe dije se nuk po lehi si qen, por po e mbroj nje gje shume faktike te cilen ju nuk mund ta hidhni poshte vetem me te shara .

SHKOZA nga Prizreni
    S'ka perse. Me gjithe qejf e kam bere.
    Perderisa nuk je ne gjendje te pergjegjesh pyetjet, atehere e di se ne fund te fundit me falenderohesh per biseden. Sepse ato t'shtyejne te reflektosh. Te sjellin me tej, ne nivele tjera. T'i demtojne tabute e arabeve. T'a rrotullojne te "vetkuptueshmen". Sharjet tua jane deshmi per kete.

A je akoma duke kerkuar kotazi dallim ne mes te islamizimit te nje shqiptari ne kohen e pushtimit osman dhe te serbo-ortodoksizimit ne kohen e pushtimit jugosllav? Ne mes te sipermarrjes se vlerave kulturore, sociale e gjuhesore te osmaneve nga shqiptaret dhe te sipermarrjes te vlerave serbo-ortodokse nga te njejtit. Ne mes te, ne mes te..

Nese po, mos u merakos, se s'je i vetmi.

*

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    S'ka perse. Me gjithe qejf e kam bere.
    Perderisa nuk je ne gjendje te pergjegjesh pyetjet, atehere e di se ne fund te fundit me falenderohesh per biseden. Sepse ato t'shtyejne te reflektosh. Te sjellin me tej, ne nivele tjera. T'i demtojne tabute e arabeve. T'a rrotullojne te "vetkuptueshmen". Sharjet tua jane deshmi per kete.

A je akoma duke kerkuar kotazi dallim ne mes te islamizimit te nje shqiptari ne kohen e pushtimit osman dhe te serbo-ortodoksizimit ne kohen e pushtimit jugosllav? Ne mes te sipermarrjes se vlerave kulturore, sociale e gjuhesore te osmaneve nga shqiptaret dhe te sipermarrjes te vlerave serbo-ortodokse nga te njejtit. Ne mes te, ne mes te..

Nese po, mos u merakos, se s'je i vetmi.

*
    O Chino more une te jam pergjegjur panderprere por ty s'po te pelqen se. Lexoji more postimet , se me je bere sikur nje kasetofon i prishur. Nuk eshte kjo menyra me e mire per te ikur debatit duke u arsyetuar se nuk te jam pergjigjur. E dije qe njerezit qe nuk mund te ballafaqohen me argumentet mundohen te gjejne arsye per ti ikur realitetit. Une pandeprere te jam pergjigjur dhe do te pergjigjem, sepse jam ne anene e argumenteve por ju se. Ju as edhe njehere nuk keni marre mundimin ti pergjigjeni argumenteve te mia, por duke share , etiketuar dhe gjithenje me servilizem sikurse jeni mesuar te ikni nga realiteti, mundoheni edhe ketu te gjeni nje shkas per te ikur nga vendi i krimit . Po skeni faj ju se duke menduar qe ne vellezerit tu jemi njerez te dores se dyte dhe mendon qe ne nuk i kuptojme hilet e tua , mund te shesish pordh me kete punene e pyetjeve. Pergjigjuni fill e perpe dhe shtruar qdo argumenti qe te kam derguar dhe mos me ik qosheve sikur miu qe ik nga macja.
    Fundi i fundit nuk te kam bere gje te keqe vetem se po te vendos para pasqyres per ta pare veten se kush je . Mendoj se po beje nje pune patriotike qe po e shqelmoj injorancen , fanatizmin, servilizmin dhe hipokrizin qe e shprehin disa ketu.
    Shendet per ty dhe sherim nga semundja e juaj

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    chino Po pra, si t'a kalon linjen e demarkacionit - xhamine dhe xhematin aty - te shtrohen pyetje qe t'a zene frymen.
    Mos fol palidhje , sepse ti je nje Cun qe nuk di lash dhembet , e te vish ketu dhe te me shesesh mend dhe ti besh dikujt pyetje kafenesh.

Pjeset tjera te postimit tend i shkurtova sepse flasin per te tashmen. E tashmja nuk ishte pjese e pyetjes.
    Merri ato qe te konvenojn ty ...

Kur thua se ka qene armik, per shkak se ka kerkuar te na pushtoje, a nuk thua njekohesisht se populli shqiptar ka luftuar per mospushtim, per mos kolonializim? A nuk thua se sipas deshires se popullit shqiptar pushtimi dhe kolonializimi nuk do te kishin ndodhur? A nuk thua se pushtimi dhe kolonializimi si dhe pasojat e tyre u luftuan, u refuzuan nga shqiptaret? Cilat ishin pasojat e pushtimit e kolonializimit turk? A nuk ishte perhapja e Islamit keso pasoje? A nuk ishtje sjellja e shqiptareve ne ate gjendje qe te cmojne ato vlera te cilat cmonin osmanet keso pasoje? A nuk ishin keto vlera ato te cilave une sot u kundervihem? Emertimet e njejta, lutjet e njejta, traditat e njejta, influencimet gjuhesore e tjera?
    Aman qka eshte ky debat palidhje ,sa pyetje bene ti ? dhe secila pyetje ma palidhje se tjetra !
    Po ta marr njeren prej tyre dhe po te them se Problemet e shqiptareve rreth paaftesis per te mos qen te pushtuar akoma edhe sot nuk jan dedektuar se cilat kan qen ato te cilat kan ndikuar qe ne gjithmon te jemi te dobet kunder armiqeve tan.

Islami gjatë perhapjes edhe pse eshte karakterizuar si me lloj Imponimi tek populli Shqiptar , Mirpo ka qen Imponim Pozitiv sepse Populli shqiptar ka perfituar nje kulture aq te pastert ,sa qe pastaj eshte dalluar me popujt tjere ne ballkan me Moral dhe me Besëmbajtje fascinuese.

"Thjesht Islami per Shqiptaret ishte Imponim , Sikur Shkollimi fillorë per Femijet qe eshte Imponim" - D.m.th kemi te bejme me nje Imponim Pozitive dhe ky imponim ne rezultat sikur qe pelqehet nga femijet kur te shkollohen ashtu edhe shqiptaret pasi qe pranuan Islamin dhe u bene Musliman ,tash me Dashuri e mbajn Islamin dhe e konsiderojn si Dhurat te shejt ,sa qe nuk nxitojn ta japin si dhurat edhe tek te tjeret

Fisnik dada..?
    Ku mbete cik?

Pauze apo mbarim te bisedes??
    Ti duhet te me rrespektosh dhe te me qmosh vetem per faktin se ke fatin qe po i ndaj disa minuta nga koha ime e limituar tejmase, me ty.

Nuk e ke iden se sa i merzitshem dhe i pacip je ! Ty te intereson vetem te humbesh kohe dhe keshtu mundohesh edhe te tjereve te ja besh te njejten gje. Thjesht je nje makine shkrimi qe vetem di te shkruash dhe jo te mendosh. Dhe kjo komponent zakonisht po vendos ne te gjitha debatet qe bene me te tjeret . Kjo duhet te sherbej ty si kritike qe te ndryshosh ne debate , nese deshiron qe te jesh terheqes ne debate.

Hajde met mira
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Zotni Chino,se pari nuke duhet te ikish prej vehte vehtes,e dyta ketu bane nji kofuzion te madhe,Pse?,Qashtja Kombetare,kure flitet per komb, dihet kombi, kure flitet per fe dihet feja,ne nuke mundemi te shkojme pase qeneve afrikane e ase francez dhe as arab dhe te askujte,kombi yne dihet,identiteti yne dihet,historia tregon se kushe jemi plot 18 emra i kemi,sa per fe edhe aty sa te duesh kemi,per kahe shtetet tjera ,neve nuke kemi laramana,po te shkojsh ne nji shtet te kojshive i shefe 5 lloje te njerezeve kurse te Shqipetaret vetem nj lloj,dhe ky lloje i yni,ka tri fe,pore ne keto tri fe nuke ka livritje te medhaja,per kah kombi,shikoji tjeret ,kombet e tyre jane tra la la,si dihet fillimi dhe ase mbarimi,tek ne shumica shkojne 500 vjet prap,kurse kombet tjera deri te babegjyshi,bile kure vjen te babegjushi nuke din ma shume me thane per familje te vete,kame pyetur,shume here ,PSe nuke dini ma large,me thojne se babegjyshi ka ardhe si ushtare dhe u mbete ketu,po ta shtroje nji pyeje,CILET BABEGJYSHA te tyre luftuen dhe mbeten,dhe formuen kombe,kombe ne baze ushtrie,shikoje shtetet per rethe neve,po te ju permendesh fjalen KOMBE,ikin sikur prej DREQI,sepse asnjeri shtet nuke kane histori ma shume se 150 vjet,dhe pikerishte,ketu kryhet debati me kojsji tane,sepse nuke kane histori,munden me vjedhe historin?E jo ma,nuke munden me vjedh,PSE,sepse ,COMPJUTERI ja u kajti NONEN,vetem po e qes gishtin Kalezues dhe gishti po me tregon se kush,qka ashte,dhe kushe ashte,po me duke se feja ime do te jete COMPJUTERI,pleqet thojshin se do te vije dia,kure gishti nuke do te rren syri nuke do te ren ,kamba nuke do te rren,ata do te tregojne vepren qe kane bamur,pleqet tane kane qene te menqem,APO JO,shikoje alfabetin tone para 100 vjete,shkrimi JONE nuke ka nevoje te baje permiresime ne shkronja,dhe ky alfabete ashte ndertue para 100 vjete dhe po vlen,sa te menqem jemi ky ashte KOMBI JONE.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    ...

Islami gjatë perhapjes edhe pse eshte karakterizuar si me lloj Imponimi tek populli Shqiptar , Mirpo ka qen Imponim Pozitiv sepse Populli shqiptar ka perfituar nje kulture aq te pastert ,sa qe pastaj eshte dalluar me popujt tjere ne ballkan me Moral dhe me Besëmbajtje fascinuese.
    Ok.
    Tani trego si mendon: Sikur te ishim konvertuar ne kosovaret para 4-5 shekujve ne serbo-ortodoksi ne te njejten menyre si u konvertuam ne Islam, a nuk do te thonim sot per serbo-ortodoksine se ishte nje imponim pozitiv?

Eshte pyetje retorike, mund t'a pergjegjesh, nese don, por per mua nuk ke nevoje. Kryesorja une per veten time kete pyetje e pergjegji keshtu: Sikur te ishim konvertuar ne serbo-ortodoksi (apo ne cfaredo feje tjeter) do te kishim thene edhe per serbo-ortodoksine se ishte imponim pozitiv. Sepse arsyeja e vetme perse nje shqiptar musliman si ti sot e sheh Islamin si imponim pozitiv eshte arsyeja se ai eshte asimiluar ne te. Nese je i asmilluar, i indoktrinuar, i tretur ne nje fe, sigurisht se e sheh ate fe si imponim pozitiv.

"Thjesht Islami per Shqiptaret ishte Imponim , Sikur Shkollimi fillorë per Femijet qe eshte Imponim"
    Kjo fjali e tregon sipas meje qarte se eshte e sakte cfare them.

Gjeneratat e para (te shqiptareve) luftojne perhapjen e Islamit, farohen ne lufte kunder tij, kurse femijet e tyre i kendojne lavd Islamit. Sepse se pari asimilohen. Dhe pastaj ata jane vet Islami.

Saktesisht e njejta sikurse nese nje dite ster-ster-sterniperit e Adem Jasharit t'i kendonin lavd serbo-ortodoksise. Saktesisht e njejta.

Flm per pergjegjen. Kjo ishte e tera, perse pyeta.

*

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Te kishim mbetur SERB ORTODOX sot kombi jone nuke kishte egzistue,sot te kishin thirur serb,ose kroat ose malazez ose boshnjak ose bugare,ose rumune,dhe rusia dhe nuke kishe pase deti,ishe asimilue,sepse vetem prej rusise te kishin ardhe nji milion prifta,e ata prifta martohen,e kure martohen bajne femi dhe sahora shqiperia ishte thirur rusi,ISLAMI NUKE ASHTE,IMPONIM,pore per SHQIPETARET SHPETIM.islami nuke ashte te ne asimilim pore thjeshte fe,shiko shtete qe folin arabishte sa jane te asimilueme vetem SHQIPETARET nuke e ndruen GJUHE,fale SHQIPETAREVE edhe turqit nuke folin arabishten,pore turqishten,shiko gjuhet tjeranuke kane lidhje me kombesi te vehten tek ne gjuha dhe kombesia perputhen trego nji shtet ne bote qei perputhet gjuha dhe kombesia pake shtete ne bote jane.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Te kishim mbetur SERB ORTODOX sot kombi jone nuke kishte egzistue,sot te kishin thirur serb,ose kroat ose malazez ose boshnjak ose bugare,ose rumune,...
    Perse nuk u zhduken atehere kombe tjera si p.sh. kroatet, malazezet, greket, rumunet?

Keta popuj nuk u konvertuan ne Islam, por mbijetuan si popuj autarke.

Nenkupton:
    Se pari: Shqiptaret kishin mbijetuar edhe si jomuslimane.
    Se dyti: Mendoni me tabu.

Thash edhe me larte: Sikur te ishim konvertuar ne serbo-ortodoksi, atehere ishim bere vet serbo-ortodoksia. Sikur qe u beme vet Islami. Nuk na kishte penguar fare perzierja e gjuhes shqipe me ndoshta 20 % fjale serbo-ortodokse, sikur qe nuk na penguan afro 20 % fjale arabo-turke ne gjuhen shqipe, lutja e njejte si serbet, sikur lutja e njejte si turqit, martesat perafersisht te njejta si serbet, sikur martesat perafersisht te njejta si turqit, arqitektura dhe emertimi e ndertesave fetare perafersisht te njejta si serbet, sikur arqitektura dhe emertimi e ndertesave fetare perafersisht te njejta si turqit. E tjera. Keto gjera, keto "te perbashketa me serbe" nuk do te na kishin penguar te i themi vetit "shqiptare". Sepse as sot nuk po na pengojne "te perbashketat me turqe e arabe" te i themi vetit shqiptare.

Largoni tabute. Kuajte mbajne ato perdet per rreth syve (nuk e di fjalen shqip, anglisht u thone blinders). Ju jeni njerez.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 08-07-2009 më 15:50

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Zotni Chino,po permend Kroatet malazezet greket rumunet serbet,te lutem tregoma prejardhjen e tyre,vetem prej ardhjen kurgja ma shume do ta die nji falenderim te madhe,SHIKOJE GJUHEN e tyre ndegjo gjuhen e tyre,nuke e dine prejardhjen e vehte,a ka MARRI ma te madhe ,mose te dijne prejardhjen e vehte?ata munden me shkrueqka te dojne mirepo ne e dijme dhe krjte europa qe ata nuke e dine prejardhjen e vehte,DHE TASH MENDO SE KUSH ASHTE BLINDERS,mendo mire dhe zgjidhe ket problem te tyre,GJUHa jone ashte e pastersi loti ,gjuha e tyre,hine e nuke dine me dale sa BARBARIZMA i kane,,paske shkrue nji fjali poshte vetem te ne thuhet ndrysheNGA GURET QE VIHEN NE RRUGE,NUKE MUNDESH TE SHSHAROJSHENE BALTE E ASE NE LLOQE,PORE SHKELENE TE FORTE ,kurse pallatet jane gjithmone te huajat,te gjitha familjet princore i shiten keshtjellat venedikut dhe turkut,pastaj humbum krejt sheri pallatave te tua,pallati ashte NJERSA EVOBEKTIT,e jo e PASANIKUT.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Mirpo ka qen Imponim Pozitiv sepse Populli shqiptar ka perfituar nje kulture aq te pastert ,sa qe pastaj eshte dalluar me popujt tjere ne ballkan me Moral dhe me Besëmbajtje fascinuese.

Morali dhe Besa jane kulture dhe karakteristika tipike shqiptare, qe mund ti gjesh te shkruara vetem ne Kanunin/Ligjin shqiptar. Kultura islame nuk ka hic lidhje me keto dyja (nenkupto as turqit).

Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •