Close
Faqja 847 prej 1135 FillimFillim ... 347747797837845846847848849857897947 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,461 deri 8,470 prej 11341
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga tora-bora Lexo Postimin
    o tru shperlar,s'jam qafir si ti.
    ju i keni vulosur zemrat tuaja,syte tuaj,veshet tuaj me kufriate sepse nuk shihni te verteten,sepse per ju Zot eshte deshira juaj.

Shume interesant: Sa ma shume qe e sulmojn fene Islame,aq ma teper perqafohet prej jobesimtareve.
    Se pari fol shqip e mos perdor ketu terme te huaja, dhe sedyti ti me duket qe e ke fjalen per kete:

“Kjo pėr arsye se ata besuan, e pastaj mohuan, kėshtu qė Ne ua vulosėm zemrat e tyre dhe ata nuk kuptojnė” (El-Munafikun, 3)
    Une kam besuar sepse nuk e kam ditur qe Allahu ka qene nje idhull prej gurit qe arabet pagan e quanin "perendiu i henes", nuk e kam ditur qe islami ka kopjuar nga te gjitha religjionet e atyre aneve, dhe nuk e kam ditur qe pasaniku i madh (nje multimilioner i asaj kohe) arab i quajtur Muhamed ishte nje tregtar dhe politikan gjenial qe me krijimin e ketije religjioni ia arriti qellimit ti bashkoj arabet e perqare mes vete te cilet me vone u bene superfuqi. Shum arab para Muhamedit jan munduar te jua mbjellin arabve besimin monoteist te jahudive, por te gjith kan deshtuar, deri kur erdhi "multimilioneri" Muhamed dhe e krijoj nje besim te ri te bazuar ne paganizmin/idhujtarine e arabve duke futur ne kete fe elemente te te gjitha religjioneve te atyre aneve.

Pastaj ēka do te thot ajo "NE" ? - A e din ti pse Allahu thot "NE" kur flet per vetveten ?

Thot NE sepse pas tije jan edhe 359 perendi te tjera, per q'ata thot ashtu.

Pastaj shiko ēfar fjalie : " Kjo pėr arsye se ata besuan, e pastaj mohuan, Ne ua vulosėm zemrat e tyre dhe ata nuk kuptojnė”.

Ne fakt eshte pikerisht e kunderta e asaj qe thuhet aty, se kjo eshte si ne jeten e perditshme, kur mashtrohesh dhe i beson nje njeriu verberisht dhe papritmas e kupton qe ai njeri eshte nje njeri i rrejshem qe po te shfrytzon dhe po te manipulon qe te veprosh ti ashtu siē don ai dhe te beshe ate qe ti nuk e don (si p.sh. incesti, pedofilia, poligamia, urrejtja ndaj te tjerve, shtypja e femrave, te luftosh per nje komb tjeter, ti nenshtrohesh nje populli tjeter, t'ia paguash tatimin nje sunduesi te huaj, ta mohosh kombin, kulturen, gjakun, gjuhen tende, te asimilohesh, etj. etj.), dhe per arsye qe ke kuptuar at njeri, ti ate njeri e vulos ne zemer si njeri te keq pergjithmone.

Nje shmbull konkret, ti beson verberisht ne Kuran dhe deshiron te mos e dijsh te verteten, dhe tash ka ardhur Chino dhe e ka hapur kete teme per ti hapur syte ty qe ti ta dishe pikerisht ate te vertete qe ti deshiron te mos e dijshe. Tash ti Chinon e ke vulosur ne zemren tende si njeri te keq, per arsye qe ai po mundohet te ta thot ty ate te vertete qe deshiron ti te mos e dijshe.

Ti qe ia shperlan vetes trurin duke mos i ndalur kurre gjith diten dhe perdite Mantrat (te kopjuara nga hinduset), nuk duhet te vishe fare ketu te mundohesh ti infektosh te tjeret me injorancen tende ... mos i verbero te tjeret si veten, perveq nese je hoxhe dhe po te duhet me teper xhemate qe te te japin me teper euro/dollare.

Shiko pak se ēka ka ne anen tjeter te medaljes, se ne kete bote nuk ekziston vetem njera ane e medaljes ... dhe une kurre ne jeten time nuk kam ndegjuar qe nje egoist ambicioz i tregon te keqet veta. Cfar gabime ose gjera te keqe din ti per udheheqesit e partive te sotme qe i kan treguar ata vet per vetveten ose qe i ka treguar dikush shum i afert me ta ? Ose ēfar gabime apo gjera te keqe din ti per Muhamedin, qe i ka treguar ai vet per vetveten ose qe i ka treguar dikush shum i afert me te ?

Asnje hiq apo ?

Shalom aleihem
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 06-07-2009 mė 18:37

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

!!

Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Se pari fol shqip e mos perdor ketu terme te huaja, dhe sedyti ti me duket qe e ke fjalen per kete:

Une kam besuar sepse nuk e kam ditur qe Allahu ka qene nje idhull prej gurit qe arabet pagan e quanin "perendiu i henes", nuk e kam ditur qe islami ka kopjuar nga te gjitha religjionet e atyre aneve, dhe nuk e kam ditur qe pasaniku i madh (nje multimilioner i asaj kohe) arab i quajtur Muhamed ishte nje tregtar dhe politikan gjenial qe me krijimin e ketije religjioni ia arriti qellimit ti bashkoj arabet e perqare mes vete te cilet me vone u bene superfuqi. Shum arab para Muhamedit jan munduar te jua mbjellin arabve besimin monoteist te jahudive, por te gjith kan deshtuar, deri kur erdhi "multimilioneri" Muhamed dhe e krijoj nje besim te ri te bazuar ne paganizmin/idhujtarine e arabve duke futur ne kete fe elemente te te gjitha religjioneve te atyre aneve.

Pastaj ēka do te thot ajo "NE" ? - A e din ti pse Allahu thot "NE" kur flet per vetveten ?

Thot NE sepse pas tije jan edhe 359 perendi te tjera, per q'ata thot ashtu.

Pastaj shiko ēfar fjalie : " Kjo pėr arsye se ata besuan, e pastaj mohuan, Ne ua vulosėm zemrat e tyre dhe ata nuk kuptojnė”.

Ne fakt eshte pikerisht e kunderta e asaj qe thuhet aty, se kjo eshte si ne jeten e perditshme, kur mashtrohesh dhe i beson nje njeriu verberisht dhe papritmas e kupton qe ai njeri eshte nje njeri i rrejshem qe po te shfrytzon dhe po te manipulon qe te veprosh ti ashtu siē don ai dhe te beshe ate qe ti nuk e don (si p.sh. incesti, pedofilia, poligamia, urrejtja ndaj te tjerve, shtypja e femrave, te luftosh per nje komb tjeter, ti nenshtrohesh nje populli tjeter, t'ia paguash tatimin nje sunduesi te huaj, ta mohosh kombin, kulturen, gjakun, gjuhen tende, te asimilohesh, etj. etj.), dhe per arsye qe ke kuptuar at njeri, ti ate njeri e vulos ne zemer si njeri te keq pergjithmone.

Nje shmbull konkret, ti beson verberisht ne Kuran dhe deshiron te mos e dijsh te verteten, dhe tash ka ardhur Chino dhe e ka hapur kete teme per ti hapur syte ty qe ti ta dishe pikerisht ate te vertete qe ti deshiron te mos e dijshe. Tash ti Chinon e ke vulosur ne zemren tende si njeri te keq, per arsye qe ai po mundohet te ta thot ty ate te vertete qe deshiron ti te mos e dijshe.

Ti qe ia shperlan vetes trurin duke mos i ndalur kurre gjith diten dhe perdite Mantrat (te kopjuara nga hinduset), nuk duhet te vishe fare ketu te mundohesh ti infektosh te tjeret me injorancen tende ... mos i verbero te tjeret si veten, perveq nese je hoxhe dhe po te duhet me teper xhemate qe te te japin me teper euro/dollare.

Shiko pak se ēka ka ne anen tjeter te medaljes, se ne kete bote nuk ekziston vetem njera ane e medaljes ... dhe une kurre ne jeten time nuk kam ndegjuar qe nje egoist ambicioz i tregon te keqet veta. Cfar gabime ose gjera te keqe din ti per udheheqesit e partive te sotme qe i kan treguar ata vet per vetveten ose qe i ka treguar dikush shum i afert me ta ? Ose ēfar gabime apo gjera te keqe din ti per Muhamedin, qe i ka treguar ai vet per vetveten ose qe i ka treguar dikush shum i afert me te ?

Asnje hiq apo ?

Shalom aleihem

Zėu_s cfar po ndodh me ty aman ?!!! Me duket se ke rene pre e propagandes anti islamike qe behet ketu dhe sinqerisht te them nuk me vjen keq qe ca tipa po bejne propagande te rejshme, por me vjen keq kur shikoj qe tipa si puna juaj qe dikur ishit pishtar i te se vertetes kene rrene thelle nen kurthin e propagandes anti islamike qe behet ketu ne forum, por edhe ne jeten e perditcme permes mediumeve te ndryshme.

Ate qe thua ti lene qe nuk ka llogjike fare, por nuk mund te kuptoj se si nje njeri si puna jote shkrimet e te cilit i kam lexuar me vemendje deri me dje, ke kaluar ne kete derexhe sa qe me shkrimet nuk te kane as kuptim llogjik.

Ti thua qe nuk e ke ditur qe dikur dmth para fese islame arabet kane perdorur fjalen "Allah" per te emertuar Perendine supreme te tyre , pra Zotin e Henes.

Tani nese bazohemi tek kjo thenia jote atehere neve nuk duhet te perdorim fjalen ZOT ne gjuhen shqipe , ngase fjala Zot dikur ne lashtesi i eshte atribuar Zeusit, Jupiterit etj etj.
    Edhe keta perendi fantazma jane quajtur ose emertuar me fjalen ZOT !!!!
    Dhe mos me thuaj qe nuk e din qe fjala ALLAH DMTH ZOT!!!!!!!

Te dalim tani ket fjala NE , se me duket se je be shoku i mesia4ever. Ai i bie keto citime , pse ne Kuran thuhet Ne, kush jane keto NE , etj etj.

Pik se pari Duhet te dish se Allahu nuk eshte vete , Allahu ka nen sundimin e tij me biliona engjuj , engjuj qe kane mare pjese aktive ne krijimin e universit dhe njeriut si dhe qenieve te gjalla.
    Pra fjala NE i referohet Allahut sebashku me engjujt. Allahu eshte i drejte , nuk eshte si mesia4ever dhe koheve te fundit si puna jote, Allahu nuk i humb vlerat e punes se bere nga engjujt, ne fakt ate e respekton.

Tani te dalim tek Muahmedi milioneri i arabise. Zot cfar nuk degjoj , cfar do lloj idesh u vijne njerezve ne kohe qe te shajne dhe perbuzin njeriun me te sukseshmen ne bote ( me ndihmen e Allahut ).

Pik se pari , pa para kishte a.s. Muhamedi?!!! Pasi ti me thua qe suksesi i tij kishte te bej me pasurine e tij, me trego sa para kishte ai ?!!! A kishte me shum para se paria e Mekes qe e luftonin ate ose jo ?!!!

Muhamedi ishte nje mize nga ana financiare nese krahasohet me parine e Mekes qe e luftonin ate.
    Muhamedi a.s. ishte jetim, pa nene dhe pa baba dhe ne ate kohe jetimet nuk kishin te drejta. Pasuria qe u takonte prinderve te tyre , perfundonte ne duart te tjereve. Ishte feja islame ajo qe per here te pare ua garantoj jetimeve trashigimine e pasurise se prinderve te tyre.

Sa i perket akuzes se feja islame eshte kopje e besimit monoteist cifuto-kristijan, me trego sikur te kishte qene kjo e veretete PSE NE KURAN NUK GJENDET GABIMET TRASHANIKE SHKENCORE LLOGJIKE QE GJENDEN NE TORA DHE BIBEL ?!!!

100 milion gabime ka ne Bibel dhe cuditerisht asnje gabim Biblik nuk kopjohet ne Kuran!!!!!

Keto arsyetime banale i kemi degjuar dhe jemi mesuar, por me vjen gjunah per ty ke marrur rrugen e mesia4ever.

Te vazhdojme me pergjigjen. Tani me permend ti mua incestin, poligamine e ku te di une se cfar , shtypjen e gruas etj etj.

TE GJITHA KETO JANE SULME KLASIKE QE I BEHEN FESE ISLAME NGA ANA E FUNDAMENTALISTAVE CIFUTO KRISTIJAN.

Ti fort mire e din qe Kurani barazon gruan me burrin, ti fort mire e din qe Kurani ndalon vrasjen e te pajashmeve, dhe ti fort mire e din qe sa i perket poligamise Kurani ven kushte specifike qe duhen te plotesohen para se te praktikohet poligamia, dhe ky kusht eshte drejtesia , dhe barazia midis gvare tjera, dhe Kurani te thot nqs nuk mund te jesh i drejte atehere martoju vetem me nje!!!

Shallom Alekem Zėu_s qe te ka shperla mendjen nje tip me IQ=0 , nje tip si puna e mesia4ever.

Me Respekt

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Tani nese bazohemi tek kjo thenia jote atehere neve nuk duhet te perdorim fjalen ZOT ne gjuhen shqipe , ngase fjala Zot dikur ne lashtesi i eshte atribuar Zeusit, Jupiterit etj etj.
    Pse nuk duhet t'a pėrdorim fjalėn zot? Ti le qė e keqkupton Zeusin, por edhe e barazon fjalėn shqipe me fjalėn arabe.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Jam ne njohuri mbi deshiren e muslimaneve per kuantitet. Por kur te them se edhe Zeusit ju kane lutur njerezit edhe me shume per nga numri i tyre edhe me gjate per nga koha sesa Allahut, atehere e di se nuk e din cfare pergjigjesh.

Ose ndoshta edhe as qe kupton.

*
    Jo Chino jo, ketu behet fjal sidomos per KUALITET. Te krishteret qe heqin dore nga krishterizmin kan arsyet e tyre : E arsyea me e fort eshte qe Jezusi nuk ishte Profet i derguar per ter Njerzimin por vetem per Judet ! S 'po e them un, por po e thot bibla qoft ajo e Markut, Palit, Gjonit apo e Pjetrit. Tani edhe po te ishte, besimi ne Jezusin eshte besim i gabueshem qe permjet keti besimi te "rrejshėm" ofendoni Jezusin, nėnėn e tij, Zotin e vėrtet dhe njekohesisht mallkoni keta 1 miliard e sa te krishter qe keni mbetur.

Po e lem Zeusin se ai nuk eshte ne rrjet.

Dhe po e lem kete muhabet me teorit e tua ą la vatikance. Ti beson per inat, e jo per Zot. Ky eshte dallimi mes teje dhe meje.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Zeus, mos u be KUKULL per hir te asgje hici.

Pyetjet e tua jan shume boshe. Si nuk perton qe te shkruash se ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-06-2009
    Postime
    112
    normal qe ishte i derguar te judet,dote thot vetem te lloji si chio chipsit jo tek njerzimi ne pergjithso
    Shqiptar me fe islame .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar mė parė nga luli2009 Lexo Postimin
    normal qe ishte i derguar te judet,dote thot vetem te lloji si chio chipsit jo tek njerzimi ne pergjithso
    Te gjitha biblat e konfirmojn kete. Nese Chio Chips nuk me beson, un jam ne gadishmeri qe tia postoj edhe citatet biblike dhe mund ti verifikon aty ku don.

Kurse te njejten gje per Islamin nuk mund te themi pasi qe nuk posedojm kurfar PROVE !

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    100 milion gabime ka ne Bibel dhe cuditerisht asnje gabim Biblik nuk kopjohet ne Kuran!!!!!
    Tė njėjtat gabime e m'utcihane qė jan nė bibėl janė edhe nė kuran haha

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Pse nuk duhet t'a pėrdorim fjalėn zot? Ti le qė e keqkupton Zeusin, por edhe e barazon fjalėn shqipe me fjalėn arabe.
    Testim vellai fjala arabe ALLAH nese perkthehet ne shqip dmth ZOT.
    Andaj te barazoj une ty fjalen ZOT me fjalen ALLAH, sepse kane te njejtin kuptim.
    Pra nese bazohemi ne llogjiken e ndryshkur te ZEU'S-it dhe co. ( dmth mesia4ever, Chino etj etj ) se per shkak se arabet para fese islame me kete emer kane identifikuar perendine e Henes, dhe tani nuk duhet te perdorim, atehere as ne shqiptaret nuk duhet te perdorim fjalen ZOT ngase dikur me kete fjale kemi emertuar perendite e rejshme si Zeusin , Jupiterin, Posejdonin etj etj.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Testim vellai fjala arabe ALLAH nese perkthehet ne shqip dmth ZOT.
    Andaj te barazoj une ty fjalen ZOT me fjalen ALLAH, sepse kane te njejtin kuptim.
    Pra nese bazohemi ne llogjiken e ndryshkur te ZEU'S-it dhe co. ( dmth mesia4ever, Chino etj etj ) se per shkak se arabet para fese islame me kete emer kane identifikuar perendine e Henes, dhe tani nuk duhet te perdorim, atehere as ne shqiptaret nuk duhet te perdorim fjalen ZOT ngase dikur me kete fjale kemi emertuar perendite e rejshme si Zeusin , Jupiterin, Posejdonin etj etj.

GV_USA
    Nuk e di a eshte e njejta.
    Sepse ne nuk kemi quajtur Zeusin, Posejdonin e tjere vetem Zot. Por kemi quajtur "Zoti Posejdoni". Ndersa arabet nuk e kane quajtur Zoti Allahu. Por thjesht Allah.

Cfare deshiron te thote biseduesi Zeu_s-i, eshte se nese Allahu paska qene edhe per arabet pagane poashtu Zoti, atehere Allahu nuk qenka Zot musliman apo zot special, por thjesht fjala arabe per fjalen shqipe Zot. Keshtu me duket duhet t'a kuptojme. Mendim i thjesht, por stringjent dhe gjenial. Sepse e ben termin "Allah" obsolet, te kote pran termit "Zot".

Pyetjet qe lindin me tutje ne lidhje me kete gje, p.sh. si eshte e mundur qe Allahut t'i jene atestuar edhe predikimet e religjioneve pagane arabe, me c'gje Allahu del vertete si nje shporte mbledhese e enderrave arabe, si nje pasqyrues i botekuptimeve te tyre, kjete e lejme per hera tjera. Se nuk dua t'i trembi peshqit.

*

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •