Postuar mė parė nga
Zėu_s
Se pari fol shqip e mos perdor ketu terme te huaja, dhe sedyti ti me duket qe e ke fjalen per kete:
Une kam besuar sepse nuk e kam ditur qe Allahu ka qene nje idhull prej gurit qe arabet pagan e quanin "perendiu i henes", nuk e kam ditur qe islami ka kopjuar nga te gjitha religjionet e atyre aneve, dhe nuk e kam ditur qe pasaniku i madh (nje multimilioner i asaj kohe) arab i quajtur Muhamed ishte nje tregtar dhe politikan gjenial qe me krijimin e ketije religjioni ia arriti qellimit ti bashkoj arabet e perqare mes vete te cilet me vone u bene superfuqi. Shum arab para Muhamedit jan munduar te jua mbjellin arabve besimin monoteist te jahudive, por te gjith kan deshtuar, deri kur erdhi "multimilioneri" Muhamed dhe e krijoj nje besim te ri te bazuar ne paganizmin/idhujtarine e arabve duke futur ne kete fe elemente te te gjitha religjioneve te atyre aneve.
Pastaj ēka do te thot ajo "NE" ? - A e din ti pse Allahu thot "NE" kur flet per vetveten ?
Thot NE sepse pas tije jan edhe 359 perendi te tjera, per q'ata thot ashtu.
Pastaj shiko ēfar fjalie : " Kjo pėr arsye se ata besuan, e pastaj mohuan, Ne ua vulosėm zemrat e tyre dhe ata nuk kuptojnė.
Ne fakt eshte pikerisht e kunderta e asaj qe thuhet aty, se kjo eshte si ne jeten e perditshme, kur mashtrohesh dhe i beson nje njeriu verberisht dhe papritmas e kupton qe ai njeri eshte nje njeri i rrejshem qe po te shfrytzon dhe po te manipulon qe te veprosh ti ashtu siē don ai dhe te beshe ate qe ti nuk e don (si p.sh. incesti, pedofilia, poligamia, urrejtja ndaj te tjerve, shtypja e femrave, te luftosh per nje komb tjeter, ti nenshtrohesh nje populli tjeter, t'ia paguash tatimin nje sunduesi te huaj, ta mohosh kombin, kulturen, gjakun, gjuhen tende, te asimilohesh, etj. etj.), dhe per arsye qe ke kuptuar at njeri, ti ate njeri e vulos ne zemer si njeri te keq pergjithmone.
Nje shmbull konkret, ti beson verberisht ne Kuran dhe deshiron te mos e dijsh te verteten, dhe tash ka ardhur Chino dhe e ka hapur kete teme per ti hapur syte ty qe ti ta dishe pikerisht ate te vertete qe ti deshiron te mos e dijshe. Tash ti Chinon e ke vulosur ne zemren tende si njeri te keq, per arsye qe ai po mundohet te ta thot ty ate te vertete qe deshiron ti te mos e dijshe.
Ti qe ia shperlan vetes trurin duke mos i ndalur kurre gjith diten dhe perdite Mantrat (te kopjuara nga hinduset), nuk duhet te vishe fare ketu te mundohesh ti infektosh te tjeret me injorancen tende ... mos i verbero te tjeret si veten, perveq nese je hoxhe dhe po te duhet me teper xhemate qe te te japin me teper euro/dollare.
Shiko pak se ēka ka ne anen tjeter te medaljes, se ne kete bote nuk ekziston vetem njera ane e medaljes ... dhe une kurre ne jeten time nuk kam ndegjuar qe nje egoist ambicioz i tregon te keqet veta. Cfar gabime ose gjera te keqe din ti per udheheqesit e partive te sotme qe i kan treguar ata vet per vetveten ose qe i ka treguar dikush shum i afert me ta ? Ose ēfar gabime apo gjera te keqe din ti per Muhamedin, qe i ka treguar ai vet per vetveten ose qe i ka treguar dikush shum i afert me te ?
Asnje hiq apo ?
Shalom aleihem
Krijoni Kontakt