z. Dilo,
te kerkosh normalen ne Shqiperi, te qeshin.
Kthehem perseri: mentaliteti, shkolla. Vetem kur jemi ne gjendje te kuptojme, i japim nje tjeter vlere jetes.
z. Dilo,
te kerkosh normalen ne Shqiperi, te qeshin.
Kthehem perseri: mentaliteti, shkolla. Vetem kur jemi ne gjendje te kuptojme, i japim nje tjeter vlere jetes.
E di,e kuptoj,po keto gjera mund te kerkoj,te pakten vetvetes.
Mund edhe te kerkoj,kush fitoi?,sala o edi,po nuk ari te kuptoj,pse i votojne,e jo se kush fitoi.
Kultura,edukata,shkolla,jane kryesoret,po fatkeqesisht i sjellin njerezit,nuk vine vete.
Shkolles ne shqiperi,i mungon te vene si lende,korrupsjonin.
Eshte i/e mirepritur z. Blerina mes nesh, mbasi sic, po verejme, po jep mendime me vlere, pa krijuar tensione e acarime te kota.
Me teper me joshi me sentecen e perzgjedhur me shije te holle, e cila e deklamon mesazhin sipas konteksit te nje kuvendi, te nje problemi ne shqyrtim e jo e shkeputur. Pra, senteca kuptimplote: "Bisha terbohet keq, kur sheh se po i vjen fundi..." ka mbivlera sipas rastit, kur perdoret. E NE KETE RAST TREGON SE z. Blerina, po na vjen me kthjellesi mendimi e po komunikon lezetshem me z. Dilo, qe sa ikin ditet, muajt e pona konfigurohet si nje filozof i mirefillte. Do kete me cfare te krenohet Zagoria.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jorgo Telo : 02-07-2009 mė 07:59 Arsyeja: korrektim
Kini muhabet te lezecem, ndaj vazhdoni; pastaj i permbahemi fjales se urte qe perdoret andej nga anet tona: "kur bisedojne dy vete, i treti esht i tepert"! Apo jo?
Eshte gje shume pozitive kur njeriu kerkon nga vetvetja. Dikush ka then dikur: Ji ndryshimi qe kerkon.
Vota
Vota duhet dhen atje ku ke besim se do te punohet, nese jo per gjithcka qe kerkon ti, te pakten per disa gjera. Une do kisha votuar po te mundesha.
Fitimi
Fitimi ndodh vetem atehere kur behet nje gje me teper per vendin. Ky quhet fitim. Dhe nese ti shikon dicka me teper si rezultat i votes qe ke dhen, aq me i lumtur ndihesh.
E di si mendoj une nganjeher z. Dilo? Mendoj qe ne Shqiperi ndryshimi do te mund te vi vetem nga e vjetra. Eshte veshtire te ndodh e kunderta.
Korrupsioni
Eshte hap nje teme ne forum ku me duket se po diskutohej ligji. Ligji eshte i rendesishem. Nuk mendoj se ne Shqiperi ka munges te ligjit me teper sesa munges te zbatimit te ligjit. Kur i rritet rroga policit, i rritet deshira per te bere punen sa me mire (te pakten kete shpresojme), per te ndihmuar ne zbatimin e ligjit. Mireqenia ekonomike eshte po aq e rendesishme sa shkolla. Te gjitha jane te nderthurura me njera tjetren.
Edi,more vesh gje,se kush humbi.
O me mire,se u gabova me fjalen"humbi",se per te humbur dihet kush humbet:populli.
Po kush nuk fitoi?.
z. Telo, faleminderit. Duhet te pohoj qe shprehjen e kam vjedhur nga tjeterkush...
Une jam nje njeri shume i thjesht, z. Telo. Jam rritur duke degjuar me te medhenjt, sepse me terheq muhabeti i atyre qe kane kaluar me shume. Prandaj, si dikush me e re, qe edhe mund te gaboje ne mendime, do te lutesha te ndaleshe dhe te me terhiqje veshin atje ku mendoni se duhet.
Te votosh eshte nje e drejte personale e individit,(edhe kur voton PS o PD.)
Fitimi per vendin,eshte te mos votosh,keto parti o njerezit e tyre.
Ndryshimi,nuk do te thote,qe te vi gjithmon,nga rinia o nga e reja,por duhet te vi nga populli.
E populli duhet te kuptoje,qe politikanet,i paguan vet populli.
Prandaj edhe mund ti ndroje,o mos ti votoje.
Krijoni Kontakt