Close
Faqja 149 prej 153 FillimFillim ... 4999139147148149150151 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,481 deri 1,490 prej 1521
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    z. Dilo,
    te kerkosh normalen ne Shqiperi, te qeshin.

Kthehem perseri: mentaliteti, shkolla. Vetem kur jemi ne gjendje te kuptojme, i japim nje tjeter vlere jetes.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar mė parė nga BlerinaL Lexo Postimin
    z. Dilo,
    te kerkosh normalen ne Shqiperi, te qeshin.

Kthehem perseri: mentaliteti, shkolla. Vetem kur jemi ne gjendje te kuptojme, i japim nje tjeter vlere jetes.
    E di,e kuptoj,po keto gjera mund te kerkoj,te pakten vetvetes.

Mund edhe te kerkoj,kush fitoi?,sala o edi,po nuk ari te kuptoj,pse i votojne,e jo se kush fitoi.
    Kultura,edukata,shkolla,jane kryesoret,po fatkeqesisht i sjellin njerezit,nuk vine vete.
    Shkolles ne shqiperi,i mungon te vene si lende,korrupsjonin.

i/e regjistruar Maska e Jorgo Telo
    Anėtarėsuar
    09-03-2008
    Postime
    558

Te them te drejten, mendoj se pas nje fare moshe, po. (dhe po flas per vete, jo per ju, pasi sjua di moshen)

Pasi te kisha ca mend ne koke, se bashku me ca eksperience mbi krah, nuk do kish vend me te mire per te jetuar, them une.
    Eshte i/e mirepritur z. Blerina mes nesh, mbasi sic, po verejme, po jep mendime me vlere, pa krijuar tensione e acarime te kota.
    Me teper me joshi me sentecen e perzgjedhur me shije te holle, e cila e deklamon mesazhin sipas konteksit te nje kuvendi, te nje problemi ne shqyrtim e jo e shkeputur. Pra, senteca kuptimplote: "Bisha terbohet keq, kur sheh se po i vjen fundi..." ka mbivlera sipas rastit, kur perdoret. E NE KETE RAST TREGON SE z. Blerina, po na vjen me kthjellesi mendimi e po komunikon lezetshem me z. Dilo, qe sa ikin ditet, muajt e pona konfigurohet si nje filozof i mirefillte. Do kete me cfare te krenohet Zagoria.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jorgo Telo : 02-07-2009 mė 07:59 Arsyeja: korrektim

i/e regjistruar Maska e EDilo
    Anėtarėsuar
    02-04-2007
    Postime
    405
    Kini muhabet te lezecem, ndaj vazhdoni; pastaj i permbahemi fjales se urte qe perdoret andej nga anet tona: "kur bisedojne dy vete, i treti esht i tepert"! Apo jo?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    E di,e kuptoj,po keto gjera mund te kerkoj,te pakten vetvetes.

Mund edhe te kerkoj,kush fitoi?,sala o edi,po nuk ari te kuptoj,pse i votojne,e jo se kush fitoi.
    Kultura,edukata,shkolla,jane kryesoret,po fatkeqesisht i sjellin njerezit,nuk vine vete.
    Shkolles ne shqiperi,i mungon te vene si lende,korrupsjonin.
    Eshte gje shume pozitive kur njeriu kerkon nga vetvetja. Dikush ka then dikur: Ji ndryshimi qe kerkon.

Vota
    Vota duhet dhen atje ku ke besim se do te punohet, nese jo per gjithcka qe kerkon ti, te pakten per disa gjera. Une do kisha votuar po te mundesha.

Fitimi
    Fitimi ndodh vetem atehere kur behet nje gje me teper per vendin. Ky quhet fitim. Dhe nese ti shikon dicka me teper si rezultat i votes qe ke dhen, aq me i lumtur ndihesh.

E di si mendoj une nganjeher z. Dilo? Mendoj qe ne Shqiperi ndryshimi do te mund te vi vetem nga e vjetra. Eshte veshtire te ndodh e kunderta.

Korrupsioni
    Eshte hap nje teme ne forum ku me duket se po diskutohej ligji. Ligji eshte i rendesishem. Nuk mendoj se ne Shqiperi ka munges te ligjit me teper sesa munges te zbatimit te ligjit. Kur i rritet rroga policit, i rritet deshira per te bere punen sa me mire (te pakten kete shpresojme), per te ndihmuar ne zbatimin e ligjit. Mireqenia ekonomike eshte po aq e rendesishme sa shkolla. Te gjitha jane te nderthurura me njera tjetren.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Edi,more vesh gje,se kush humbi.
    O me mire,se u gabova me fjalen"humbi",se per te humbur dihet kush humbet:populli.

Po kush nuk fitoi?.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    Citim Postuar mė parė nga EDilo Lexo Postimin
    Kini muhabet te lezecem, ndaj vazhdoni; pastaj i permbahemi fjales se urte qe perdoret andej nga anet tona: "kur bisedojne dy vete, i treti esht i tepert"! Apo jo?
    z. E. Dilo,
    Une kam degjuar edhe nje shprehje tjeter: Dy mendje jane me mire se nje, tre me mire se... etj

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    Citim Postuar mė parė nga Jorgo Telo Lexo Postimin
    Eshte i/e mirepritur z. Blerina mes nesh, mbasi sic, po verejme, po jep mendime me vlere, pa krijuar tensione e acarime te kota.
    Me teper me joshi me sentecen e perzgjedhur me shije te holle, e cila e deklamon mesazhin sipas konteksit te nje kuvendi, te nje problemi ne shqyrtim e jo e shkeputur. Pra, senteca kuptimplote: "Bisha terbohet keq, kur sheh se po i vjen fundi..." ka mbivlera sipas rastit, kur perdoret. E NE KETE RAST TREGON SE z. Blerina, po na vjen me kthjellesi mendimi e po komunikon lezetshem me z. Dilo, qe sa ikin ditet, muajt e pona konfigurohet si nje filozof i mirefillte. Do kete me cfare te krenohet Zagoria.
    z. Telo, faleminderit. Duhet te pohoj qe shprehjen e kam vjedhur nga tjeterkush...

Une jam nje njeri shume i thjesht, z. Telo. Jam rritur duke degjuar me te medhenjt, sepse me terheq muhabeti i atyre qe kane kaluar me shume. Prandaj, si dikush me e re, qe edhe mund te gaboje ne mendime, do te lutesha te ndaleshe dhe te me terhiqje veshin atje ku mendoni se duhet.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Eshte gje shume pozitive kur njeriu kerkon nga vetvetja. Dikush ka then dikur: Ji ndryshimi qe kerkon.

Vota
    Vota duhet dhen atje ku ke besim se do te punohet, nese jo per gjithcka qe kerkon ti, te pakten per disa gjera. Une do kisha votuar po te mundesha.

Fitimi
    Fitimi ndodh vetem atehere kur behet nje gje me teper per vendin. Ky quhet fitim. Dhe nese ti shikon dicka me teper si rezultat i votes qe ke dhen, aq me i lumtur ndihesh.

E di si mendoj une nganjeher z. Dilo? Mendoj qe ne Shqiperi ndryshimi do te mund te vi vetem nga e vjetra. Eshte veshtire te ndodh e kunderta.

Korrupsioni
    Eshte hap nje teme ne forum ku me duket se po diskutohej ligji. Ligji eshte i rendesishem. Nuk mendoj se ne Shqiperi ka munges te ligjit me teper sesa munges te zbatimit te ligjit. Kur i rritet rroga policit, i rritet deshira per te bere punen sa me mire (te pakten kete shpresojme), per te ndihmuar ne zbatimin e ligjit. Mireqenia ekonomike eshte po aq e rendesishme sa shkolla. Te gjitha jane te nderthurura me njera tjetren.
    Te votosh eshte nje e drejte personale e individit,(edhe kur voton PS o PD.)
    Fitimi per vendin,eshte te mos votosh,keto parti o njerezit e tyre.
    Ndryshimi,nuk do te thote,qe te vi gjithmon,nga rinia o nga e reja,por duhet te vi nga populli.
    E populli duhet te kuptoje,qe politikanet,i paguan vet populli.
    Prandaj edhe mund ti ndroje,o mos ti votoje.

i/e regjistruar Maska e EDilo
    Anėtarėsuar
    02-04-2007
    Postime
    405
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Edi,more vesh gje,se kush humbi.
    O me mire,se u gabova me fjalen"humbi",se per te humbur dihet kush humbetopulli.

Po kush nuk fitoi?.
    Mesova qe ka dale botimi i shtate a i tete a ndoshta ka akoma me..., i librit te F. Balliut_"zonja e zeze nexhmije hoxha", - me thane se aty flet dhe per zagoritet . Duhet te jete interesant!

Tema tė Ngjashme

1. Islami Dhe E Drejta Ndėrkombėtare
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-06-2010, 09:22
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. KUR'ANI nė gjuhėn shqipe
    Nga RaPSouL nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  4. Vilson Ahmeti tregon..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 03:06
  5. Kushtetuta e Medines
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-11-2006, 10:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •