Dhe pse nuk mund te jetoj asnje i pasur? Ku ka me mire mo se te jesh i pasur( jo detyrimisht i pasur, po te kesh te ardhura te mjaftueshme sa te beshe nje jete normale ku gjerat me kryesore mos te mungojne) dhe te jetosh ne Shqiperi(Tirane). Une per vete nuk do e nderroj me asgje tjeter. Ndoshta na qe me pelqen cik kallaballeku dhe thashethemet e kafes se mbasdites lol Nejse ky eshte mendimi im personal, secili ka arsyet e veta pse e preferon nje vend. Dikush mund te jete shume mire nga ana ekonomike,sociale,apo familjare ne nje vend si Anglia, por pavarsisht gjithe ketyre benefiteve, ai/ajo vendos te nderroj shtet vetem se si pelqen klima atje.
Without deviation from the norm, progress is not possible
Ne shqiperi,o ne ate vend,qe dikur quhej tirane,(te pakten nga lagja ime 1).
Mungojne gjerat kryesore.
Njerezit nuk shkojne mire,me njeri-tjetrin,u mungon qetesia.
Te gjithe shqiptaret,duan te jetojne ne shqiperi,po te jetojne njerezisht o ne menyre njerezore,e pasuria nuk do te thote,njerezim.
(edhe nga mua,eshte mendim personal).
Sero , salut . Nuk jam zagoriane, por jam nga fshati ngjitur Zagorise. Nje pyetje kisha une , per ke votove ti ? Lol
Nuk e di per gjitonet e tu si shkojne me njeri tjetrin, po ketej nga une ja kalojme per mbrekulli me gjitonet pavarsisht se nuk i njohim fare lol
Tani le ti kthehemi cik postimit tende seriozisht, ca do te thuash ti me kete qe njerezit nuk shkojne mire me njeri tjetrin se s'po te marr me te vertet vesh ku do te dalesh. Nje person qe nuk di te ndertoje nje jete sociale te shendoshe, si ne Kine te jete, si ne Uzbekistan dhe si ne Amerike, normalisht qe nuk do shkoje mire me njerezit, keshtu qe s'ka lidhje aja qe thua ti,qe njerezit nuk shkojne mire me njeri tjetrin. Sa per qetesi dhe siguri jam i bindur se Shqiperia munde te jete nje nder vendet me te sigurta ne bote nga kjo ane. Vertet ketu degjon, u vra filani, u vra fisteku, po rastet me te shumta jane ceshtje hakmarrjesh dhe prishjesh pazaresh ne punet e pastra. dhe keto ndodhin ne c'do vende te botes biles dhe ne perqindje me te larte se ketu..Shume rradhe mund te degjosh qe u grabit nje femer ne oren 12 te nates,etj. Une kam ca shoke e shoqe qe jetojne ne New Yourk, dhe kur degjoj historite e tyre rreth getove ose Metros atje ne disa stacione te caktuara, them te keqen e Shqipris. DHe asnjeri s'tha qe pasuria do te thote njerezim apo civilizim.
![]()
Nuk desha te futem ne vogelsira.Po meqe ma kerkon.
Ne nje vend njerezor,nuk vritet tjetri,per nje meter toke,mbase ndodh edhe ne amerik,po prap nuk eshte nje vend njerezor.
Ne nje vend njerezor,nuk duhet te egzistoje hakmarja,ne qofte se ka nje shtet,mund te ndodhi dhe ne amerik,po prap nuk eshte........
(Kur hecen me makine ne tirane,je duke hecur ne korsin tende..
Te futet tjetri perpara pa pyetur e pa shikuar azgje,nga e majta o nga e djathta.
E ti kur e pyet,pse u fute?,ai te pergjigjet....un ndeza sinjalin..
dmth,nuk ka rendesi,se ku je ti,rendesi ka, qe ai,ndezi sinjalin...
Keshtu eshte shqiperia,....kush nez sinjalin.)
Plako po ti thuaj qe kerkonke shtetin ideal lol Bota eshte e eger ne c'do cep te botes, ne ca vende me pak dhe ca me shume, puna eshte cili vende te pershtatet me shume. Nejse se po bejme cikle te kota te temes. Dhe ne shqiperi nuk eshte kush ndez sinjalin, po kush ka kacaviden me te madhe ne makine, flas ne raste aksidentesh midis dy personave.![]()
![]()
Krijoni Kontakt