Close
Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 228
    Une nuk do te isha dakord qe te shkruhej besimi fetar ne kartat e identitetit, nuk kam informacion nese kartat ne Shqiperi jane duke u bere te tilla, nese behet nje gje e tille, do te zbulohej nje e vertete historike se, ne Shqiperi disa shifra mbi fene e shqiptareve jane te paverteta.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga agas Lexo Postimin
    .Ti po dukesh qe je shum i quet.Vec nje rrot k..i si puna jote i bje nmend per ksi gjanash.Ne shqipri feja shqiptarit asht shqiptaria.Boll na bane vape me keto tema idiotesh.
    Dakord mer "ishmak" po e pranojme se feja e shqipetarit eshte shqipetaria (megjithese kjo nuk eshte fe)Por a nuk duhet me qene shqipetare me pare?Juve jeni konvertuar dhe jeni absorbuar ne turq.Ju luftuat nen turqine si popujt e tjere dhe popullin shqipetare.Dhe kur shkoni ne ate bote shkoni me falmur turk.E me turp se kaq s'ka.Ti ke nje urrejtje te trasheguar.Por ne vecanti ju ishmaket jeni me kosto te larte.S'ka Sala pare me u marre me ju.Ishmaket dhunues ne kohen e turqise dhunues ne kohen e enverit.Te gjithe komuniste e te pa bese.SOS!!!Nuk ka me te keqij e ordiner se Ishmaket.Bah!!!!!Nuk e kam per natyre te shaj por meqenese kete lloj komuniteti e njoh mire nuk mund ta toleroj.Kujdes nga Ishmaket kjo eshte porosija qe ju jap.

Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Une nuk do te isha dakord qe te shkruhej besimi fetar ne kartat e identitetit, nuk kam informacion nese kartat ne Shqiperi jane duke u bere te tilla, nese behet nje gje e tille, do te zbulohej nje e vertete historike se, ne Shqiperi disa shifra mbi fene e shqiptareve jane te paverteta.
    Mund te behet dhe pa i vene ne kartat e identitetit. Te behet nje regjistrim i popullsise dhe ja u vu ne vend e paverteta.

Ose te behet njehere ky regjistrimi qe te shikojme sa fetare ka, pastaj nese jane shumica fetare, atere le ta vene ne kartat e identitetit. Po nese 10% jane fetare dhe te tjeret ateiste si p.sh., nuk me besoj se ja vlen shume.

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Dakord mer "ishmak" po e pranojme se feja e shqipetarit eshte shqipetaria (megjithese kjo nuk eshte fe)Por a nuk duhet me qene shqipetare me pare?Juve jeni konvertuar dhe jeni absorbuar ne turq.Ju luftuat nen turqine si popujt e tjere dhe popullin shqipetare.Dhe kur shkoni ne ate bote shkoni me falmur turk.E me turp se kaq s'ka.Ti ke nje urrejtje te trasheguar.Por ne vecanti ju ishmaket jeni me kosto te larte.S'ka Sala pare me u marre me ju.Ishmaket dhunues ne kohen e turqise dhunues ne kohen e enverit.Te gjithe komuniste e te pa bese.SOS!!!Nuk ka me te keqij e ordiner se Ishmaket.Bah!!!!!Nuk e kam per natyre te shaj por meqenese kete lloj komuniteti e njoh mire nuk mund ta toleroj.Kujdes nga Ishmaket kjo eshte porosija qe ju jap.
    Shume qesharake. Ktej mbron Salen, ktej shan komunistet.

[QUOTE=Anesti_55;2284860]
    Citim Postuar mė parė nga flory80 Lexo Postimin
    Pėr ēfarė do tė shėrbente vendosja e besimit nė kartėn e identitetit?
    Kėtė pjesė nuk arrij ta kuptoj?

QUOTE]
    Rikonvertimi ne krishterim eshte bere nje kerkese e domosdoshme, me te cilen politika nuk merret pasi rriskon me voten.Atehere kjo i mbetetet shoqerise qe nepermjet intelektualeve te saj me nje vizion paresor ti udheheqe ose ti orjentoje te rijte ne njeproces rikonvertimi.Meqenese shqipetaret kane nje edukim te percipte et islamizmit (vetem si trashegimini e dukimit famijar)atehere procesi eshte me ithjeshte.Por shume nga te rijte te molepsur nga shije te momentit qe vete mosha i jep ne keto kushte te reja, por dhe nga problemete medha te emigracionit te shoqeruar me veshtiresi ekonomike e sociale i kushtojne pak vemendje, strategjise qe ai duhet te ndjeke ne jete,,si edukimi qytetar , arsimi, profesioni, religioni qe i sherben per te komunikuar apo replikuar, ne komunitetin qe ai ben pjese, apo ku aspiron te jete.Atehere per ta sensibilizuar kete pjese indiferente te shoqerise une propozoj obsionin e kartes se identitetit.Por ky diskutim nuk merr vlere, nese ti nuk ke pranuar me pare si detyre paresore kombetare rikonvertimin.Nese ty te pelqen islamizmi eshte e drejta jote shkruaje!Po keshtu dhe ti ateisti mos nguro, bej te njeten!Por pas ketij procesi kerkush nuk mund te me thote se shqipetaret jane 70% muslimane dhe kjo o vjen ne rritje.Kerkush nuk mund te abuzoje me shifra dhe aq me keq te me thone se ju shqipetaret jeni islamike.Kjo do te thote te me perdhosesh, te kaluaren familjare e cila per ta ruajte ate identitet, ka dhene jeten , eshte dhunuar eshte perbuze eshte peshtyre eshte grabite, eshte quajtur i pa ndere.Pa lexoni me poshte--ligjet e Kalifit omar:

(Faqe 104)-1-Tė krishteret nuk duhet te ndertojne kisha ne territorin musliman.te krishtret duhet te mbajnė dyert hapur pėr muslimanet dhe ti strehojne ato falas deri ne tre ditė.te krishteret duhet ti lirojne vendin muslimaneve kur kėto janė te pranishem.Ato nuk duhet te mbajnė rroba apo zbukurime tė njėjta me ato te muslimaneve.Ato nuk duhet te pėrdorin emra musliman.Ato nuk duhet te ecin mbi kuaj me shale e kapister.Nuk duhet te mbajnė shpate,shigjeta harqe apo Nuk duhet te mbajnė kurrė unaze me gurė te cmuarar.Nuk duhet te shesin vere dhe tė mos e pine atė ne mexhlis.Nuk duhet te blejne shtepi ne lagjet e muslimaneve.Nuk duhet te varrosin te vdekurit ne varrezat e muslimaneve.Tė krishteret nuk duhet te ankohen kur kanė fatkeqėsi apo te derdhin lote kur i vdesin te afermit.Ata duhet te rrine ne kėmbė kur te paguajne taksen dhe taksidari duhet te rrije ulur.Rruga e lagjes se te krishterit duhet te jetė e ngushtė.I krishteri duhet te beje njė shenjė ne deren e shtepise ne mėnyrė qe njerzit ta njohin dhe tė mos luten pėr te.Kalifi nuk u mjaftua me kaq por i dha te drejtė ēdo muslimani te vriste te krishterin qe sipas tij i kishte shkelur kėto rregulla.Perese nuk behesh njė ditė i krishter qe te shijosh parajsen e Kalifit, Omar?

Te ruash identitein fetar eshte njelloj si identiteiti kombetare, me te njeten mjete ruhet me te njetat mjete kercenohesh.Muslimanet shqipetare pasi humben identitetin e krishtere u turqezuan pra humben dhe identitetin kombetare.5 miljon ndodhen sot ne turqi(ndjehen mire pa asnje organizim me te drejtat e minoriteteteve)nje pjese ndodhen ne armeni nje tjeter ne egjipt.Tregohuni te sinqerte se ne shtepi nuk keni ndigjuar opinjone fyese per njerzit e besimeve te krishtera.E keshtu nuk vazhdohet morali duhet rikkthyer, e kjo kerkon vullnet, e kulture.Kekush nuk ka te drejte te hedh poshte perpjekjet dhe heroizmat e shqipetareve per mbrojtjen e identiteit te krishtere, se perndryshe do te peshtynit mbi heroin kombetare Gjergj Kastrioti
    Une jam plotesisht dakord me shkrimin me lart!! Ne lidhje me konvertimet apo kthimin ne origjine te shqiptareve(siē u pelqen t'a quajne disave), ky proēes ka nisur dhe me ritme jo te vogela. Ka qene nje periudhe qe une kam shkruar mbi kyte fenomen per disa gazeta italiane, por duke e pare si nje teme shoqerore dhe jo fetare. Vetem ne vitin 2008 kemi patur 1 mije shqiptar ne Kosove Shqiperi dhe emigracion qe jane kthyer ne te krishtere-katolik. Diku aty nga viti i ri ne nje qytet amerikan eshe duke u punuar qe te konvertohet 28 familje emigrantesh nga Kosova, pak shume jane rreth 250 individ.
    Si ne Kosove ashtu edhe ne Shqiperi ka shume njerz qe duan t'a bejne nje gje te tille, por ngurojne per shume faktor, nder keta faktor eshte se dikush ka prinderit e vjeter dhe nuk deshiron te ua prishe, dikush tjeter nga opinioni publik, dhe dikush pret momentin e duhur.
    Nga ana tjeter kemi edhe disa te dhena tjera ne lidhje me kyte fenomen, ne Itali ka shume emigrante shqiptare qe jane konvertuar ne te krishtere-katolik bile ky eshte nje nder motivet qe shqiptaret ne Itali konsiderohen si kombi me i integruar ne shoqerine italiane. Pastaj femijet, ne 99% te rasteve femijet qe lindin nga familje shqiptare qe ndoshta nga familja jane musliman, pagezohen nga prinderit e tyre ne kishat e vendit fqinje, me pretekstin e integrimit te tyre.
    Dhe kjo ndodh pa asnje presion te jashtem, as nga shkolla as nga shoqeria dhe as nga Kisha, kjo behet me deshiren plotesisht te lire te familjareve.
    Ne te kunderten me ate qe ka bere Greqia, Greqia ne nje fare menyre nuk u ka dhene lejet e qendrimit nese nuk jane pagezuar(vaftise) ne Kishe, bile duke i detyruar te ndryshojne edhe emrin e tyre anagrafik. Dhe kjo eshte nje shkelje e hapur e te drejtave te njeriut.
    Nganjehere per nevoje dhe nganjehere me deshire, gjerat jane duke ndryshuar, dhe nese e shikojme ne aspektn laik dhe jo fetare ashtu siē e shikoj une, mendoi se ky faktor duhet konsideruar si nje gje normale dhe nje proēes historik dhe instiktiv i shqiptareve.
    Nese ne kartat e reja te identitetit qe jane duke bere, kane vendosur besimin fetare per te gjithe individet, perqindja e besimit te shqiptareve do te jete shume bafasuese.

ILIR NĖ GEN Maska e flory80
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzė Vjosės Kaltėroshe
    Postime
    1,531
    Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Une jam plotesisht dakord me shkrimin me lart!! Ne lidhje me konvertimet apo kthimin ne origjine te shqiptareve(siē u pelqen t'a quajne disave), ky proēes ka nisur dhe me ritme jo te vogela. Ka qene nje periudhe qe une kam shkruar mbi kyte fenomen per disa gazeta italiane, por duke e pare si nje teme shoqerore dhe jo fetare. Vetem ne vitin 2008 kemi patur 1 mije shqiptar ne Kosove Shqiperi dhe emigracion qe jane kthyer ne te krishtere-katolik. Diku aty nga viti i ri ne nje qytet amerikan eshe duke u punuar qe te konvertohet 28 familje emigrantesh nga Kosova, pak shume jane rreth 250 individ.
    Si ne Kosove ashtu edhe ne Shqiperi ka shume njerz qe duan t'a bejne nje gje te tille, por ngurojne per shume faktor, nder keta faktor eshte se dikush ka prinderit e vjeter dhe nuk deshiron te ua prishe, dikush tjeter nga opinioni publik, dhe dikush pret momentin e duhur.
    Nga ana tjeter kemi edhe disa te dhena tjera ne lidhje me kyte fenomen, ne Itali ka shume emigrante shqiptare qe jane konvertuar ne te krishtere-katolik bile ky eshte nje nder motivet qe shqiptaret ne Itali konsiderohen si kombi me i integruar ne shoqerine italiane. Pastaj femijet, ne 99% te rasteve femijet qe lindin nga familje shqiptare qe ndoshta nga familja jane musliman, pagezohen nga prinderit e tyre ne kishat e vendit fqinje, me pretekstin e integrimit te tyre.
    Dhe kjo ndodh pa asnje presion te jashtem, as nga shkolla as nga shoqeria dhe as nga Kisha, kjo behet me deshiren plotesisht te lire te familjareve.
    Ne te kunderten me ate qe ka bere Greqia, Greqia ne nje fare menyre nuk u ka dhene lejet e qendrimit nese nuk jane pagezuar(vaftise) ne Kishe, bile duke i detyruar te ndryshojne edhe emrin e tyre anagrafik. Dhe kjo eshte nje shkelje e hapur e te drejtave te njeriut.
    Nganjehere per nevoje dhe nganjehere me deshire, gjerat jane duke ndryshuar, dhe nese e shikojme ne aspektn laik dhe jo fetare ashtu siē e shikoj une, mendoi se ky faktor duhet konsideruar si nje gje normale dhe nje proēes historik dhe instiktiv i shqiptareve.
    Nese ne kartat e reja te identitetit qe jane duke bere, kane vendosur besimin fetare per te gjithe individet, perqindja e besimit te shqiptareve do te jete shume bafasuese.
    Shiko, se ka njė keqkuptim kėtu.
    Ju bashkoheni me mendimin tim dhe mė pas e shtjelloni pikvėshtrimin tuaj dhe aty unė lexoj diēka tė kundėrt me atė qė thash unė.
    Prandaj unė nuk shoh kėtu pėrputhje mendimesh.
    Nė qoftė se ju me tė vėrtetė predikoni versionin qė Shqiptarėt duhet tė kthehen nė fenė e tė parėve atėherė ata duhet tė kthehen nė Pagan, ashtu siē ishin stėrgjyshrit e tyre Ilir, dhe as Katolik e Ortodoks e as Musliman e Bektashinj.
    Feja e tė parėve tanė ėshtė Pagane, ne audhurojmė diellin dhe hėnėn, dritėn dhe ujin.
    Por kjo i pėrket njė tjetėr teme, dhe kėtu diskutohet nė duhet tė vendoset pėrkatėsia fetare nė kartėn e identitetit apo jo.
    Dhe duke u nisur nga tema, unė mendoj se pėrveē Arabisė Saudite dhe Greqisė, si dy nga shtetet me influencėn mė tė madhe tė fesė mbi shtetin, vėndet e tjera demokratike tė botės kėtė nismė do ta quanin tė ēmėndur dhe jasht ēdo llogjike.

Pėr ēfarė do tu shėrbente shėnimi i pėrkatėsisė fetare nė njė kartė identiteti?
    A ka mundėsi tė ma shpjegoj dikush kėtė?
    Kjo shumė abstrakte dhe nuk ka kufij llogjike pėr ta konceptuar...

Kėto janė standarte tė shekullit tė 19 dhe nuk kanė asgjė tė pėrbashkėt me kohėt qė jetojmė.
    Ne po mundohemi tė jemi pjesė e Europės sė Bashkuar dhe nuk mund ti lejojmė vetes standarte tė tilla tė importuara qė nė kohėn e Bizantit apo mė vonė tė Anadollit.

Ne jemi Europian, pasardhės tė drejt-pėrdrejt tė Ilirėve Fisnik, dhe ky ėshtė identiteti tė cilin duhet ta trumpetojmė me tė madhe, jo pėrkatėsinė fetare.
    Tė gjithė ata qė hedhin kėto ide, kanė qėllime tė caktura, dhe duan tė vėnė nė dukje ndasitė ndėrmjet Shqiptarėve, dhe duke i bėrė kėto ndasi edhe zyrtare, me vendosjen e tyre nė mjetet e identifikimit.

Turp pėr tė gjithė ata Shqiptarė qė u ka mbetur pak gjak Shqiptari nė deje, dhe mbėshtesin kėto ide.
    Ne jemi tė gjithė Shqiptarė, tė Krishter e Musliman si njė grusht i vetėm.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga flory80 : 09-06-2009 mė 14:40
    EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ...

...
    U tha disa herė, pėrse autori i temės e sheh kėtė hap si frytdhėnės. Arsyeja kryesore ishte se - sipas autorit - do tė "zbulohej" e vėrteta mbi statistikat e pėrkatėsisė fetare. Dhe kjo gjė do pamundėsonte apo tė paktėn vėshtirėsonte keqpėrdorimin e statistikave nga caqe fanatike religjioze. Nuk do tė mund tė flitej as brenda as jasht shoqėrisė shqiptare pėr popullin shqiptar si popull me shumicė absolute muslimane. Ndoshta edhe po. Por autori nuk beson kėtė gjė. Ai beson se Shqipėria ka ndryshuar nė kėtė drejtim. Kjo ėshtė ideja.

*

i/e regjistruar Maska e La_Fenice
    Anėtarėsuar
    27-05-2009
    Postime
    143
    Posi jo ,une mendoj qe leternjoftimet ti bejne si CV.Po rrini aman se kjo na ngeli ne te shenojme besimin fetar ne leternjoftim!

Shiko, se ka njė keqkuptim kėtu.
    Ju bashkoheni me mendimin tim dhe mė pas e shtjelloni pikvėshtrimin tuaj dhe aty unė lexoj diēka tė kundėrt me atė qė thash unė.
    Prandaj unė nuk shoh kėtu pėrputhje mendimesh.
    Nė qoftė se ju me tė vėrtetė predikoni versionin qė Shqiptarėt duhet tė kthehen nė fenė e tė parėve atėherė ata duhet tė kthehen nė Pagan, ashtu siē ishin stėrgjyshrit e tyre Ilir, dhe as Katolik e Ortodoks e as Musliman e Bektashinj.
    Feja e tė parėve tanė ėshtė Pagane, ne audhurojmė diellin dhe hėnėn, dritėn dhe ujin.
    Por kjo i pėrket njė tjetėr teme, dhe kėtu diskutohet nė duhet tė vendoset pėrkatėsia fetare nė kartėn e identitetit apo jo.
    Dhe duke u nisur nga tema, unė mendoj se pėrveē Arabisė Saudite dhe Greqisė, si dy nga shtetet me influencėn mė tė madhe tė fesė mbi shtetin, vėndet e tjera demokratike tė botės kėtė nismė do ta quanin tė ēmėndur dhe jasht ēdo llogjike.

Kėto janė standarte tė shekullit tė 19 dhe nuk kanė asgjė tė pėrbashkėt me kohėt qė jetojmė.
    Ne po mundohemi tė jemi pjesė e Europės sė Bashkuar dhe nuk mund ti lejojmė vetes standarte tė tilla tė importuara qė nė kohėn e Bizantit apo mė vonė tė Anadollit.

Ne jemi Europian, pasardhės tė drejt-pėrdrejt tė Ilirėve Fisnik, dhe ky ėshtė identiteti tė cilin duhet ta trumpetojmė me tė madhe, jo pėrkatėsinė fetare.
    Tė gjithė ata qė hedhin kėto ide, kanė qėllime tė caktura, dhe duan tė vėnė nė dukje ndasitė ndėrmjet Shqiptarėve, dhe duke i bėrė kėto ndasi edhe zyrtare, me vendosjen e tyre nė mjetet e identifikimit.

Turp pėr tė gjithė ata Shqiptarė qė u ka mbetur pak gjak Shqiptari nė deje, dhe mbėshtesin kėto ide.
    Ne jemi tė gjithė Shqiptarė, tė Krishter e Musliman si njė grusht i vetėm.
    Jo jo, une nuk e di nese shqiptaret duhet te kthehen ne orogjine apo jo, une solla disa fakte dhe nuk bej tifozllek per asnje fe. Gjerat duhen treguar ashtu siē jane na pelqejne apo jo. Ne lidhje me origjinen e shqiptareve, une do te veja firmen per kthim ne paganizem, sigurisht qe do te na krijonte me pak deme se na ka krijuar islami. Pastaj duhet te mesoni nje gje, kur flitet per origjine, behet fjale per kulturen qe nje popull ka pasur ne te kaluaren e tije, dhe nese ate kulture ai e ka perqafuar me deshiren e vet(siē ndodhi me krishterimin) ajo eshte kultura e tije. Dhe nese NJE PUSHTUES po ate kulture ja ka dhunuar duke e uzurpuar me kulturen e tije, atehere ky popull KA TE DREJTE TE KTHEHET NE KULTUREN E TIJE TE MEPARSHME, DHE KY PROCES QUHET KTHIM NE ORIGJINE.
    Jam duke e theksuar kyte gje per vete faktin se nuk eshte hera e pare qe e degjoj ne barcalete te tille qe ne duhet te kthehemi ne Paganizem.
    Pagan ishin te gjithe popujt para lindjes se krishterimit, qe nga Roma Greqia Egjypti etj. Me lindjen e krishterimit te gjitha keto vende e perqafuan kyte ideologji, dhe kjo ndodi pa lufte. Nder keto shtete qe permenda me lart eshte edhe Egjypti qe u pushtua nga isamiket dhe me lufte u be nje vend islamik.
    Dhe nese sot disa shqiptar jane duke braktisur kulturen e nje pushtuesi per te riperqafuar at te tyren, quhet kthim ne origjine, dhe nese keta shqiptar vendosin te perqafojne paganizmin, edhe mund t'a quajme "kthim ne origjine", dhe jam i bindur se Paganizmi do te ishte me i dobishem se islamizmi, per kyte jam mese i sigurt. Nese do te varej nga une, une do te heqja te gjitha besimet fetare, ashtu siē beri Enver Hoxha.

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    U tha disa herė, pėrse autori i temės e sheh kėtė hap si frytdhėnės. Arsyeja kryesore ishte se - sipas autorit - do tė "zbulohej" e vėrteta mbi statistikat e pėrkatėsisė fetare. Dhe kjo gjė do pamundėsonte apo tė paktėn vėshtirėsonte keqpėrdorimin e statistikave nga caqe fanatike religjioze. Nuk do tė mund tė flitej as brenda as jasht shoqėrisė shqiptare pėr popullin shqiptar si popull me shumicė absolute muslimane. Ndoshta edhe po. Por autori nuk beson kėtė gjė. Ai beson se Shqipėria ka ndryshuar nė kėtė drejtim. Kjo ėshtė ideja.

*
    Edhe une besoj se gjerat kane ndryshuar dhe e kam fjalen per ne Shqiperi, dhe intelektualet shqiptar jane te detyruar qe shqiptareve t'u tregojne te verteten apo t'a vertetojne ate.
    Gjerat duhen thene ashtu siē jane, na pelqejne apo jo.

Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •