Close
Faqja 123 prej 148 FillimFillim ... 2373113121122123124125133 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,221 deri 1,230 prej 1475
    Gjaku therret!!!!! Maska e KAPARJEL
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Vendndodhja
    Aty ku fluturojne shqiponjat!!
    Postime
    105
    Zoterinj te nderuar(i drejtohem atdhetarve qe dine ku ndodhet DODONA jone)ju lutem mos harroni qe ne kte forum mund te kete dhe persona keqedashes!!Nuk ka egoizem kur flitet per ceshtje kombetare!!!DoDona aty eshte,nuk ka levizur kurre,elinet po(e them me trishtim)!!

Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Sarpedoni ishte mbret i Likise, dhe kusheriri i Glaukut djali i pellazgut Hipolokus, dhe mik i Asteropaios qe ishte prijes i ilirasve peone. Ky i fundit eshte i vetmi trojan(ne fakt peonas ilir), i afte per te plagosur Akilin duke i bere rezistencen me heroike ne nje dyluftim te gjate.
    Dias, dy fjale anesore per Sarpedonin meqe u permend dhe meqe pikerisht emri i tij me pat bere pershtypje te madhe kur e hasa per here te pare.

Sarpedoni ishte bir i Zeusit dhe Laodamias, dhe ishte komandant i forcave te Likise ne Troje. Sipas Fatit ishte i destinuar te vritej nga Patrokli. Zeusi e dinte dhe donte te nderhynte qe ti nderronte fatin. Hera i kujton se ky veprim i Zeusit do inkurajonte zotat e tjere te mbanin me hater bijte e tyre ne toke gje qe do shkaktonte kaos . Zeusi me shume dhimbje e le te birin ne fatin e tij te paracaktuar. Keshtu, Sarpedoni vritet nga Patrokli.

Mundet qe eshte nje rastesi e cuditshme por eshte interesante se si Sarpedoni permendet pikerisht si biri me i dashur i Zeusit dhe se nderhyrja e pazakonte qe ky i fundit po planifikonte per ti shpetuar jeten Sarpedonit ishte pikerisht reflektim i sa e donte ai birin e tij. Kur e sheh duke humbur ne beteje Zeusi i pafuqishem per ta shpetuar, vajton me te madhe: "Sarpedon, njeriu qe dua me se shumti, vete biri im, i destinuar te vdese ne duart e birit te Monoetius, Patroklit." (perkthimi nga anglishtja "Sarpedon, the man I love the most/ my own son..." Iliada, perkthimi i Robert Fagles)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ilira2 : 08-06-2009 më 19:36

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sarpedon dmth Gjarpër...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    ne mbishkrimet e lashta si edhe ne dorshkrimet e antikitetit ..me sa njohe une... nuk kemi ndonje sarpEdon...por kemi Sarpidonin e njohur qe nuk ka asnje lidhje me temen e ketueshem ..edhe po diskutohet kote fare.

sipas "me i thon"

Zeusi shkoj ne Siri ne nje are qe lozte Evropa me shoqeτ e veta edhe u shendrrua ne nje dem me qime te bukura..Evropa ju afrua edhe duke lozur i hipi larte..ateher Zeusi u ngrite si rrufe edhe e rrembeu ate.....
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 09-06-2009 më 10:19

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    zeusi si dem mbrrin ne Krete me Evropen larte tij.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Nga Zeusi me Evropen lindi Minua-Radamanthi edhe Sarpidoni

Sarpidoni shtegetoj drejt Likis edhe u be mbret i saj.Pikerisht ketu mbeshteten dijetaret qe mbrojn teorin se "menyra shkrimore u perhap nga kreta ne azin e voge"

ky eshte Sarpidoni ..djali i Divit me Evropen

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    ndersa Sarpidoni tjeter eshte djali i Zeusit edhe Laodhamias...ky mori pjes ne luften e Trojes

Ju per cilin Murat e keni fjalen se ne fshatin tone kemi dy Murat.Ne se e keni fjalen per ate qe ka edhe nje vella partizan ...ate nuk e njohe,por njohe shume mire se kudo ne ballkan kemi emra vendore qe i perkasin periudhes parahistorike edhe keta emra jane te vertetuar si emra paragreke=pellazge
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 09-06-2009 më 10:03

Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    Nga Zeusi me Evropen lindi Minua-Radamanthi edhe Sarpidoni

Sarpidoni shtegetoj drejt Likis edhe u be mbret i saj.Pikerisht ketu mbeshteten dijetaret qe mbrojn teorin se "menyra shkrimore u perhap nga kreta ne azin e voge"

ky eshte Sarpidoni ..djali i Divit me Evropen
    Alfeko, nuk eshte fjala per ate Sarpedon, por per djalin e Zeusit dhe Laodamise, pra per ate qe morri pjese ne luften e Trojes.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    DODONA gjendet ne tomorre e mbuluar me tone dherash.

Dodona e vjeter vjen nga vitet 3000 p e s

Straboni e quan ndertes faltoren e dodones..edhe thote se perpak sa nuk u shkaterrua.

Straboni e njeh shume mire historin e Pirro Burrit ,ndaj ne se do bente fjale per faltoren e Dodones edhe Dodone pran Janines ,ai do thoshte njegjysem llafi per teatrin edhe faltoren e ndertuar ne kohen e tij

Vendodhja e e dodones klone shpjegohet me fjalet e Strabonit ...."ne anen e siperme te lumit Thiami gjendet qyteti Kihyra qe me vjeter quhej Efira"

gjeni lumin Thiami edhe gjeni anen e siperme te lumit Thiami.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •