Close
Faqja 4 prej 55 FillimFillim ... 234561454 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 548
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Faleminderit per prezantimin edhe pse s'kishte te bente me temen fare e as me ate qe kishe cituar nga pjesa ime. Por megjithate meqe ke marre mundin te shkruash aq gjate po marr mundin te pergjigjem dicka.

E para, problemi juaj eshte se nuk jeni treguar i drejtperdrejt sepse keni dashur ta shfrytezoni nje pensionist si thua ti, aq keq te erdhi saqe me egoizem mendove per veten. Interesant kjo. S
    Ketu u plotesua ajo deshire, deshe te kruhesh, nuk e di nese u shkruajte.

a per ate se ne cfare Zoti beson, mendoj apo nuk beson fare, eshte qeshtje personale e jotja dhe perderisa me kerkon mua ta pranoj, pse me thua mua 'pse flet'? Por megjithate, fakti qe Deshmitaret e Jehovait urrehen dhe perndiqen, nuk ka te bej me njerez si ju, qe perpiqen t'i shfrytezojne ne menyre egoiste te tjeret, por nga ata qe mendojne se po adhurojne nje perendi, e qe ai shpesh i nxit ne dhune. Nuk jemi kurrefar ekstremistesh, se perndryshe do te degjoje per Deshmitare me bomba kamikaze, por degjon te kunderten.

Nuk e di nese ke dashur vertet pergjigje per ato pyetjet, sepse the qe ia bere per ta lene pa koment me pak fjale, sikur ai kishte ardhur te predikonte mencurine e tij, nje pensioneri mendon se ia hodhe, por ka dikush qe eshte i Mencur mbi te gjithe, atij nuk ja hedhim dot. Prandaj perseri te them eshte qeshtje personale, por perderisa i quan Deshmitaret e Jehovait 'si balte' qe te fusin hundet ku nuk i do, ateher pse imiton dhe vjen shkruan per gjera krejt jasht teme dhe behesh ashtu sic pershkruan te tjeret.
    Nga ne kemi nje fjale ketej, 'kush e qesh e vesh', me duket qe kjo ju ndodhi juve.

Nese ke dicka ne lidhje me temen, po te pergjigjem, per tjerat mund te shkruash tema me vete apo te me kontaktosh personalisht, nese di te pergjigjem, pergjigjem, nese jo, ta them, nuk jam i Gjithdijshem, as me i Mencuri. Ato qe di i them, por i them me prova dhe pa fare egoizmi brenda.
    Fillova di biesh Fyllit ti,
    Sa per ate qe jam jasht teme nuk eshte e vertet , sepse ti kerkove te dish
    Pse përndiqen Dëshmitarët e Jehovait dhe pse flasin kundër tyre?
    Une tu pergjigja me nje fjali te vetme dhe te dhash nje shembull konkret nga jeta ime per te vertetuar ate qe thashe , po te mos jepja ate shembull ju do me akuzonit se merrem me gazeta apo llafe pazari.
    Sa per shfrytezimit te atij pensionisti une ja thash qe ne fillim se keto libra i marr per e mesuar gjuhen, dhe ti po ishe i zoti te me bindesh hallall te qofte. Mbasi te kem mesuar gjuhen do te kthej pergjigje i thashe, keshtu qe une ja bera te qarte qellimin tim.
    Nese don te dish se jeni sekt apo kult ju them qe jeni SEKT dhe nga ajo qe pashe 15 vjet me pare ne ate salle mund te them qe nuk jan dhe shum normal.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    E morem vesh, nuk di pse vazhdon ti prap. Nese nuk ke ndonje gje per te then, te pakten mos akuzo, sepse nuk eshte mire t'i biesh shqelm pjates pasi te hash persheshin.

Ti vete e pohove madje me nje shembull nga jeta jote (nese ishte i vertet), dhe me habit se si u pergjigje pse perndiqen deshmitaret e Jehovait, mos po thoshe se u ndihmojne njerezve egoiste te mesojne gjuhe te huaja? Kjo ishte pergjigja. Faleminderit per pjesemarrje.

Shiko heren tjeter te gjesh ndonje pesnioner tjeter qe te te mesoje gjermanishten. Sukses.

C0PT1C
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    >> Për Penielin

Nuk dua të ndryshoj kontekstin e temës, Nuk dua që tema të përfundojë në diskutime të gjata për gjëra të tjera. Nëse ke për të thënë ndonjë gjë apo pyetur në lidhje me temën, këtu jam për t'u përgjigjur (nëse di përgjigjen). Përndryshe vetëm do të injoroj që të mos futem në debate.

Sa për atë që thua ti se të habit fakti që të gjitha këto degë të "krishterimit" sot nuk pranojnë dëshmitarët e Jehovait. Mua për vete më duket plotësisht në pajtim me trajtimin që pati Jezui, themeluesi i adhurimit në frymë dhe të vërtetë. Njësoj ju ndodhi edhe dishepujve. Madje nuk më habit që shpesh ju bashkoheni me pjesëtarë të forumit katolik dhe orthodoks për t'u kundërpërgjigjur. Kjo gjë nuk është e re. Madje edhe në psalme thotë që kombet u bashkuan kundër të mirosurit të Zotit (Jezu Krishtit). Dhe kjo u plotësua në shek. e parë kur farisenj, saducenj dhe skribë u bënë bashkë si një trup vetëm për të hequr qafesh Jezuin. Kjo po ndodhë edhe në kohët moderne. Mua nuk më habit aspak.

Sa për ato që besoj apo besoni ju, nuk dua të kundërshtoj asnjërin, secili ka të drejtë dhe këtë të drejtë ia ka dhënë krijuesi të marrë vetë me vullnetin e lirë vendime në jetën e tij. Por unë nuk mund të ndjek Frymën nëse nuk e kuptoj e kujt është. Kështu që me këtë në mendje e kam studiuar mirë Fjalën e Perëndisë - Biblën, duke qenë e frymëzuar nga kjo Frymë, ajo duhet të më identifikojë ku është e vërteta. Për mua e ka bërë. Kështu që unë para se të pranoja të besoja këtë që besoj, kam pasur parasysh se shumë persona në të kaluarën kanë qenë të frymëzuar, por jo nga Perëndia i Vërtet. Disa nga këta janë shoku i Jobit, në kohën e Jeremisë dhe në kohën e mbretërve në Izrael. Kështu që duke parë këto raste kam treguar shumë kujdes të dalloj burimin e frymës. Nëse ajo frymë që kam ndier përbrenda do të biente ndesh me frymën e Biblës, vendimi dihet. Këtë edhe e bëra.

Mendoj që për këto gjëra nuk kam pse e zgjati, thjesht u përgjigja shpejt.

C0PT1C

Nuk e di se si i kupton ti shkrimet e mia. Nuk kam përmendur diku se më habit fakti i mospranimit tuaj nga dogmat e tjera të krishtera: katolikët, protestantët dhe ortodoksët. Fakti i mospranimit dihet me kohë e me vakt. Nuk di të jem bashkuar me dikë nga katolikët apo ortodoksët për të të dhënë një përgjigje. Nëse përgjigjia ka qenë e njëjtë ose mendimet kanë qenë të njëjta, kjo tregon se flasim mbi baza të njëjta dhe e vetmja bazë për mua është BIBLA. Unë nuk njoh asnjë prej tyre personalisht dhe as kam ndonjë interes. Biles kemi diskutuar jo pak në lidhje me atë që ata besojnë. Nejse. Ti shkruaj këto që të kuptosh se nuk ekziston ndonjë grup i formuar për të sulmuar dogmën tënde. Dhe ajo që kam kuptuar dhe që e shikoj vazhdimisht është se ju pëlqen të luani rolin e viktimës duke e justifikuar çdo veprim apo kundërshtim me vargje të pafund biblikë. Teologët tuaj e kanë shumë të qartë se ajo që u ofrojnë juve është fallco dhe shkatërruese dhe megjithatë ata vazhdojnë t'ju ushqejnë me gënjeshtra dhe mashtrime. Kjo është vënë re nga ndryshimet dogmatike të shumta që ka pësuar dogma jote ndër vite, por edhe nga ballafaqimet e shumta.

Ç'lidhje ka Fryma me shokët e Jobit dhe me mbretërit e Izraelit në këtë rast? Tjetër veprimi i Frymës në Dhiatën e Vjetër dhe tjetër në Dhiatën e Re. Ndryshimi është i madh por ngelet i njëjti Frymë. Kjo hap një tjetër diskutim por nuk dua ta trajtoj këtu. Më poshtë po të shkruaj disa pyetje të cilat po deshe mund ti citosh dhe të hapësh një temë të re tek e cila mund të diskutojmë gjerë e gjatë. Ki kujdes. Çdo përgjigje nga ana jote, do të jetë deklarata e dogmës të cilës ti i përket. Sepse nuk besoj se i përket një dogme apo beson tek mësimi i një dogme qorrazi dhe besoj se do jesh në gjendje të përfaqësosh besimin tënd.

Atëhere:
    1. Kush është Ati, Perëndi?
    2. Kush është Jezu Krishti dhe roli i Tij në Bibël..
    3. Kush është Fryma e Shenjtë dhe roli i Frymës në Bibël..
    4. Përse e quani veten të KRISHTERË dhe cilat janë hapat që ndiqni për tu bërë të tillë..
    5. Çfarë është për ju Kryqi dhe domethënia e tij për ju..

Këto janë vetëm disa nga pyetjet që do të desha të diskutonim së bashku. Nëse ke dëshirë, këto pyetje mund ti trajtosh në një temë tjetër nëse dëshiron.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Faleminderit për mesazhin, Peniel.

Nuk po përpiqem të luaj rolin e viktimës e as të dikujt autoritar. Sepse vërtet në këtë komentin e fundit më ke pështjelluar komplet, deri më tani më thoshe që isha mendjemadh sepse nuk pranoja të diskutoja gjërat por i thosha si dija vetë dhe ngulja këmbë, tani më thua që luaj rolin e viktimës. Nuk të kuptoj, më fal.

Sa për atë frymë që po flisja, mendova se i njihje rrethanat dhe të kujtoheshin. Por nuk po flisja për frymën e Perëndisë së vërtet, por për frymën e Satanait, që shpesh njerëz të ndryshëm nën ndikimin e këtyre frymërave ndikonin për keq tek të tjerët. Dhe këtu përmenda si raste tepër të njohura (sepse ka edhe të tjera, por që përmendesh shumë shkurt në Bibël). Rasti i shokut të Jobit që e bënte Jobin fajtor për shkelje dhe fillonte ta akuzonte, por që Perëndia nuk e kishte frymëzuar e ai thotë që një frymë më erdhi (por pasta fryti i kësaj fryme shihet që nuk përputhet me frytin e frymës së Perëndisë që përshkruhet tek Galatasve 5:22, 23. Dhe rasti tjetër kishte të bënte në përgjithësi me të ashtuquajturit profetë që vepronin në kohën e disa mbretërve dhe që flisnin në emër të Jehovait, por që përmes Jeremisë dhe profetëve të tjerë Jehovai tregoi se ishin profetë të rremë. Prandaj edhe ata ishin të frymëzuar, por jo nga fryma e Perëndisë. Këtë lloj fryme po përmendja, për të kuptuar, se nuk mund të frymëzohet dikush për të kuptuar diçka nga e para, fryma sipas fjalëve premtuase të Jezuit do të ishte një ndihmës, jo një shpëtimtar. Ajo do të lidhej shpesh me forcimin e personave apo një grupi të tërë, mbështetjen emocionale, guximin e fjalës dhe veprimit, dhe drejtimin e kongregacionit të krishter. Por të kujtohet kur apostulli po u shkruante bereasve, dhe i quajti më fisnikë në mendje, sepse nuk pranuan gjithçka nga Pavli pa e argumentuar me anë të shkrimeve. Kështu që ata nuk vareshin tek ndonjë frymë, por tek kuptueshmëria e frytit të frymës - Biblës. Meqë ishte e frymëzuar atëher ajo do të tregonte hapur gjërat, dhe do ta kuptonin të vërtetën. (Nuk them se një person fiton jetën duke lexuar Biblën, por që fiton njohurinë, që po ta zbatosh në jetë, të shpëton)

Sa për informacion shtesë, nuk jam këtu për të përfaqësuar asnjë organizatë fetare, unë jam një Dëshmitar i Jehovait, por nuk përgjigjem unë për shoqatën biblike, ajo përgjigjet vetë, madje është e hapur për çfarëdo lloj pyetjesh. Adresat janë të shkruara në fund të çdo lloj botimi të tyre.

Por në përputhje me parimet biblike, dua të jem i gatshëm t'i jap përgjigje gjithkujt që më kërkon arsye për besimin tim. Por duke e bërë me respekt të thellë. (1 Pjetrit 3:15)

Një sqarim kërkoj, i do përgjigjet privatisht apo publikisht, sepse tashmë të gjitha atyre pyetjeve u kam dhënë përgjigje, madje disa herë në komentet e mia, disa madje i kemi trajtuar gjërë e gjatë. Megjithatë kurdo që të më kërkohet jam i gatshëm të të jap. Por nuk do ta bëj këtu që të mos dalim jashtë temës.

4gap3
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Faleminderit për mesazhin, Peniel.

Nuk po përpiqem të luaj rolin e viktimës e as të dikujt autoritar. Sepse vërtet në këtë komentin e fundit më ke pështjelluar komplet, deri më tani më thoshe që isha mendjemadh sepse nuk pranoja të diskutoja gjërat por i thosha si dija vetë dhe ngulja këmbë, tani më thua që luaj rolin e viktimës. Nuk të kuptoj, më fal.

Sa për atë frymë që po flisja, mendova se i njihje rrethanat dhe të kujtoheshin. Por nuk po flisja për frymën e Perëndisë së vërtet, por për frymën e Satanait, që shpesh njerëz të ndryshëm nën ndikimin e këtyre frymërave ndikonin për keq tek të tjerët. Dhe këtu përmenda si raste tepër të njohura (sepse ka edhe të tjera, por që përmendesh shumë shkurt në Bibël). Rasti i shokut të Jobit që e bënte Jobin fajtor për shkelje dhe fillonte ta akuzonte, por që Perëndia nuk e kishte frymëzuar e ai thotë që një frymë më erdhi (por pasta fryti i kësaj fryme shihet që nuk përputhet me frytin e frymës së Perëndisë që përshkruhet tek Galatasve 5:22, 23. Dhe rasti tjetër kishte të bënte në përgjithësi me të ashtuquajturit profetë që vepronin në kohën e disa mbretërve dhe që flisnin në emër të Jehovait, por që përmes Jeremisë dhe profetëve të tjerë Jehovai tregoi se ishin profetë të rremë. Prandaj edhe ata ishin të frymëzuar, por jo nga fryma e Perëndisë. Këtë lloj fryme po përmendja, për të kuptuar, se nuk mund të frymëzohet dikush për të kuptuar diçka nga e para, fryma sipas fjalëve premtuase të Jezuit do të ishte një ndihmës, jo një shpëtimtar. Ajo do të lidhej shpesh me forcimin e personave apo një grupi të tërë, mbështetjen emocionale, guximin e fjalës dhe veprimit, dhe drejtimin e kongregacionit të krishter. Por të kujtohet kur apostulli po u shkruante bereasve, dhe i quajti më fisnikë në mendje, sepse nuk pranuan gjithçka nga Pavli pa e argumentuar me anë të shkrimeve. Kështu që ata nuk vareshin tek ndonjë frymë, por tek kuptueshmëria e frytit të frymës - Biblës. Meqë ishte e frymëzuar atëher ajo do të tregonte hapur gjërat, dhe do ta kuptonin të vërtetën. (Nuk them se një person fiton jetën duke lexuar Biblën, por që fiton njohurinë, që po ta zbatosh në jetë, të shpëton)

Sa për informacion shtesë, nuk jam këtu për të përfaqësuar asnjë organizatë fetare, unë jam një Dëshmitar i Jehovait, por nuk përgjigjem unë për shoqatën biblike, ajo përgjigjet vetë, madje është e hapur për çfarëdo lloj pyetjesh. Adresat janë të shkruara në fund të çdo lloj botimi të tyre.

Por në përputhje me parimet biblike, dua të jem i gatshëm t'i jap përgjigje gjithkujt që më kërkon arsye për besimin tim. Por duke e bërë me respekt të thellë. (1 Pjetrit 3:15)

Një sqarim kërkoj, i do përgjigjet privatisht apo publikisht, sepse tashmë të gjitha atyre pyetjeve u kam dhënë përgjigje, madje disa herë në komentet e mia, disa madje i kemi trajtuar gjërë e gjatë. Megjithatë kurdo që të më kërkohet jam i gatshëm të të jap. Por nuk do ta bëj këtu që të mos dalim jashtë temës.

4gap3

Nuk do të desha të përsëris të njëjtën gjë në lidhje me pse ju luani rolin e viktimës. Këtë e kemi diskutuar njëherë.

Sa për Frymën nuk desha të kap anën negative të gjërave pra të diskutoj për frymën e djallëzore. Duke njohur fare mirë rolin e Frymës dhe cilësitë e Frymës, tu përgjigja në atë mënyrë. Fryti i Frymës nuk është Bibla. Që të kuptosh frymërat duhet të Fryma e Perëndisë të banojë tek ty. Nuk ka zgjidhje tjetër.

Përgjigjet do të ishte e mira të ishin publike dhe jo private.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Si të kesh qejfin. Por ama kur pohon diçka është mirë të argumentosh me anë të shkrimeve. Më thuaj të lutem, shkrimin nga i cili mësove që nuk mund ta kuptosh frymën, po nuk banoi fryma tek ti, nga Bibla ama.

Nuk po të nxis të komentosh ato akuzat që i nxirrje kur ishe në hall zotëri, por megjithatë, lëra ashtu, nuk do të kapem pas ofendimeve, sepse pastaj më çon komente të tilla vlerësimi si "ofendoi" kur në fakt, unë luakam rolin e viktimës, harrove vetë e the! E habitshme, por e vërtet. Nuk e di nëse po kupton të paktën atë që po thua dhe atë që po bën. Sinkronizoi pak ndoshta ndihesh më mirë (fjala<->vepra)

C0PT1C

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Si të kesh qejfin. Por ama kur pohon diçka është mirë të argumentosh me anë të shkrimeve. Më thuaj të lutem, shkrimin nga i cili mësove që nuk mund ta kuptosh frymën, po nuk banoi fryma tek ti, nga Bibla ama.

Nuk po të nxis të komentosh ato akuzat që i nxirrje kur ishe në hall zotëri, por megjithatë, lëra ashtu, nuk do të kapem pas ofendimeve, sepse pastaj më çon komente të tilla vlerësimi si "ofendoi" kur në fakt, unë luakam rolin e viktimës, harrove vetë e the! E habitshme, por e vërtet. Nuk e di nëse po kupton të paktën atë që po thua dhe atë që po bën. Sinkronizoi pak ndoshta ndihesh më mirë (fjala<->vepra)

C0PT1C

Do vazhdojë shumë kjo lojë? Se po e bëjmë e lagu se lagu dhe konkretisht nuk po thua asgjë. Të kam bërë disa pyetje. Do vazhdojmë në lidhje me to apo do merremi me fjalë të kota? Nëse nuk do të përgjigjesh ma thuaj drejt por leri lojrat e fjalëve.

Përgjigjen e atyre që thua më lart do e marrësh më vonë.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Tani nuk dua te flas koti, por as te degjoj te behen pyetje koti. Sepse thjesht deshiron te perbuzesh dike para te tjereve, nuk eshte cilesi e krishtere. Por ja qe e ben, duke bere krahasime e duke bere llafe. Une thash qe do te hapi nje teme. Por nuk e di nese Albo do ta lejoje sepse si duket eshte shume tolerant tek ky nen-forumi Tolerance Fetare, kur te gjitha temat qe bien ndesh me besimin e tij i fshin. Tani kur te kem pak me shume kohe do te filloj t'u pergjigjem atyre pyetjeve, sepse jane pyetje qe duan pak sqarim dhe nuk dua thjesht te bej pohime por ta arsyetoj nga shkrimet. Nese do te mos flas me "koti" si thua (se me duket vetem une po flas koti, ti e ke me te drejte gjithmon) mos posto akoma ketu ne lidhje me kete.

Shihemi ne temen tjeter. Nuk te pergjigjem, sepse vetem po fillon te perseritesh te njejtat akuza pastaj.

C0PT1C

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ardi, deri vone nga ana shkencore eshte konstatuar qe eshte thelbesor per operacionet transfuzioni i gjakut. Por koheve te fundit kjo gje po ndalon. Perhapja e semundjeve qe transmetohen permes lengjeve trupore si HIV/AIDS dhe shume te tjera kane bere edhe mjeket edhe pacientet te dyshojne tek siguria e transfuzioneve te gjakut. Shpesh pacientet jane infektuar nga gjaku i infektuar qe ne kotrollat paraprake rezultonte i paster. Kjo sepse cdo virus ka nje faze ne te cilen zhvillohet por nuk arrihet te dallohet per shak qe organizmi nuk ka krijuar antitrupat ende.

Por, Deshmitaret e Jehovait e kane refuzuar transfuzionin e gjakut qe me perpara, jo se eshte i pasigurt por sepse ndalohet ne Bibel. Kete gje e provon edhe historia, se dishepujt e hershem te Krishtit qendronin larg gjakut, dhe jo vetem gjakut te kafsheve por edhe te njeriut (sepse ne praktikat pagane perdorej gjaku i njeriut ne shume rite dhe ishte e zakonshme).

Ligji i Moisiut ishte ai qe ua ndalonte Izraeliteve ne te kaluaren te hanin gjakun e kfasheve. Gjaku, sipas Bibles, ishte shpirti i nje ngjallese. Dhe ishte dicka e shenjte qe mund te perdorej vetem per flijimet.

Por pasi u shfuqizua ky ligj, perseri apostujt percollen ne nje leter per Antioki, kete mesazh:
    Veprat 15:29
    "...që ju të hiqni dorë nga gjërat e flijiuara idhujve, nga gjaku, nga gjërat e mbytura dhe nga kurvëria; do të bëni mirë të ruheni nga këto. Qofshi mirë."

Keshtu qe nuk eshte se e kane shpikur Deshmitaret e Jehovait, por eshte nje praktike qe ndalohet me Bibel. Dhe kjo i ka sfiduar edhe mjeket, te cilet tani kane zbuluar teknika te ndryshme per opercaione pa gjak dhe shume veta edhe pse jo Deshmitare te Jehovait kane filluar te bejne operacione pa gjak per shkak te sigurise.

Nuk eshte se nje prind nuk deshiron ta sheroje femine e vet. Por secili prind i krishter qe merr vendime per familjen e tij, duhet te kete parasyshe edhe normat e krishtere dhe mireqenien fizike dhe frymore te familjes.

Shpesh njerez qe kane marre gjak nuk eshte se kane shpetuar, perseri kane vdekur, keshtu qe edhe nese operacioni perfundon ne menyre tragjike si te krishtere kemi shpresen e ringjalljes nese i jemi bindur Perendise ne gjithcka.

Ja vete premtimi i Jezuit:
    Gjoni 11:25
    "Jezusi i tha: "Unë jam ringjallja dhe jeta; ai që beson në mua, edhe sikur të duhej të vdesë do të jetojë.""

Gjithashtu
    Luka 9:24, 25
    "Sepse kush do ta shpëtojë jetën e vet, do ta humbasë; por kush do ta humbasë jetën e vet për shkakun tim, do ta shpëtojë.
    E pra, ç'dobi ka njeriu po të fitojë tërë botën, dhe pastaj të shkatërrojë veten dhe të shkojë në humbje?"

Kështu si dishepuj të krishtit jemi shumë të interesuar të bëjmë një jetë të shëndetshme por edhe të nënshtruar ndaj urdhërimeve të Perëndisë.

C0PT1C

Se pari duhet ti dini interpretimet e ligjeve te Zotit pasi nese nuk i dini merr njerzit ne qafe.Kot nuk thojne gjys doktorri te merr jeten ndersa gjys prifti te nxin jeten.

Gjaku qe ka ardhe i ndaluar prej Zotit eshte gjaku i kafshes i cili nuk eshte i lejuar as te hahet e as te pihet.Sepse sekte dhe grupe pagane e kane pasur zakon pirjen e gjakut sic veprojne sot shume sekte sataniste.Prandaj Zoti e ka ndaluar ne kontekstin e ngrenies dhe pirjes pasi ai e demoton organizmin megjithese sipas jush vera eshte gjaku i Jezusit dhe e pini nderkohe qe vera vjen e ndaluar ne bibel si pije dhe kjo e demton organizmin.

Edhe ne Kuran vjen ligji i Zotit per keto ndalime

2:173.
    (All-llahu) Ua ndaloi juve vetëm të ngordhtën, gjakun, mishin e derrit dhe atë që therret (ngritet zëri me te) jo në emër të All-llahut. E kush shtrëngohet (të hajë nga këto) duke mos pasur për qëllim shijën dhe duke mos tepruar, për të nuk është mëkat. Vërtetë All-llahu falë, është mëshirues.

16:115.
    Ai ua ndaloi juve vetëm cofëtinën, gjakun, mishin e derrit dhe atë që theret jo në emër të All-llahut. E kush detyrohet (t'i hajë) duke mos qenë dhunues dhe duke mos e teruar (në ngrënie), All-llahu fal dhe është mëshirues

5:3.
    Juve u janë ndaluar (t'i hani): ngordhësira, gjaku, mishi i derrit, ajo që therret jo në emrin e All-llahut, e furmja, e mbytura, e rrëzuarja, e shpuarja (nga briri i tjetrës), ajo që e ka ngrënë egërsira, përveç asaj që arrini ta therrni (para se të ngordhë), ajo që është therrur për idhuj, dhe (u është e ndaluar) të kërkoni me short fatin. Kjo është mëkat ndaj All-llahut. Tashmë, ata që mohuan, humbën shpresën për fenë tuaj (se do të ndërroni), andaj mos u frikësonju atyre, por Mua të më frikësoheni. Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe. E kush detyrohet nga uria (të hajë nga të ndaluarat), duke mos anuar dhe duke mos patur qëllim mëkatin, All-llahu falë shumë dhe është mëshirues.

Porse ne Kuran tregohet qarte se keto ligje vijne per gjakun i cili hahet nepermjet gojes dhe jo atij nepermjet transfuzionit.Perkundrazi feja Islame e lejon transfuzionin e gjakut pasi ne fene islame i jepet perparesi shume jetes njerzore ne pergjithesi.Po ashtu nese njeriu ndodhet ne shkretetire dhe nuk ka cte haje pervec se nje cope mishi i derrit i lejohet me e ngrene duke pasur si qellim mbijetesen dhe jokenaqesine.

Transfuzioni i gjakut, zevendesimi i pjeseve trupore eshte gjithashtu i lejuar ne Islam dhe se per kete ne fillim behen analizat e gajkut.

Dakort jam me ty se gjaku eshte mbartes i viruseve dhe mikrobeve mirepo sot shkenca ka arrit majat e saj dhe mund ti behen analizat gjakut.A e di ti se dhe vaksina eshte nje mikrob i dobesuar mirepo dhe ajo ndihmon ne rritjen e imunitetit te njeriut.
    Atehere pse eshte mikrob nuk duhet te behet nga njerzit?
    Feja islame ka shkencen e shpjegimit fetar me te sostifikuar dhe qe vjen gjithmone ne perputhjet shkencore te kohes dhe ne dobi te njeriut ndersa deshmitaret e jehovait i keqkuptojne disa versete biblike gje e cila ka sjelle dhe vdekjen e nje vajze per shkak se refuzoi transfuzionin e gjakut besoj se e keni degjuar te gjithe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 03-06-2009 më 06:52
    "Shoku Mjekesise"

Shko tek postimi i parë në këtë temë dhe e shikon se çfarë është një sekt dhe çfarë është një kult. Është sqaruar aty sipas fjalorëve, si terme që përdoren dhe çfarë përshkruajnë. Si dhe përgjigjen se a janë Dëshmitarët e Jehovait një nga këta.

Faleminderit.
    C0PT1C
    E bukur fort kjo nderhyrja jote...
    Pa me thuaj pra ç'jane..., sekt apo kult me vehte.
    Pasi sekt nuk jane..., pasi u ferkohen te krishtereve, por qe te krishtere nuk jane!
    Pra ketu edhe pergjigja ime me lart; Jane nje kult me vehte, vetem kaq!
    Nuk mjafton te flasesh per Bibel dhe Isu Krisht, per te qene i krishter, kupton?

Faqja 4 prej 55 FillimFillim ... 234561454 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •