Close
Faqja 54 prej 55 FillimFillim ... 44452535455 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 531 deri 540 prej 548
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Ja le t'ia nisim me te paren, Marcus .

Coptic, pse nuk e lusni lutjen Ati Yne?

QLJK!
    Ndonje tjeter Dielli ime se lutjen Ati yne fjale per fjale nuk e bej as une.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Ndonje tjeter Dielli ime se lutjen Ati yne fjale per fjale nuk e bej as une.
    Jo, jo, le te ndalemi njehere te kjo lutje, e cila eshte me baze biblike, e te madhe besa.

Ti, nese nuk e di mire, ben mire qe ta mesosh, se te duhet qe t'ia kalosh edhe pasardhesve . Tani po pres te marr vesh prej Copticut se pse nuk e lusin. Njekohesisht, do te bente mire te na tregonte edhe se si luten DJ-te.

QLJK!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Jo, jo, le te ndalemi njehere te kjo lutje, e cila eshte me baze biblike, e te madhe besa.

Ti, nese nuk e di mire, ben mire qe ta mesosh, se te duhet qe t'ia kalosh edhe pasardhesve . Tani po pres te marr vesh prej Copticut se pse nuk e lusin. Njekohesisht, do te bente mire te na tregonte edhe se si luten DJ-te.

QLJK!
    Nuk eshte nevoja te mesohet dhe te thuhet permendesh si papagall, por cdo lutje ne fryme, pra lutje e sakte eshte pjese e lutjes se Zotit, pra, perfshihet ne lutjen e Zotit.

P.sh. kur i lutesh Zotit dhe i kerkon dicka, ja kerkon per t'u bere vullneti i Zotit, apo i yti? Nese kerkon dicka sipas vullnetit te Tij, atehere eshte njesoj sikur ke thene: U befte vullneti Yt, si ne qiell ashtu edhe ne toke.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    As une s'jam per papagallizem, Marcus, por deri me sot nuk kam gjetur asnje lutje tjeter qe te jete me e plote se kjo lutje, sado me shpirt apo e ndjere te jete ajo.

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Hmmm, më vjen keq Coptic që ta them por nga përgjigja që më dhe dukesh se je shumë i indoktrinuar dhe kjo gjë nuk të lë të shohësh qartë.

Ashtu siç i the Luanit se Zoti nuk i tha Adamit që të hajë nga Pema e Jetës, por që të mos hajë nga Pema e njohjes, po kështu të them edhe unë ty, Perëndia nuk tha të mos i japësh gjak atij që ka nevojë.

Pra një urdhër të tillë nuk ekziston në Bibël.
    Nuk e dij si nuk arrin te kuptosh i dashur, qe kur bibla thote mos vrit, dhe ti vret me pistolet nuk eshte mekat? Sepse askund ne Bibel nuk thote te mos vrasesh me pistolete? Prandaj nuk eshte mire te shikojme per ndonje urdher specifik per gjithcka, te krishteret jetojne fale ligjit qe kane ne zemer, keto jane parim te Bibles qe na mesojne te kuptojme cfare mendon Perendia per ndonje veprim. Nuk eshte e thene qe per cdo gje specifike te gjesh parim ne Bibel, por Bibla zbulon se cfare i pelqen Perendise dhe cfare jo. Ne baze te kesa pastaj mund te kuptojme. Ashtu sic i tha Moisiut te mos preknin gjakun, ashtu fryma e shenjte u tha te krishtereve ne shek. e pare te ruheshin nga idhujtaria, kurveria e gjaku. Shiko se me cfare gjerash e radhite Bibla perdorimin e gjakut!
    Ndersa sa i perket jetes se tjeterit, si te krishtere kemi pergjegjesine te mos i shkaktojme e as te mos krijojme rrethana per te shkaktuar vdekjen dikujt, dhe me aq sa varet prej nesh te jemi paqesore me te gjithe. Nese do te thyenim ligjet e Perendise per te shpetuar jeten, Jezui thote:
    Kush do të gjejë jetën e vet, do ta humbasë; por ai që do të humbasë jetën e vet për hirin tim, do ta gjejë përsëri. (Mateu 10:39)

Prandaj sic thate edhe vete, gjaku i Krishtit sa i perket te shpetuarit, eshte i vecante, dhe ai shpeton, jo gjaku im apo i dikujt tjeter, e as i kafsheve sic u tregua kur u quajten veprate Lgjit te Moisiut, si hije e gjerave qe do te vinin.

coptic
    Ndryshuar për herë të fundit nga coptic : 14-02-2010 më 09:26 Arsyeja: shtese
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Copitic, në Bibel shkruan se në Darken e Pashkës (fundit), Kur u bë natë, Jezusi u ul në tryezë bashkë me të Dymbëdhjetët dhe ndërsa po hanin, Jezusi mori bukën, i dha lavdi Hyjit, e theu, ua dha nxënësve të vet e tha:

“Merrni, hani: ky është trupi im!”

Pastaj mori kelkun, u falënderua, ua dha e tha:

Pini prej tij të gjithë, sepse ky është gjaku im ‑ gjaku i Besëlidhjes ‑ që do të derdhet për të gjithë në shpërblim të mëkateve" (Mt 26; 26-29).

Krishti tha "merrni, hani, ky është trupi im", më thuaj, çka hëngren nxënësit?

Krishti u tha; "Pini prej tij të gjithë, sepse ky është gjaku im.."! Çka pinë nxënësit?

Si e shpjegoni-besoni ju këtë? Ishte simbolike kjo qe thotë Zoti? Apo ishte magji qe ushtronte Zoti mbi apostuj kjo? apo, çka sipas te ashtquajturve deshmitarëve te Jehovait?

Apo kjo qe thuhet këtu, si shpjegohet nga D.J?:

Jezusi u tha shërbyesve:

“Mbushni enët me ujë!” Ata i mbushën deri në grykë.

“Merrini tani ‑ u tha atëherë ‑ e çojani kryetarit të tryezës.”

Ata ia çuan. Kur kryetari i tryezës e kërkoi ujin e kthyer në verë ‑ e nuk e dinte nga vinte ‑ shërbyesit, që e kishin mbushur ujin, e dinin ‑ kryetari i tryezës e thirri dhëndrin dhe i tha:

“Çdo njeri më parë vë në tryezë verën e mirë e, kur t’i nxehë pija, sjell verë më të keqe. Ti e paske ruajtur verën e mirë deri tani!”

Kjo qe mrekullia e parë e Jezusit, të cilën e bëri në Kanë të Galilesë; e dëftoi lavdinë e vet dhe nxënësit e tij besuan në të. (Gjn 2; 7-11)

Thuaj me pak fjalë se kur Krishti tha "merrni, hani, ky është trupi im dhe pini prej tij të gjithë, sepse ky është gjaku im.."! Çka pinë dhe çka hëngren nxënësit??
    Ate qe ke cituar nga kthimi i ujit ne vere, e dij qe deshiron ta lidhesh me kthimin e veres ne gjak, por nuk ka kurrefare lidhje, ja perse>> Sikur te kishte kthyer veren ne gjak sic beri me ujin, ateher apostujt qe po pinin nga kupa, do te reagonin si i zoti i dasmes: Sa i mire gjaku (ne rastin e apostujve). Por as qe permendet aty qe apostujt e permenden shijen e tij, sikur aty te kishte ndodhur ndonje mrekulli shderrimi. Asnje nga apostujt nuk e permendi kete e as iu referua si nje mrekulli. Prandaj, te provosh te nxjerresh paralele eshte apostazi.

Tani t'i kthehemi shkrimit qe po citon per buken dhe veren dhe te verejme dicka ne fjalet e Jezuit.

Te luka 22:19 Jezui thote:
    Ky është trupi im, që është dhënë për ju; bëni këtë në përkujtimin tim
    Tani lind nje pyetje e thjeshte, kur u dha vertete trupi i Krishtit?

Dhe te Mateu 26:26 thote per veren
    sepse ky është gjaku im, gjaku i besëlidhjes së re, i cili është derdhur për shumë për faljen e mëkatëve. Kur u dha vertet gjaku?

Ketu eshte e vertete qe Diodati i perkthen gabimisht shprehjet qe tregojne nje veprim dhe jo nje ngjarje te shkuar, por perseria ajo qe kuptojme sidomos nga konteksti te Mateut 26:29

Dhe unë po ju them, se që tani e tutje unë nuk do të pi më nga ky fryt i hardhisë, deri në atë ditë kur, bashkë me ju, do ta pi të re në mbretërinë e Atit tim``.

Perseri nga vete Krishti kjo lende ne kupe nuk njihet si "gjaku" i tij. Por lengu i hardhise, dhe shume pajtohen qe ketu nuk po i referohet vdekjes se tij dhe si njeri me nuk do te pinte kete leng.

Prandaj eshte mire qe para se te marrim vendim se si do ta kuptojme nje shkrim, te bejme pak kerkim. Sepse Bibla eshte aq e thjeshte per t'u kuptuar, por ja qe disave ju pelqen te ngaterrojne gjerat dhe ta bejne te pashpjegueshme per njerezit e thjeshte.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Shume mire coptic.
    Ky eshte besimi yt dhe ne te respektojme (ashtu sic mund te respektojme dhe nje pagan, musliman, apo ateist).Kuptohet qe ky respekt eshte per ty si njeri, si person i krijuar ne shembelltyren e Perendise, sepse per doktrinat qe beson ti, natyrisht nuk i respektojme dhe i konsiderojme demoniake.

Thjesht jam kurioz te di se a e festojne DJ Darken e Zotit dhe si e festojne.
    A ha ti nga buka dhe vera ne perkujtim te sakrifices se Jezuit per ty?

(Une kam degjuar se DJ nuk hane nga buka dhe vera, por vetem e prekin me dore, ndersa ata qe mendohet se do bejne pjese ne 144,000 personat qe do shkojne ne qiell, vetem ata mund te hane. Eshte e vertete kjo?)
    Ajo qe the eshte e vertete, qe ne jemi pjesemarres te kalimit te ketyre simboleve. Por per momentin nuk dua te dalim nga tema, sepse eshte nje teme me vete qe do te doja ta diskutonim me vete.

kaq, per momentin.
    coptic

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Jo jo coptic, le te qendrojme ketu, mos u shmang!

Na sqaro pak arsyet se pse ju i kaloni keto dhe ata qe kane shpresen per te shkuar ne qiell, i hane?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    coptic

Ti,i sillesh rrotull Bibles .Sepse lexon, i udhehequr jo nga Fryma e Krishtit, por nga libri tjeter qe i eshte hequr ajo pjese qe jep Jete??

Kuptoj qe,Adamin e adhuroni. Per ju, ngrenja e pemes se njohjes eshte thjesh nje Gabim.Si femija qe hap dollapin dhe merr nje cokollate pa lejen e mamase!
    Adami i mjere, e futi gjithe krijimin ne rremuje gjigande.
    zoti juaj e ka per zemer Adamin : se qenja e pare u bind,dhe i dhuroi pushtetin ne kete krijim,perkohesisht!
    zoti juaj sigurisht nuk e ka per zemer Krishtin(Adamin e dyte,) sepse nga Ai humbi pushtetin perjetesisht!
    mesimi i tij eshte si te largohemi nga rruga qe te afron Krishtin!
    Si?- duke hequr Ushqimin qe jep Ai!

Madheshtine e Birit si Perendi,ne Mbreterine e Atit, engjelli i rene i njeh, sepse kishte qene me pare, dhe zbuar ...
    Gjate tundimit engjelli i rene e provokoi Jezusin : ...ne se je biri i Perendise..? Luka4,3

Alarmi i tij ishte se nuk po perballej me, me Perendine ne Mbreterine nga ishte perzene, por ketu ne toke,ne pronen dhe pushtetin qe dikur e kishte fituar ndaj nje njeriu
    Tani,po berballej me Birin e Perendise njeri!

: Njeriu nuk rron vetem me buke,por me cdo fjale te Perendise...Luka4,4.
    degjoi ai i befasuar nga Jezusi.

Ky njeri qe kishte perballe, po pergjigjej me gojen e vete Perendise!!
    Perendia i Gjalle, po jepte vehten si ushqim ,dhe kush do qe do te besonte ne Te, te rifitonte Jeten e perjeteshme, ate qe humbi nga mos bindja e Adamit.
    Zanafilla2,9
    ....ne mes te kopeshtit gjendeshin edhe Pema e jetes dhe Pema e njohjes te se mires dhe se keqes.
    Zanafilla3,22
    .....nuk duhet t'i lejohet te shtrije doren e tij per te marre edhe nga Pema e jetes keshtu qe ,duke ngrene nga kjo, te jetoje perjetesisht.
    Pra kuptohet qe Adami kishte te drejte te hante nga pema e Jetes ne mes te kopeshtit, por qe e humbi mbas renjes....
    Nuk besoj se rreshtat jane fjale plakash? apo jo
    Ajo qe thashe ne lidhje me ndalesen, qe e ke ngaterruar komplet, nuk kishte te bente aspak me pemen e jetes. Sepse po flitej per "vepren" qe e "beri" jo per ate qe "nuk e beri" Adami. Dhe kaq. Nuk ka nevoje te dikutohet me shume. Por e kuptoj qe nuk ke cfare te predikosh, sepse fundja askush nuk te dergoi. (Romakeve 10:15)

coptic

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Ja le t'ia nisim me te paren, Marcus .

Coptic, pse nuk e lusni lutjen Ati Yne?

QLJK!
    Po ben nje pyetje pa baze, kjo nuk eshte e mire nese deshiron te imitosh Krishtin. Duhet te shikosh nje person, ta vezhgosh dhe pastaj t'i thuash pse ben/nuk ben kete apo ate.

Me ke ngaterruar me dike, sepse une lutjen Ati yne, e kam mode, madje shpesh e perdori edhe kur ju predikoj te tjereve. Sepse atje Krishti permend emrin e Atit te tij qe duhet shenjteruar. Por gjithashtu shmang fjalet e shumta e te perseritura, sepse kjo do te ishte mekanike dhe jo nga zemra. Pse Gjoni, Pjetri, Pavle dhe apostujt tjere nuk e perseriten fjale-per-fjale, te dokumentuar askund. Por perkundrazi ka lloj-lloj lutjesh, qe si model kane lutjen e Krishtit. Madje Bibla nuk thote lutu keshtu por ne kete menyre qe do te thote, ky eshte modeli si te lutesh. Dhe si te kesh ne mendje lutjen tende.

Mateu 6:7; Marku 12:40;

coptic

Faqja 54 prej 55 FillimFillim ... 44452535455 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •