Bota qe kur eshte zene
Shqiperia e PARA ka qene
pellazgjinj ju thonin me pare
me se fundi shqipetar
gjuhe qe flisnin perendit
ate flisnin pellazgjit
NAIM FRASHRI
NE se dikush nuk e ka te qarte teorin e njohur botrore e cila i do Pellazget te ardhur nga Azia ....ateher ler tju drejtohet ketyre burimeve.
1)Librat e shenjt
2)Antikiteti
3) shkenca botrore e historis..1700-1900 ..koha e Naimit
Naimi kur e shkruajti poezin e tij u mbeshtet ne keto faktor..edhe ska si te jet ndryshe sepse ateher nuk ishte zbuluar qytetrimi i Karbunares se lushnjes.Teoria
"me Divjaken je ne gare
"gare gare" moj Karbunare"
eshte nje teori e re e cilen Naimi nuk e njihte.
Une mjaftohem ne iden qe Naimi foli per shqipen tone si gjuhen e Perendive=gjuhen me te vjeter ne bote=gjuhen qe fliste njerzimi kudo ne mesdhe te pakten.
Naimi na quan autokton ne token tone
Isiodi tek mark west na tregon se "pellazget mburreshin se ishin me te vjeter se hena"
etrusket e mbanin veten per autokton,ndersa levizjet e popullsive shenohen shume me vone ne histori...une besoj se ka pasur levizje Popullsish por ne asnje menyre nuk mundem ti percaktoj levizjet nga karbunara ne divjake apo nga divjaka ne karbunare.
Po te studjoni historin e kombeve evropiane do mesoni se keto kombe pretendojn se erdhen nga Azia pas renies se Trojes.......une nuk i besoj keto teori edhe as qe i futem rruges te merrem me perralla pa fakte.
Iakovo Thomopulo e verteton shqipen si gjuhe te shkruajtur kudo ne mesdhe edhe si gjuhen e autoktonve,ai na jep edhe mbishkrime Hetee te shpjeguara ne shqip gje qe tregon se gjuha shqipe flitej kudo ne mesdhe .Askush nuk na ka thene si edhe ku u krijua...ne se u krijua ne karbunare ..nuk e di edhe nuk mund te flase.
Ne nje kohe kur gjuha jone vertetohet si gjuhe e kudombishkruajtur=dokumente jo perralla teorike...edhe ne nje kohe qe kemi te dhena nga Thomopulo 1933 per fjale shqipe ne gjuhen e shumerve .....ateher personalisht besoj se Petro Zhej na tregoj shqipen si gjuhen e perendive =me te vjetren .
Cili eshte problemi jua???
Mos doni te na tregoni teorin serbe me shqiptare ardhacak nga veriu??
Shfaqeni teorin tuaj edhe bazoheni ne fakte e dokumente.
Une personalish kam qene edhe mbetem per autoktonin tone ne trojet tona edhe nuk jame marre aspak me levizjet njerzore.Ne se indianet erdhen ne karbunare mesuan shqipen edhe pastaj iken ne indi...nuk me intereson aspak te di ashtu sikurse nuk me intereson te di ne se linden ne Azi e afrike edhe erdhen ne shqiperi.
Krijoni Kontakt