Close
Faqja 788 prej 1135 FillimFillim ... 288688738778786787788789790798838888 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 7,871 deri 7,880 prej 11341
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Chingy Lexo Postimin
    Jo me keqkuptove...Une nuk kam krijuar pershtypje te gabuar ndaj Kuranit por ndaj interpretimeve fanatike dhe ne shume raste perrallore qe i behen..Keto mund ti krahasoj me interpretimet qe i behen Nostradamusit..Pasi ndodhin ngjarjet mundohen disa te interpretojn vargjet e ndryshme per te gjet dicka qe perputhet..Kjo ndodh edhe me Kuranin..Sic tha edhe Sara123 me siper Kurani eshte kushtetute qe rregullon sjelljet e njeriut dhe per kete eshte nje pasuri e njerezimit...Dhe per kete duhet ruajtur e respektuar si i tille dhe jo ta ngarkojm(ni) kot me gjera qe nuk i perkasin..Pershendetje..
    Po si deshiron ti me dit ni sen para se me zbulu ? Kjo eshte e palogjikshme te kerkosh tash te thuash gjithe zbulimet shkencore jane ne Kur'an sepse nese e ke lexuar Kur'anin e shef se nuk qendron kjo , por te thash dhe me siper Kur'ani eshte liber shpirteror por qe ka edhe elemente shkencore , si psh kur para 1400 vjeteve eshte zbritur dhe qe pershkruan levizjet e Tokes , Diellit dhe yjeve , kjo ndoshta duket si nje ajet i thjesht , por eshte zbritur ne kohen kur eshte menduar se Toka nuk leviz dhe eshte ne qender te sistemit Diellor .

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Nuk dėshiron t'a kuptosh, sepse po t'a kuptoje do tė vdisje nga marazi.
    A ke mundesin se paku ta spjegosh se qfare deshiron te thote sepse skam idene qfare thot aj grumbull shkronjash

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Po si deshiron ti me dit ni sen para se me zbulu ? Kjo eshte e palogjikshme te kerkosh tash te thuash gjithe zbulimet shkencore jane ne Kur'an sepse nese e ke lexuar Kur'anin e shef se nuk qendron kjo , por te thash dhe me siper Kur'ani eshte liber shpirteror por qe ka edhe elemente shkencore , si psh kur para 1400 vjeteve eshte zbritur dhe qe pershkruan levizjet e Tokes , Diellit dhe yjeve , kjo ndoshta duket si nje ajet i thjesht , por eshte zbritur ne kohen kur eshte menduar se Toka nuk leviz dhe eshte ne qender te sistemit Diellor .
    Po deshiroj sepse kam lexuar ketu njerez qe thone qe cdo zbulim parashikohet nga Kurani...Edhe une ketyre njerezve iu pergjigja...Atyre qe thone qe cdo gje parashikohet ne Kuran duke u bazuar ne disa vargje metaforike qe mund ti interpretosh si te duash...
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anėtarėsuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309
    Citim Postuar mė parė nga Chingy Lexo Postimin
    Po deshiroj sepse kam lexuar ketu njerez qe thone qe cdo zbulim parashikohet nga Kurani...Edhe une ketyre njerezve iu pergjigja...Atyre qe thone qe cdo gje parashikohet ne Kuran duke u bazuar ne disa vargje metaforike qe mund ti interpretosh si te duash...

Une pajtohem qe ėshtė ashtu,Kurani nuk ėshtė enciklopedi qe te thotė ja kjo ėshtė kėshtu e kjo kėshtu. Ne Kuran ka te vėrteta qe ėshtė e vėrtet qe vetėm kohet e fundit janė zbuluar nga shkencėtaret .Por nuk bene te pretendohet qe ēdo gjė qe zbulohet ėshtė e shkruar ne kuran,
    Dhe kjo pėr njė arsye te thjesht sepse aty thuhet qe ne duhet te mėsojmė dhe te zbulojmė si u cek edhe me lart .
    Mund te thuhet qe Kurani nuk ėshtė ne kundėrshtim me shkencėn, dhe pėr ketė Chingy kanė shkruar vet shkencėtaret mjafton te lexosh librin BIBLA,KUR’ANI DHE SHKENCA
    Nga Dr.Maurice Bucaille
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohė tė gjatė rrezikon t`ju bėhet fytyrė!

i/e regjistruar Maska e xho1
    Anėtarėsuar
    01-04-2008
    Vendndodhja
    ulqin
    Postime
    88
    Citim Postuar mė parė nga xemanuel Lexo Postimin
    sapo ka dale perkthimi shqip i kuranit te Sherif Ahmetit e kam marre dhe e kam lexuar por ajo qe me pengonte me se shumti ishte se kurani duhej lexuar apo hapur nga mbrapa gje qe me nervozonte shum sepse habitesha dora ime shkonte gjithmone qe te hap kuranin nga e mbara

gjerat qe me se shumti me kan penguar ishte se kuranin duhej hapur bethmbrapsht

a eshte kjo normale apo jo cfare mendoni ju
    a do te ishte mire qe te ndalen me keto arabizime ne gjuhen e embel shqipe tani vetem pse hapet kurani arabisht ne anen tjeter edhe ai shqip te hapet ne ate ane por ta keni parasysh se gjuha arabe shkruhet nga e djathta ne te majte dhe se gjuha shqipe nga e majta ne te djathte ndonje here mendoj dhe them se nje dit ne nje perkthim tjeter edhe shkrimet do ti bejne nga e djathta ne te majte

A JU DUKET KJO BUDALLALLEK QE KURANI NE GJUHEN SHQIPE DUHET TE SHFLETOHET BETHMBRAPSHT
    A e ke vu re kur lexon nje gazet prej faqes se fundit se sa knaqesi esht,baje prove.

i/e regjistruar Maska e xho1
    Anėtarėsuar
    01-04-2008
    Vendndodhja
    ulqin
    Postime
    88
    Fjalen bythmrapshte maje per veti dhe silli bytht e tuja mrapsht dhe kurr mos perdor

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    Citim Postuar mė parė nga xho1 Lexo Postimin
    A e ke vu re kur lexon nje gazet prej faqes se fundit se sa knaqesi esht,baje prove.
    Po une i kam pa veq ata qe rrijn ne rehabilitim psiqik tuj lexu libra e gazeta mbrapsht edhe myslimanet

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anėtarėsuar
    21-06-2006
    Postime
    865

ketu eshte teme per ateiste

per kuranin skam asnje mendim dac lexoji parc , ndac mbrapsh, anash ,merreni e shkruajeni te forumi mysliman se kur shkruajme tek ai forum beni si gore.Hajt pra mbeshtilleni parc ose mbrapsh e hopa tek forumi i "vellezerve mylimane"
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Krejt ēka osht interesant kėtu: Ateistet, evolucionistet etj. pranojnė vetėm ato teori qė janė nė pajtim me paragjykimet e tyre

Tung
    mos e perzieni fene me evolucionin.

ateisten nuk kane paragjykime si ti dhe inxhinjeri ne fjale.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Nese Zoti eshte nje Pse ka shume fe?

Zoti eshte nje.
    Por Ai krijoi shume njerez, pra dy njerezit e pare dhe qe u shumuan.
    Zoti e krijoi njeriun qe te jetonte perjetesisht me Zotin ne nje marrdhenie te perjeteshme.
    Te gjithe njerezit u rebeluan me Zotin ne cdo aspekt, dhe jetuan sipas mendimeve te veta.
    Por kuptuan qe kishin nevoje per Perendine dhe duke qene se nuk mund ta gjenin dot me per shkak te verberise qe erdhi prej mekatit ata filluan te krijonin ne mendjet e tyre se si ishte Perendia. Vecse ne kete moment kishin nevoje qe ta shikonin dhe i hodhen idete e tyre ne leter, ne gure, ne argjend ne skulptura etj, keto ide i perdori edhe politika me vone per te shtypur i forti me te dobtin ne thonjeza kjo e fundit.

Fjala fe ka dy kuptime:
    1. Standartet qe duhen arritur per te kapur ose njohur Zotin, traditat, disiplinat, rregullat.
    2. Marrdhenie me Perendine, me ane te besimit.

Perendia i dha njeriut kete te dyten, ndersa njeriu preferoi te paren qe ska lidhje me Perendine.

Ne nuk mund ta njohim Zotin permes traditave, rregullave, standarteve te percaktuara nga njerezit apo me ane te kulturave te ndryshme ose me filozofine as me logjiken njerezore sepse kjo eshte e rene ne mekat.

Ne mund ta njohim Perendine kur Ai na zbulon vetveten.
    Dhe tashme Ai e ka bere kete gje, Jezusi Krishti erdhi dhe jetoi si njeri, vdiq per mekatet e njerezimit dhe u ringjall, kjo e fundit vertetoi edhe fuqine e tij te mbinatyrshme, dhe se Ai eshte krijuesi.
    E vetmja menyre per te shpetuar nga gjendja ku jemi eshte besimi tek kjo veper qe Jezusi beri, dhe pendesa e thelle nga mekatet.
    Provoje, duke e kerkuar Zotin.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •