Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    Zoti eshte me ne Maska e xemanuel
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    137

"Kurani" shqip lexohet nga fundi në fillim, për së prapthi!

sapo ka dale perkthimi shqip i kuranit te Sherif Ahmetit e kam marre dhe e kam lexuar por ajo qe me pengonte me se shumti ishte se kurani duhej lexuar apo hapur nga mbrapa gje qe me nervozonte shum sepse habitesha dora ime shkonte gjithmone qe te hap kuranin nga e mbara

gjerat qe me se shumti me kan penguar ishte se kuranin duhej hapur bethmbrapsht

a eshte kjo normale apo jo cfare mendoni ju
    a do te ishte mire qe te ndalen me keto arabizime ne gjuhen e embel shqipe tani vetem pse hapet kurani arabisht ne anen tjeter edhe ai shqip te hapet ne ate ane por ta keni parasysh se gjuha arabe shkruhet nga e djathta ne te majte dhe se gjuha shqipe nga e majta ne te djathte ndonje here mendoj dhe them se nje dit ne nje perkthim tjeter edhe shkrimet do ti bejne nga e djathta ne te majte

A JU DUKET KJO BUDALLALLEK QE KURANI NE GJUHEN SHQIPE DUHET TE SHFLETOHET BETHMBRAPSHT

where the slime Maska e Liqvid
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Postime
    76
    Citim Postuar më parë nga xemanuel Lexo Postimin
    sapo ka dale perkthimi shqip i kuranit te Sherif Ahmetit e kam marre dhe e kam lexuar por ajo qe me pengonte me se shumti ishte se kurani duhej lexuar apo hapur nga mbrapa gje qe me nervozonte shum sepse habitesha dora ime shkonte gjithmone qe te hap kuranin nga e mbara

(...)

a do te ishte mire qe te ndalen me keto arabizime ne gjuhen e embel shqipe tani vetem pse hapet kurani arabisht ne anen tjeter edhe ai shqip te hapet ne ate ane por ta keni parasysh se gjuha arabe shkruhet nga e djathta ne te majte dhe se gjuha shqipe nga e majta ne te djathte ndonje here mendoj dhe them se nje dit ne nje perkthim tjeter edhe shkrimet do ti bejne nga e djathta ne te majte

Me kujtove kte shkrimin e nje anetari qe pashe te nje teme tjeter:

Citim Postuar më parë nga Dragut Lexo Postimin
    Ja e ardhmja e gjuhës shqipe po nuk luftuam virusin islam!!!

مقاله قرآنی در نشريات عمومی، تخصصی و ويژه*نامه*های قرآ

http://forumishqiptar.com/showpost.p...&postcount=160
    Me sa duket, me kete punen e leximit mrapsht te Kuranit, s'paskan humb shume kohe dhe paskan rifillu perpjekjet si ato te dikurshmet per arabizimin e shqipes.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Me të vërtet shumë budallëk.
    Life's too short to remove USB safely.

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    O gimi3

librat ne shqip i lexojmë nga e majta në të djathtë. Dhe ata që shkruajnë me dorën e majtë shkruajnë e lexojnë nga e majta në të djathtë.

Eshët thjesht lehtësi leximi nëse faqet shfletohen normalisht. Lexon nga e majta në të djathtë, arrin në fund të faqes dhe shkon te faqja tjetër që vjen në të djathtë. Në këtë rast me sa po kuptoj unë, lexon nga e majta në të djathtë dhe pastaj pasi mbaron faqen duhet të shkosh mbrapsht për te faqja tjetër.
    Pershendetje Qyfyre ,

Nese e lexove me vemendje se perse eshte nga e djathta ne te majten do te kuptosh se ka edhe urtesi te tjera.

Plus asaj une mora shume shembuj nese ti don te lexosh shqip edhe don ta vertetosh qe perkthyesi nuk ka bere gabim ne perkthim e ke edhe arabisht ne qosh. ( nese e din arabishten kuptohet )

Edhe dicka me sa duket une e ceka edhe nje gje ka edhe Kur'an shqip qe lexohet nga e majta ne te djathten si cdo liber tjeter.

Nese te pelqen ta lexosh Kur'anin Shqip nga e majta ne te djathten atehere urdhero. Por me sa duket asnjerin nuk jeni ne gjendje ta lexoni vetem parapelqeni te flisni shume gjera per asgje, natyre e shqiptarit kjo kritika vend e pavend ne fund kur eshte puna per gjera konkrete te gjithe ngurrojne.
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nese e lexove me vemendje se perse eshte nga e djathta ne te majten do te kuptosh se ka edhe urtesi te tjera.
    Është më se e kjartë se përse duhet të shkruhet Kurani nga djathtas në të majtë: Sepse "gjuha e pavlerë shqipe" duhet t'i përshtatet gjuhës së Allahut Rraxhim.

Ju e konsideroni mëkat nëse gjuha arabe i nënshtrohet asaj shqipe, sepse arabishtja na qenka gjuhë e zotit. Porse gjuhën shqipe ia nënshtroni asaj arabe me shumë lehtësi.
    Ky është mentaliteti juaj.

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Është më se e kjartë se përse duhet të shkruhet Kurani nga djathtas në të majtë: Sepse "gjuha e pavlerë shqipe" duhet t'i përshtatet gjuhës së Allahut Rraxhim.

Ju e konsideroni mëkat nëse gjuha arabe i nënshtrohet asaj shqipe, sepse arabishtja na qenka gjuhë e zotit. Porse gjuhën shqipe ia nënshtroni asaj arabe me shumë lehtësi.
    Ky është mentaliteti juaj.
    Absolutisht gabim mendimi juaj megjithate mbetet ashtu si mendim i juaji personal.

E sa i perket mentalitetit tend e sata here qe perjashtohesh duke share ne cdo postim qe e ben ?!

Njerez te rangut te ulet.
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

i/e regjistruar Maska e Pan
    Anëtarësuar
    25-09-2005
    Postime
    60
    Raca e këtyre që justifikojnë arabizimin e shqipes, janë ata që dje vrisnin e helmonin rilindasit tanë në emër të "allahit" dhe gjakut të tyre arab. Nqs nuk mund të mbani krejt forumin të pastër prej këtyre këpujave gjakpirëse, ju lutem të paktën mbani pastër forumin ateist. Mendimet e tyre të ndyra le t'i predikojnë në gjirizet e tyre antishqiptare, jo këtu mes nesh.

Jo nacionalizmit arab!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Absolutisht gabim mendimi juaj megjithate mbetet ashtu si mendim i juaji personal.
    Nuk është mendimi im o beduin i nderuar majë deves.

Është realiteti që po e shohim me sy. Për hir të arabishtes, edhe shqipen po e shkruani mbrapsht.

E sa i perket mentalitetit tend e sata here qe perjashtohesh duke share ne cdo postim qe e ben ?!
    Çka të rruhet ty se përjashtohem. Ke mbetur ti shpellar të merresh me punë të tjerëve.

Merru me temën jo me mua. Kështu është kur futen beduinët si moderatorë. Atëherë bëhet forumi hale e vërtetë.

Njerez te rangut te ulet.
    Skllav arab, mbetje e urryer e gjeneve turko-aziatike.

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,977
    Citim Postuar më parë nga xemanuel Lexo Postimin

gjerat qe me se shumti me kan penguar ishte se kuranin duhej hapur bethmbrapsht

a eshte kjo normale apo jo cfare mendoni ju

A JU DUKET KJO BUDALLALLEK QE KURANI NE GJUHEN SHQIPE DUHET TE SHFLETOHET BETHMBRAPSHT
    Mos u çudit i dashur."Ai stan,atë bulmet ka" "Po u ngatërrove me krundet...pulat do të hanë"

i/e regjistruar Maska e alproud
    Anëtarësuar
    03-05-2008
    Postime
    292
    Citim Postuar më parë nga Pan Lexo Postimin
    Raca e këtyre që justifikojnë arabizimin e shqipes, janë ata që dje vrisnin e helmonin rilindasit tanë në emër të "allahit" dhe gjakut të tyre arab. Nqs nuk mund të mbani krejt forumin të pastër prej këtyre këpujave gjakpirëse, ju lutem të paktën mbani pastër forumin ateist. Mendimet e tyre të ndyra le t'i predikojnë në gjirizet e tyre antishqiptare, jo këtu mes nesh.

Jo nacionalizmit arab!
    Nje e vertete e hidhur fatkeqesisht... qe perfund ne konkluzionin: "nje mysliman i mire eshte nje shqipetar i keq."
    Fali armiqte e tu por asnjehere mos harro emrat e tyre.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  3. Fillim i një fillimi
    Nga xxxl në forumin Arti shqiptar
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 17-11-2005, 09:22
  4. Islamizimi te shqiptarët
    Nga Agron Jozef Mje në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-03-2004, 05:52
  5. Nje shkrim qe ia vlen te lexohet. Gazeta "Shekulli" dt. 10/01/2003
    Nga deti_bajri në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-01-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •