Close
Faqja 45 prej 130 FillimFillim ... 3543444546475595 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 441 deri 450 prej 1300
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-05-2009
    Postime
    17
    Allahu gj,sh ka thon; O Muhammed e jotja është t'ua tregosh atyre dhe t'ua s'kjarosh atyre atë se qka të shpallim Ne ty, e e jonja është se kon ne do ta udhëzojm në rrugën tonë.....masandej....Leri o Muhammed ata rahat dhe qetë, l'et folin dhe l'et kuvendojn , let lozin dhe të këndojnë deri sa Unë si vnoj në flak të ndezur ku ajo flak do të buron prej Njerzëve dhe gurve që jan hudhur më parrë aty....E juve Zotnillar ju koft për hajr kto pun të kota që jeni tu mar këtu.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-05-2009
    Postime
    50
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Kam verejtur ne shkrimet dhe Opinionet e botes se Krishtere ne gjithë vendet e botes sidomos te Zyrtareve te kesaj Ideologjie nje Urrejtje qe kan per Poppulin Shqiptar.

Kjo Urrejtje ndaj Popullit shqiptar nga bota krishtere ,Lind si pasojë e faketeve historike te popullit shqiptar ne lidhje konvertimin e tyre ne Fenë Islame...

Ky Fakt kaq shumë i kishte dhe akoma i irriton boten krishtere sa qe nuk ngurrojnë ta shpallin popullin shqiptar si Tradhetar te krishterizmit,per faktin e konvertimit te tyre si popull ne Islam ...

Caku me urrejtes zakonisht drejtohet drejt Pernadoris Osmane qe ndikoi ne Konvertimin e shqiptareve ne Musliman...Mirpo kjo Urrejtje zbutet ndaj perandoris Osmane kur mirret parasysh se edhe disa vende te evropes ishin nen pushtetin Osman me shekuj mirpo nuk jan konvertuar apo nuk e kan nderruar fen e tyre ,Por vetem shqiptaret ishin ata qe u konvertuan...

Kjo kontraditë zgjedhjesh ndermjet popujve ne ballkan ndaj pranimit te Islamit,i shtyn te mendojn se zgjedhja ne konvertim ka doza te medha te shijes se popullit shqiptar ndaj kesaj feje qe perqafuan ,d.m.th jo vetem konvertim i Imponuar me dhunë,por dyshohet te jetë bere me vetedije te arsyeshme...

Dhe ky "Dyshim" se pse e pranuan Islamin shqiptaret ,ndersa kete nuk e bene popujt e tjere te rajonit te ballkanit te cilet poashtu e kishin te njejtin status d.m.th edhe ata ishin te pushtuar njejtë si shqiptaret por nuk e nderruan fen e tyre...

Ky Fakt i ka shtyer boten e krishtere qe Popullin Shqiptar ta shpallin si Tradhetar te Krishterzimit sepse ia kthyen shpinen Krishterizmit dhe pranuan Fenë Islame...

Qfar mendoni per arsyeshmerin kesaj Tradhetie te Popullit Shqiptar????

Dhe se Kjo Urrejtje nga Bota e Krishtere ,a mund te kishte pasur ndikim gjatë tere Historis se Pervuajtur te Popullit Shqiptar,nga Arbitrariteti nderkombetar ,siq ishin coptimet e tokave te trojeve shqiptare nga Konferencat e ndryshme ...nderkombetare qe vendosen ne demë te shqiptareve ne qdo aspekt...

P.s: Ishte mendimi im dhe ka disa Supozime te cilat mund te kontestohen

Ne Histori populli Ilir njihet nder popujt e par qe e kan perkrahur krishterimin, kurse me von me dhune eshte perhapur Islamizimi.

Nuk jane tradhtar ata qe e perkrahin fene, por jane tradhetar ata qe e perkrahin kombin e huaj e cila veti asht duke ndodh ne shqiperi dhe kosove , mua me doket se edhe nja 10 vjet krejt arabia ka me ardh ne kosov.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    A janë shqiptarët myslimanë tradhëtarë të Krishtërimit?
    Jemi detyruar te perqafojm fene islame qe nga pushtimi Turk. Me vdekjen e Skenderbeut edhe me hyrjen e Turkut ne shqiperi, ai vrau edhe preu cdo njeri qe besonte ne krishterim, la pas disa njerez te vetet qe ishin te detyruar te besonin ne islam. Historia po tregon qe te gjith shqiptaret kemi qene te krishtere qe para pushtimit Turk qe na solli fene islame me dhune ne shqiperi. Disa vende i rezistuan ktij sundimi sic eshte Mirdita/Shkodra e disa vende te tjera.. Por ne thelb kemi qene te gjith te krishtere feja e Skenderbeut, te gjith Dibranet kan qene te krishtere kurse sot jan te gjith myslimane. Kjo eshte pasoje e pushtimit 500 vjecar qe na beri Turku. Pra feja islame na u dha me force jo se kemi qene te tille. Ky eshte realiteti Historia Shqiptare.. Edhe ne se kemi tradhetuar krishterimin, por jemi detyruar qe ta bejm dicka te tille. Sot qe shumica brezave kan lind ne myslimanizem, eshte normale qe shum njerez e praktikojne fene myslimane, sju vihet faj brezave te sotem per ngjarjet qe kan ndodh qindra vite para se ne te lindnim.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Shqipetaret e shqiperise ndryshuan besimin sipas nje politike te paramenduar nga pushtuesi turk.Fete shperndahen me misionare dhe keto nuk kane sanje lidhje me pushtuesin.Per me teper eshte ky i fundit qe abuzon me to.Pushtimi turk nuk ishte per te ndryshuar beismin e popujve ( Ai la kishe dhe ne Stamboll)Pushtesve dhe diktatoreve i sherben percarja, e keshtu ato i ndane popujt ne dy besime me magiorance islamike ,e keshtu kjo do te mjaftonte per ti ngaterruar me njeritjetrin dhe vet te bente gjykacin.Populli i kosoves ka nje te drejte qe u asimiluan nga turqia pasi ato per 300 vjet ishin te pushtuar nga Serbia.Pushtuesi i ri i cliroi ato nga nje sundues i vjeter e keshtu, ai abuzoi me to duke ingaterruar me sebet. Pothuajse te gjitha luftrat kunder pushtuesit turk, serbet i kane bere ne fushekosove.Serbet e luftuan turqine deri ne Durres e kjo merite e tyre nuk mund te mohohet.Fakt eshte qe sot Ballkani ka aq probleme, aq plage, sa shpesh origjinen e gjen tek percarja isamike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 18-05-2009 më 13:12

i/e regjistruar Maska e TEKNIKU
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Postime
    35
    shqiptaret mysliman,jane shqiptare si gjithe shqiptaret e tjere,po ajo qe mua personalisht nuk me pelqen tek disa shqiptar mysliman eshte se duan me qdo kusht ti shrembrojne gjanet,dhe qa asht ma e keqja tu nderrojne emrat ose te ulin vlerat e patrioteve shqiptare me fe te ndryshme nga feja e tyre.
    SHihni me siper se qa thone per nene terezen,diku tjeter kam lexuar se skenderbeu ishte mysliman,nje tjeter thote se abdyl frasheri e ka pas emrin abdul frasheri dhe jo abdyl e shume te tjera.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-05-2009
    Postime
    50
    Citim Postuar më parë nga TEKNIKU Lexo Postimin
    shqiptaret mysliman,jane shqiptare si gjithe shqiptaret e tjere,po ajo qe mua personalisht nuk me pelqen tek disa shqiptar mysliman eshte se duan me qdo kusht ti shrembrojne gjanet,dhe qa asht ma e keqja tu nderrojne emrat ose te ulin vlerat e patrioteve shqiptare me fe te ndryshme nga feja e tyre.
    SHihni me siper se qa thone per nene terezen,diku tjeter kam lexuar se skenderbeu ishte mysliman,nje tjeter thote se abdyl frasheri e ka pas emrin abdul frasheri dhe jo abdyl e shume te tjera.
    po po kleriket katolik gjithmon kan luftu me laps kunder armikut shqiptar po nese eshte ardh puna jan vra dhe jan ba martir . Po asnje fe nuk te mson me ba keq po mir por, disa besimtar islam e kan marr fen e tyre ne ekstrem ose asht ka i shtin shteti serb me ba kshtu

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Pershendetje -Po Qdo shtet i cili e sulmon nje shtet tjeter ai i vendos zakonet dhe traditat dhe besimin e vetParimisht eshte keshtu.
    Por ne rastin e pushtimit otoman i cili pushtoi nje perandori te ter, ai nuk mund te ti mbante ato nese nuk do te perdorte politika percarese.Pershembul per ruajtjen e kufive, ato, pronareve te brezit kufitare, i transkiptonin pronen duke ja dhene ne sasi dhe me te madhe ne turqi ose ne nje vend tjeter vetem e vetem qe ne pjesen kufitare te mos kishte te interesuar qe do ti hapnin probleme atij.Turqia nuk ishte nje ushtri fikse.Ajo e krijonte ushtrine ne momentin qe asaj i duhej (pra kur kishte kryengritje)Prandaj ushtria turke shpesh perbehej nga shqipetare dhe nga jenicere te marrun nga popuj te konvertuar.Pervec periudhes se Gjergj Kastriotit,shqipetaret kurre nuk kane pase nje organizim kunder turqise por perkundrazi kane luftuar per te.E kjo eshte dhe rrjedhoje qe nga ky kontribut, mjaft shqipetare u bene dhe figura te pushtimit te tyre, figura te politikes se tyre.Shteti i fundit nga ku u largua Turqia eshte Shqiperia.Natyrisht qe mjaft patriote kane dhene kontributin e tyre kunder pushtuesit por goditjet e tyre kane qene sporadike.Ky posicion i shqipetareve te asimiluar beri qe cdo urrejtje per turqine te ishte e njejte dhe per shqipetaret.E shqiperia do te ishte asimiluar nga fqinjet nese nuk do te kishin nderhyre fuqite e medha per te ruajtur nje shtet sdo te vogel, per interesa te tyre. Durresi dhe Vlora ishin pikat kryesore te tregetise se tyre me popujt e Asise dhe Ballkanit.Vlora kryesisht nga francezet dhe Durresi me italianet. Dhe pavarsia ishte nje produkt bashkepunimi mes politikave te eruropes dhe patrioteve shquipetare. Historianet tane dine te shkruajne per periudha te lavdishme te heroizamave te shqipetareve ,por kurre nuk paten mundesi te tregojne per pjesen e erret te ketij populi.E urrejtja qe ndejme sot kudo, nuk vjen ashtu kot,ajo nuk eshte nje urrejtje individi, por nje urrejtje e te gjithe popujve qe na rrethojne.Gjej nje vend sot ne erurope qe te flas mire per shqipetaret.Pjesa muslimane eshte pjesa mekatare e ketij populli, qe dhunoi pafund komunitetet e tjera shqipetare, por dhe qe kontriboi me aq pasion dhe trimeri per te dhunuar lirite e popujve te tjere.E kam permendur dhe ne tema te tjera faktin qe historianet tane cinik e fodulle,krenohen me faktin qe parlamenti i pare grek ka fole shqip dhe ka shkruajtur greqisht, duke konsideruar kete fakt si aftesi e shqipetareve kundrejt popullit grek.E pra te detyrosh nje popull si greqia, vendlindja e shkences dhe e kultures boterore ( cdo faqe libri shkencor te te te gjitha fushave fillonme termat greke)te mos flase ne gjuhen e vet,do te thote ta kesh dhunuar ate dri ne gen.Prandaj urrejtja greke per ne shkrkohet dhe tek une e ti sot dhe se kemi kaluar nje perudhe izolimi ku per 50 vjet nuk patem asnje lidhje.Shikoi diskutimet e muslimaneve shqipetare. Nese dikush eshtei i krishtere ato sapo ti preken nga permbajtjea e temes e quajne ate Grek ose Serb,ne nje kohe qe te krishteret jane po aq autoktone ne keto troje sa dhe ato.Por ato jane turqezuar dhe ne mendjen e tyre eshte injektuar nje urejtje e madhe per te krishtert dhe perse jane njeres te te njetit komb.Ndersa ne te krishteret nuk ndjeme te njejten urrejtje perta,pasi tek ne nuk jane perdorur politika anti islamike,pasi dhe nese u ruajten kishat ato ishin nen drigjimin e turqise,ishin te dhunuara.Shqetesimi ne anen tone eshte nje shqetsim natyrale, i krijuar nga shtypja e nje magiorance e privilegjuar nga okupatori. Kur E. Durham hyri ne Vlore, nenpunesi rajonal qe e priti ate ,kerkoi ti prezantoje asaj qytetin duki i thene:Vlora eshte e banuar nga turq dhe nje pjese e vogel greke.Durham i pergjigjet-Por une ketu jam duke folur shqip?...E pra ruajtja e identiteti fetar te krishtere eshte nje nga meritat me te medha te popullit shqipetar.Sot eshte momenti qe te gjithe ta kuptojne me perparesi kete fenomen dhe te iniciohen nga inisiativa te rikthimit ne kete identitet.Vendet islamike duke e ditur kete fakt bejne ceshte e mundur duke paguar njerez apo gupe ne funksion te tyre, ndoshta dhe ne formen e bamiresise, me ndonje investim per ngritjen e kulteve,ndoshta dhe me ndonje premtim per spitale gratis e mashtirme te tjera ,por tashme rikonvertimi i shqipetareve eshte nje proces i pa ndalshem,qe duke u mbeshtetur dhe nga politikat europine do te arrihet te sherohet njehere e pergjithmone kjo plage e vjeter.Mbi te gjitha ne jemi nje komb shqipetaresh dhe na intereson harmonia .E kjo arrihet duke u rikthyer ne idntitet dhe jo duke e braktise ate.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 18-05-2009 më 19:05

i/e regjistruar Maska e beta85
    Anëtarësuar
    20-03-2009
    Postime
    137

A janë shqiptarët myslimanë tradhëtarë të Krishtërimit?

Nuk mendoj se jemi tradhtarë. Ne e trahiguam këtë fe. Ndoshat është më mirë sikurse te titullohet ndryshe kjo temë: A tradhtuan besimin në Krishterim shqiptarët?
    Te gjithë e dimë se të parët tanë e ndryshuan besimin, kjo nuk ndoshi me vullnet të lirë por historia është ajo qe tregon. Ne më parë të gjithë ishim te krishterë, katolik dhe ortodoks. Sot jemi musliman dhe nuk është lehtë edhe të ndryshojmë. Nëse ndoshë të ndryshon dikush besimin, kerkohet të jeshë vertetë i informuar mirë, kerkohet guxim dhe nderhyrje e Zotit. Kështu mendoj unë.
    Kjo gjeneratë nuk ka tradhtuar askë, tradhti e jona është nëse ndikohemi nga ligjet arabe, nga injoranca dhe urrejtja ndaj te krishterëvem, nëse mbulojmë femrat dhe i detyrojmë dhe imponojmë të robërohen, nëse humbim edhe ato pak traditat tona shqiptare qe na kan mbetur duke o arabizue. Nuk tradhtojmë nëse qendrojmë muslimanë ashtu sikurse ishin edhe prinderit dhe të parët tanë. Nëse shiqojmë dhe percellim me kujdes se qka mendojmë dhe mësojnë disa grupe antishqiptare ne emer te islamizmit është për të ardhur keq. Këto grupe janë antishqiptare dhe antinjerëzore.

Nuk kam tradhtue askënd pse jam muslimane. As nuk tradhtoj dikë nëse një ditë besoj ndryshe, jemi të lirë dhe njeriu duhet të jetë i lirë të vendosë per shpirtin e vet. Kjo është e drejtë e secilit sepse Ai qe na ka krijuar është pronar i jonë dhe Ai vendosë.

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865

Une mendoj se myslimanet shqiptare jane patriote

pervec asaj pjese qe eshte coroditur fare dhe ha arabisht ,flet arabisht dhe dhjet arabisht si nga goja edhe nga mbrapa.Perndryshe mylimanet (te pakten flas per te Shqiperise )nuk jane tradhetare por patriote.DHE per cudi edhe ortokset dhe katoliket kane nje pjese qe flet "kalimera-kalispera" "buongiorno-buonasera"dhe jane te mrekulluar dhe hane greqisht,flasin greqisht e dhjesin greqisht si nga goja dhe nga prapa,pjesa katolike si Italiane hane ,pine ,dhje..,si italiane.POR keto jane vetem pakica qe dallohen sepse mundohen te bejne me shume zhurme per tu afirmiuar.Te gjithe besimtaret normale (pa eksese) jane patriote.Persa i perket Krishterimit nuk mund ta gjykoj ,nuk jam i krishtere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga medaur : 18-05-2009 më 19:30
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Kjo teme e ka titullin pak si palidhje po nejse.

Askush nuk i quan Shqiptaret tradhtare sepse nje pjes i perkasin fese Islame nuk do te thot qe te konvertohesh ne fene Islame te jesh tradhtar sepse feja eshte zgjedhje shume personale edhe nuk ka kush te perzihet ty se cka beson ti dhe si beson ti, nese shtetet e Evropes e quajne konvertimin ne Islam Tradhti ndaj Evropianizmit ose kultures Evropiane ateren lirisht mund te them se edhe te krishteret jane tradhtare te kultures Evropiane sepse i takojne nje feje jo Evropiane qe imponon tradita Aziatiko-Semitike, njisoj si Islami edhe Krishterizmi nuk jane pjese te kultures Evropiane ( shum mir e dim ne se ne se kan besuar popujt autokton te EU-s)

Te thuash se je Musliman nuk ka asnji te keqe poashtu te thuash se ej Krishter nuk ka asnji te keqe por te THuash se je musliman edhe se pershkak se je musliman e mohon Shqiptarin eshte kulmi i injorances se nje personi, njesoj vlen edhe per te krishteret nese thuan se jan te Krishtere edhe hiqen Italian ose Francez a e di se ka shum prej ato njisoj si ky palla Explorer Turkofilli ka edhe Italianofilla edhe Grekofilla plot edhe ajo nuk eshte ne regull fare.

Shqiptari pa mar parasysh a eshte musliman apo Krishter duhet ti dije kufijte e vet se si duhet te veproje edhe duhet ta dije detyren e vet ndaj Kombit shqiptar.

Shqiptari Musliman duhet ta mbaje gjakun te paster me Shqiptare Muslimane kurse ai i Krishterti me Shqiptare te Krishtert edhe jo me Arapa ose Turko-Magjupa ose Italian edhe Francez.

Pershendetje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sturmgewehr : 18-05-2009 më 20:33
    Mia San Mia

Faqja 45 prej 130 FillimFillim ... 3543444546475595 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •