Aty jane futur njerez te ndryshenm ,kultura e nivele te ndryshme .
Eshte interesante kjo futja e nenave ,gruaja qe me pelqen me shume mami i Arit ,nje grua e zgjuar dhe e embel ,e tjeshte ,e dashur .
Kurse ajo mami i Bjordit me falni por shume k....,me perziu zoret .
Nuk e di si ka dale ai djale kaq i mire me ate mama shtrige injorante .
A don, e s'din, a din e s'don !
Mbas nje muaji paus qe kisha bere duke pare BBA2, dje rastesisht ne shtepi po shikonte nje person i familjes, dhe une ne te njejten kohe u terhoqa dhe po e shikoja. Me te vertet mamaja e Arjanit eshte me e thjeshta, me inteligjentja, me e dashura. Nuk mund te them se mamaja e Adelajdes eshte e keqe, pasi eshte teper e ndrojtur dhe nuk po tregon cila eshte, ne baze te atyre qe tha Adela, eshte e turpshme apo ku di une. Duket grua e matur dhe fjale pak. Mamaja e Qetesorit, per nivelin dhe vendin nga ka ardhur, nuk eshte keq, duket me teper si burrnesh, e cila e ka care e vetme jeten e saj dhe te femijeve. Mamaja e Bjordit, eshte nga ato mamasitat qe jane mesuar me jeten e beqareve te stazhonuara matan kufijeve. (Kot nuk kan thene nga ferra cel dhe trendafili) ne kete rast per Bjordin. Ndersa per kunaten e Adit, nuk kam cfare te them, pasi i njoh dhe realisht. Ajo qe eshte ne realitet eshte dhe aty, njeri i afruar, e drejte, e thjesht, dhe jo me ndonje intelekt te larte.
P.s Nuk e marr me mundimin ta shikoj BBA2, pasi eshte totalisht pa nivel dhe nuk kapin absolutisht asnje teme sociale, per te cilat ka nevoje te degjoj populli Shqiptar.
Ke shume te drejte as une nuk e shof ,por nganjehere ,sa per thashetheme ,Adi djale i mire ,me kujtohet qe e komentuat ne fillim ,me vjen mire qe ka ndryshuar .
Si femer do te deshiroja te fitonte Adela ,sepse me pelqen si vajze dhe per ate qe ajo ka deshire te perfaqesoi ,ndryshimin ....,mbas Adeles do deshiroja qe ta merrte Adi ēmimin.
Sa per ate mamasiten ,ēa beqare ajo e shkreta eshte si trans ,do me bo ragazzinen ne pleqni ......Durresi i martu ne Lezhe hahahaha amon se ka te forta ,po e lej me kaq mos te them ndonje gje tjeter.
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Asnje nga ata qe kane ngel nuk me pelqen.
Feelings change - memories don't.
Adin e njoh realisht, dikur ka qene mos e pac ne lagje, ndersa ka disa vite qe i eshte kthyer normalitetit dhe i atij njeriu qe ka qene perpara se te transformohej nga ato substancat e shijshme te momentit. Mos te harrojme se Adi eshte 40 vjec, ka eksperiencen e jetes, e njeh jeten ne disa dimensione, qe te tjeret e kane pare vetem neper filma, ndersa ai i ka perjetuar. Jan shum faktore qe Adi eshte me i verteti dhe ai qe eshte ne jeten reale. Po ta shikoni ka qe nga fillimi i edicionit e deri tani, nuk ka ndryshuar nje presje, nje qendrim ka mbajtur gjith kohe. Per kete e vleresoj dhe uroj qe te fitoj, sa per Adelen apo per ndonje tjeter nuk i njoh qe te bej nje krahasim, midis atyre qe jane brenda dhe atyre qe jane jashte.
Nuk me ngjitin mi Saura. Nuk e di. Po ja po zgjedh Adin, sic tha dhe Paeon, paska ndryshuar per mire dhe do ishte nje shembull i mire per te gjithe ata qe jane ne pozitat qe ka qene ai me pare.
Feelings change - memories don't.
Me te vertet eshte per te qene shembull i asaj rinie, qe i ka marr koka ere. Duke shkuar tek substanca qe te marin jeten, dhe te transformojne si njeri. Me te vertet eshte shembull i ambicies dhe i vullnetit, keto dy cilesi qe i mungojne shoqeris Shqiptare. Te mendosh qe nga viti 1991 deri ne 2005 te kalosh mbi 6 here ne overdoz, dhe te vij nje kohe te ndryshosh dhe ti perkushtohesh jetes, familjes, punes dhe te lesh pas kraheve nje periudh 14 vjecare qe ka qene eret gjat gjith kohes. Per mua eshte si e pamundur po nga ky njeri e kthyer ne e mundur. Per kete ka respektin maksimal, duke e njohur dhe realisht, se sa njeri i dashur dhe i afruar eshte me njerezit. Njeri qe gjat gjith kohes, vetem te keshillon dhe te tregon, qe e keqja jam une, nuk ka me te keqe, do te mesosh te keqen me njih mua, ke njohur ate. Duke te thene qe te gjithe te keqijat i kam provuar, dhe jam e keqja vetes time, mos e provo ate qe kam provuar se nuk ka asgje te mire. Vetem kaq i mjaftojne nje njeriu qe te veri ne funksion llogjiken dhe arsyen, mos shkoje ne drejtim te gabuar. Duke e pare thjesht si individ, qe tani mer vetem frym, dhe nuk ka asnje prespektiv, pasi ne moshen e tij do ishte me familje, me nje prespektiv per te ardhmen, do kishte shum gjera ne vij, dhe do mendonte per krijimin e nje familje ideale, dhe per ti bere jeten femijeve me te lehte.
Se nuk me rihet mua pa e shajt nje ēik ate burrin e martu ne Lezhe ,qe do me bo si aristokrate ....
E di i quajne Italianet keto lloj tipash PIDOCCHI RIFATTI ,ajo qe eshte tamam zonje duket o vlla s'ka nevoj per fustane ,qe na kishte mush valixhet ajo( kushedi sa lek ka marre ne banke credi ),nejse ...
Kur isha ne Shqiperi une me than kjo ka firme ndertimi private ne itali ....
ēa that mi? i thash firme ndertimi ne Itali hahahaha
Ne Itali nje apartament bene nja 300_400mije E ,ne mos me shume varet nga vendi .
2.Atje nuk behen pallatet vetem me leket e bleresve qe paguajne qe ne grope
3.Te ndertosh ne Itali duhet te kesh miliarda.
4.Kush ja jep lejen e ndertimit dhe ku i gjeti milardat kjo?
Ne Itali jane 2300 firma ndertimi shqiptaresh ,por marrin pune dore e dyte e dore e trete nga ndetuesit ,arkitektet ,gjeometrat etj .
Kjo zonja ne fjale do ket gjet ndonje dashnor murator andej o Italian o shqiptar ,ka hapur ndonje partita iva qe eshte shume kollaj ,ka gjet na 2-3 murator ,gjen pune kshu siē thash une dore e dyte e trete ,me rregullu noi gjo ,po jo ndertuese e fuqishme hahaha
Puna e muratoreve eshte puna me e rende ,ka lek por e bejne me te varferit ,ato te jugut dhe emigrantet e shkrete.
Sa per investime te medha kush na le neve dhe ku ti gjejme aq para ...o zot injorantet as me rrejte nuk dine .
Nejse Adelajdes do ti kisha uru nje vjerre si mami i Arit ,me te vertete qe ishte shume e mire ,me kete ''zonjen'' (mund te jete shume e mire por seē ka nje hije te keqe ,nuk para gaboj kollaj une )keq do ti kete punet .
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Krijoni Kontakt