Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 24 prej 45 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 445
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Mire e ke ti Ali Baba, por te vjen te plasesh qe ke komunitetin rom qe ruan gjuhen prej kaq vitesh e shikon femijet shqiptare me nane e babe shqiptare qe sdine me fole asnje fjale shqip.

=ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anëtarësuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    me gjermanet
    Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Mua sme duken te zeshket shqiptaret sic lexova ketu disa komente.
    Me duket se ngjajme me shume me italianet,jo ata te jugut,por as ata te veriut.
    Ngjashmerine me shume e shoh ne fizionomine e fytyres.
    Per keta fqinjet tane me te afert nuk po i marr ne konsiderate se me keta leksur-pleksur kemi qene gjithmone.

Per Greket gjalle ne bote(do thosha), megjithese duket e lehet per te thene ne pamje te pare se ngjajme me ta.Mbase qe i kam pare shpesh keta te fundit por kam idene se jane te ngjyrosur lehete(tek ne seshte kjo),kane nje forem syri karakteristike per ta(te madh dhe pak si te kercyer)si dhe hunden qe ne pergjithesi tek Greket me duket sh e rregull(tek shqiptaret,ketu(hunda dmth) shoh sh ngjashmeri me italianet.

nje ide e imja e gjithe kjo

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Me afer Rumuneve jane Vllehet. Dhe me afer urrejtjes se Rumuneve per shqiptaret jane Rumunet. Ngajshmerine vijne nga komuniteti i madh shqiptar, nje perfaqesuese e vonshme e te cilit ka qene Dora d'Istria.
    hehehehe Vlenjte ose Vllahet jane Rumun thjesht si Tosket dhe geget ose Labet edhe Vllahet jane Rumun lexoje ket

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_term_Vlach

Anash Urejtjet ne nuk flasim per urejtje flasim per ngjajshmeri te kombeve ne gjuhe dhe tradite dhe ne paraqitje fizike dhe per kete shkak vllenjte ose Vllahet i kemi me afer edhe me gjuhen vetemse Vllahet jane Dace te Asimiluar te Latinizuar dhe Sllavizuar.
    Mia San Mia

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    hehehehe Vlenjte ose Vllahet jane Rumun thjesht si Tosket dhe geget ose Labet edhe Vllahet jane Rumun lexoje ket

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_term_Vlach

Anash Urejtjet ne nuk flasim per urejtje flasim per ngjajshmeri te kombeve ne gjuhe dhe tradite dhe ne paraqitje fizike dhe per kete shkak vllenjte ose Vllahet i kemi me afer edhe me gjuhen vetemse Vllahet jane Dace te Asimiluar te Latinizuar dhe Sllavizuar.
    Si ka mundesi qe gjuha e atyre qe neve ne Tirane i quajme arrixhinj ngjan me vllahishten? Arrixhinjte jane te bardhe nomade, non-gypsy.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 07-05-2009 më 07:38

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Po Xhamajka ku mbet . . . ?
    Unë mendoj se jemi pak ma keq se Xhamajka . . . sepse ata janë pak më të ditur se ne(shqiptarët) , dhe kur i dijnë problemet mundohen të ndërmarrin masa .

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Si ka mundesi qe gjuha e atyre qe neve ne Tirane i quajme arrixhinj ngjan me vllahishten? Arrixhinjte jane te bardhe nomade, non-gypsy.
    Janë një shtresë jevgjish, që kanë jetuar në Vllahi gjatë mesjetës ku kanë përvetësu vllahishten pastaj janë përhapur nëpër Ballkan, ka pasur edhe në Kosovë kësi soji.

Sa iu përket vllehëve, një pjesë kanë prejardhje nga Rumania, pjesa tjetër vendas të romanizuar, njësoj sikurse rumunët, një pjesë kanë prejardhje nga Iliria, tjerët janë vendas të asimiluar.

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    hahahaha epo ne kete rast un di shum Jevgja ketu qe flasin shqip edhe Serbisht edhe Turqisht po nuk do te thot se jan Shqiptar ose Serb ose Turq ajo ska te beje me gjuhen se gjuhen mund ta mesojn ama gjenetiken e kan ne Indi.

Une pajtohem em Alibaba me postin e tij ai ka cekur mir se kush jan Rumunet edhe si Lidhen me Vllehet se findja Vllahia eshte rajon ne Ruman prej aty kan prejardhej Vllenjt se kan qene fise Nomade
    Mia San Mia

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    ç'italianët mer? wannabe italianët këtu brenda kanë votuar më duket
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    Me italianet e jugut besoj se kemi shume ngjashmeri, sidomos ne Tosket. Por prape se prapi ngjshmerine me te madhe e kemi me popujt Ballkanez, sepse ne fund te fundit jemi te gjithe vellezer.

Faqja 24 prej 45 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •