Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 25 prej 45 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 445
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Mire qe shume nga ju e dine prejardhjen e vlleheve, po ato vete e dine prejardhjen e tyre?
    Sipas Antonio Baldacit krahina e Pindit ishte e populluar me shumice nga vllehet.Kjo krahine ju dha Greqise.
    Italianet kane qene te shqetesuar per shkeputjen e kesaj krahine pasi i trembeshin trajtimit jo te mire qe mund ti bente Greqia vlleheve. Ai pohon se shqiptaret dhe vllehet kane jetuar shume mire me njeri tjetrin( me ke skemi jetuar mire ne).Po sipas ketij autori qe ne kohen e sulltan Abdyl Hamitit , vllehet jane trajtuar mjaft mire nga turqit si rezultat i nderhyrjes se italianeve.Konkluzioni eshte i qarte vllehet per italianet ishin popull latin.
    Po te bisedosh sot me vllehet pothuajse te gjithe pranojne qe jane rumune, prandaj shtrova dhe pyetjen ,ata vete e dine prejardhjen e tyre , duke u nisur nga hipoteza se jane ilire te romanizuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Malo 666 vetem vellezer nuk jemi me popujt e Ballkanit.Urrejtja e tyre ndaj nesh eshte patologjike. Po te ishim vellezer nuk do katandiseshim 28 mije km2 por do kishim siperfaqen e te pakten kater vilajeteve shqiptare Shkodres 10800, Janines 17000, Kosoves 32900 Manastirit 28500.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    duke u nisur nga hipoteza se jane ilire te romanizuar.
    Rumunë, Aromunë, Meglen, Istriovlleh, që të gjithë përfaqësojnë popullësi pellazge të romanizuar.

Sa i përket çështjes se prej cilit fis pellazg e kanë prejardhjen, në këtë aspekt janë të "përzier", edhe nga ilirët edhe nga Dakët, edhe thrakët, maqedonë, epirotë, helenë, madje dhe vetë kolonistë romakë etj.

Gjithsesi një shpërngulje e madhe e vllehëve ka ndodhur, gjatë dyndjeve sllave, ku kanë ardhur në Ballkan së bashku me sllavët, dhe më shumë ka pasur vlleh se sa sllavë. Këta janë shpërnda nëpër tërë Ballkanin, dhe iu kanë bashkangjit popullësisë së romanizuar vendase.

Un Jam Shqiptar Maska e IllyrianEndri
    Anëtarësuar
    10-11-2008
    Vendndodhja
    athens
    Postime
    13
    Shqipetari nuk dengjan me asnje se pse jemi numer 1 ne europ edhe na balkan edhe ne githe botes anemban

Jam Shqipe i pergjak domethon Shqipe per jet Shqipe 4 life
    Ti Shqiperi,Me jep!
    Emrin Shqipetar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    Une pajtohem em Alibaba me postin e tij ai ka cekur mir se kush jan Rumunet edhe si Lidhen me Vllehet se findja Vllahia eshte rajon ne Ruman prej aty kan prejardhej Vllenjt se kan qene fise Nomade
    Qe vllahet kane qene fise nomade po e them une, sepse arrixhinjte jane nomade. Alibaba thote qe ishin pellazge qe u perzien me pas me latinet te cilet edhe keta sikur kam pare te jene cilesuar po ashtu si pellazge origjinalisht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 12-05-2009 më 06:43

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Malo 666 vetem vellezer nuk jemi me popujt e Ballkanit.Urrejtja e tyre ndaj nesh eshte patologjike. Po te ishim vellezer nuk do katandiseshim 28 mije km2 por do kishim siperfaqen e te pakten kater vilajeteve shqiptare Shkodres 10800, Janines 17000, Kosoves 32900 Manastirit 28500.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Qe vllahet kane qene fise nomade po e them une, sepse arrixhinjte jane nomade. Alibaba thote qe ishin pellazge qe u perzien me pas me latinet te cilet edhe keta sikur kam pare te jene cilesuar po ashtu si pellazge origjinalisht.
    Jo, e paske keqkuptu këtë punën e arixhinjve.

Vllehët janë nomadë po kanë ardhur shumë herët, në mesjetën e hershme. Kurse arixhinjtë (ata që flasin vllahisht), s'kanë të bëjnë asgjë me vllehët, vetëm e flasin gjuhën vllehe, njësoj sikur ca jevgj që flasin shqip, ose të tjerë në Serbi që flasin serbisht etj.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Nuk votova per asnjerin nga propozimet e paraqitura ne tem, per vete faktin se ne nuk i ngjajm,por na ngjajn nga pak te gjith evropianet.Fjala vjen (jo per ti ber qefin vetes)nese marrim nje numer te konsiderueshem shqiptaresh,nga zona dhe treva te ndryshme, ne fytyrat e tyre do gjenim pak nga te gjitha rracat qe ekzistojn ne evrop, per vete faktin, se te gjitha keto ne te shumten e rasteve jan perzier,dhe se grupet kryesore kan te njejten origjin dmth;ylliret,keltet,galet=nje rrace,por keta jan perzier te gjithe me vikinget, qe do te thote se prap dalim njesoj .E vetmja gje qe na dallon ne me keto rraca vllazerore qe thash me lart, eshte se ne jemi perzir me shum se keta , me rraca turke, greke,sllave, cka na ben ben me brun, se vellezrit tan, evropian.

Vete jam i mendimit, se ne ngjajm pak me te gjithe evropianet jugoro-perendimor.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    243
    Meqenëse thuhet se shqiptarët së bashku me baskët janë popuj më të lashte,
    atëherë do të duhetj të pyesim: kush na përngjan neve më shumë?
    Besoj se dalin shumë!

Harrova të them: gjithkush mundet i ngjajshëm me qenë me ne përveç sllavëve
    në përgjithësi! Ata kurrsesi! Dihet prej nga kanë ardhur!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ricky_ch : 12-05-2009 më 16:32 Arsyeja: Shtova slavët:

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-08-2009
    Postime
    102
    Me malazezet padyshim.Edhe me skocezet/irlandezet,ngjajm shum.

Faqja 25 prej 45 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •