Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 66
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Me siguri se do te vije dita kur do te shpertheje edhe nje lufte e madhe botrore e sidomos ne ballkane do te kete prape lufta qe une ndoshta nuk e mbrrije mirepo alibaba qe eshte me i ri me siguri qe do ta perjetoje kete pra shterngou o alibaba, ushtrohu...;
    Po tallemi nganjehere por ne duhet te qendrojmi te gashem jo vetem ne mbrojtje por edhe te sulmojmi, pse jo, mjafte kemi qendruar urte e bute si te mjere vetem se kur na kane ardhur armiqet te dera e kemi ditur se jemi te rrezikuar.
    Duhet te dalim para botes edhe ne me nje strategji tjeter; mbrojtjen e interesave kombtare ne pergjithesi ne tere ballkanin.
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ne duhet t'u marrim lakmi romakëve.

Ushtarët romakë ngarkoheshin me ushqim, armë, armorë etj deri në 40 kilogramë, dhe me këto fillonin marshimin ku brenda 5 orëve, kurrë pa u ndalur, duhej të kalonin 30 kilometra.

Pas kësaj, nuk uleshin aspak, por menjëherë fillonin të ngrenin shatoret, hapnin llogoret rreth e rreth kampit, dhe vetëm pas kësaj fillonin të zienin perimet që kishin marrë me vete, e pastaj uleshin të hanin.

Kjo është një ushtri e vërtetë. Në saje të kësaj ushtrie Roma pushtoi gjithë botën e atëhershme dhe e rriti lavdin e saj.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Emri:  ar008_white_knight_armor.jpg

Shikime: 184

Madhësia:  23.7 KB

Ushtari shqiptar i së ardhmes.

Jo, nuk e kam fjalën për shpatën, por për armorën. Në mesjetë ishin nga Çeliku, kurse armora e së ardhmes duhet të jetë nga një aliazh alumini që e ka forcën e çelikut, ndërsa peshën tri herë më të lehtë. Nëse mesjetarët e mbanin çelikun aq të rëndë, ushtari i së ardhmes do t'a ketë edhe më të lehtë të bartë armorën e alumintë 3 herë më të lehtë. Kjo ruan jetërat e kreshnikëve.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Ok, jepni dhe të tjerët noj ide, se kur duhet të luftojmë.

A është koha të luftojmë?

Cilën nga taktikat e mësipërme duhet ndjekur?

Shkruani edhe për ndonjë lloj tjetër të luftërave.
    Shpresoj qe luftrat te kene marre fund.........njehere e pergjithmone. Historia duhet te na kete mesuar disa gjera ne shqiptareve. Me lufte nuk arrihet asgje.

Shembull: Pavaresia e Kosoves u arrit me nderhyrje nderkombetare, si rezultat e durimit te treguar nga shqiptaret (gandizmi i Rugoves).

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Shpresoj qe luftrat te kene marre fund.........njehere e pergjithmone. Historia duhet te na kete mesuar disa gjera ne shqiptareve. Me lufte nuk arrihet asgje.
    Nëse historia të ka mësuar këtë, atëherë ti paske lexuar "Liza në botën e çudirave".

Sikur luftrat të kishin marrë fund, unë sot do të isha, kushedi, a në burgje serbe, a duke më rrafur serbët me arsyetimin se kam "euro", etj. Por ja që luftërat nuk mbaruan, dhe unë sot jetoj i lirë në Shqipëri, konkretisht në kryeqytetin e saj Prishtinë.

Liria është e shenjtë sepse paguhet me gjak, andaj për vuajtjet tona që nuk derdhëm gjak nuk duhet të ankohemi. Çka nuk na mbyt veç sa na forcon.
    Shembull: Pavaresia e Kosoves u arrit me nderhyrje nderkombetare, si rezultat e durimit te treguar nga shqiptaret (gandizmi i Rugoves).
    Kosovën e çliroi UÇK më 1999, pas një lufte heroike që bëri kundër Serbisë.

UÇK krenare i pa tankset serbe duke u zvarritur kokë-ulur përpara saj, sepse ajo dërrmoi shkjaun, e thërrmoi, e shkatërroi. Ajo ishte UÇK krenare.

Ndërhyri NATO që të ndalojë atë për çka ishin betue UÇK: Për çlirimin e trojeve shqiptare. Thanë: mos t'i lëmë më tepër, le t'a kenë vetëm Kosovën.

Prandaj edhe sot na e ndalojnë bashkimin tonë kombëtar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alibaba : 01-05-2009 më 07:49

Trepca&Chelsea
    Anëtarësuar
    08-03-2009
    Postime
    104
    Nuk kemi nevoj per nje luftë se mjaft kane hjek populli shqiptar prej lufta. Ka edhe mundesi tjera per te bere ate cila eshte qellimi jone dhe endra jone, ajo eshte pra Shqiperi etnike.

i/e regjistruar Maska e sabah08
    Anëtarësuar
    06-11-2008
    Postime
    196
    Citim Postuar më parë nga Gzim_Cool Lexo Postimin
    Nuk kemi nevoj per nje luftë se mjaft kane hjek populli shqiptar prej lufta. Ka edhe mundesi tjera per te bere ate cila eshte qellimi jone dhe endra jone, ajo eshte pra Shqiperi etnike.
    Lufta eshte ajo qe mban lart moralin e nje kombi.Vini reo ben kaq kohe qe amerikanet po luftojne aq me teper ne vende te ndryshme te botes dhe morali i popullit amerikan eshte mjaft i larte.Sdiskutohet qe ka pas edhe viktima,por nga keto luftra amerikanet pervec perfitimeve ekonomike qe i kane dhene shtetit dhe bashkekombasve gezojne respekt dhe reputacion kudo ne bote.Tani te vijme tek deshira e te pareve tane:bashkimi i te gjithe shqiptareve ne nje shtet kombetar.Po kjo deshire nuk realizohet vetem me lutje ndaj zotit.Terioret shqiptare qe akoma ndodhen nen administrimin maqedon,malazes,serb edhe grek mos mendoni se mund te kthehen me kerkesa ne menyra paqsore.Shqiptaret qe jetojne ne keto troje duan nje ore e me pare ti bashkengjiten trungut te shtetit shqiptar po kush i len se.Pra ketu duhet menduar strategjia qe duhet ndjekur.Duhen zgjedhur format e presionit dhe aleatet per realizimin e ketyre hapave te bashkimit mbarekombetar.
    Me shume dua shqiperine.

i/e regjistruar Maska e tare bakiri
    Anëtarësuar
    21-08-2008
    Postime
    35
    me duket si pak demode kjo teme alibaba .
    do isha dakord me ty sikur kjo teme te ishte shkruar para nja 100 vjetesh .
    ka ardhe koha qe cdo gje te zgjidhet me menyra me demokratike dhe jo dikur me lufte.

do thoja qe mire do benim te ishim pak me te zgjuar dhe me dashamir me Shqiptaret jashte kufijve ( arbereshet dhe arvanitasit ) po te arinim kto qellime do te benim per vete kta shqiptare dhe kultura dhe raca jone do te forcohej me shume .
    Lume Shqiperia qe na ka ....

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Kur ne mengjese nuk shef drite,kure diten nuke e ndien veten te gjalle dhe kure naten enderron vetem lirine atehere zgjohu Shqipe dhe kape pushken.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    me duket si pak demode kjo teme alibaba .
    Sa jetë e bukur ishte kah fillimi i shek. 20.

Gratë e kalonin kohën nëpër sallone të mëdha, duke lozur ballo, hanin gjellërat gjithë naze, mund të kesh parë dhe në Titanik çfarë jete ishte atëherë.

Dhe kur e pritën më së paku filloi Lufta e Parë Botërore.

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Organizim për pastrimin e ambientit në Youtube
    Nga alibaba në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 23-07-2009, 07:48
  2. Gjendja jonë e dhimbshme?
    Nga LOGIC në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-05-2009, 05:14
  3. Menyra se si duhet ne ta kuptojme fene tone
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  4. Lajmet nga Superliga 2006/2007
    Nga OO7 në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 1035
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:39
  5. A ekziston lufta kundër Islamit?
    Nga Kryeplaku në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 15:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •