Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    ILIR NĖ GEN Maska e flory80
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzė Vjosės Kaltėroshe
    Postime
    1,531
    Polifonia Labe dhe Polifonia Toske janė fillesat e muzikės Pellazge.
    Instrumentat kanė dalė shumė vonė.
    EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Polifonia Labe dhe Polifonia Toske janė fillesat e muzikės Pellazge.
    Instrumentat kanė dalė shumė vonė.
    Instrumentet kanė ekzistu qė nga koha kur gjuetari i paleolitit vėrejti se lėkura e tėrhequr kur goditej jepte tinguj.

Ose pėr t'a banalizu fare, askush nuk do t'i ndalonte njerėzit e paleolitit qė tė godisnin shuplakat pėr tė bėrė njė ritėm tė pėlqyer.

Dardanėt pėrdornin instrumente, Vidasi i binte fyellit etj.

Gjaku therret!!!!! Maska e KAPARJEL
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Vendndodhja
    Aty ku fluturojne shqiponjat!!
    Postime
    105
    Besoj se shumica nga ju(pa ju ofenduar),flisni ne teori dhe ju pergezoj sepse keni goxha informacion!!!Pa ju futur shume thelle sepse eshte 1 teme qe me lendon shume,para 1 viti po i tregoja 1 studenti 1 motiv muzikor i perpunuar ne 2004 me autor TURK por qe ne vetvete perbente teresin e valleve shqiptare.motivi ishte i shekullit te XVI!!!Fatmirsisht GJUHEN dhe TRADITAT(dhe ktu permbledh dhe muziken folklorike te bukur qe kemi),nuk na i rrembyen dot!!Un jam shqiptar(lab),dhe e ndjej ne gjak kur kendohet dhe luhet muzika e popullit tim!!

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga KAPARJEL Lexo Postimin
    Besoj se shumica nga ju(pa ju ofenduar),flisni ne teori dhe ju pergezoj sepse keni goxha informacion!!!Pa ju futur shume thelle sepse eshte 1 teme qe me lendon shume,para 1 viti po i tregoja 1 studenti 1 motiv muzikor i perpunuar ne 2004 me autor TURK por qe ne vetvete perbente teresin e valleve shqiptare.motivi ishte i shekullit te XVI!!!Fatmirsisht GJUHEN dhe TRADITAT(dhe ktu permbledh dhe muziken folklorike te bukur qe kemi),nuk na i rrembyen dot!!Un jam shqiptar(lab),dhe e ndjej ne gjak kur kendohet dhe luhet muzika e popullit tim!!
    Po, shumė e vertete kjo, neve nuk na i rrembyen por ne ua rrembyem te tjerve duke u nisur nga turqia.... lule !
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Gjaku therret!!!!! Maska e KAPARJEL
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Vendndodhja
    Aty ku fluturojne shqiponjat!!
    Postime
    105
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Po, shumė e vertete kjo, neve nuk na i rrembyen por ne ua rrembyem te tjerve duke u nisur nga turqia.... lule !
    I dashur Kreksi,nuk mund te rrembesh dicka qe eshte e jotja!!

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    I dashur Kreksi,nuk mund te rrembesh dicka qe eshte e jotja!!
    Realiteti ėshtė se qė nga Bavaria e deri nė Kurdistan, ėshtė e pėrhapur njė lloj muzike qė ka tė njėjtin ritėm, ritmin iliro-shqiptar pėrkatėsisht masat 5/8, 7/8 dhe 9/8.

Kjo ėshtė pasojė e asaj qė kėta popuj ardhacakė e kanė marrė muzikėn nga ne. Por gjithsesi ata i kanė shtuar kėsaj muzike ca gjėra qė atyre iu kanė pėrshtatur, kėshtuqė muzikat e tjera nė arealin pellazg janė "kopile".

i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anėtarėsuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    Pershendetje
    Kreksi une kur thash per veglat thash se ato na i kan rrembyer turqit selxhuk te ardhur nga Mongolia se pari ne Azi te Mesme ne gjurmet e popujve te par indoevropian e pastaj ne Bizant ne shek. XI-XIII duke pervetesuar cdo gje te bukur dhe interesante.
    Turqit jan nje popull i races se verdhe ( kete nuk e them per shkak ndonje ndjenje raciste qe kam per ta) dhe kan jetuar jetė nomade duke banuar ne "SHATORR" ne viset stepore ku ska Florė te pasur me lisa e pem me trugnje te medha.
    Per ta mbaruar nje ēifteli ose Sharki duhet te gjendet nje pemė me trung koxha te trash e keto pemė nuk gjenden ne viset stepore por ne viset e Azis se Mesme dhe sidomos ne Perandorine Bizantine, keshtuqe mendoj se logjika e thot se ata vodhen nga popujt e vjeter Indo-Evropian te cilet kishin bere civilizim pikerisht ne viset e permendura!

Unė pikerisht iu bie ketyre dy veglave, pasiqe kam tradite familjare nga treva e Llapushes se komunes se Suharekės (KOsovė).
    Kur i ndegjova tingujt e klipit te Muzikes Pellazge, me terhoqi vemendjen jashtzakonisht pasiqe disa prej tingjuve dhe melodive i ekzekutoj vet.
    Ketu e gjeta pergjegjen e Nyjes se Gordit, per ata qe thon se kemi muzike dhe intrumente te importuara!

Gjithe te mirat

i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anėtarėsuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    Ky eshte nje melos nga krahina e Llapushes

Ndegjim te kendshem

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Humanisti Lexo Postimin
    Pershendetje
    Kreksi une kur thash per veglat thash se ato na i kan rrembyer turqit selxhuk te ardhur nga Mongolia se pari ne Azi te Mesme ne gjurmet e popujve te par indoevropian e pastaj ne Bizant ne shek. XI-XIII duke pervetesuar cdo gje te bukur dhe interesante.
    Turqit jan nje popull i races se verdhe ( kete nuk e them per shkak ndonje ndjenje raciste qe kam per ta) dhe kan jetuar jetė nomade duke banuar ne "SHATORR" ne viset stepore ku ska Florė te pasur me lisa e pem me trugnje te medha.
    Per ta mbaruar nje ēifteli ose Sharki duhet te gjendet nje pemė me trung koxha te trash e keto pemė nuk gjenden ne viset stepore por ne viset e Azis se Mesme dhe sidomos ne Perandorine Bizantine, keshtuqe mendoj se logjika e thot se ata vodhen nga popujt e vjeter Indo-Evropian te cilet kishin bere civilizim pikerisht ne viset e permendura!

Unė pikerisht iu bie ketyre dy veglave, pasiqe kam tradite familjare nga treva e Llapushes se komunes se Suharekės (KOsovė).
    Kur i ndegjova tingujt e klipit te Muzikes Pellazge, me terhoqi vemendjen jashtzakonisht pasiqe disa prej tingjuve dhe melodive i ekzekutoj vet.
    Ketu e gjeta pergjegjen e Nyjes se Gordit, per ata qe thon se kemi muzike dhe intrumente te importuara!

Gjithe te mirat
    Pajtohem me juve i nderuari humanist, mos harro se tani bota eshte zgjeruar, me kete informatik e internet asgje nuk mund te na shpetoje !

Sa i perket veglave muzikore, te theme te drejten se une jam rritur ne Oda te drenices se atehershme ku Osa Kuka ishte favori imi numer njė !
    Dhe ate kenduar e percjellur vetem me lahut....
    krejt vone te ne nen oda erdhi edhe sharkia qe po e perkthyem ne turqishte i bie=kengė, mos u habit se shume jam interesuar per keto instrumente..ndoshta ke ndegjuar per shkrimet e te nderuarit z.Munishi qe i adhuroj shkrimet e tija shume per muziken tone..;me fal qe s'po me kujtohet edhe emri i tij.

Mirepo te them te drejten, tjeter knaqesi ka patur melodija me lahut para 30 vjete ne krahasim me ate qe ndegjohet sot neper tregjet e gjelberta te produkcineve tona, nganjehere habitem, athua, valle ku po shkojmi, kah turqizmi, indianizmi, sllavizmi apo ku ne dreq jemi duek shkuar ?
    me ne fun jam pajtuar dhe koncentruar vetem se tek Muzika Arbereshe, kam plote shoke dhe grupe te tyre qe mbaj korrespondance, jam shume i lumtur !
    kaq desha te them, juve merreni si te duani...

Me gjithe rrespekt !
    kreksi
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    krejt vone te ne nen oda erdhi edhe sharkia qe po e perkthyem ne turqishte i bie=kengė
    Kreksi mos u ngut.

Sharkia rrjedh nga "Shark" qė dmth HARK

Ja lista e fjalėve qė pėrfundojnė me ARK, dhe pėr ēudi tė gjitha kanė formė tė ngjashme:

Ark - nė helenishte tė lashtė "kokė"
    Bark
    Barka
    Darka (forma rrethore e sofrės)
    Farka
    Hark
    Karkalec
    Qark
    Shark
    Sharkia
    Thark
    Varka

Dhe qė SHARK dmth HARK, pėr kėtė flej dath, se nė Malėsinė e Mbishkodrės, SHARK i thonė pikėrisht Harkut me tė cilin i bihet lahutės.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologji sipas Nezir Myrtes
    Nga ZANOR nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-04-2014, 19:38
  2. Origjina e Pellazgo-Iliro-Shqiptareve.
    Nga gladiator nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 12-04-2013, 10:06
  3. Muzika popullore ne dileme.
    Nga ChuChu nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 04-05-2009, 16:00
  4. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  5. Muzika, si po deformohen shijet
    Nga Davius nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 21:03

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •