Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 30
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Sekreti qendron te gjuha jon qe na shpjegon gjithcka ne menyre te detajuar.Muzika, vallja ose vallezimi, jan produkte te dala nga gjiri pellazg, sepse formimi i ketyre fjaleve eshte bere ne baze te gjuhes ton persh;

muzika=me+ze+ik ----- pra ajo qe shoqeron zerin, a ka me qart se kaq, them se jo.

valle = del nga vala e detit e cila ngjason shume me vallen e formuar nga nje grup i madh njerzish te vendosur ne rrjesht dhe nga lekundjet, te jep pershtypjhen e nje deti me vale.
    dhe nga valle ose vallzimi kemi termin e njohur nderkombtarisht,vals.

Nese nje fjal e cfare do lloji e nxierr kuptimin e saj ne nje gjuhe te caktuar, kjo na ben te besojm se kjo fjal qe emerton dhe percakton dicka,i perket gjuhes dhe tradites nga ku ajo ka dal per her te pare.Besoj se kam qen i qarte ne shpjegimin e mesiperm.

Gjaku therret!!!!! Maska e KAPARJEL
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Vendndodhja
    Aty ku fluturojne shqiponjat!!
    Postime
    105
    Bravo suliot,e paske kuptuar thelbin!!!!kam 1 kuiz per ty: MU THA ME E DIT!!!!!!!nuk po e vazhdoj me se do dilja jasht teme!!!!!Un e kam thene gjithmon qe ne folklor dhe ne gjuhe ne kemi origjinen pellazge dhe si rjedhoje zanafillen!!!!

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    muzika=me+ze+ik ----- pra ajo qe shoqeron zerin, a ka me qart se kaq, them se jo.
    Plako, shkencėtarlt morėn Muzat e Apolonit, ia shtuan =ikėn, dhe u bė muzika.

i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anėtarėsuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    Interesante eshte nje gje: eshte ndryshe te ndegjosh muziken, por me ndryshe eshte ti biesh instrumentit, ti ciglojsh telat neper perde, dhe ta perjetosh ate!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga KAPARJEL Lexo Postimin
    Bravo suliot,e paske kuptuar thelbin!!!!kam 1 kuiz per ty: MU THA ME E DIT!!!!!!!nuk po e vazhdoj me se do dilja jasht teme!!!!!Un e kam thene gjithmon qe ne folklor dhe ne gjuhe ne kemi origjinen pellazge dhe si rjedhoje zanafillen!!!!
    Nuk e mora vesh kete kuizin tend.Cfar ke dashur te thuash se asgje smora vesh???

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Plako, shkencėtarlt morėn Muzat e Apolonit, ia shtuan =ikėn, dhe u bė muzika.
    Nuk edi se cfare kan bere shkenctaret, ate qe di une eshte se kjo fjal e jep kuptimin e saj ne gjuhen ton, dhe kjo eshte ajo qe me intereson mua.Muzat ose ato qe ja thojne ME _ZA eshte e njejta gje, qe do te thote se kemi te bejm me te njejtin burim,ne lidhje me formimin e fjales muzik, e cila del qarte se eshte formuar ne trungun e popullit pellazg dmth popullit ton.

i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anėtarėsuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    Sipas hulumtimeve tė etnomuzikologut turk Mahmut R. Gazimihalit, njė lloj tambure ( Sharkie) qafėgjatė me tela dridhės ka qenė e njohur nė Balkan shumė mė herėt.
    Ai thotė se instrumenti kryesor qe eshte perdorur per percelljen e kenges popullore ka qene instrumenti "kopuz" me tela dridhes. Ky tash dihet qe eshte instrument tradicional i turqve mirepo, sipas kėtij shkencėtari, "ky instrument eshte perhapur ne Ballkan nga shek. IX. si duket para ardhjes se turqve ne tere Anadollinė"! 1
    Kjo korespondon me ate qe kam thene me heret se keto intrumente i kopjuan popujt e stepave duke jetuar midis shatorrit derisa u dynden ne djepin e lasht Pellazg Indoevropian.

1.
    Bahtir Sheholli, "Mbi traditen dhe krijimtarin e re vokalo-instrumentale ne folklorin muzikor shqiptar", Instituti Albanologjik i Prishtines: Ēėshtje te studimeve albanologjike, Materiale nga Simpoziumi shkencor i mbajtur nė Prishtine me 20 dhe 21 dhjetor 1985 II, Prishtinė 1987

Gjaku therret!!!!! Maska e KAPARJEL
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Vendndodhja
    Aty ku fluturojne shqiponjat!!
    Postime
    105
    Te dhash disa fjale dhe cfar kuptimi(ose me mire EMRI) i jep ti,jam kurioz!!

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anėtarėsuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    po une spo degjoj gje?!

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Lahuta

Ia fusin kot qė emri ka prejardhje arabe.

A nuk rrjedh nga Lauda - Lavda - Lavdia, se me kėtė i thurnin lavde trimave??

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Etimologji sipas Nezir Myrtes
    Nga ZANOR nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-04-2014, 19:38
  2. Origjina e Pellazgo-Iliro-Shqiptareve.
    Nga gladiator nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 12-04-2013, 10:06
  3. Muzika popullore ne dileme.
    Nga ChuChu nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 04-05-2009, 16:00
  4. Gjuha e Perėndive!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 27-09-2007, 16:08
  5. Muzika, si po deformohen shijet
    Nga Davius nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 21:03

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •