Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    Citim Postuar mė parė nga Lenc Bukuroshi Lexo Postimin
    Te tjeret nuk i ndryshojme dot(ose me sakte sa here qe perpiqemi nuk ja dalim),keshtu qe s'na mbetet gje tjeter veēse te ndryshojme veten tone.

Hi Lenc,
    Domethen, edhe ndryshimi qe kerkojme ne vetvete vjen si rezultat i marredhenieve tona me te tjeret?

B

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    Citim Postuar mė parė nga Pratolini Lexo Postimin
    ...
    Ne fund te fundit, te kesh modele si Kadare, Fuga, Nene Tereza etj, sjell gjithmone dicka te mire ( pra mund te te sherbeje qe kornizat e tua te zgjerohen dhe t kene permbajtje ), por modele te politikaneve, turbofolk-kengetaruceve, opinion (zh) beresve, po na e turbullojne identitetin dhe po i drejtojne se prapthi masat.
    Hi Pratolini,
    Dakort persa i perket modeleve te mira dhe ndikimit te tyre te te tjeret.

Por cfare me ben te mendohem eshte po vete keta persona (qe jane gjalle), cfare i ndodh atyre si individa? Sa individualist jane ata kur mendimet e tyre behen aq publike ?

B

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Citim Postuar mė parė nga BlerinaL Lexo Postimin
    Hi Lenc,
    Domethen, edhe ndryshimi qe kerkojme ne vetvete vjen si rezultat i marredhenieve tona me te tjeret?

B
    Me pelqen firma jote.Perifrazon ne nje fare menyre mendimin qe dua te shpeh une.Ndryshimi qe kerkojme ne vetvete,me mire se 'ndryshim' mund te quhet 'qendrim'.Dmth ne ndryshojme qendrimin ndaj te tjereve.Nese s'me pelqen dikush apo diēka,une e evitoj ose e injoroj.Nese me jep bezdi nje fenomen,nuk i jap mundesi te krijoje kontakt me mua.Nese s'me pelqejne idete e tjetrit,thjesht i le te rreshqasin duke mos i konsideruar fare.Kjo padyshim,rrjedh nga egoizmi im.
    Po egoizmi im nga rrjedh?
    Egoizmi im rrjedh nga eksperienca negative.Nga numri i tentativave te shkuar dem,per te ndryshuar 'boten' rreth meje.(Me 'bota' nenkuptoj ate qe me rrethon mua ne jeten time te perditshme).Deshtim pas deshtimi,ndergjegjesohesha se pergjigja me e mire ishte individualizmi.Besoj se eshte i njejti itinerar qe ndjekin te gjithe,ne periudhen gjate-post universitare.Firma jote e permbledh me se miri.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-04-2009
    Postime
    16
    Mendoj se pas Imanuel Kant-it eshte e kote te rrime te diskutojme me.Kant-i eshte bibla,ēdo lloj shetitjesh filozofo-sociologjike pas tij jane ujera.
    Nuk me pelqen interesi qe kishte Kant per teologjine...vertet jane ujra shetitjet e tjera pas Kant!!

e lumtur, mbase.... Maska e _bliss_
    Anėtarėsuar
    08-05-2007
    Vendndodhja
    neverland
    Postime
    19
    Me pelqen firma jote.Perifrazon ne nje fare menyre mendimin qe dua te shpeh une.Ndryshimi qe kerkojme ne vetvete,me mire se 'ndryshim' mund te quhet 'qendrim'.Dmth ne ndryshojme qendrimin ndaj te tjereve.Nese s'me pelqen dikush apo diēka,une e evitoj ose e injoroj.Nese me jep bezdi nje fenomen,nuk i jap mundesi te krijoje kontakt me mua.Nese s'me pelqejne idete e tjetrit,thjesht i le te rreshqasin duke mos i konsideruar fare.Kjo padyshim,rrjedh nga egoizmi im.
    Po egoizmi im nga rrjedh?
    Egoizmi im rrjedh nga eksperienca negative.Nga numri i tentativave te shkuar dem,per te ndryshuar 'boten' rreth meje.(Me 'bota' nenkuptoj ate qe me rrethon mua ne jeten time te perditshme).Deshtim pas deshtimi,ndergjegjesohesha se pergjigja me e mire ishte individualizmi.Besoj se eshte i njejti itinerar qe ndjekin te gjithe,ne periudhen gjate-post universitare.Firma jote e permbledh me se miri.
    Po futem mbase si xholi une ketu tani por kjo qe shkruhet me lart nuk mund te mos me beje te mendoj per apatine. Apatine qe te kaplon pas atyre deshtimeve te cilat permende ti Lenc(une do ti quaja rrezime ne fakt, duket sikur i jep njefare lirie keshtu).

Tani, natyrshem lind pyetja/jet: Sa efektive (as pozitive, as negative por a ka efekt, dhe nese ka si eshte?) eshte kjo lloj gjendje apatike tek individi (me pas edhe tek komuniteti, kuptohet)? Ku po shkojme ne me kete indiferencen e theksuar ndaj gjerave te cilat, pas nje rrezimi te mundshem, te bejne te besosh qe nuk ia vlen te merresh fare me ta. Mos valle ne seleksionin deri ne asgje?

Pyes kot se nuk e di akoma as vete. Thjesht jam kurioze
    Live as you were to die tomorrow and learn as you were to live forever...!

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •