Mediokriteti eshte baza e barazise, mos po thua qe barazia eshte koncept per mediokrit ?
Si do jene njerezit te barabarte nese fisniket nuk terhiqen me dhune poshte ndersa plebejte ngrihen me dhune lart ?
Mediokriteti eshte baza e barazise, mos po thua qe barazia eshte koncept per mediokrit ?
Si do jene njerezit te barabarte nese fisniket nuk terhiqen me dhune poshte ndersa plebejte ngrihen me dhune lart ?
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Mediokriteti nuk ka ngushellimin e mendimit me te madh qe gjeniu nuk eshte i pavdekshem.
Kurse per te blere popullaritet duhet te jesh nje medioker![]()
Armen me te forte dhe te sukseseshme mediokri ka korrupsionin ne ēdo kuptim,njerezit klas jane ndryshe,ndonjerin mund ta kemi ne kte teme![]()
Une jam shume ne paqe me veten.
Kryqezaten time e kam nisur me kohe.
Nuk shoh asnje debat politik,e kam vendosur qe nuk do votoj.Nuk e meritojne!
Nuk shoh asnje lloj Big-brotheri,kengetaruci,pseudo-show,apo pseudo-eveniment.
Per fat te mire interneti eshte i pakufijshem dhe kenaq cdo lloj interesi,informacioni,argetimi apo kurioziteti.
Si une jane pak a shume dhe rrethi i miqve te mi.Nese secili ben zgjedhjen e vet,zgjedh nje filter te gjerave qe do te degjoje\shikoje,dhe le jashte vetes plehrat...atehere gjerat do ndryshonin.
Te tjeret nuk i ndryshojme dot(ose me sakte sa here qe perpiqemi nuk ja dalim),keshtu qe s'na mbetet gje tjeter veēse te ndryshojme veten tone.
Tani termi meritokraci u perdor per here te pare nga Michael Young ne librin e tij "Rise of the Meritocracy" dhe termi ishte destinuar ne nje perdorim negativ.Libri i tij ishte skenari i nje te ardhme distopike ne te cilen pozicioni social i nje individi ishte percaktuar nga kuocienti intelektual dhe nga sforco,pra ky sistem social na drejton ne nje revolucion social ku masat permbysin elitat.
PS.Nuk besoj tek meritokracia.Ky term eshte mjaft i keq perdorur ne Shqiperi nga politika.
Dhe sipas teje!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ivana : 18-04-2009 mė 14:37
Tani u kuptuam.Jam dakort.
Ne princip jam dhe une i te njejti mendimi si Michael Young.Une jam per pabarazine e votes.Votat nuk duhen te kene te njejten vlere te persona me kuocient apo pergatitje te ndryshme.
Meritokracia eshte e pakontestueshme vetem ne shkence.Personalisht i perkas fushes se shkencave dhe ushqej nje lloj "antipatie" ndaj llafollogeve apo oratoreve.
Mendoj se pas Imanuel Kant-it eshte e kote te rrime te diskutojme me.Kant-i eshte bibla,ēdo lloj shetitjesh filozofo-sociologjike pas tij jane ujera.
Krijoni Kontakt