Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Mediokriteti eshte baza e barazise, mos po thua qe barazia eshte koncept per mediokrit ?
    Si do jene njerezit te barabarte nese fisniket nuk terhiqen me dhune poshte ndersa plebejte ngrihen me dhune lart ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-04-2009
    Postime
    16
    Mediokriteti nuk ka ngushellimin e mendimit me te madh qe gjeniu nuk eshte i pavdekshem.
    Kurse per te blere popullaritet duhet te jesh nje medioker

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-04-2009
    Postime
    16
    Armen me te forte dhe te sukseseshme mediokri ka korrupsionin ne ēdo kuptim,njerezit klas jane ndryshe,ndonjerin mund ta kemi ne kte teme

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Citim Postuar mė parė nga Pratolini Lexo Postimin
    por modele te politikaneve, turbofolk-kengetaruceve, opinion (zh) beresve, po na e turbullojne identitetin dhe po i drejtojne se prapthi masat.
    Une jam shume ne paqe me veten.
    Kryqezaten time e kam nisur me kohe.
    Nuk shoh asnje debat politik,e kam vendosur qe nuk do votoj.Nuk e meritojne!
    Nuk shoh asnje lloj Big-brotheri,kengetaruci,pseudo-show,apo pseudo-eveniment.
    Per fat te mire interneti eshte i pakufijshem dhe kenaq cdo lloj interesi,informacioni,argetimi apo kurioziteti.
    Si une jane pak a shume dhe rrethi i miqve te mi.Nese secili ben zgjedhjen e vet,zgjedh nje filter te gjerave qe do te degjoje\shikoje,dhe le jashte vetes plehrat...atehere gjerat do ndryshonin.
    Te tjeret nuk i ndryshojme dot(ose me sakte sa here qe perpiqemi nuk ja dalim),keshtu qe s'na mbetet gje tjeter veēse te ndryshojme veten tone.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-04-2009
    Postime
    16
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Mediokriteti eshte baza e barazise, mos po thua qe barazia eshte koncept per mediokrit ?
    Si do jene njerezit te barabarte nese fisniket nuk terhiqen me dhune poshte ndersa plebejte ngrihen me dhune lart ?
    Stefania Grimaldi, princeshen e monte karlos nuk e terhoqi njeri poshte me dhune qe shkoi me kamerierin e vet.
    Kush te ben fisnik?gjaku blu???pasuria???mund te lindesh i pasur,me gjak blu etj etj dhe lind me difekte ne tru psh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Citim Postuar mė parė nga ivana Lexo Postimin
    Kush te ben fisnik?gjaku blu???pasuria???mund te lindesh i pasur,me gjak blu etj etj dhe lind me difekte ne tru psh.
    S'me duket shembull i goditur.Aty s'kemi difekte ne tru...i vellai i saj shoqerohej me femra qe quheshin Pablo ose Jose Ignacio de Copacabana.
    Aty eshte thjesht epsh froidjan.Dhe "realet" e tjere,bejne nga ato gjera,panvaresisht se s'behen publike.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-04-2009
    Postime
    16
    Citim Postuar mė parė nga Lenc Bukuroshi Lexo Postimin
    S'me duket shembull i goditur.Aty s'kemi difekte ne tru...i vellai i saj shoqerohej me femra qe quheshin Pablo ose Jose Ignacio de Copacabana.
    Aty eshte thjesht epsh froidjan.Dhe "realet" e tjere,bejne nga ato gjera,panvaresisht se s'behen publike.
    Ndoshta me keqkuptove apo ndoshta nuk u shpreha sakte.Doja te thoja qe gjenite(jomediokrit)nuk kane te bejne as me pushtetin as me parane as me gjakun "fisnik"dhe as me famen...te gjitha kto mund ti kesh duke qene fare mire medioker,shembuj ka plot

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Stefania Grimaldi, princeshen e monte karlos nuk e terhoqi njeri poshte me dhune qe shkoi me kamerierin e vet.
    Beson ti ivana tek meritokracia ? Nese po si e koncepton ti meritokracine ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-04-2009
    Postime
    16
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Beson ti ivana tek meritokracia ? Nese po si e koncepton ti meritokracine ?
    Tani termi meritokraci u perdor per here te pare nga Michael Young ne librin e tij "Rise of the Meritocracy" dhe termi ishte destinuar ne nje perdorim negativ.Libri i tij ishte skenari i nje te ardhme distopike ne te cilen pozicioni social i nje individi ishte percaktuar nga kuocienti intelektual dhe nga sforco,pra ky sistem social na drejton ne nje revolucion social ku masat permbysin elitat.

PS.Nuk besoj tek meritokracia.Ky term eshte mjaft i keq perdorur ne Shqiperi nga politika.

Dhe sipas teje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ivana : 18-04-2009 mė 14:37

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Ndoshta me keqkuptove apo ndoshta nuk u shpreha sakte.Doja te thoja qe gjenite(jomediokrit)nuk kane te bejne as me pushtetin as me parane as me gjakun "fisnik"dhe as me famen...te gjitha kto mund ti kesh duke qene fare mire medioker,shembuj ka plot
    Tani u kuptuam.Jam dakort.
    Ne princip jam dhe une i te njejti mendimi si Michael Young.Une jam per pabarazine e votes.Votat nuk duhen te kene te njejten vlere te persona me kuocient apo pergatitje te ndryshme.
    Meritokracia eshte e pakontestueshme vetem ne shkence.Personalisht i perkas fushes se shkencave dhe ushqej nje lloj "antipatie" ndaj llafollogeve apo oratoreve.
    Mendoj se pas Imanuel Kant-it eshte e kote te rrime te diskutojme me.Kant-i eshte bibla,ēdo lloj shetitjesh filozofo-sociologjike pas tij jane ujera.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •