Close
Faqja 55 prej 141 FillimFillim ... 545535455565765105 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 541 deri 550 prej 1406
    Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anėtarėsuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    Shume kohe me par ne nje nahi te Kosoves ishte nje Kadi ( Jurist ), dhe ai ndante njerzit kur kishin ndonje hall.
    Keshtu qe Kadiu u pkal dhe u semur rend dhe nje dite e thirren disa njerz te ju ndan nje pune. Por kadiu nuk mundi dhe e dergoj Dalin e tije..
    Djali shkoi dhe i degjoi te dy palet ishte ne pytje nje Kumbull ne mexh.. Djali per ti liruar te dy familejt i tha : Kete kumbull duhet me pre. Dhe e preu. Te dy familjet e falenderuan shume dhe i than Baba yt qe 30 vite nuk ka mundur ta zgjedh ketepune. E ti se pari her e kryve..
    Djali u kthye ne shtepi i knaqur shume dhe babai plak po e pyt..
    Si e ndave punene biro.
    Djali i tha: Po o baba ate pune qe ti nuk ke mundur ta ndash per 30 vite un e kryva sot..
    Babi e pyt: Si e ndave?
    Ai i pergjegjet po e preva Kumbullen..
    Aiiiii bre bire qa paske ba , Po qe 30 vite une kam majt familje me ate kumbull e ti mi paske kput krejt..-tha plaku
    Djali i quditur e pyte: Po pse o babe.
    Po une ma ate kumbull te kam rrit duke ja qitur 1 vit ati komshiu e tu i marr pare e tjetrin vit tjetrit kojshi e tu i marr pare po qashtu kam dite edhe une me pre moti- iu pergjegj plaku...
    Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...

Drenica ecėn me kohėn

Mė pėrpara kishim njė lojė kapuēash. Besoj edhe herė pas here s'do ta harrojmė as atė. Tash, rastėsisht solla lojėn me ndėrrimorė, njė lojė bashkėkohore e qė flet shqip. Besoj tė keni dėgjuar pėr kėtė lojė, ama qė disa ende e quajnė anagram. Jo, nė Drenicė flitet vetėm shqip!

Pėr kurreshtjen tuaj po jua pėrmend se Drenica e para filloi ta pėrdor fjalėn burimore shqipe gjėzė nė vend tė fjalės sė huaj enigmė, ndėrsa ėshtė e para qė bėri qė gjėzat tė flasin nė gjuhėn shqipe, kėshtu emėrtoi gjėzat ndėrrimor ( nė vend tė fjalės anagram), vizatimor i bardhė ( nė vend tė rebus), siandeji ( nė vend tė palindromė ) etj. Besoj se do ta hap temė me vete kėtė.

Ja pra edhe njė ndėrrimor tė bukur qė i kushtohet njė dite tė shėnuar, ani se kjo ditė ėshtė kremtuar nja 10 ditė mė parė:

Ndėrrimorė me tė njėjtėn fjalė bazė ( me njė temė)

1. DASHAMIRĖ, NJĖ VEZME ĖSHTĖ SOGJETAR DITE

2. ADĖ, MIRASH, NJĖ VEZME ĖSHTĖ SOGJETAR DITE
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

i/e regjistruar Maska e Ēaushi
    Anėtarėsuar
    03-05-2006
    Vendndodhja
    Nė Atdhe!
    Postime
    3,283

Pershendetje....!

Ja pra edhe njė ndėrrimor tė bukur qė i kushtohet njė dite tė shėnuar, ani se kjo ditė ėshtė kremtuar nja 10 ditė mė parė:

NJĖZET E GJASHTĖ MARSI,DITA E DĖSHMORĖVE!---!?
    Dhuro shumė...e prit pak!

Ti je ekspert Ēaush

Citim Postuar mė parė nga Ēaushi Lexo Postimin

S'ka dyshim o Ēaush vėllai se pėrgjigja ėshtė e saktė. Prandaj janė tė tepėrta pikėpyetja e pikėcuditja qė ke vėnė nė fund. Pėr gjetjen, besa edhe pėr sajimin e ndėrrimorėve tashmė je ekspert.

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Patrioti brirė nuk ka!

Mirė mbrėma! Odė e nderuar! Ehe ku je more e zonja e shtėpisė, pale! Po shikoi meshkujt po tė vijnė nga fusha e ti nuk po hedhesh pak!. Sala Po sa erdh nga Salcburgu, e bėri “rrotė” Sheshin Skėnderbe, e unė nga kopshti im e bėra rrotė njė laknur tė misrit me hithi e kos tė kulluar. Sala qajė nė Tiranė, e unė nė kanape duke pushuar nga puna qė bėra sot. Duke herr barė nga leha e qepėve me ra ndėrmend:
    Thoshin: “Qurani (bibani) pa i ngrėnė dyzet kokrra arra nuk pritet pėr Vit tė Ri!” “Qeni pa i ngrėnė njėqind m... nuk bėhet qen i vėrtetė!” Jo tė bėjė krahasime, por, po nė kėtė konotacion do shkruaj edhe pėr shqiptarin: “dyzet vite nuk na la serbi tė shohim motra motrėn e vėllai vėllain, mos tė zgjasė. Erdh dita qe dyzet vjet burg, njė ditė tė “thyhet burgu” dhe tė konsumojmė tėrė dyzet vitet qė nuk pamė njėri tjetrin. Sikur tė kishim komunikuar rregullisht mes veti vėllezėrit dhe motrat shqiptare tė Kosovės me vėllezėrit dhe motrat e Shqipėrisė, nuk kishim me ditė mu ēmallė sa u ēmallem vitet 1998, 99, dhe 2000! O burrat e odės, asgjė nuk mbet borxh pėr atė Botė, andaj ta shfrytėzonim kėtė kohė nė mirėsi, paq dhe begati. A po e shihni se bota po na ka lakmi pėr sjelljet tona dhe bujarinė tonė. Sala fshinė lotėt nė Sheshin Skėnderbe, e unė edhe mė tutje nė kanapenė time nė Pejė. Zoti ėshtė ai qė na ka sprovuar, por edhe na ka shpėrblyer pėr durimin dhe sakrificat tona.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005
    Citim Postuar mė parė nga Roi Lexo Postimin
    Shume kohe me par ne nje nahi te Kosoves ishte nje Kadi ( Jurist ), dhe ai ndante njerzit kur kishin ndonje hall.
    Keshtu qe Kadiu u pkal dhe u semur rend dhe nje dite e thirren disa njerz te ju ndan nje pune. Por kadiu nuk mundi dhe e dergoj Dalin e tije..
    Djali shkoi dhe i degjoi te dy palet ishte ne pytje nje Kumbull ne mexh.. Djali per ti liruar te dy familejt i tha : Kete kumbull duhet me pre. Dhe e preu. Te dy familjet e falenderuan shume dhe i than Baba yt qe 30 vite nuk ka mundur ta zgjedh ketepune. E ti se pari her e kryve..
    Djali u kthye ne shtepi i knaqur shume dhe babai plak po e pyt..
    Si e ndave punene biro.
    Djali i tha: Po o baba ate pune qe ti nuk ke mundur ta ndash per 30 vite un e kryva sot..
    Babi e pyt: Si e ndave?
    Ai i pergjegjet po e preva Kumbullen..
    Aiiiii bre bire qa paske ba , Po qe 30 vite une kam majt familje me ate kumbull e ti mi paske kput krejt..-tha plaku
    Djali i quditur e pyte: Po pse o babe.
    Po une ma ate kumbull te kam rrit duke ja qitur 1 vit ati komshiu e tu i marr pare e tjetrin vit tjetrit kojshi e tu i marr pare po qashtu kam dite edhe une me pre moti- iu pergjegj plaku...
    Roi mė beso!
    Roi beso! Tjerėt tė lexonin! Unė kam qenė shtatė vite ekspert gjyqi pėr bujqėsi. Mė se e vėrtetė ėshtė se mė kėtė tregim qė e shkruat, kam ndėrpre kėrcėnimet pėr vrasje mes dy djemve tė axhės, nė fshatin Terstenik, Kuvendi Komunal Pejė.
    Ēėshtja ishte qė njė nga djemtė e axhės tė prej drurin e quajtur bagrem me gjatėsi prej tridhjetė metrash. Po sa e binda atė i cili i duhej ta prej gardhin (i paditur) nga bagremi ishte rritur dhe i pengonte tjetrit (paditėsit) pėr tė mos kultivuar perime nė kopshtin e vet. Po sa filloi ta prej i padituri. Tjetri qė e kishte paditur bėrtiti me tė madhe: “Ah ta q... nėnėn a nuk pate qare pa e pre!!!” Paramendoni gjendjen time nė atė ēast dhe gjendjen e atij qė me dėgjoi mu! Ēfarė njerėz ka mbi kėtė tokė!!! E mjera toka qė mbanė tė tillė, dhe nėna qe u ka dhėnė gji!!! Por suksesi im ka qenė fort mirė i kurorėzuar , mu me kėtė tregim, normalisht dhe sjelljet e mija.
    Nėse nuk ka gjė mė tė shtrenjtė qė duhet paguar, atėherė pa dyshim ėshtė Dituria. S. Frashėri

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Nuk ka sogje pa vezmore,

Citim Postuar mė parė nga Ēaushi Lexo Postimin

Moj vezmore, moj vezmore,
    Ngjesh fishekėt qė na i more
    Shko ne sogje nė bjeshkėt e Rugovės,
    Vėrej gjithė rrafshin e Kosovės.
    Mos le skile kund me hy,
    Nga njė vend i Malit tė Zi.
    Nuk ka sogje pa vezmore,
    As ne kulla e bregore
    Qep vezmore mori nuse,
    Se shkojnė trimat te molla e kuqe,
    Sogjet gjenden nė Kopaonik,
    Mos me lėshuar asnjė armik.
    Lum Kosova pėr ju trima,
    Lėkundet djepi nina nina,
    Po freskohet shqiptaria.

Pėrshėndes edhe "ademgashin"

Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Mos le skile kund me hy,
    Nuk ka sogje pa vezmore,
    As ne kulla e bregore
    Qep vezmore mori nuse,
    Se shkojnė trimat te molla e kuqe,
    Lum Kosova pėr ju trima,
    Po freskohet shqiptaria.

Pėrshėndes edhe "ademgashin"
    tė faleminderit salihaj pėr pėrshėndetjen. E paske qėndisur bukur kėtė ndėrrimor. Dije kėtė pjesėn sqaruese tėndėn do ta marr dhe kudo qė tė botohet, do tė jetė kjo pjesė dhe natyrisht do tė dalim si bashkautor.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 06-04-2009 mė 17:29

tash ky ndėrrimor duket kėsi soji

DASHAMIRĖ, NJĖ VEZME ĖSHTĖ SOGJETAR DITE
    ADĖ, MIRASH, NJĖ VEZME ĖSHTĖ SOGJETAR DITE

Mos le skile kund me hy,
    Nuk ka sogje pa vezmore,
    As ne kulla e bregore
    Qep vezmore mori nuse,
    Se shkojnė trimat te Molla e Kuqe,
    Lum Kosova pėr ju trima,
    Po freskohet shqiptaria.

Autor, Hasan Salihaj dhe Adem Gashi

i/e regjistruar Maska e Ēaushi
    Anėtarėsuar
    03-05-2006
    Vendndodhja
    Nė Atdhe!
    Postime
    3,283

Mirėmbrėma Odė dhe Sofėr Shqiptare!

Sonte dua gjithe oden Tone te u pershendes me kete kenge qe mua me ngjalli emocione dhe dhimbje ne keto momente te degjimit .....Mos u harrofshin studentet e Malisheves , u qofte i lehte dheu Kosoves,gjaku i tyre u befte Bashkim i Shqiptareve :

Ne pa mundesi qe ta gjej ne you tube po e percjell ne varg;

Dueti Brati-Kastrati!

OJ KOSOVĖ E DASHUR NANĖ
    SHPESH TU KTHYE TY GĖZIMI N'GJAMĖ...
    T'MALISHEVĖS STUDENT PO VIJNE ...
    PER ME U ĒMALL ME NANĖ SHQIPĖRINĖ!

SHQIPET VIJNE N'TROJE TĖ VETA
    NANĖ SHQIPNI, THONĖ MIRĖ SE TĖ GJETA...
    ANDRRA E TYNE PREJ KAH MOTIT ....
    ME PA KĖSHTJELLEN E KASTRIOTIT

ME PA SHESHIN E FLAMURIT ....
    N'GJIROKASTER KALANĖ E GURIT
    FORT U GĖZUAN KUR PANĖ TIRANĖN
    SIKUR FĖMIJA KUR E SHEH NANĖN !!!

ME SHQIPRINĖ KUR MĖ JANĖ Ē'MALL...
    ME KANGĖ N'GOJĖ N'KOSOVĖ DUKE ARDHĖ
    MUAJ TETOR ME 14 ....
    NĖ FUSHĖ ARRĖZ N'DODHĖ AKSIDENTĖ!!!

PESĖMBDHJETĖ DJEM TĖ DARDANISĖ....
    KANĖ DHĖNĖ JETĖ NĖ FUND TE GERMISĖ
    MALISHEVĖ ZEMRA E KOSOVĖS
    E LUS ZOTIN ME U DHANE FORCĖ !!

SHUMĖ E RANDĖ KJO TRAGJEDI...
    TOKA E QIELLI QAJNĖ PĖR TY
    ZEMRA E SHKRET SI NUK U SHKULE
    PER ĒDO BANKĖ SHEH NJE TUFĖ LULE...!!!

JU STUDENTĖ TĖ MALISHEVĖS
    ANDRRA JUAJ,SOT U KĖPUT NĖ MES
    SKA ME U GJET SHPIRTI QETSI....
    PA U BASHKU KAH I THONE SHQIPĖRI...!!!

Ju Pershendes !
    Dhuro shumė...e prit pak!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •