Darka e pastermes behet vec me mish more Lexuesi...cfare flija e pite e bakraqa....hahhaha Une dua mish dhe ate ne helli....
MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA
Ate kohe ngjiti shkallet Lokemadhja. Ne katin e dyte te kulles, ku dergjej vocerraku, hapi deren e odes.
- Gale i tha ajo ames se Micit, - e ke menduar holl punen?
- E kam menduar: Lokemadhe, po ata larte nuk me pyesin mua!
- Ty te pyeta, te tjeret m'i le mua!
- Vetem me thershin e copat e trupit ne thes ti qojne ne Bytyc, ndryshe nuk shkoje nga kjo kulle! Pos Sokol Rames burr tjeter nuk ka per galen!
- Pac faqen e bardhe! - tha Lokemadhja dhe vazhdoi te ngjiste shkallet.
- Ta paca borxh jeten! - ia kthej Gala dhe ju hodh siper te birit sikur te kerkonte mbrojtje nga vocerraku qe avullonte nga ethet.
- Kur hyri Lokemadhja ne oden e burrave, Binak Alia e shikoi ne sy te atin e Gales, sikur t'i thoshte: "Nuk te bindi fjla e jone , tashti zgjidhi telashet me Lokemadhen, po munde! Kurse pleqte e Bytycit , te perpushur, levizen nga vendi.
Lokemadheja sic shpreheshin malesoret, vdekja e kishte harruar. Disa breza e njihnin te tille: te gjalle, kockforte, me fytyre te paster, me syrin shkabe, tridhjetedy dhem brisk e te bardhe, si bora maje kreshte. Ajo ju kishte qendruar te koka lehonave dhe foshnjat bashk me rrezet e para te drites kishin ndier edhe doren e Lokemadhes. Si te medhenjeve ashtu edhe te vegjelve ua njihte cdo pejze te shpirtit. Te gjithe burra e gra , perpara saj qendronin si femije te bindur. Edhe me nakset e dinin se Lokemadhja ke nuk bindte me forcen e fjales, e gjunjezonte me forcen e carkut. Se, vetem nje ze te leshonte plaka e pamort, do te mblidheshin ne logun e burrave Krasniqja, Gashi, Bytyci, Berisha, e Nikajt.
I peshoi me veshtrim qortues,pleqte e Bytycit pastaj tha:
- Im nip Sokol Rama, vdiq nga plaget e hasmit te vatanit! Kete dini mire Ju e gjithkush. Armet jane te varura ne mur. Trashegimtare e atyre armeve eshte Gala. Nuk do ta quante veten bi e Bytycit e as grua e Sokol Rames, nese nuk do tua hiqte kembzen atyre armeve ne mbrojtje te vetvetes dhe kujtimit te shoqit! I kemi korbat e huaj mbi krye! E kuptoni nje hasmeri midis vellezerve ia gezon zemren dhe ia hap shtegun armikut te sundoi rehat, te na poshteroje me nge te na pije gjakun!
Baba i Gales u mat te fliste, por Lokemadhja sikur ia lexoi mendimet, u ngut:
- Ke luten e moshes, o trim i Bytycit! Nuk te jap hak. Qysh sonte kur te dremitet dielli prapa malit, une do te ngjitem ne kete kulle. Ku hyn Lokemadhja, raves se trupit i vihet bjeshka perpara!Edhe sonte jeni miq per darke te Lokemadhja, neser kthehuni ne Bytyc, mendjefjetur e faqebardhe!Pleqet e Bytycit iken qe po ate pasdite!
ooooooo Lexuesi, ec bjerma nje ēaj, se jam per ngut edhe te lutem deri sa ta pi nuk ka; ish kane njani, tani erdhe edhe njani... e ky njani!
o tu rrite nderabjere edhe sheqerin, se e perziej vehte
po te lehte e paske qite be o koprrac njeri ! a tu dhimte edhe pak ēaj me ja qiten, e me marue si scanderbeg konjak ? ofroj edhe gjygymat edhe po ta bejme sonte ketuhen
![]()
hahaha, O prit njeri bre se qe krejt i sjell tash... Po e qita cajin jo si per drenice se drenica i pin ma te rand pak po si per juve andej ka anamoraves hahahaha Eh qetash veq edhe ka nje me dredh e me pshtjell me deteline po na mungon e me ba tim hahahahahha
![]()
Krijoni Kontakt