Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    arbresh nikua..

te dija me te kulturuar..
    bicikleta eshte dhe mbi helikopterrin or tunxh..

..

o Bari..., po ku ke pa ti biçiklet prej tunxhi...?!
    Pastaj gjithe ai idealizim i biçikletes sikur kjo do te sjelle mireqenien, sikur makina na qenka edhe fatkeqesia e fatkeqesive, ai lloj te foluri si ata green peace ( grin sallate ), apo me ata "qafleshet" qe na permend ti ( me gjuhe si te enverit ), sikur do qe te justifikosh qe Shkodra edhe pse ishte ajo e diteve te para qe u ngrit per permbysjen e pushtetit komunist, ngeli e fundit nga e gjithe Shqiperia ne infrastrukture e gjithshka! Po justifikon diçka he burre, por me stil enverist...

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Eshte tradite shume e bukur dhe me vjen mire qe vazhdon te ruhet te pakten ne Shkoder.
    Arbereshi , infrastuktura nuk duket tek pasja e makines, perkundrzi ajo infrastiukture qe ishte u shkaterrua me shume nga boom-i i veturave. Per ca duhet nje makine ne Shkoder mund te ma thuash? Sa larg eshte qendra nga periferia? Cerek ore? Gjysem? Nje ore s'qenka? Jo vetem qe ruan ambjentin (shumica e qyteteve shqiptare po asfiksohen nga plehrat dhe nga tymrat e teperta) eshte edhe aktivitet sportiv dhe sinqerisht qe nuk e shoh te keqen e perdorimit te bickiletave.

P.S. Bicikletetat nuk jane prej tunxhi, ajo qe tha brari eshte shprehje e popullarizuar nga filmi "usha e shkronjave" ku nje nga personazhet kryesore e kishte emrin Tunxh.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Citim Postuar më parë nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Eshte tradite shume e bukur dhe me vjen mire qe vazhdon te ruhet te pakten ne Shkoder.
    Arbereshi , infrastuktura nuk duket tek pasja e makines, perkundrzi ajo infrastiukture qe ishte u shkaterrua me shume nga boom-i i veturave. Per ca duhet nje makine ne Shkoder mund te ma thuash? Sa larg eshte qendra nga periferia? Cerek ore? Gjysem? Nje ore s'qenka? Jo vetem qe ruan ambjentin (shumica e qyteteve shqiptare po asfiksohen nga plehrat dhe nga tymrat e teperta) eshte edhe aktivitet sportiv dhe sinqerisht qe nuk e shoh te keqen e perdorimit te bickiletave.

P.S. Bicikletetat nuk jane prej tunxhi, ajo qe tha brari eshte shprehje e popullarizuar nga filmi "usha e shkronjave" ku nje nga personazhet kryesore e kishte emrin Tunxh.
    Te falem nderit per shpjegimet, por atje ku jeton zotrote, ne kontinentin e kurkushit , nuk hipen ne makine...? Pastaj Shkodra eshte aq e madhe sa per tu krahasuar me te gjitha qytetet e tjera!
    Kaq per ty.

Ps; Kam qen brenda stafit te xhirimit......, tek "Udha e shkronjave"

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Unë mendoj se përdorimi i biçikletave është një fenomen pozitiv ngado ta shohësh. Qoft nga ana ekologjike, qoft nga ana financiare, qoftë edhe nga ana psikologjike, sepse të ç'lodh.
    Tani po ti futemi dhe ta analizojmë se pse biçikleta është një traditë e Shkodranëve, kjo është shumë e gjerë si temë, por njëra arsye shumë e fortë është dhe vendndodhja e fabrikës së biçikletave po në këtë qytet, dhe punëtorët sigurisht që ngisnin biçikletat që prodhonin vet, pjesët e këmbimit i kishin më lehtë për ti siguruar e kështu me radhë.

Sikur Shqiptarët ti përdornin pak më tepër biçikletat më mirë do ishte, të paktën do kishte më pak smog në rrugët e Tiranës
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar më parë nga flory80 Lexo Postimin
    Tani po ti futemi dhe ta analizojmë se pse biçikleta është një traditë e Shkodranëve, kjo është shumë e gjerë si temë, por njëra arsye shumë e fortë është dhe vendndodhja e fabrikës së biçikletave po në këtë qytet, dhe punëtorët sigurisht që ngisnin biçikletat që prodhonin vet, pjesët e këmbimit i kishin më lehtë për ti siguruar e kështu me radhë.
    flory80,
    nuk ka pase asnjihere fabrike bicikletash ne Shkoder.
    Fabrika ka qene ne Tirane.
    Shkodra ka edhe fatin me qene krejt ne fushe pa rruge me pendenca qe e veshtiresojne ecjen me biciklete.
    Asht edhe tradite. Shkodranet i kane qejf shetitjet (si mbushej me bicikleta rruga per ne Shiroke!), gjithmone kane pase qejf eskursionet ne zonat rreth qytetit, kane qejf me u takue me njeni tjetrin e jo me u pershendete me nji bori, kane qejf me u ndale, me qeshe, me shterngue duert e jo me u izolue ne dy metra kub makine. Asht mentaliteti i hapun e te jetuemit mire me njeni tjetrin qe ndihmon.
    Personalisht, s'dal ndonjihere ne qytet me makine kur jam ne Shkoder.

O Flori po une dakort jam me ju, per punen e ndotjes se ajrit, pastaj eshte bukur..., po a te ka shkuar nder mend ndoshta shumica e bejn prej hallit?
    Ti mund te kesh makinen ne garazh, por per kulture po merr e del shtitje me biçiklete, por kur shkon ne pun ( nese ka pune ), ti ke pak nxitim, pastaj kur bie ai shiu i ftohte, apo ajo ngrica qe t'ban me hup gishtat rrugs, meno pastaj kur do ti paraqitesh pales tjeter per biznes, sa bukur me biçiklet...
    Po po kultur biçikleta, si puna e politikes kur je me bark bosh!

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Te falem nderit per shpjegimet, por atje ku jeton zotrote, ne kontinentin e kurkushit , nuk hipen ne makine...? Pastaj Shkodra eshte aq e madhe sa per tu krahasuar me te gjitha qytetet e tjera!
    Kaq per ty.

Ps; Kam qen brenda stafit te xhirimit......, tek "Udha e shkronjave"
    Ncuq nuk hipi. Ne autobuz po. Kjo meqe deshe ta ktheje ne personale mgjth qellimi s'eshte i imi. Une vazhdoj te mbetet e mendimit qe perdorimi i bicikletave eshte per tu pershendetur dhe jo per tu turperuar apo kritikuar. Kaq kisha.

P.S. Po mendoja se po te beja nder ndaj s'ka nevoje te skandalizohesh.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Me pelqen diskutimi me vajza inteligjente dhe qe nuk u mbetet hatri.
    Ja kalofsh mire, pasi une shaka bera, lejoja kete plakut, se gzime tjera s'ka, gjith diten e dites me biçiklet pazarit, medet per ne!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    niko tunxhi..

nje dizaj nje djal ketu thoshte..
    e kam shtepine te zogu zi..
    kemi mbi 15 vjet tha qe nuk i hapim fare penxherete.. nga krahu i rruges..
    e di cdo te thote qo o niko..
    burg e shkuar burgut or tunxh.. lol.
    pse nuk i hapin..
    sepse mizeria e makinave te qaflesheve.. qe pj.erdhin mijra tonelata helme gazra partikla. ose dromca pluhuri.. mu nen penxherete e ketyre.. te mjereve.. i detyrojne ti vene shulin penxhereve..
    makina eshte nje vertet mrekulli por mrekulli ne kushte te caktuara..

sikur ne vend te mizerise se vor-durres.. laprak bathor-fushkruj- kerrave aty te tringellonin e fishkellonin bicikletat.. ato mamate ne zog te zi..me shum qejf do i mbanin hapur penxheret e bile do ndehnin rrobet e bardha.. ne telat e penxhereve..

po keshtu ne 21 dhjetor.. e njejta gjendje.. e kudo.. po shtohen kto "donbase".. kanceroze..

..

tani..

dashuria e shkodres me bicikleten.. eshte e vjeter sa c'eshte bicikleta e vjeter..
    kur jeshem kalamaqer.. me vinte turp tju tregoja kalamaqerve te lagjes me origjina cobanore terbacore mallakastro tepelenore.. etj.. albumin e fotove te familjes..
    sepse aty ishte dhe gjyshja ime me ca shoqe qe bicikletonin kur ishin te reja.. e meraku se mos do thoshin kalamaqerit..ua e paska pas gjyshen ky hmmm.. burgjeze.. se paska bicikletuar me fustan.. qe ne koh te satrapit zog...lol..
    se ata te ngratet me gjyshe kuptonin.. ca plaka me citjane duke tjerr lesh e duke mbajtur dru ne mal.. kurse gjyshe me biciklete ububuja.. ishte bubullima vete..
    ne hall isha..
    pra shkodra e njeh bicikleten njisoj si parizianet.. budapestojanet e berlinezojanet..
    pra ska te bej me PARANE.. por me nje stil e kulture qytetarie..
    Pikniku ishte dikur nje Hoby e nje praktike e familjeve qytetare shqiptare dikur..
    e bicikleta ishte mike e ketyre piknikaxhijve..

uroj ta marrin seriozisht bashkia e shkodres kte punen. me i hap rruge.. pra drit jeshile bicikletes..

niko..

sot bicikleta e viteve te fundit eshte aq moderne sa.. teknologjia qe perdoret ne anijet kozmike perdoret dhe ne biciklete..
    psh dural-carboni.. nje nga materialet me te forta ne bote e me peshe fantastikisht te lehte.. sic gjeti perdorim ne NASSa gjeti dhe ne bicikletat e tipeve te reja..

meqe u hap tema.. cfar lloj bicikletash kini ju?

ka ndonji TREK?

po GIANT? po bianchi ?

spo e zgjas me se me kapi.. lemza..se un .. i kam dobesi bicikletat..

tani do dal me MERIDA-n time.. dural-carbon..

..

Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    niko tunxhi..

nje dizaj nje djal ketu thoshte..
    e kam shtepine te zogu zi..
    kemi mbi 15 vjet tha qe nuk i hapim fare penxherete.. nga krahu i rruges..
    e di cdo te thote qo o niko..
    burg e shkuar burgut or tunxh.. lol.
    pse nuk i hapin..
    sepse mizeria e makinave te qaflesheve.. qe pj.erdhin mijra tonelata helme gazra partikla. ose dromca pluhuri.. mu nen penxherete e ketyre.. te mjereve.. i detyrojne ti vene shulin penxhereve..
    makina eshte nje vertet mrekulli por mrekulli ne kushte te caktuara..

sikur ne vend te mizerise se vor-durres.. laprak bathor-fushkruj- kerrave aty te tringellonin e fishkellonin bicikletat.. ato mamate ne zog te zi..me shum qejf do i mbanin hapur penxheret e bile do ndehnin rrobet e bardha.. ne telat e penxhereve..

po keshtu ne 21 dhjetor.. e njejta gjendje.. e kudo.. po shtohen kto "donbase".. kanceroze..

..

tani..

dashuria e shkodres me bicikleten.. eshte e vjeter sa c'eshte bicikleta e vjeter..
    kur jeshem kalamaqer.. me vinte turp tju tregoja kalamaqerve te lagjes me origjina cobanore terbacore mallakastro tepelenore.. etj.. albumin e fotove te familjes..
    sepse aty ishte dhe gjyshja ime me ca shoqe qe bicikletonin kur ishin te reja.. e meraku se mos do thoshin kalamaqerit..ua e paska pas gjyshen ky hmmm.. burgjeze.. se paska bicikletuar me fustan.. qe ne koh te satrapit zog...lol..
    se ata te ngratet me gjyshe kuptonin.. ca plaka me citjane duke tjerr lesh e duke mbajtur dru ne mal.. kurse gjyshe me biciklete ububuja.. ishte bubullima vete..
    ne hall isha..
    pra shkodra e njeh bicikleten njisoj si parizianet.. budapestojanet e berlinezojanet..
    pra ska te bej me PARANE.. por me nje stil e kulture qytetarie..
    Pikniku ishte dikur nje Hoby e nje praktike e familjeve qytetare shqiptare dikur..
    e bicikleta ishte mike e ketyre piknikaxhijve..

uroj ta marrin seriozisht bashkia e shkodres kte punen. me i hap rruge.. pra drit jeshile bicikletes..

niko..

sot bicikleta e viteve te fundit eshte aq moderne sa.. teknologjia qe perdoret ne anijet kozmike perdoret dhe ne biciklete..
    psh dural-carboni.. nje nga materialet me te forta ne bote e me peshe fantastikisht te lehte.. sic gjeti perdorim ne NASSa gjeti dhe ne bicikletat e tipeve te reja..

meqe u hap tema.. cfar lloj bicikletash kini ju?

ka ndonji TREK?

po GIANT? po bianchi ?

spo e zgjas me se me kapi.. lemza..se un .. i kam dobesi bicikletat..

tani do dal me MERIDA-n time.. dural-carbon..

..
    Dil dil po kujdes se po fillon shiu..., mos na kthehesh si miu lag masnej...,
    ti Br(k)ari..., me ato markat e biçikletave..., dil e kenaqu, por mos hajde me na shit men, se kurkush s'ka nevoje...
    Ti me ate biçin tane prej dur alumini, nuk ruhesh dot n'shi e n'bresher, pra mos na thur andrra, pasi biçikleten e nget kur ke makinen n'garazh, per qejf!
    Ti u kape me mu per me i bo rreklam vedit, po gezohu more djale dhe vazhdo nese kjo te ben te lumtur, kuptohet pas biçit tat prej alumini me lidhje korboni...
    Sa per dijeni, edhe une e kam nje qe kushton 1.000,00 €, po nuk jam tu u hap bxxxxsh, pasi e di fort'mir se kush del perdit me biçiklet, del nga halli dhe jo nga malli, por ty dhe dikujt si ty i pelqen keshtu, e po mire, une e pranoj gabimin, po shiko, mos me thirr ma, sidomos me m'shtrembru nikun...
    Ja kalofsh mir me biçin tande t'bukur, por kujdes se ka qaflesha ke semafori..., ruj veten se bo ftoft akoma e s'ka ardh vera mire.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjakova, qyteti i kulturës antike
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 12-10-2017, 20:23
  2. Berisha: Tirana, qyteti më i ndotur pas Kabulit
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 10-09-2007, 17:44
  3. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  4. Historia e Shkodres ne 1913
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2003, 14:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •