Se vej ne dyshim qyteterimin e Shkodres.
Po dhe me u duk i fije e ka Shkodra pak ma shum se te tjeret.
Po nuk po i them me denigru Shodren.
Qytetet europiane jane perplot me bicikleta dhe viteve te fundit po i jipet gjithnje e me shume perparesi perdorimit te saj ne menyre masive.
Pse jo dhe ne Shqiperi? Ne Shkoder po se po!
Shkodra eshte qyteti i vetem shqiptar qe ka qene mbartese e kultures perendimore.
Ketu nuk bejne perjashtim as bicikletat, sepse per hir te se vertetes aty ka hyre banka e pare, topi i pare i futbollit, bicikleta e pare, vetura e pare, fotografia e pare etj.
Dhe kjo nuk eshte rastesi, por rrjedhoje logjike e lidhjeve qe ka patur Shkodra (qe funksiononte si nje qytet-shtet) me Italine, Austrine etj.
Ajo qe ka bere pershtypje nder te tjera ne kohen e diktatures eshte fakti se aty degjoje qe njeri-tjetrit apo mikut i drejtohej me fjalet plot respekt "zoteri" e "zonje", pavaresisht prej moshes.
Personalisht e krahasoj Shkodren gjithmone me qytetet me te njohura universitare te Europes, sepse ka qene dhe eshte djep aresimi dhe kulture.
Ka qene dikur nje teme per Shkodren, ne te cilen pata thene se Shkodres i duhet kthyer emri dhe nami qe ka patur.
Shkodra jo vetem e bicikletave ka per te qene nje metropol ballkanik, nese shpejtohen projektet e infrastruktures ne drejtim te Podgorices, Bosnjes, Kroacise dhe Kosoves.
Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 03-04-2009 më 16:11
Niko mos më keqkupto, nuk kam asgjë kundër asaj që thatë ju. Unë e kam fjalën për përdorimin e biçikletës në kushtet e përshtatshme, për shëmbull: Kur shkon për të blerë një paket cigare në dyqanin e lagjes nuk ke pse të marësh makinën. Apo kur del në mbasdite të pish një kafe me një shok nuk ke pse të marësh makinë.
Për atë që thatë ju unë jam plotësisht dakord se biçikleta nuk mundet ta zëvendësoj kurr makinën. Se kemi parë edhe njerëz me biçiklet ku mbrapa kishin ngarkuar 3 thas me miell, dhe sipër i kishin hedhur mushama se binte shi. Unë kam patur edhe nja dy foto të tilla që i kisha bërë në TR para nja 3 vjetësh.
Biçikleta duhet të jetë mjet alternativ, se makinën nuk e zëvendëson. Ka ikur koha kur shkohej në plazh nga Tirana në Durrës me biçikletë, edhe qesen me bukë, domate e djath edhe dru biçikletës.
Por unë përsëri i qëndroj mendimit se përdorimi i biçikletës është shumë i mirë.
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
Ndryshuar për herë të fundit nga flory80 : 03-04-2009 më 21:59
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
wow sa shume bicikleta.
Dhe une kam nje , po me 3 rrota. Lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Shume dakort o çuna, biçikleta eshte mjet alternativ dhe shume i vlefshem biles, por jo qe ta hiperbolizojme derisa ti marre vendin edhe anijes kozmike, se te qeshin edhe kukuvajkat pastaj...
Edhe mua me pelqen biçikleta, per fat te keq s'kam kohe per t'ju kushtuar asaj, por duhet te pohoj se edhe pak dembelizmi, por kurresesi nuk shes mend pse kam nje biçi qe i kalon vleren edhe nje nga makinave qe kam ne shtepi..., pasi kush e ka e ka per vete çdo gje, jo per te tjeret, pasi mua do te me vinte turp, ne rast mburrjeje, kur shum patriote te mi qe, nuk ja dalin ne fund te muajit te ngopin barkun..., ndoshta edhe ekzagjeroj pak, por me mire te ekzagjeroj keshtu se sa ne menyren me te ulet, te ngre veshet perpjet, prej biçit me pluton dhe uranium qe shetis gjith galaktikat...
Pranej thash; hajt ma, biçiklet asht e shkreta, su ba arroplan..
Por dikush me keqkuptoi...!
I nderuar pink, ne ç'do stacion treni ne bote, ne te gjitha ato qytete te madha metropolitane, ku popullata eshte shume e dendur ( merr fryme me zor ), qarkullohet me mjete te sherbimit civil, si autobuza, tramvaj, metro, etj, ku njerzit dashur pa dashur shvendosen me nje mjet sa per te mos qene ne kembe, pra ja ku luan rrol biçikleta, pastaj dihet fortmire qe eshte mjeti qe harxhon me pak jo vetem konsum por edhe ne rast rreziku ( vjedhje ) humbet pak, pasi nuk kam pare qe te braktisin biçikleten psh. te markes MTB Demon,ose etj, pasi vetem shala e biçit kushton dy-tre dite pune, pra shkojne me biçi te sajuara...
Po ti numerosh ato biçi nder foto, dhe nja 100 here aq, nuk jane veç'se nje grime e vogel ne proporcion me numrin e banoreve te atij o kujt'do qyteti...
Por kjo nuk do te thote qe biçikleta nuk eshte nje shpikje e persosur, por gjithnje per zbavitje dhe rrallehere per hall..., kur s'ke pulen, do hash sorren...![]()
Krijoni Kontakt