Close
Faqja 11 prej 18 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 175
    HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Selamun Alejkum o musliman

Ajo qe thote La Lune eshte pjeserisht e vertete. (Une nuk pajtohem vetem me pjesen qe thote se rapsodi eshte arrogant) gjithsesi ketu nuk po flitet as per rapsodin as per mua e as perndonje tjeter ... po flitet per shejkh Albanin Allahu e meshirofte!!!

Me lejoni te shkruaj dy fjale -- te fundit ne kete teme e ma beni hallall Allahu u ruajte!

Shejkh Albani ka qene njeri i perkushtuar. Ka qene njeri i lexuar. Ka qene njeri qe eshte munduar per talebet e ilmit ne menyren e vet. Disa prej miqve te mi e kane njohur nga afer dhe kane pasur gjithmone konsiderate te larte per shejkhun

Nga ana tjeter shejkhu ka sjelle ne jete disa praktika dhe fetwa te cilat kane shkaktuar turbullim mes nxenesve te diturise e po ashtu mes dijetareve te ketij ummeti. Allahu e falte!! Kjo nuk e ben shejkhun te keq ne kuptimin e mirfillte te fjales e as prej te dituri ta beje injorant ne kuptimin bukfalk te fjales.

Shume dijetare musliman te njohur katerciprisht per diturine, perkushtimin dhe devotshmerine e tyre e kane kundershtuar shejkhun ne disa ceshtje. Shumica e ketyre ceshtjeve i takojne lemive te Akides dhe Fik'hut.

Une personalisht i mbeshtes mendimet e dijetareve te cilet e kane kundershtuar shejkhun ne keto pika. Per mua (nder te tjera) Allahu nuk eshte trup brenda dickaje te krijuar, i kufizuar ne xhiha (ane ). Per mua argument per kete eshte fjala e Imam Tahaviut Allahu e meshirofte kur thote ne tekstin e famshem te Akides Tahavije:

" .... dhe nuk e perfshije Ate (Allahun) gjashte drejtimet si krijesat..." Pa dashur te hyj ne debat, Imam Tahaviu ka qene i nje kalibri tejet me larte se kalibri me te cilin matet kushdo, e ka ditur edhe hadithin e Xharijes, edhe ajetin "errahmanu alel arshi stewa" dhe kakonkluduar qe per Allahun xh.sh nuk ka lart poshte majtas djathtas apo para e mbrapa.

Disa prej jush mund te thone lere Tahaviun dhe kapju Kur'anit e Sunnetit. Allahu ju shperblefte per keshillen po une ju pergjigjem me Fjalen e Allahut " Pyesni Dijetaret atehere kur nuk dini"
    Alejkumus selam rahmetullahi ue barakatuhu

Acido per sa i perket akides te Albanit rahimeullah, ai ka pasur akiden e paster ashtu si Allahu ja zebriti te derguarit te Tij, mirepo kjo eshte teme tjeter, dhe nuk mund te diskutohet ketu. Kurse ti je aga ata qe e ke akiden te devijuar, dhe per kete ,un lus Allahun te te udhezoj, po do hap teme tjeter, dhe aty diskutojme.

Ceshtjet e Fik'hut si psh medh'hebet, apo harami dhe hallalli jane pika te tjera ku shejkh Albani ka shkaktuar turbullim. Fetwat e tipit " ... (palestinezet duhet ta leshojne Palestinen sikurse muhaxhiret e leshuan Mekken.... ) kane shkaktuar hutim, zhgenjim e madje zemerim ne masen e muslimaneve
    Kjo qe ke shkruar me larte, nuk eshte tjeter vecse nje genjeshter qe eshte ngjitur per Albanin. Un nga shkrimi jot, kuptoj qe ti as qe e njef fare shejhun, dhe keto jane vetem cpifje qe ti i ke degjuar nga qellim keqit, dhe vin e i pason ketu. Ki kujdes, dhe ki frik Allahun, se je duke genjyer per nje nga deshmimtaret e Allahut ne toke, kur thote immam Ahmedi, mishi i dijetareve, eshte i helmuar, kush e prek helmohet.

Fetwat e tilla si "floriri eshte haram te vishet prej femrave" kane lekundur nga themeli imazhin e krijuar ne masa per kthjelltesine, mendjemprehtesine, dhe aftesine e shejkhut per te kuptuar tekstet Kur'anore dhe Hadithet e Resulit a.s
    Ashtu sic e thashe me larte, keto jane genjeshtra dhe shpifje kundra shejhut, Allahu te falte o vella, se me gjithmend je duke shkruar fjale te shemtuara. Shejhu nuk ka bere haram floririn per gra ne teresi, por vetem nje lloj floriri qe nuk ka te care, ose gure. Pra shejhu ka bere haram, vetem ate lloj floriri qe eshte rethak pa carje, ose gure, apo dicka tjeter mbi te. Pra haram ka bere vetem ate lloj floriri, si verat qe martohen jomuslimanet.Kete shejhu e ka mbrojtur me hadith
    Pra ki frik Allahun, dhe mos shkruaj pa baza kunder shejhut, vertet ju jeni ne nje humbje te qarte
    Lus Allahun e Madheruar te te udhezoj dhe ti bashkoj zemrat e muslimanve te Kuran dhe Sunet

es selamun alejkum
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 02-04-2009 mė 22:54

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Keni turp ju njerez apo s'keni?

Si mund te flitet ne kete mnyre si beni ju per dike qe ka nderruar jete?Gjykimi i takon Allahut (xh.sh) dhe askujt nga ne.Shikoni veten se ku jeni e cfare llogari do jepni per fene e ckeni dhene per te e mos u merrni me te tjeret.

Ndersa ti rapsod e ke tepruar me arrogancen qe tregon neper tema.

Tani e kuptoj perse eshte refuzuar dua'ja per bashkimin e muslimaneve.
    Une kam bere disa pyetje per Albanin dhe marr ofendime, perse ndodh kjo? A eshte kjo arrogance nga ana ime apo e pjeses tjeter. Nese une paskam pasur shenja arrogance, kerkoj falje publikisht. Por kush do te me kerkoje falje mua per ofendimet dhe akuzat si shiit apo varrezaxhi qe ti si moderatore i ke toleruar???? Allahu ju falte!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga century Lexo Postimin
    hahahahahahah o rapsod pse kerkon ti japsh rendesi vetes, kur nuk ta var njeri. Per cfar familje e ke fjalen o merehum, si guxon dhe shkruan gjera te tilla!!!! Kush do ta ngacmoj familjen, dhe perse!!!!!???? ne jemi nga ata qe ta mbojne familjen o i mjer. Ti plus epshtor, por qenke dhe kalamak. Keshtu qe je kalamakoepshtor

ik mor po ik
    Subhan Allah, Subhan Allah, Subhan Allah!
    Allahu gjykofte mes meje dhe teje o century! Une kalama mund te jem, epshor jo, por ti je i pacipe!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga rapsod Lexo Postimin
    Subhan Allah, Subhan Allah, Subhan Allah!
    Allahu gjykofte mes meje dhe teje o century! Une kalama mund te jem, epshor jo, por ti je i pacipe!
    e the mir me siper qe je kalama dhe epshor pasi shihet qartr qe century eshte ne akiden dhe minhaxhin e paster .

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Une nuk i pranoj keto ofendime qe ju beni ndaj rapsodit dhe acidit, vallaj tu vij turp juve qe mundoheni ta mbroni shejhun duke i ofendu njerzit.

Ne te njejten kohe ja perkujtoj acidit dhe rapsodit qe kane qene ata qe talleshin me emrin e shejhut para 3-4 vitesh ne kete nenforum duke e qujt nastradin dhe jo nasrudin.
    Ndoshta po ju dalin hakat

Sa per temen, Shejh Abdul Kader arrnauti ka ber tahkik disa libra bashk me Shejh Albanin dhe shpesh here e kam degju te thote qe merrjani hadithin Albanit por jo fikhun, Albani eshte i fort ne hadith thosh por jo ne fikh.....disa talebe sma marrin kete fjale thosh.
    Abdul Kadri ka pasur te drejte.
    .

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    e the mir me siper qe je kalama dhe epshor pasi shihet qartr qe century eshte ne akiden dhe minhaxhin e paster .
    Mos genje Parid, lexoje mire se cfare kam thene,...kam pranu qe jam kalama por jo epshor e kam thene: ".....epshor jo, por...."!

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Une nuk i pranoj keto ofendime qe ju beni ndaj rapsodit dhe acidit, vallaj tu vij turp juve qe mundoheni ta mbroni shejhun duke i ofendu njerzit.

Ne te njejten kohe ja perkujtoj acidit dhe rapsodit qe kane qene ata qe talleshin me emrin e shejhut para 3-4 vitesh ne kete nenforum duke e qujt nastradin dhe jo nasrudin.
    Ndoshta po ju dalin hakat

Sa per temen, Shejh Abdul Kader arrnauti ka ber tahkik disa libra bashk me Shejh Albanin dhe shpesh here e kam degju te thote qe merrjani hadithin Albanit por jo fikhun, Albani eshte i fort ne hadith thosh por jo ne fikh.....disa talebe sma marrin kete fjale thosh.
    Abdul Kadri ka pasur te drejte.
    Sa per Abduljader Arnautin,.......
    Une e kam librin qe flet per biografine e Abdulkader Arnautit dhe asnje shenje nuk ka se Albani ka punuar me Abdulkadrin

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Perseri ketu ka dicka qe nuk shkon, te pakten keshtu mendoj une personalisht, ndoshta jam gabim, fundja jam njeri dhe jam i destinuar edhe une te gaboj.
    Por mendoj ,cdo here sipas haditheve autentike, kete qe thuani juve nuk qendron nga i vetmi fakt se nuk ekziston as nje hadith i vetem qe i perfshin te trija variantet ne nje hadith.
    Hadithet nese i lexon do te verejsh se profeti ose ka thene sunetin ose ka thene familjen ose ka thene vetem Kuranin, por ne asnje hadith nuk eshte regjistuar te kete thene se kam lene per ju Kuranin, Sunetin dhe Familjen time.

Pastaj , te pakten ketu jam i sigurte, se duke u bazuar ne keto hadithe sot ke psh dy sekte Sunit dhe Shiat.
    Nuk me besoni, urdheroni shkoni dhe lexoni. Psh Shijat as qe duan te degjojne per hadithin qe thot se Profeti ka lane per ne Kuranin dhe Sunetin, biles kete hadith e quajne te shpikur, te fabrikuar dhe krejt doktrinen e tyre e bazojne tek hadithi qe thot se Profeti ka lene Kuranin dhe familjen e tij.

Sunit dallojne ne qendrim sepse sunit i pranojne te duja hadithet si te verteta por ju japin konotacione te ndryshme ose shpjegime te ndryshme.
    Hadithit ku thuhet se ka lene Kuranin dhe familjen e sqarojne duke thene se muslimanet duhet te respektojne familjen e profetit, dhe sa i perket hadithit tjeter ku thos se ka lene sunetin, kete e interpretojne si urdher qe cdo musliman qe ndjeki sunetin e profetit.

Perfundimisht te pakten ky eshte qendrimi im , per shkak se behet fjale per nje ngjarje te vetme dhe kjo ngjarje eshte transmetuar ne disa menyra llogjikisht vijme ne perfundim se te gjithe menyrat nuk mund te jene te sakta.
    Se cila menyre eshte e sakte kjo i mbetet muslimanit vete te llogarisi per veten e tij.

Me Respekt
    GV_USA
    Pershendetje Gostivar.

Te na falin te tjeret se kemi dal nga tema , ne qofte se deshirojn mod. ti percjellin kto postime ne temen per hadithet.

Nuk eshte e thene se te gjitha gjerat Muhamedi a.s me i thane ne nje hadith , ndoshta edhe i ka thene por transmetimet e mevonshme i kane paraqit pak si ndryshe.
    Une 100% besoj se te trija hadithet jane te verteta dhe nuk kundershtojn njera tjetren ka edhe urdherime tjera me hadith se duhet te pasojm edhe gjenerata tjera sikur jane sahabet , tabiinet , tabi tabiinet.

Problemi ketu (per kto hadithe qe po flasim) nuk eshte tek hadithet por tek muslimanet dhe interpretimet e tyre, problemi nuk eshte as tek Kurani asesi por jane nje pjese e muslimanve qe jane problem dhe interpretojn gabimisht.

Ne muslimanet fene islame e kemi marre nga Allahu pastaj pejgamberet (Muhamedi a.s) ,Familja e tij , sahabet (gjenerata e pare), tabiinet (gjen.e dyte) tabi tabiinet (gjen e trete) dhe dijetaret.
    Nuk mundet nje musliman te thote se po i le anash te gjitha kto dhe po marr vetem nga Kurani kur dihet se edhe Kurani na ka ardhur (ruajtur ma mire me thene) me ndihmen e atyre gjeneratave.

Eshte krejt tjeter ēka pse (delet) fanatikat fetar te sunnive dhe shiave marrin apo nuk marrin diēka nga kto ajete.
    Ke shembuj sa te duash per dijetaret dhe udheheqsit e fanatikave si ne arabi ashtu dhe iran. Ne shume raste kta udheheqes dhe dijetar takohen ndermjet vetit , bejn biznese dhe harrojn se i kane mesuar delet (extremistat) e tyre me e urryer njeri tjetrin. Sa per dele (extremistat) mos te flasim me shume se ata jane te mesuar vetem te pasojn verberisht. Kto dele (extremistat) nuk i shohin se dijetaret dhe udheheqsit e tyre bejn biznese edhe me Amerike e Rusi e kend jo e ne tjetren ane i thojne fukarase shko merr kallash dhe lufto "qafirat" kinse po ben xhihad.

Ka me mijera shembuj se si i mashtrojn dhe devijojn popullin e shkrete kta dijetaret dhe udheheqsit ne lindjen e mesme
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga rapsod Lexo Postimin
    Normalisht une nuk do rri pa nderhyre!

SubhanAllah une mesa di nuk kam ofenduar askend dhe as kam lejuar nje gje te tille me ndonje per sa kam dijeni per veprimet e mia.Nese se ke kuptuar Rapsod une kam kohe qe nuk jam moderatore ne kete forum...dhe nese te jam drejtuar me fjalen "arrogant" ka qene ne rastin specifik te kesaj teme duke pare se si nisi debati pa asnje fare nevoje nga ana jote..derisa e shtyve temen ne te tilla pika qe te zihemi me njeri tjetrin.

Sa persai perket epiteteve ndaj rapsodit,Allahu (xh,sh) e di nijetin dhe shpirtin e cdokujt dhe ai do marri ne llogari per veprimet tona,kete ja drejtoj kujt do te gjykoj personin tjeter pa i bere njehere nje examinim vetes ku eshte.

Me thoni kush nga ne nuk gabon?Jo me kur behet fjale per kolosa si dijetaret..dhe ne shkencen e hadithit..?!

Selam Aleikum.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    SubhanAllah une mesa di nuk kam ofenduar askend dhe as kam lejuar nje gje te tille me ndonje per sa kam dijeni per veprimet e mia.Nese se ke kuptuar Rapsod une kam kohe qe nuk jam moderatore ne kete forum...dhe nese te jam drejtuar me fjalen "arrogant" ka qene ne rastin specifik te kesaj teme duke pare se si nisi debati pa asnje fare nevoje nga ana jote..derisa e shtyve temen ne te tilla pika qe te zihemi me njeri tjetrin.

Sa persai perket epiteteve ndaj rapsodit,Allahu (xh,sh) e di nijetin dhe shpirtin e cdokujt dhe ai do marri ne llogari per veprimet tona,kete ja drejtoj kujt do te gjykoj personin tjeter pa i bere njehere nje examinim vetes ku eshte.

Me thoni kush nga ne nuk gabon?Jo me kur behet fjale per kolosa si dijetaret..dhe ne shkencen e hadithit..?!

Selam Aleikum.
    Kur une hap nje teme, turren keta me vrap ta prishin temen,ndersa per rastin specifikisht, kam kerkuar tre gjera dhe nuk jam marre me gabimet e Albanit.
    Te kerkosh per senedin, mesuesit dhe ixhazetet e Albanit, kjo nuk eshte dalje nga tema, por pjese thelbesore e Temes, sepse po shkruhet per dike qe eshte dijetar dhe nuk shkruhet se nga e ka marre diturine.
    Lexojini te gjitha biografite e dijetareve dhe shihni se si shkruhet. Ne biografite e dijetareve rrshtohen mesuesit me lenden perkatese dhe deri ku mberrin senedi i tij. Per Albanin nuk gjejme asgje. Atehere me lind e drejta ne baze te parimit: Predenduesi te argumenteje, qe une t'i kerkoj pretenduesit te me jape keto tre gjera qe jane thelbesore per nje dijetar aq me teper per nje dijetar hadithi.
    Ky eshte problem? Ky eshte debat? Kjo eshte fyerje per Albanin?
    Allahu muste'an!

Faqja 11 prej 18 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajme Nga Bota Islame !
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 367
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 15:12
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Sqarim i Dyshimeve nė Lidhje me Jetėn e Shejhul-Islam Muhamed Ibn Abdul-Uehab
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 10:43
  4. Protesta e botės islame ndaj karikaturave tė profetit
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:41
  5. Profeti Muhamed a.s. nė Hinduizėm
    Nga AIR_MJ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •