Close
Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 162
    - \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    alibaba, albani1 ju lutem respektojeni prezencėn dhe mos prezencėn e Adminve dhe Mod.
    Poashtu tema ėshtė: Pyetje Drejtuar Krishterėve nga Xhenneta Morina

Nėse dėshironi tė parashtroni pyetje Islame, urdhėro hape njė temė dhe mua do tė mė kesh aty tė parė pėr tė diskutuar dhe pėr tu pėrgjigjur. Kjo temė ju dedikohet vetėm tė Krishterve nga ana ime pėr ca sqarime, nėse dini ti pėrgjigjeni urdhėro, pyetjen janė kėtu:

PYETJA [15]
    A e ka parė Zotin tuaj ndonjėri?
    PYETJA [16]
    A duhet ta duani Zotin tuaj apo ti kemi frike ?

Kalojani bukur dhe jam nė pritje tė pėrgjigjeve tuaja.
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-03-2009
    Vendndodhja
    djalli po fle i qete,mos e merni mundimin ta zgjoni ;) POSHTE FEJA ISLAME & KRISHTERE, POSHTE GREQIA, TURQIA,RUSIA,SERBIA, ITALIA!!!! RROFTE SHQIPERIA :)
    Postime
    54
    PYETJA [15]

kam qi i vogel, qe endrroji me e pa zotin , po ska dal ne drite akoma ?!!

PS: morina ku eshte mos di gje ti ?

PYETJA [16]
    po na perqafoi zoti do ta perqafojme,

frike?!!!

cyn frika ktu frika eshte dicka qe nuk e ndjen askush pa e provuar

kur ta ndjesh kuptim e fjales frik : do te thot dy pika,, naper kame

besoji se u tregova i qarte me kta 4 germa qe shkruajta morina (:

ja kalofsh mire.

Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Citim Postuar mė parė nga GaLLaT Lexo Postimin
    kam qi i vogel, qe endrroji me e pa zotin , po ska dal ne drite akoma ?!!

PS: morina ku eshte mos di gje ti ?

po na perqafoi zoti do ta perqafojme,

frike?!!!

cyn frika ktu frika eshte dicka qe nuk e ndjen askush pa e provuar

kur ta ndjesh kuptim e fjales frik : do te thot dy pika,, naper kame

besoji se u tregova i qarte me kta 4 germa qe shkruajta morina (:

ja kalofsh mire.

Padyshim, por pres pėrgjigje nga tė tjerėt nė lidhje me Biblen ēfar thotė pasi qė si individ, e kuptova nga ti qė ska parė? Ju lutem mė shumė sqarime dhe mė direkt.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-03-2009
    Vendndodhja
    djalli po fle i qete,mos e merni mundimin ta zgjoni ;) POSHTE FEJA ISLAME & KRISHTERE, POSHTE GREQIA, TURQIA,RUSIA,SERBIA, ITALIA!!!! RROFTE SHQIPERIA :)
    Postime
    54
    Ju lutem mė shumė sqarime dhe mė direkt.

po te flas me direkt, sme shikon as per 1 min ktu

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Octopus Lexo Postimin
    Ti thua qė Bibla ėshtė shkruar duke u frymėzuar nga Hyji, por Xhenneta nuk e ka tė qartė kur Pali thotė “libėr, shkrim” e ka parasysh kėtė Biblėn qė e kemi tash nė dorė (pra Biblėn – rezultat i VOTIMIT nėpėr koncile tė ndryshme) apo asaj nga e cila mungojnė disa libra?

A edhe ti fole a?

Ti as qe e ke idene se qka kam shkruar ne shkrimin e meparshem, aty kam be disa sqarime lidhur me, pse eshte perdorur fjala Shkrimet e jo Bibla. Per ata qe dine te lexojne shqip nuk duhet perseritur tjeter. Andaj, lidhur me ato pollavrat tua kinse je duke ditur diqka, une te them ty dhe e gjithe atyre se nuk done ta kuptojne lidhur me shkrimet e rrejshme, qe Kisha nuk I ka pranuar ato shkrime se ishin ne kundershtim me realitetin mbi Jezus Krishtin. Psh kemi “Ungjillin” e Barnabės qė shqiptarer I kane thye dhembet duke e lexuar, e besa edhe duke u pelqyer pa masė! Kete e ka deshmuar dikush ne kete teme kur thote: “shumė e pelqej pėr ta lexuar sepse duket qė ėshtė mė i qarti thotė se Jezusi…”! Kemi edhe shume te tjere psh “ungjilli” I Tomes ku Muhamedi eshte sherbyer shume me te, kemi edhe te tjere….

Ajo qe du ta them, kuptohet kete e them pa deshiren time, por injoranca e juve me detyron dhe duhet ta them.

Pse ju disa thuani se kjo hadithe eshte e vertete dhe kjo jo? Nese ka shkrime qe thirren islame por realisht Islami nuk I pranon, apo me mire te them, nuk jane islame, pse akuzoni te krishteret nese ata nuk I pranojne disa shkrime te rrejshme siq psh ai I barnabes dhe te tjere, deri edhe kodin e davinqit ku kam pare shume shqiptare duke lexuar bile ishte kenaqesi per ju, aq ma keq edhe akuze per te krishteret, duke harruar se ai ishte ne kundershtim edhe me kuranin. Nese ka pytje apo akuze per te krishteret, - per shkrime se nuk jane te krishtera, ateher pse nuk mund te kete edhe nga islami? Akuzat apo pytjet duhet te jene vetem per ato shkrime qe I ka Kisha e jo per ato qka shkruaje armiqt e Krishtit.

Sidoqoftė te them ty dhe te tjerve qe paraqesin kesi pytjesh dhe njikohsisht akuza per te krishteret se; ato shkrime se nuk I ka pranuar Kisha ua kemi lene te tjerve duke mos perjashtuar edhe Kuranin. Ia pafshi hajrin dhe sherbehuni me to se nuk ka pretendime nga ana e jone te kritikojme as te mirremi me to.

Ja ku e keni edhe kete shkrim te famshem; edhe ky eshte shkrim qe u shkrua nga shoket e Muhamedit:

Anas bin Malik tha: “Profeti vizitonte tė gjitha gratė e tij me rradhė, gjatė ditės dhe natės, gjithsej njėmbėdhjetė.”. E pyeta Anas, “A ka profeti fuqi pėr kėtė?” Anas u pėrgjigj, “Ne thoshim se profetit i ishte dhėnė fuqia e tridhjetė (burrave). (Sahih Bukhari 1.268, Sahih Bukhari 1.282)

Shkrimi I Shenjtė apo……?

Vazhdojme me temen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 02-04-2009 mė 13:01
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    .........

Tė lutem mos u mirr me shkrime qė dalin jashte teme dhe mos i nxit pėr tu pėrgjigjur sepse ty tė konsideroj si njė nga tė Krishterėt qė kontibon nė toleracėn fetare dhe qė mundesh pak a shumė pėr tu ballafaqsuar me pyetje qė jam duke i parashtruar.

Mandej ti mė premtove qė do tė pėrgjigjesh nė tė gjitha pyetjet deri nė tė fundit para 1 apo 2 ditėve dhe tani nuk e di a ke frik tė pėrgjigjesh nė kėto dy pyetjet e fundit qė i kam bėrė apo edhe ti dėshiron ti jep kahje tjetėr temės. Unė ju kam thėnė se kjo temė ėshtė mė shumė nė dobi tuajen se sa tė Muslimave dhe ju lutem vazhdoni me pėrgjigje. Shpresoj qė nuk do tė dėrzoheni pasi qė pyetjet e mia janė aq tė leta sa qė mundeni ti pėrgjigjeni me po ose me jo seciles.

MĖ NEVOUTEN SQARIME ME BIBLEN, PĖR ATE I PARASHTROJ KETO PYETJE, NĖSE KA TĖ ZOT QĖ I DALIN NĖ KRAH DHE E PASOJN BIBLEN ATĖHERĖ JENI TĖ MIRSEARDHUR PĖR ĒDO SQARIM NĖ LIDHJE ME ATE QĖ JU PYES. MOS U FRKSONI SEPSE ĒDO FE KA DIKUND NJĖ BAZ DHE MOS NGURRONI, TREGOJENI ATE QĖ E DINI (POQĖSE E DINI). MOS U MERRNI ME GJĖRA TĖ TJERA QĖ NUK JANĖ NĖ DOBI TĖ TEMĖS DHE PYETJEVE TĖ MIA.

Thjesht, pėrgjigjuni kėtyre pyetjeve sepse sinqerishtė nuk i kam tė qarta dhe mė nevoitet ndihma e tė Krishterve pėr sqarime.

Pyetjet janė:

PYETJA [15]
    PYETJA [16]

Kalojani bukur dhe jam nė pritje tė pėrgjigjeve tuaja.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Si ka mundesi qe edhe vet kurani thote qe Jezus Krishti do te vije per te gjykuar boten dhe jo muhamedi?
    Perse keshtu?
    Kjo eshte kontradikte e Kuranit, Jezusi shihet se ka kualitete dhe mrekulli me te medha qe Muhamedi si ka pasur, Jezusi as nuk perfshihet ne Shahadet e kurku, po myslimanet thone 'ne e besojme Jezusin se ka qene nje profet i madh dhe ka bere mrekulli'. Paramendoje Jezusi permendet me shume here se Muhamedi ne Kuran.

Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Kjo eshte kontradikte .........
    Kėsaj i thonė kur se njef fen tande mos u perzi nė tė huajat ....

Kam mendu qė ju i njifni fe tuaj, ja qe sa i keni pyetjet e parashtruara edhe u mbyt duke lexuar libra edhe prap spo merrni guxim tė pėrgjigjeni nga frika ?

Pyetjet i keni tė publikuara dhe unė me tė gjithė tė Krishterėt jam e gatshme tė ballafaqohem (me toleranc fetare duke sjell argumente qė edhe ju keni frik ndaj tyre rė pėrballeni) Andaj nėse vėrtetė ėshtė Bibla pa gabime, urdhėroni nė kėto pyetje:

PYETJA [15]
    PYETJA [16]

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Lyeji nje buke me marmalate fiku Xhenetes dhe ajo i peshtyn siper pastaj thote haje hahaha

Haji vete fyerjet e tua qe ndonje naiv i konsideron pyetje .

Kush po i sherben ēeshtjes se Perendise ketu ?

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Xheneta? Pse te intereson kaq shume kristianizmi mi xhan? Fokusohu tek i adhuruari yt, mbaro ato studime qe ke filluar edhe kaq. Mqs je tip i shkathet futju teologjise meqe e paske pasion po jo kshu...lart e poshte forumeve. Turp. :P
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Embelsira e Forumit - Xhenneta Morina
    Nga Xhenneta-Morina nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 22:59
  3. Intervistė
    Nga sabit idrizi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-03-2009, 10:14
  4. AKSH hedh ne ere Gjykaten e Qytetit te Struges
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2003, 08:11
  5. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •