Close
Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 162
    DrEaM_Of_HeAvEn Maska e ERVINI_-_
    Anėtarėsuar
    29-07-2005
    Vendndodhja
    iN A bAD dREAM !!!
    Postime
    38
    Nje pyetje te shpejte te thjeshte kısha ...
    si ka mundesi qe bibla e James quhet heretike ... kur James eshte personi qe ka qene prezent ne kohen e Jezusıt (as) dhe sı baze eshte marre Paul ... ı cılı perpara se te kıshte "vızıon" alucinacıonın" kishte si profesıon vrasjen dhe persekutimin e te krıshtereve... dhe asnje lıdhje me burımın e vertete ...
    Mbeteshı te pershendetur ...
    Be Yourself ...

DrEaM_Of_HeAvEn Maska e ERVINI_-_
    Anėtarėsuar
    29-07-2005
    Vendndodhja
    iN A bAD dREAM !!!
    Postime
    38
    ahhh dhe nje pytje tjeter per te krıshteret ... cfare do te thote sipas jush ... Dhiata e re "sıpas" mateut dhe a keni referte historıke per bibliografine e 4 personave qe kane shkruar biblat e pranuara ...
    Be Yourself ...

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Mesa e di une nuk eshte keshtu. Izraelitet rrjedhin vetem prej Isakut, djalit te ligjshem te Abrahamit. Prej Isakut lindi Jakovi i cili u quajt Izrael, nga Zoti, Perendia. Pasardhesit e Javovit (Israelit) jane israelitet (ēifutet), prej te cileve kane dale Profetet e shumte deri tek Jisu Krishti.
    Djali tjeter Ismaeli, prej te cilit rrjedhin arabet nuk ka lidhje me Izraelin.

Ne fakt une nuk e kam lexuar Kuranin. Kam ndjekur pak filmin "Mesazhi islam", ku ne nje pjese te tij pranohet se Islami perhapet edhe me dhune (mbase jam gabuar). Kam degjuar per xhihadin, si lufta e shenjte per kete qellim, etj. Ju thoni te kunderten. Ashtu qofte.

Ketu nuk mund te jem ne nje mendje me ju. Ne e paraqesim Jisu Krishtin ne ikona, sepse Ai eshte vete Zoti i trupezuar. Pra, ne paraqesim vete Zotin ne ikonat tona. Si ka mundesi qe ju nuk paraqitni Muhametin qe ka qene thjesht njeri.
    Nuk besoj te jete kjo aresyeja e mosparaqitjes se imazhit te tij.
    Ilia Spiro , me trego ti mua ke nje grua me Kurrore dhe te lind nje djale me te, ai djali i kujt eshte ?!! I komshive ose i yti ?!!
    Dhe ne te njejten kohe ke nje dashnore Ilia dhe poashtu edhe me ate te lind nje djal. Po ky i kujt eshte i komshive, i shokeve te tu, ose edhe ky eshte djali i yt?!!

Une te kuptoj ty kur ti thua se Izrealitet rrjedhin prej djalit te ligjeshem, dhe skam problem me kete, por ama babai i ketij djalit te ligjeshem dije se eshte edhe babai i atij djalit tjeter.
    Gjenet e Abrahamit nuk jane percjellur vetem tek Isaku por jane percjellur edhe tek Ismaili! Une nuk e kuptoj pse e ke aq te veshtire te kuptojsh kete!!!

Sa i perket xhihadit urdhero shko pyet cilindo dijetar te cilit do sekt islamik dhe do te shikojsh se xhihadi eshte vetem lufte vetembrojtese.

Sa i perket fotografive, eshte nje tradite qe ne muslimanet e respektojme rrenjet e te se ciles i gjen edhe ne Bibel.
    Ne Besojme Allahun, e jo profetet ne kuptimin se shpetimi mund te vij nga profetet, kete nuk e besojme.
    Ne i nderrojme profetet dhe u permbahemi udhezimeve te tyre, por prap besimi i jone eshte besimi ne Allah, besim ne ate qe krijoi edhe ato profet qe neve ndjekim.
    Dhe askush nuk e di se si duket Allahu!!! Ateher pse duhet ti atribojme nje ikone, nje statu, nje fotografi etj etj kur as qe dime se si duket ?!!
    Nuk ka kuptom kjo, andaj ne si musliman u largohemi gjerave te tilla.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Po sqaroje aman. Nuk thash une se shkruan ne malin me te larte, aty shkruan ne nje mal. Malin me te lart e mora une si reference, se sikur ne majen e malit me te larte me shku nuk mund te shiqojsh krejt rruzullin tokesor.
    E tani urdhero e sqaroje. Ose thuaj qe nuk je ne gjendje ta sqarojsh dhe pik.

GV_USA
    O Burre a u sqarua a jo?!

4:8 Showeth him all the kingdoms of the world - In a kind of visionary representation.

Aha po nime ju e keni monopolin ne interpretimin e Bibles.

Ma sqaro tani ti mua kete varg:

...
    Edhe nje kontradikte, Muhamed, Muhamed, Muhamed...

qitash po na del AHMED i nderuari nga Gostivari i Makedonise.

61:6. Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: "O beni israilė, unė jam i dėrguar i All-llahut te ju, jam vėrtetues i Tevratit qė ishte para meje dhe jam pėrgėzues pėr njė tė dėrguar qė do tė vijė pas meje, emri i tė cilit ėshtė Ahmed!" E kur ai u erdhi atyre me argumente tė qarta, ata thanė: "Kjo ėshtė magji e hapėt".

Ahmedi apo Muhamedi, percaktonu?!

Kontradikta tjeter...

5:73. Gjithashtu bėnė kufr (mosbesim) ata qė thanė: " All-llahu ėshtė i treti i treve". S'ka nė gjithėsi tjetėr pos njė All-llahu, e nėse nuk pushojnė nga ajo qė thanė (tre zotėra), do t'i kapė dėnim i dhėmbshėm, ata qė nuk besuan prej tyre.

Qitash kush paska thene 'allahu eshte i treti i treve (fjali jo-logjike). Edhe kush po thote tre zotera. Aha normal se sipas interpretimit tuaj Triniteti eshte tre zotera, dhe Maria perfshihet ne Trini.

5:116. Dhe kur All-llahu tha: "O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: "Mė besoni mua dhe nėnės time dy zota pos All-llahut!?" (Isai) Tha: "Larg asaj tė mete je Ti (o Zoti im). Nuk mė takon mua ta them atė qė s'ėshtė e vėrtetė. Ta kisha thėnė unė atė, ti do ta dije. Ti e di ē'ka nė mua, e unė nuk di ē'ka nė Ty. Ti je mė i dijshmi i tė fshehtave!"

Nga nje keqkuptim lindi e keqja...

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    O Burre a u sqarua a jo?!

4:8 Showeth him all the kingdoms of the world - In a kind of visionary representation.

Aha po nime ju e keni monopolin ne interpretimin e Bibles.
    Degjo mos ju largo pyetjes, kjo teme ka te bej me pyetje qe u drejtohen komunitetit kristijan.
    Urdhero hape nje teme te re titulloje "pyetje pergjigje per muslimanet" bene pyetjen tende dhe une me qef do te pergjigjem.

Sa i perket versit 4:8 te Mateu , sille versin e plote , mos e shkurto! Versi nuk fillon aty. Po fillon me fjalet Satani e mori Jezusin dhe e coi ne nje mal te larte dhe i tregoi te gjitha mbreterite e botes.
    Ti le jasht ekuacionit pjesen kryesore te versit dhe me thua ja ku e ke kuptimin!

Pra nese ke sqarim sqaroje versin , nese jo , its okay. Jam i sigurte qe dikush tjeter qe njeh Biblen me mire se ti do ta sqaroj kete vers.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Octopus
    Anėtarėsuar
    09-05-2008
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Un ne ty po verej ni problem tjeter! Siq te kam thene (nese ke lexuar) se; Bibla eshte frymzim dhe me ndikim tė plotė tė Zotit pėr periudhat e ndryshme si historike ashtu edhe me ato metafizike. Xhennete e nderuar, Simbolika dhe kuptimi i vėrtet i Biblės fitohet me tė njejtin qėndrim tė lexuesit, pra, me frymėzim tė Zotit e jo me ndikim tė ndonjė qėllimi apo frymėzimi tjetėr ku un po vrej ne ty dhe ne kundershtar te Krishtit.

(disa citate nga Libri: “Si na eshte zbuluar Zoti”

3. Shkrimi i Shenjtė ose Bibla - Monument i mbar njerzimit!

"Shkrimi i Shenjtė" ose "Bibla", me tė cilin nuk mund tė krahasohet asnjė vepėr, qoftė e letėrsisė sė vjetėr, qoftė e letėrsisė moderne, sepse Bibla ka qellim e zhvillim krejtėsisht tė ndryshėm.

Quhet "Shkrimi i Shenjtė", Shkrimi edhe Shkrimet (kjo qe thote Pali) - shumės - gjithmonė i nėnkuptuar i shenjtė, pėr tė treguar se ėshtė libėr i veēantė pėr nga pėrmbajtja e pėr nga qėllimi. Njihet edhe me emrin BIBEL. Ky emėr vjen nga greqishtja; "He biblo" qė do tė thotė; "Librat" dhe nė trajtėn deminutive: "Ta biblia" "Libėrthat". (Pra, nuk eshte vetem nji Liber siq ti mendon). Pra Bibla ėshtė Libėr "pare excellence", Libri vetė, Libri i librave, Libri qė ua kalon tė gjithė librave tė tjerė.

Mesazhi i Biblės ėshtė unik. Nuk ėshtė njė pėrmbledhje poetike idesh tė pakuptimta. Bibla na shfaq Zotin dhe planin e Tij pėr jetėt tona. Bibla ėshtė e frymėzuar nga Hyji dhe Fryma e Hyjit ka shfaqur ēdo gjė qė njerėzit duhet tė dinė nė lidhje me eksiztencėn e Zotit, pėrjetėsinė, jetėn dhe vdekjen, vullnetin dhe karakterin e Hyjit, etj. Por shumė her; "problemi" ėshtė qė Bibla nuk ėshtė si ēdo libėr tjetėr. Pra, aftėsia pėr tė kuptuar Biblėn nuk varet aspak nga intelekti i njeriut apo kfalifikimi shkollorė, ajo varet vetem nga vullneti i njeriut dhe nga marrėdhėnia qė njė njeri ka vendosur me Zotin - Krijuesin e vet. Njėkohsisht Bibla ėshtė shkruar nė njė mėnyrė tė tillė qė shumė her njeriu natyror nuk mund edhe tė kuptojė atė, apo mė thjeshtė tė them se njė njėri i pa vullnet nuk mund tė kuptoj Zotin. kjo thuhet edhe tek Letra e parė drejtuar Korintasve (Kor 2:14-15) se "njeriu natyror nuk i kupton gjėrat qė rrjedhin prej Shpirtit tė Hyjit; ato pėr tė janė marrėzi dhe nuk mund t’i njohė; sepse ato gjykohen nė mėnyrė shpirtėrore (frymėrisht). Pėrkundrazi njeriu shpiertėror i shqirton tė gjitha".

Bibla u shkrua nė njė periudhė prej 1600 vjetėsh, nga 46 autorė tė ndryshėm nė vende tė ndryshme dhe nė kontinente tė ndryshme, nė tre gjuhė tė ndryshme, dhe trajton tema tė ndryshme nė pika tė ndryshme tė historisė. Megjithatė, nė mesazhin e saj ka njė pėrputhje logjike tė habitshme. Nė tė gjithė Biblėn del i njėjti mesazh: Zoti na ka krijuar, Ai e krijoi botėn ku jetojmė, tė gjitha ato qė shihet e qė nuk shihen, Ai na krijoi ne me qėllimin e veēantė pėr tė patur njė marrėdhėnie me Tė. Zoti na do shumė dhe asnjėher nuk ka hjekur dorė nga njeriu.

4. Beslidhja e Vjeter dhe Beslidhja e Re!

Beslidhja e Vjeter pėrfshinė librat e Shkrimit Shenjt tė shkruara para ardhjes sė Jezu Krishtit. Janė 46 libra, cili mė i madh cili mė i vogėl. (Kto i quajti Pali shkrimi)

Beslidhja e Re pėrfshinė ata libra qė u shkruan pasi u vendos Beslidhja e Re me anė tė gjakut tė Jezu Krishtit dhe janė vetėm ata qė bashkėsia e krishterė - Kisha - i pranoj pėr libra tė Frymėzuar prej Hyjit. Jan 27 libra.

Bibla nuk ėshtė shkrua nga njė autor apo person. Pėrkundrazi, Beslidhja e Vjetėr dhe ajo e Re u shkruan nga shumė autorė tė ndryshėm, nė Azi, Afrikė dhe Europė…..

Bibla pėrveē autorėsisė unike, shumė her shkrua edhe' "Kėshtu thotė Zoti"! Bibla kėtė thėnje e verteton se ka tė drejtė, sepse, ajo po flisnin pėr Atė qė e di "fundin qė nga fillimi." kjo deshmon me pėrmbajtjen e njė sasie tė madhe profecish qė janė pėrmbushur deri nė detaje. Ajo permbanė thėnje tė profetėve nė Beslidhjen e Vjeter, pėr shembull, profetė tė ndryshėm tė Beslidhjes sė Vjetėr kanė thėnė mbi 300 profeci specifike nė lidhje me ardhjen e Krishtit, dmth, ku do tė lindej, ku do tė rritej, si do tė bėn mrekulli, vuajtjet dhe perjetimet e Jezusit, si do tė vdes dhe ringjallet etj. Kėto profeci u pėrmbushėn nė mėnyrė tė pėrsosur nga Jezu Krishti qindra vjet mė vonė. Kėto dhe shumė profeci tė tjera tė pėrmbushura tregojnė pse shkruesit e Bibles me tė drejtė kan shkruar; "Kėshtu thotė Zoti...".

Kur tė analizojmė dhe tė krahasojmė shkrimet tė tjera tė vjetra, rezulton se Bibla ėshtė ruajtur nė mėnyrė tė shkėlqyer me kalimin e kohės. P.sh: Nė kontrast me vetėm shtatė dorėshkrime ekzistuese tė shkrimeve tė Platonit, ka mbi 5,000 dorėshkrime tė Dhiatės sė Re. Dhe kur tekstet e kėtyre volumeve krahasohen me njėri-tjetrin, del se pėrputhen 99%.....

6. Beslidhja e Re!

Tė krishterėt e parė nuk e paten menjėher idenė t'ia bashkangjesin Beslidhjes sė Vjetėr librat e vet.
    Librat e Beslidhjes s vjeter I quanin “shkrimet” dhe I perdornin n liturgji. (Kjo pra eshte edhe arsyeja pse Pali thot “shkrimi”) Apostujt, ungjijt filluan nė liturgji t'i perdorin pas leximit tė teksteve tė librave tė Beslidhjes sė Vjetėr, dmth; shkrimet e reja. Kėshtu kėto moren rendėsinė e vet dhe me kohė u quajten Librat e Beslidhjes sė Re, dmth; tė Beslidhjes nepėr Jezu Krishtin qė Hyji lidhi me mbar njerzimin. Kėshtu ju bashkangjiten librave tė Beslidhjes sė Vjetėr, tė cilėt Kisha gjithmonė i nderoj si Fjalė tė Hyjit. Qe nga ajo kohė edhe u bė lista zyrtare e librave tė Belidhjes sė Re qė janė 27 libra.

Rreth ungjijve kemi shumė studiues, shumė nga ata studiues i datojnė; 17-32 vjet pas vdekjes dhe ringjalljes sė Jezusit edhe pse; u deshėn 30 apo 40 vjet qė tė shkruheshin ungjijtė e Beslidhjes sė Re.

Dhiata e Re, pra, jo vetėm qė ka mbijetuar nė mė shumė dorėshkrime se ēdo libėr tjetėr i antikitetit, por ka mbijetuar nė njė formė mė tė pastėr se ēdo libėr tjetėr i madh; njė formė qė ėshtė 99.5 pėrqind e pastėr.

Bibla ėshtė dokumenti mė i besueshėm, i paster - i lashtė i njerėzimit.

Pastėrtia e saj tekstuale ėshtė e pa kontestueshme. Zoti e ka shfaqur Veten specifikisht nė shkrimet shenjėte, nė Bibėl. Bibla ėshtė shkruar duke u frymėzuar nga Hyji, ėshtė ruajtur dhe percjellur brez pas brezi , dhe kjo Frymė Hyjnore; ka shfaqur ēdo gjė te njerėzit qė duhet tė dinė nė lidhje me eksiztencėn e Zotit, pėrjetėsinė, jetėn dhe vdekjen, vullnetin dhe karakterin e Hyjit. Bibla pra ėshtė Monument i mbar njerzimit.

Pra, Shkrimi apo shkrimet siq jane shprehur aposujt jane librat. Kur sh. Pali apo dikush tjeter ka thene "Libri,, librat shkrimi, shkrimet" kjo dmth BIBLA, sepse ky emėr BIBLA vjen nga greqishtja; "He biblo" qė do tė thotė; "Librat" dhe nė trajtėn deminutive: "Ta biblia" "Libėrthat".
    Por problemi eshte se ju ose nuk doni te kuptoni, ose nuk ua rroke ndryshe dhe nuk jane fajtor te krishteret per kete. Faji eshte tek ju.

Perdore Biblen ne te njejtin frymėzim tė Zotit e jo me ndikim tė ndonjė qėllimi apo frymėzimi tjetėr.

Ndersa per ata dhe per ty Xhennete se shfrytezoni rastin te ofendoni Biblen dhe ti ipni lavd Kuranit, nuk kam ndoni koment. Nuk kam koment per arsye te kultures dhe frymzimit tim ne Krishtin. Un nuk kam ndoni pa qartesi ne Kuran sepse Fryma e Zotit me ka qartesuar lidhur me te; eshte nga germa e par dhe deri n germen e fundit Liber jo hyjnor dhe nuk ja vlen as te mirrna me te. Kam lexuar por nuk me ka terhjekur fare bile.

Sa I perket asaj qe thua per Palin lidhur me letrat 1 dhe 2 te KORINTIANĖVE s shpejti do te shkruaj. Ajo qe duhet perseritur tek ty eshte se lexon Biblen jo ashtu siq je e prire per qellime te tjera, - por per qellim te mire.

toni77
    Ti thua qė Bibla ėshtė shkruar duke u frymėzuar nga Hyji, por Xhenneta nuk e ka tė qartė kur Pali thotė “libėr, shkrim” e ka parasysh kėtė Biblėn qė e kemi tash nė dorė (pra Biblėn – rezultat i VOTIMIT nėpėr koncile tė ndryshme) apo asaj nga e cila mungojnė disa libra?

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Pik se pari .........
    Gostivari_usa me tė vėrtetė mė ēudit gjendja yte pėr arsye se tu betova nė All-llahun qė mos tė poston asgjė nė kėtė temė timen e tirulluar me emrin: Pyetje Drejtuar Krishterėve nga Xhenneta Morina

Ndėr pengesat mė tė mėdhaja je ti qė unė spo mundem tė bėj dialog me tė Krishterėt edhe kėtė ta thash edhe nė PM para 1 apo 2 ditėve. Ēuditem edhe pas ati betimi qė ta bėra, ti ende vazhdon nė kėtė temė pėr tu pėrgjigjur si tė ishe Alim (dijetar) ndėrsa unė kėtė temė e kam hapur pėr veten time dhe jo pėr ty pėr atė e kam titulluar Pyetje Drejtuar Krishterėve nga Xhenneta Morina

Kjo temė nuk ėshtė pėr ta sqaruar Islamin, apo ti drejtohen pyetje ndaj Islamit por ėshtė hapur pyetje drejtuar tė Krishterve jo nga Muslimanėt (si ti Gostivari_usa) por pyetje vetėm nga ana ime pėr ca sqarime (Tutju All-llahut dhe mos pengo, ki frik All-llahun kudo qė tė jesh dhe bė sabėr sepse po qė se ėshtė e nevojshme atyre pyetjeve unė ju pėrgjigjem sepse janė mė sė tė thjeshta pėr mua ato por nė kėtė temė ska pėrgjigje pėr Islam).

Tė kam thėnė se ke rėn viktim e debatit dhe kėtė do ta kuptosh mė vonė ashtu si e kemi kuptuar ne tė tjerėt. Ke arrit qė tė mi ndėrpresh pyetjet qė kam pasur pėr tė mi sqaruar tė Krishterėt. Ke arrit qė nga Pyetje Drejtuar Krishterėve nga Xhenneta Morina ta bėsh Pyetje Drejtuar Muslimanve nga Gostivari_usa dhe Wall-llahi kjo nuk i ka hije njė Muslimani sepse nuk je aspak duke kontribuar nė kėtė drejtim.

Lexoje kėtė me vėmendje: transmetohet nga Ebu Hurejra r.a. se i Dėrguari i All-llahut s.a.v.s. ka thėnė: Kush i beson All-llahut dhe Ditės sė Mbrame mos ta shqetėsojė fqinjin e vet, kush i beson All-llahut dhe Ditės sė Mbrame le ta nderojė mikun (musafirin) e vet dhe kush i beson All-llahut dhe Ditės sė Mbrame le tė flasė mirė ose le tė heshtė.
    Ky hadiith ėshtė Muttefekun alejhi.

Vista, Gostivari_usa,ERVINI_-_, Ju lutem mos shkruaj nė kėtė temė asgjė jo qė nuk janė idet dhe mendimet e tuja tė mira (pėrkundrasi janė me vend) por referojuni asaj pse ėshtė hapur kjo temė, jo pėr tu bėr Alim ti kėtu por pėr ti sqaruar unė ca gjėra me tė Krishterėt qė i kam tė paqarta.

I ka bėr disa pyetje ilia spiro dhe ti Gostivari_usa a po mendon qė ne Muslimanet jemi pa sy dhe spo i shohim a? Sa muslimani nė kėtė forum i she dhe bėn sabėr vetėm e vetėm tė mos merr kahje tjetėr kjo temė (ndėrsa tani veq se ka marr kahje tjetėr dhe duhet shumė mund pėr tu kthyer aty ku isha para kėti postimi qė jam duke e bėrė pėr shkak tuajin).

Kėrkoj falje pėr kėtė ēfar shkruajta por e sho qė tema ka devojuar kahjen tė nderuar tė Krishterė dhe kėtu nė kėtė temė nuk jemi me ndonjė Kuiz, nuk jemi me ndnjė loj qė tė shofim se kush po del triumfues, ajo qė ishte dhe do tė mbetet ėshtė shpresoj, qartesia nė disa paqartesi qė i kam nė Bibel, Shpresoj ti pėrmbaheni postimit tė parė (arsyes pėr ēfar u hap tema dhe ju ftoj qė ti pėrgjigjeni pyetjeve tė mia) Unė ju kam kėrkuar kėtė gjė dhe nėse e shihni vetvetėn tė denjėt ejai dhe pėrballuni me mua e jo me ata qė nuk e kan iden pse ėshtė hapur kjo temė drejtuar tė Krishterve nga unė Xhenneta Morina.

Ju kam ftuar haptazi pėr tė mi sqaruar ca probleme qė nuk jam duke i kuptuar nė Bibel. I Lus qė mos tė nderhyjn asnjė nga pjestarėt e Muslimanve pasi qė nėse ėshtė nevoja pėr ta mbrojt Islamin ka kush e mbron (mendoj pėr All-llahun dhe jo pėr veten apo njeri tjetėr...).

ilia spiro, torrkerry, mesia4ever, toni77_toni, sinqerishtė ju falenderoj pėr inkuadrimin nė kėtė temė dhe ėshtė kėnaqėsi tė bisedohet me ju, shpresoj qė ende tė tregoni toleranc fetare edhe mė shumė, e pėr ca moskuptime qė i keni dhe i kam, kuptohet se feja na dallon por shpresoj qė tė kontribojm nė toleranc dhe tė mi sqaroni vetėm mua keto pyetje qė jam duke ju parashtruar her pas here. Nuk dua tė humbasim kohė me blla blla blla, kėrkoj ndihmėn tuaj pėr sqarime tė mėtejshme nė lidhje me ate qė ju pėrfaqsoni.

Edhe njė herė Faleminderit pėr sqarimet qė i keni ofruar nė pyetjet e mia, kisha pėr tė shtuar edhe diēka pėr pyetjen e 13 dhe 14 por pėr arsye tė vėllezėrve tė mi nė Islam (qė ma kanė perzi tėrsishtė temėn) nuk dua ti kthehem pėrsėri do tė vazhdojm me pyetje tė tjera inshaAll-llah.

Nė kėtė temė ska pyetje Islame ka vetėm pėrtė Krishterėt dhe jo nga Musliman tė tjer pėrveq nga ana ime (pėr kėtė e kam hapur kėtė temė) ju flm......
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sa i perket xhihadit urdhero shko pyet cilindo dijetar te cilit do sekt islamik dhe do te shikojsh se xhihadi eshte vetem lufte vetembrojtese.
    Prej kujt u mbrojtėn arabėt qė bėnė ato luftėra nė Afrikėn Veriore e deri nė Spanjė dhe deri nė Kinė?

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pyetje per myslimanet.

Si ka mundesi qe edhe vet kurani thote qe Jezus Krishti do te vije per te gjykuar boten dhe jo muhamedi?
    Perse keshtu?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Kėto pyetje i kam ende tė pa qarta, e pres ndihmen tuaj.

PYETJA [15]
    A e ka parė Zotin tuaj ndonjėri?
    PYETJA [16]
    A duhet ta duani Zotin tuaj apo ti kemi frike ?

Mbeteni tė pėrshėndetur nga ana ime.......... suksese dhe pėrgjigjuni nėse keni dije nė keto pyetje, ju flm.....
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Embelsira e Forumit - Xhenneta Morina
    Nga Xhenneta-Morina nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 22:59
  3. Intervistė
    Nga sabit idrizi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-03-2009, 10:14
  4. AKSH hedh ne ere Gjykaten e Qytetit te Struges
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2003, 08:11
  5. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •