Ju falenderoj pėr kėto sqarime qė keni bėrė nė lidhje me pyetjet edhe pse nė disa raste janė konfuuze nė mes asaj qė thuani ju ilia spiro dhe toni77_toni si rasti i asaj qė keni thėnė mė lart ju ilia spiro se Jisu Krishti eshte Zot, Perendi i persosur dhe Njeri i Persosur.
Ndėrsa toni77_toni thotė qė nuk ėshtė Zot Jisu Krishti ndėrsa tė dy jeni Krishterė dhe tė dy e keni Jisu Krishti atė qė ju pėrfaqson nė besimin tuaj qė keni dhe pak sa jam duke u ēuditur pse ndėrmjet vetes nuk keni njė mendim tė pėrbashlėt (mendoj vetem tek Jisu Krishti - jo nė tė gjitha gjėrat).
Me gjithė ate shpresoj nė tė ardhmen qė do tė ju shohim bashkė dhe tė jeni tė bashkuar te rasti i Jisu Krishtit sepse qė tė dy i takoni besimit Krishterė.
Kam premtuar qė do ti parashtroj edhe disa pyetje pėr tė mi sqaruar pasdite dhe startojm menjėherė pa humbur kohė.
PYETJA [5]
Pse pjestarėt e komunitetit Krishterė i ofendojn Muslimanėt vazhdimishtė edhe pse janė tė njė kombi tė tyre (mos vall bibla ka ndonjė urdhėres pėr ti ofenduar Muslimanėt ? mos vall keni frik nga Muslimanėt ? mos vall janė tė lidhur ndėrmjet veti dhe janė tė drejtuar direkt me Krisjuesin e tyre dhe ju e keni ndoshta mė ndyshe ? mov vall i frigoheni mos egzistencės ? mos vall vuni nga ajo qė Kur'ani ėshtė libėr hynor i garantuar dhe i padyshuar ndėrsa tek ju po ndyshohen her pas here ato libra qė jeni duke i ndjekur ? ju lutem sinqerishtė ma qartesoni kėtė sepse ne e respektojm fen tuaj sepse kemi urdher nga Krijuesi ynė, e rėspektojm dhe Jisu Krishtin tuaj sepse ėshtė Isai a.s i dėrguari i Zotit tonė dhe e duam shumė. Ndėrsa njė pjesė e konsideruar e tė Krishterve na ofendojn ne Muslimaneve pa ju bė asgjė, na shajn Muhammed Mustafan Salall-llahu Alejhi Weselem dhe sdua tė futem mė tej deri te karikaturat ndaj ti. Ja dhe nė kėtė temė mundeni me parė, asnjė ofendim nuk ėshtė nga Muslimanėt, ndėrsa nga tė Krishterėt ka shumė qė ofendojn, shkruajn fjal tė pista. Ju lutem pse kjo ndodh me pjestarėt e besimit Krishter, keni ndonjė urdhėres nga bibla apo jo ?
PYETJA [6]
Krishtlindjet origjinen a e kanė tek Paganet apo te Krishterėt (Cila e festonte e para dhe kjo fest a u emėrtua mė vonė me emrin KRISHlindjet).
Pra keto dy pyetje ende si kam tė qarta dhe dua tė mi qartesoni, ju flm.......
Krijoni Kontakt