Close
Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 162
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    nuk kam gje me ty Gostivar,

sa per punen e vajzes,
    a kerkojne vajzat emancipim dhe te drejta te barabarta?
    perderisa po i flas njesoj si do i flisja nje mashkulli atehere duhet ta kete per nder.
    Pak rendesi ka ne je femer a mashkull.
    Me cilen e ke ?!! Si ju drejtove Xhenetes ?!
    Citim Postuar mė parė nga xFiles
    ti fare e ndyre arabi, qe kur shkruhet ne arabisht dhe jepet perkthimi ne shqip ne kllapa? nuk mund ta shkruaje thjesht DURIM ne shqip por duhej te kaloje nga sabriu?

Mjaft bere si e sjellshme e mjaft thirre per "tolerance" leshi, se nuk je gje tjeter veēse rrace e ndyre jevgu qe ben propagande islamike.
    Fare e ndyre ?!!! E pse ?!! Sepse eshte muslimane Xheneta na paska qene fare e ndyre ah ?!! Dmth edhe une jam per ty fare e ndryre arabe , pasi edhe une jam musliman!!!

Dhe si i thua Xhenetes" Race e ndyre" sepse sapka be propagande islamike!!!
    Po ti more zotni pse nuk u drejtohesh me te njejtat fjale atyre kryqtareve qe bejne propagande kristijane?!! Pse nuk u thua a tyre "RACE E NDRYRE GREKE, SERBE, OSE JEVGU" ?!!!
    Pse vetem muslimaneve u drejtoheni me keto epitete?!!! Nese ti zotni leshi e ke humbur debatin me xheneten, benu burre dhe pranoje qe ke humbur debatin, e jo te ofendojsh vajzen!!!
    Se ti je akoma me i zi ata kryqtaret, sepse ti je nje kryqtar qe mfshefesh nder masken e ateizmit ndersa je fanatiku me i madh ne kete forum!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Gabim sharja ndaj femres , gabim arabishtja ndaj shqipes .

Xfiles le te mos i pergjigjemi te keqes me te keqe . Se kjo nuk na dallon nga Xhenetja .

Xhenete a nuk e sheh se me pyetjet e tua dashakeqe ndaj te krishtereve dhe arabishten tende krahas shqipes po e perbalt veten ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Fare e ndyre ?!!! E pse ?!! Sepse eshte muslimane Xheneta na paska qene fare e ndyre ah ?!! Dmth edhe une jam per ty fare e ndryre arabe , pasi edhe une jam musliman!!!

Dhe si i thua Xhenetes" Race e ndyre" sepse sapka be propagande islamike!!!
    Po ti more zotni pse nuk u drejtohesh me te njejtat fjale atyre kryqtareve qe bejne propagande kristijane?!! Pse nuk u thua a tyre "RACE E NDRYRE GREKE, SERBE, OSE JEVGU" ?!!!
    Pse vetem muslimaneve u drejtoheni me keto epitete?!!! Nese ti zotni leshi e ke humbur debatin me xheneten, benu burre dhe pranoje qe ke humbur debatin, e jo te ofendojsh vajzen!!!
    Se ti je akoma me i zi ata kryqtaret, sepse ti je nje kryqtar qe mfshefesh nder masken e ateizmit ndersa je fanatiku me i madh ne kete forum!

GV_USA
    nuk kam thene ndonjehere qe musliman=arab, vetem elementeve te caktuar ne forumin tone te dashur.

ka patur te krishtere te cileve u kam thene rrace e ndyre greku, si psh ilia spiro, por zakonisht te krishteret nuk bejne propagande, nuk jane aq invadent.

une nuk kam humb asnje debat, ne fillim u pergjigja nje pyetjeje mbas se ciles nuk mora pergjigje ne lidhje me ate qe thashe.

me ate shprehjen e fundit e ke prishur, po i thua nje satanisti krenar si mua qe jam kryqtar, dhe ne te njejten kohe me thua qe fshihem nen masken e ateizmit kur une nuk jam deklaruar ndonjehere ateist. I gabove te dyja, edhe pse nuk e mohoj simpatine time te thelle per papen e ri Ratzinger, jo si pape por si ish-nazist. Ndihem shume krenar qe tashme vatikani nuk eshte ne doren e te krishtereve por te atyre qe fene e kane luftuar prej shekujsh.

Xp Maska e Vista
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    ti fare e ndyre arabi, qe kur shkruhet ne arabisht dhe jepet perkthimi ne shqip ne kllapa? nuk mund ta shkruaje thjesht DURIM ne shqip por duhej te kaloje nga sabriu?

Mjaft bere si e sjellshme e mjaft thirre per "tolerance" leshi, se nuk je gje tjeter veēse rrace e ndyre jevgu qe ben propagande islamike.
    Shife veten njeher :

islam=cancer.

Hell

xfiles
    E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Vista Lexo Postimin
    Shife veten njeher :
    hahahaha,
    sa gallate qe je,
    po ēdo gje eshte relative, ajo qe per ty eshte ofendim dhe diēka e keqe, per mua eshte nderi me i madh. Ti besoj se ofendohesh po te te thone "qafir", une krenohem.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    O pleh lushnje, ti jo vetem qe nuk kupton por po budallepsesh perdit. do te mar per hamall me cpo shikoj

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga century Lexo Postimin
    O pleh lushnje, ti jo vetem qe nuk kupton por po budallepsesh perdit. do te mar per hamall me cpo shikoj

kur te mbetem pa pune do ta marr parasysh oferten, shume faleminderit.
    kot per kuriozitet, po ti pleh i cilit qytet je?

sipas shenjave dita e kijametit eshte afer, mezi po e pres vallahi se jam shume kurioz si perfundim cili zot do fitoje, ai i krishter, ai musliman, apo ndonje tjeter, por me shume jam kurioz se ēa do behet me besimtaret

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin
    toni77_toni shumė bre paske shkru

toni77_toni shumė bre paske shkru po prap mu bė qefi qė je kthy pėr tė kontribuar sado pak nė kėtė temė dhe flm pėr rikthimin tuaj pasi qė keni thėnė mė parė:
    Qofsh me nderė dhe faqe te bardhė thojna na malsorėt e Dukagjinit.

mos me keqkupto
    Nuk jam ka te kqkuptoj por perkunder asajė jam ka te kuptoj shumė mire. Krejtė prej fillimit; ecuria e shkrimeve dhe permbajtja eshte tregues I juaji!!

tė mbes borgj nėse nuk tė pėrgjigjem.
    Hajde pergjigju bre por drejtė dhe pa shibla, dmth te verteten se jemi ne bisedė per Atė tė MADHIN – ZOT, Kerkohet pergjegjsi nga ne.

Ėshtė e vėrtetė se kam bėrė shumė mund pėr ta njohur Krijuesin e gjithsisė, e kam potencuar edhe mė parė nė kėtė temė se kam mbajtur disa kurse nė Kishen katolike nė Prishtinė
    Si thirret ai kurs? Nuk ka kurse ne Kishen katolike. Te pakten na thuaj se qfar kursi?

dhe kam shumė shoqe tė fesė Krishtere qė unė kam takime tė her pashershme (aq sa kemi kohė).
    Ani mbaje shoqerinė me to sepse ashtu duhet.

por njė udheheqse (profesoresh katolike mė patė kėshilluar diēka qė nuk dua ta bėj publike kėtu nė forum sepse e di qė do tė jetė shumė e rėnd pėr tė Krishterėt dhe kam respekt pėr ju)
    Je ka e perzien me te pa verteta sepse ne Kishen Katolike ne Prishtinė nuk ka patur as nuk ka profesosreshė – udhėheqse. Kisha katolike, kudo, udhėheqet vetem nga priftat dhe ispeshkėvitė. Pra nuk eshte e vertete.
    Lirisht thuaja emrin sepse kur eshte ne pytje realiteti nuk duhet mshehur. E perserisė se ajo nuk eshte e vertete se nuk ka femer udhėheqese nė Kishė. OK, mos na sjell te pa verteta dhe mos u be hipokrite.

kėtu pak sa jam distancuar nga Kisha dhe me mendime por Kurset nuk i ndėrprera sepse isha nė pėrfundim e siper.
    Ēfar kursi ore?!!

Gjatė kėsaj periudhe qė ja vlen tė pėrmendet ėshtė se njėri nga priftrinjėt mė tha se ti i ke prinderit Musliman dhe ėshtė mirė ta lexosh edhe Kur'anin (sepe ju kam thėn dhe po e them se unė Biblen e kam lexuar disa herė edhe ende vazhdoj ta lexoj pėr ta njohur sa mė mirė besimin tuaj qė keni), ky prift sot ėshtė shumė i njohur pėr Prishtinės e ndoshta dhe pėr Kosovėn por pasi qė jam kthy nė Islam kam biseduar me tė edhe disa herė dhe ka kėrkuar qė mos ta lexoj mė Kur'anin dhe mos tė i tregoj askujt qė ai ishte qė me bindi me lexuar Kur'anin. Unė asnjėherė se kam treguar kush ėshtė ai dhe as qė do ta tregoj kurr sepse ai ka njė karrier tė bujshme dhe nuk dua ta dėmtoj pasi qė ai mua mė ndihmoj (nuk e di ende a me dashje apo padashje).
    Hahhaaaaaaa! “Prift” I ēuditshem! Ani ti I paske qendruar besnike. Haaa a moj Xhennete qka din djalli me pjellė as me mend nuk mund tam err njeriu. Ok, perrall e “famshe”. Ti paske pasur mirsinė dhe e paske ndegjue priftin kur te ka keshillua “ta lexojsh kuranin”!! hajde hajde!!. Mos na trego se po ja “humbė” vendin e punes sepse ai eshte I “varur ne vend te punes” per ta mbajtur familjen! Ik more shko shitja tjeter kujt keto prralla. Ik mos na perziej me ….

Sa herė qė e kam bėrė kėtė lutje nė tė kaluarėn toni77_toni, me tė vėrtetė mu kujtnte kush ėshtė Ai qė mė Krioj mua,
    Vazhdo gjithmonė ta kujtojsh sepse ashtu duhet, nuk mjafton veq me medua se kush eshte krijuesi. Kujtoje edhe njė; edhe djallin e krijoj Zoti, por kur e krijoj Zoti, Ai nuk e krijoj qe ai te jetoj kunder Tij por qe se ashtu ndodhi. Nuk iu nenshtrue Krijuesit, u ngrit nė kryngritje edhe kunder te Birit te Tij dhe mesimeve te Tij, keshtu vazhdon edhe sot pavarsisht se e din dhe njef Pushtetin e Tij. Bile dridhet para Tij, por don te jetoj I shfrenuar dhe sipas mesimeve te botes.

por ēdo herė kėnaqėsin e shihja te Kur'ani.
    Askush nuk ka te drejtė ta pengoj ty kete kenaqesi. Nese ta pengon dikush po punon kunder vullnetit te lire tė njeriut, vullnet I lire te cilin ia dha vet Krijuesi. Por, Xhennete mos harro edhe diēka; Zoti e la edhe Adamin ne vullnet te lire por qe Adami e keqperdori lirinė qe ia dha Zoti. Ai ne vend qe ta zgjedhte Jeten e zgjodhi vdekjen. Kjo ndodhi sepse iu duk kenaqesi dhe e embel, - rrugė qe vet e zgjodhi!!!

kėnqėsia mė vinte nė Kur'an.
    Ta thash askush nuk ka te drejtė ta pengoj kete kenaqsi, por e perserisė se shumė kenaqsi ne kete botė nuk ishin te pelqyeshme para Zotit. Edhe Adami ndjeu kenaqesi ne mollen e “bukur” por I mbeti ne fyt!

Wall-llahi kam shumė gjėra pėr ti diskutuar me shkrimet e juaja por sinqerishtė dua tė bėj saber
    Ani Xhennet e nderuar, sabri e ka selametin! Unė po ka saber edhe pse ti me betohesh arabisht!

dhe tė mundohem jo tė ju kundėrshtoj
    Pa kundershtime nuk takohet e verteta. Kundershtim po, por jo kundershtimi te shendrrohet ne armiqsi. Ti vet ke thene “saber”

Tė bisedoj ashtu sikurse qė bisedoj me disa mikesha tė mia qė janė tė besimit Krishter nė Prishtinė.
    nuk janė edhe aq tė ditura.
    “Nuk janė tė ditura”?! Vlersim jo I mire per mikeshta tuaja!

Ju lus tė tregoni toleranc fetare,
    E kunderta ndoshta? Unė me nji pytje nese ta shtroj mund te shof se qfar tolerance keni ju personalisht. Por mos mendo se do te kalojsh as ti pa u vlersua tolerance e jote.

Unė dua tė ju sho tė bashkuar juve Krishterve
    Keshillė e mire kjo por qelli I sajė nuk dihet!

dhe dua tė komunikojm sė bashku me ju qė ju ta keni njė fjalė

Fjala kryesore e te krishterve eshte; Jezusi ZOT dhe Njeri.

ta definoni Zotin tuaj se cili ėshtė
    Njė Zot I Vetem, Ai qe Krijoj token e qiellin, shfaqja e Tij ne TRINI: ATI dhe I BIRI dhe Shpirti I Shenjtė. Fjala e fundit e Tij- KRISHTI. Gjitha tjerat shpikje njerzish.

ta definoni se cili ėshtė biri i Zotit
    Jezusi I vetmi neper te cilin fitojmė edhe ne bijsinė shpirtėrore nė Hyjin.

dhe mos ti perzini njerzit me Zotin e gjithsis.
    Nuk eshte mire dhe ai qe perzien njerzit me Zotin ka mekat. lutna qe edhe atij te ja zbuloj Zoti te verteten e Tij. Krishti ėshtė Zot dhe Njeri, sikurse edhe ti qe je matyre njeri dhe ke shpirtin e pa dukshem, te pa ndarė. Krishti Njeri mish dhe gjak ndersa Shpirti – HYJI - Te pa ndara ne natyren e Krishtit Zot dhe NJeri.

Mbeteni tė pėrshėndetur nga ana ime
    Edhe ju dhe secili nga anetaret e ketij forumi.

suksese dhe pėrgjigjuni nėse keni dije nė keto pyetje:
    Dija e te krishterėve nuk te mjafton ty, nese nuk eshte e mjaftueshme Fjala e Krishtit ne Bibel kush jemi ne!?

PYETJA [9]
    A ka dhunė nė fen tuaj
    Jo. Lexoje Beslidhjen e Re mund te mesosjsh. Kjo eshte feja jonė e jo njerezit.

PYETJA [10]
    Cili libėr pėr ju ėshtė mė i qendrueshmi, mė i padyshueshmi?
    BIBLA

Njerzit e kėsaj bote kanė nevoj pėr sqarime tė besimit tuaj ndoshta ?
    Ok, askush nuk pot e kundershton pavaresisht qellimit e te shprehurit tėnd. Per ata kemi edhe Kishen. Krishti thotė; “te semuarit kan nevojė per mjeksi e jo te shendoshit”!

Tung dhe kaloja sa ma mire.
    toni77
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468

Duket qė je shumė i shqetsuar pėr vetėm 10 Pyetje qė i kam parashtruar, sinqerishtė tė themė ke nvoj pėr njė pushim disa ditshe dhe tė tė kishilloj ta vizitoni ndonjė nga venbanimet ku e sqarojn stresin nė mėnyrė tė detajuar.... Unė e di qė ti do tė mė keqkupton ndoshta pėrsėri por ta them si njė shqiptare sepse ta dua tė mirėn sepse dukesh qė ske stabilitet as nė tė lexuar me mė lere tė jetur kėshtu siq je dhe se nė ēfar gjendje kritike gjindesh nė kėto momente.... Tė lutem ke kujdes dhe pėrmbaju kėshillave tė shėndosha.

Mė vie keq shumė qė me sjelljen tuaj xfiles je duke i dėmtuar mė sė shumti tė Krishterėt pasi qė kjo temė ėshtė hapur pėr ti sqaruar disa gjėra qė janė tė pakuptuara dhe qė gjinden nė mesin e tė Krishterve, Dhe nėse hynė nė kėtė temė ndonjė qė ėshtė nė hamendje pėr religjionet se cila ėshtė mė e drejta, atėherė e kupton se sjellja yte nuk ėshtė normale, pa tė bė unė asgjė mė ofendon me ēdo gjė qė ty tė kujtohet nė kėto momente (pėr ēfar arsye? qė po tė pyes pėr tė Krishterėt dhe pėr ti kuptuar) ju duhet pėr tu gėzuar.

Unė ju tė pyes pėr pėr ca paqartesi qė janė nė ate qė ju e pasoni (Biblen) ndėrsa ti nuk di tė pėrgjigjesh edhe ofendon pėr ta larguar vėmendjen nga Pyetjet qė jam duke i parashtruar xfiles, mos u ngut, e sho qė je shumė i shqetsuar prandaj sta thash kotė se je bėr i stresuar dhe ke voj pėr pushime (pakeqkuptim).

Tė lutem ty dhe ca tė tjer tė si ti qė mos ta dėmtoni besimin qė ju e pėrfaqsoni, tregohuni tolerant me tė tjerėt dhe bėhuni tė ashpėr me ata qė i masakruan shqiptarėt (Serbėt). Mundohu qė sadopak kur nuk di, mė mirė ėshtė me hjeshtė se sa tė jeni i till si nė kėtė moment pasi qė jeni duke ja vėn edhe njė shkelėm tė rėnd bashkvllezėrve tuaj si p.sh. toni77_toni, torrkerry e shumė e shumė tė tjer qė kanė japur mund shumė mesiguri qė tė ketė toleranc fetare nga besimtarėt Krishterė dhe ti del kėtu dhe ofendon, ofendon vazhdimishtė dhe ate qė disa tė Krishterė po e ndėrtojn (gjėra pozitive - si kultura nė parim me biblen dhe Kur'anin) ti spo e zbaton dhe bėn pėrqarje duke njėllosur personalitet tė ndyshme.

Edhe Islami edhe krishterizmi e ka pėr baz, paqen, tolerancėn dhe bashkjetesėn si nė rastet e tona, prandaj me kėtė mėnyrė qė ti zgjodhe vetėm se e ke dėmtuar vetvetėn, ke treguar ēfar pėrmban zemra yte dhe ke dėmtuar mendoj shumė ti dhe ca tė tjer si ti besimin qė ju pėrfaqsoni dhe ty tė duket kjo shaka qė je duke e dėmtuar besimin qė pėrfaqson por pėr lexuesit e kėsaj teme ėshtė krejtėsishtė ndyshe nga ajo e ytja.

Ne po mundohemi ta ndėrtojm njė toleranc fetare, qė pėrputhet me kohen qė jemi dhe me realitetin qė jetojm pa ofenduar (pa sharje) ndėrfetare etj... prandaj k kujdes!

Mjaft bere si e sjellshme e mjaft thirre per "tolerance" leshi....
    Unė e di qė ty tė pengon kjo qė ne po mundohemi ta ndėrtojm por mė vie keq qė ka tė till si ti, shpresoj tė tė udhezoj Krijusi i gjithėsis sepse njeriut nuk i nevoiten syt nė ball nėse ai ėshtė i vrbėr.... Kaloja mirė nė pushime.....

Gostivari_usa e di qė ke qellime tė mira, kam parė disa postime tuja qė je duke kontribuar qė njerzit e ndyshėm mos tė shohin vetėm bardh dhe zi por tė shohin dhe gjėra tė tjera nė dobi tė tyre, Ne nuk jemi udhėzues, ėshtė All-llahu i Madhėruar dhe ēdo gjė ndodh me caktimin e tij. Nėse mua mė ofendojn, ne duhet bėr sabėr (durim) dhe tė mundohemi tė bashkbisedojm nė mėnyrėn mė tė mirė tė mundur. Kur tė godit diēka (me caktimin e All-llahut kuptohet) ne si Muslimane aty duhet treguar sabrin (durimin) dhe unė e kam tė letė pasi qė kam biseda tė tilla me besmtarėt Lrishter edhe Live nė Prishtinė, por ata dhe ato nuk janė ofenduese, kjo i dallon pasi qė me ato kam bėrė miqsi dhe mė merr malli ti shkėmbej mendimet me to dhe ata janė shumė ma tė sinqerta se disa nga tė Krishterėt e kėti forumi, respekte pėr tė Krishterėt e devotshem nė besimin e tyre qė kanė.

Duhet tė jemi tė qeta, dhe argumenti ėshtė gjėja qė ėshtė bindja e parė dhe e fundit pėr njeriun e asesi sharjet-ofendimet.

Ti xfiles ashtu, ashtu qenke me kancer tani e pash (islam=cancer. ) dhe tė kėrkoj falje shkruaj ēka tė dush se paske probleme tė mdhaja nėse nuk e beson ēfar tė themė ja njė bashkvėlla tėndin ēfar tė ka kėshilluar pėr sjelljen tėnde -

Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Gabim sharja ndaj femres.... ?
    A e dini sa muslimani dhe muslimaneja ėshtė nė kėtė forum dhe qė janė tė gatshme tė ofrojn argumete tė panumerta nė lidhje me ato qė thuani (gjithashtu edhe unė) por ne jemi edukuar nė frymen e islamit pėr tė mos ofenduar, pėr tė ditur me komunikuar dhe me komunitetet fetare tė tjera (mesiguri e shini edhe vetė, qė njė femėr qė nuk ėshtė studiuese e Islamit por ėshtė studijuese e njė lamie tjetėr ėshtė e gatshme tė bashkbisedoj pa asnjė tė share apo ofendimi tjetėr ndėrsa ju jo njė por sa e sa jeni duke shkruar dhe shumica prej tyre pėrgjigjen ndaj pyetjeve tė mia i kanė tė sharat si ju xfiles)

PO TĖ SHKRUANTE NJĖ HOXH APO NJĖ HOXHONIC NĖ VENDIN TEM HEHE JU KISHIT OFENDUAR EDHE MĖ SHUMĖ PASI QĖ UNĖ NUK DI EDHE AQ NĖ DALIM ME STUDIUESET E ISLAMIT, PARAMENDO TĖ KĖRKOHET PO E TĖJM NJĖ BASHKBISED NDERFETARE NĖ MES HOXHOLLARVE DHE HOXHONICAVE ME JU, JU MESIGURI FILLIMISHT ISHIT ARMATOSUR DHE PASTAJ ISHIT TAKUAR PĖR TU PĖRBALLUR ME ARGUMENTET E KURANIT DHE TĖ BIBLES.

Mbeteni tė pėrshėndetur nga ana ime.......... suksese dhe pėrgjigjuni nėse keni dije nė keto pyetje:

PYETJA [9]
    A ka dhunė nė fen tuaj (ju lutem pyes pėr fenė Krishtere dhe kėrkoj qė nė kėtė pyetje asesi tė mos ndėrhyjn ndonjė nga anėtarėt e pėrkatsis fetare Islame)
    PYETJA [10]
    Cili libėr pėr ju ėshtė mė i qendrueshmi, mė i padyshueshmi?
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Qofsh me nderė dhe faqe te bardhė thojna na malsorėt e Dukagjinit.
    Po ti a i Dukagjinit je a po pse spo tregon more djal ashtu nė fillim... ka shumė respekte pėr Dukagjinin pasi qė nga ai vend ėshtė edhe Ramush Haredina (kishe patriote a)

Kam thėnė: Citim:
    tė mbes borgj nėse nuk tė pėrgjigjem.

Ndėrsa ti ke thėnė:
    Hajde pergjigju bre por drejtė dhe pa shibla, dmth te verteten se jemi ne bisedė per Atė tė MADHIN – ZOT, Kerkohet pergjegjsi nga ne.
    Nė fen tuaj nuk e di si qėndron puna kur flitet sinqerishtė dhe seriotishtė por te ne se lun topi kur themi diēka sepse bazohemi fillimisht nė besimin tonė dhe tė thash tė vėrtetėn njė herė, Nuk flas unė 2 herė, vetėm njė herė dhe e mbėshtes (edhe kishe bre mjaft mirė ta sqarova a).... nejse.

Si thirret ai kurs? Nuk ka kurse ne Kishen katolike. Te pakten na thuaj se qfar kursi?
    Hahaha problem koke ti, tė ma bėnte kėtė pyetje ndjkush tjetėr qė nuk e njifja do tė thoja vet me vete qyky i ngrati kurr nė kish skoka qenė po Kurse tė mesim besimit Krishterė ore ...........

Ani mbaje shoqerinė me to sepse ashtu duhet.
    Padyshim se do tė mbaj sepse tė shishme janė nė muhabete ato goca. Si gati e kam njėres tė ja gjej njė Musliman (komshi) por ende spo di ēka o ka ndodh me ta, InshaAll-llah Zoti i bashkon se kryekpur tė njejt janė pėrveq feja qė nga pak i dallon.

Je ka e perzien me te pa verteta sepse ne Kishen Katolike ne Prishtinė nuk ka patur as nuk ka profesosreshė – udhėheqse. Kisha katolike, kudo, udhėheqet vetem nga priftat dhe ispeshkėvitė. Pra nuk eshte e vertete.
    Kėtu pak sa koke nervozuar por edhe ti duhesh najher nga pak me tregu burrni Hehe, ndegjo unė kam thėnė edhe mė parė qė unė edhe nėse dėshiroj tė gėnjej, nuk di, para do ditve provojsha me rejtė nje femi tė dajes (i vogel), sdisha e pash qė kotė e kam dhe e lash me qajt. E mė lere ty pa asnjė interes. Unė skam thėnė pėr tė diele por kam thėnė gjatė kursit qė kemi pas. Aty ka pasur dhe profesor dhe profesoresha (shqiptare dhe tė huaja-nderkombetare) gjatė asaj kohe sa i kemi mbajt ato kurse tė mesimbesimit Krishterė. Ndoshta edhe skan qenė me parashtesat Prof. por ashtu na thanė ti trrasim e asesi nė emra qė kishin. Ti ndaqe beso e ndaqe jo unė kam ingjizimet e bėra nė atė kurs dhe mos me merr kohe mi publikuar nė Youtube.com tanke.

Ēfar kursi ore?!!
    Tė tregova njė herė de.

Kam thėnė unė:
    Citim:
    por ēdo herė kėnaqėsin e shihja te Kur'ani.

Keni thėnė ju:
    Askush nuk ka te drejtė ta pengoj ty kete kenaqesi. Nese ta pengon dikush po punon kunder vullnetit te lire tė njeriut, vullnet I lire te cilin ia dha vet Krijuesi. Por, Xhennete mos harro edhe diēka; Zoti e la edhe Adamin ne vullnet te lire por qe Adami e keqperdori lirinė qe ia dha Zoti. Ai ne vend qe ta zgjedhte Jeten e zgjodhi vdekjen. Kjo ndodhi sepse iu duk kenaqesi dhe e embel, - rrugė qe vet e zgjodhi!!!
    Kaq kollaj mendon ti se mundesh ta hutosh dikė kur ne kemi argumente hynore dhe si marrim aspak pėr baz argumentet e njeriut tė thjesht siq je ti edhe unė a ?

Ani Xhennet e nderuar, sabri e ka selametin! Unė po ka saber edhe pse ti me betohesh arabisht!
    Qashtu edhe unė kum ni po ta shofim jetėn si ec (po mendoj veq sabėr tu ba).

Fjala kryesore e te krishterve eshte; Jezusi ZOT dhe Njeri.
    E shyqyr qė bir i Zotit skoka se kjo nime e pakapshme por nejse, elhamdulilah qė i paskeni vetem qaty dyja e spaskeni tjera...

Dija e te krishterėve nuk te mjafton ty, nese nuk eshte e mjaftueshme Fjala e Krishtit ne Bibel kush jemi ne!?
    Sipas kėsaj e sho mos egzistencėn e krishterve pasi qė ju duhet tė jeni bindės dhe mos tė mendoni se Muslimanėt mendojn si ju krejtėsishtė, dallojn gjėrat si dita me natėn ....

I Lexova tani pyetjet dhe tė falenderoj qė je pėgjigjur korrekt sipas asak qė pėrfaqsoni.

Ok, askush nuk pot e kundershton pavaresisht qellimit e te shprehurit tėnd. Per ata kemi edhe Kishen. Krishti thotė; “te semuarit kan nevojė per mjeksi e jo te shendoshit”!
    Me kėtė e knaqe krejt, ke harru qė unė edhe tri probime diplomoj nė Mjeksin e Pėrgjithshme dhe ti koke Kosovar e mos harro se tė vjen vera ka dera pėr shėrim.... hehhe Klm dhe me pelqeu kjo toleranc fetare qė tregove nė kėtė postim (shpresoj qė edhe tė tjerėt tė Krishter do tė jen atraktiv si ju)... Mbremje tė shishme ju deshiroj dhe nesėr pasdite i bėj edhe disa pyetje qė i kam tė paqarta ende, shpresoj qė do tė mė ndihmoni me ato argumente qė i pasoni edhe nėse janė tė pakta, pėr mua janė shumė.......
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Embelsira e Forumit - Xhenneta Morina
    Nga Xhenneta-Morina nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 22:59
  3. Intervistė
    Nga sabit idrizi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-03-2009, 10:14
  4. AKSH hedh ne ere Gjykaten e Qytetit te Struges
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2003, 08:11
  5. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •