Close
Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 162
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    [QUOTE=dea_07;2211295][QUOTE=Xhenneta-Morina;2211288]
    Kush e mbrojti Kosovėn dhe luftoj armikun (tė kombt tonė) Serb ?
    Statistikat qė kanė dalur pas luftės dhe qė u bėn publike menjėherė edhe nė media ishin 3.6% qė kishin qenė luftetar tė kominitetit fetare Krishtere ndėrsa, 2.3% ishin tė pafe dhe 94.1% qė ishin qenė luftetar t komunitetit Musliman. Nuk dua tė hy nė detaje edhe pse i posedoj tė gjitha statistikat qė janė publikuar nė atė kohė edhe pėr sa i pėrketė se sa priftrinjė kanė rėn dėshmorė dhe sa hoxhollar (dallimi ėshtė si dita me natėn prandaj ke kujdes tė lutem).

Kjo sepse pjesa me dermuese e popullit Shqiptar i perket besimit musliman. Po sa nga ata qe paskan luftuar e praktikonin fene?
    Katolike ne Kosove nuk jane 2% e popullsise. Nese 3,6% kane marre pjese ne luften, kjoi eshte perqindja me e larte ne krahasim ne grupet te tjera.

Torrkerry

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Ku jane pyetjet e Xhenetes apo ka nisur edhe kjo propaganden jeshile , po po na rrofte kultura arabe qe ka ēliruar Kosoven e jo Amerika qe i dha lirine .

Luftetaret islamik le ti nise ne Palestine te vellezerit Kosova sepse lufta qe perjetuan ishte thjesht nje masaker dhe genocid ku meshkuj myslymane lane nje shumice femrash ne duar te armikut me arsyen patetike se nuk luftohej me nje kallash .

( 20 mije te dhunuara pese mije te dokumentuara , apo ti Xhenete s'i di keto )

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    [QUOTE=dea_07;2211295]
    Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin
    Kush e mbrojti Kosovėn dhe luftoj armikun (tė kombt tonė) Serb ?
    Statistikat qė kanė dalur pas luftės dhe qė u bėn publike menjėherė edhe nė media ishin 3.6% qė kishin qenė luftetar tė kominitetit fetare Krishtere ndėrsa, 2.3% ishin tė pafe dhe 94.1% qė ishin qenė luftetar t komunitetit Musliman. Nuk dua tė hy nė detaje edhe pse i posedoj tė gjitha statistikat qė janė publikuar nė atė kohė edhe pėr sa i pėrketė se sa priftrinjė kanė rėn dėshmorė dhe sa hoxhollar (dallimi ėshtė si dita me natėn prandaj ke kujdes tė lutem).
    QUOTE]
    Kjo sepse pjesa me dermuese e popullit Shqiptar i perket besimit musliman. Po sa nga ata qe paskan luftuar e praktikonin fene?
    Cfar ka lidhje nese praktikon fene ose jo?!!!
    Dea mos bjer viktime e propagandes kristijane te cilet nuk dine se cfar te bejn me numrin e madh te shqiptareve qe jane musliman dhe kapen tek tog fjaleshi "Po sa prej tyre e praktikojne fene" !!!
    Te gjithe e praktikojne fene !!!! TE GJITHE!!! Perderisa emrat i kane emra musliman dhe femijeve te tyre u vene emra musliman, perderisa shkojne dhe falin xhuman, mbajne Ramazanin, pertderisa varosen me tradita islamike!!!! TE GJITHE JANE MUSLIMAN!!!

Une vij nga nje qytete te ne cilin 100% e shqiptareve jane musliman. Ndoshta xhamite nuk jane te mbushura diten e Hene , diten e Marte, Merkure ose diten e Ejnte! Por ama xhamite nuk marrin fryme Diten e Premte!!
    Mese 90% e popullates shkon ne xhami ate dite! Dhe dita e Premte per muslimanet eshte e te njejtes vlere sic eshte dita e Diell per kristijanet qe kane meshen. Dhe sa perqind e tyre shkojne ne meshe ?!!! Ne baze te statistikave vetem 35 % e tyre shkojne ne meshe!

Andaj boll me me kete arsyetim , se sa % prej tyre jane praktikues!!! Ua them sinqerisht se te gjithe jane PRAKTIKUES!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Gostivar, eshte budallallek te thuash qe pjesa me e madhe e luftetareve ishin musliman. % e popullsise muslimane ne kosove eshte me e larte se ne Shqiperi, qe di qe ka qene 70%. Normal qe pjesa me e madhe do i perkisnin besimit musliman.
    Feelings change - memories don't.

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Per praktikimin flet realiteti , dhe konsumi i alkolit pubet dhe lokalet e nates te gjitha jane me plot se xhamite .

Gjithsesi ne varesi te nr te te krishtereve qe ndodhen ne nje shtet do kene perfaqsimin e tyre jo vetem ne ushtri por edhe ne ēdo lloj organizimi apo sondazhi tjeter .

Une po them se ishte 100 per qind bamirsia e te Krishterve qe shpetoi Kosoven nga gjymtimi i perhershem , nga asgjesimi . Po kur shoh se ke paskan shpetuar Natoja me iniciative te Amerikes , ketu ne forum , siē mblidhen talebanet neper bodrume ashtu edhe ketu askush nuk falenderon dashamirsine e shpetimtareve te tyre por u shan edhe idealet mbi te cilat ata i shpetuan .
    Po me kujtoni ate fabulen e gjarjprit te ngrire qe fshatarit i vjen keq edhe e sjell te ngrire ne vater te tij . Hajde hajde ēfare ju del nga goja , te vjella jeshile qe nese do i degjonte populli i Kosoves se si shpreheni do u perzihej . Turp , ne fakt per keta lloj mostrash mosmirnjohes vendi eshte Palestina , atje le te mburrin shehidet e te luftojne me Allahun e tyre neper flamure qe nje Palestine te lire nuk u jep dot .

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Une Di qe shqiptaret e Shqiperise ne jete te jeteve kane luftuar kurre duke valevitur flamuj fetare , kete gje nuk e besoj gjithsesi qe ta kene bere as ne Kosove se ajo pjese qe luftuan ishin me shqipen dykrenare Kudo si kushtrim .

Me tregoni Flamujt jeshile te islamikeve qe paskan luftuar ne Kosove , ku jane mbishkrimet e tyre , jeshilleku ??

Une besoj se pikerisht ata qe ja kane mbathur me shume ishin myslymanet e Kosoves dhe kush luftoi ishte atdhedashes .
    Pse e them kete sepse islamiket e kane manover te tyre pabesine dhe se si fshihen pas grave e femijeve kete e kemi pare shume mire ne Palestine .

Rrespektet e mia per luftetaret e lirise , turp mbi islamiket burracake qe lane popullsine kurban ne dore te sllavit , dhe mos thoni qe keta nuk ishin shumice . Sepse ishin qindra mijra meshkujt e ri te cileve Uēk u bente thirrje e ata strukeshin neper stadiume te Shqiperise e neper shkolla e kudo e kishin mbush vendin .

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Gostivar, eshte budallallek te thuash qe pjesa me e madhe e luftetareve ishin musliman. % e popullsise muslimane ne kosove eshte me e larte se ne Shqiperi, qe di qe ka qene 70%. Normal qe pjesa me e madhe do i perkisnin besimit musliman.
    Ate cfar te them une ty eshte se shumica e luftetareve ishin musliman. Dhe ate qe te them une ty eshte se 95% e muslimaneve shkojne dhe falin Xhumane cdo jave, kundrejt 35% te kristijanve qe shkojne ne Meshe cdo te Dielle.

Ajo qe mua nuk me pelqen eshte se duke u bazuar ne kete tog fjalesh " se sa % e muslimaneve jane praktikues se fese" pretendohet te zvogelohet numri i muslimaneve ne minimun!!! Dhe kjo eshte genjeshter!!! Pra njerezit e tille duke shfrytezuar kete retorik mundohen qe me ane te genjshtrave te paraqesin nje fotografi tjeter te perberjes fetare ne Kosove, Maqedoni e ne Shqiperi.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    PYETJA [5]
    Pse pjestarėt e komunitetit Krishterė i ofendojn Muslimanėt vazhdimishtė edhe pse janė tė njė kombi tė tyre (mos vall bibla ka ndonjė urdhėres pėr ti ofenduar Muslimanėt ? mos vall keni frik nga Muslimanėt ? mos vall janė tė lidhur ndėrmjet veti dhe janė tė drejtuar direkt me Krisjuesin e tyre dhe ju e keni ndoshta mė ndyshe ? mov vall i frigoheni mos egzistencės ? mos vall vuni nga ajo qė Kur'ani ėshtė libėr hynor i garantuar dhe i padyshuar ndėrsa tek ju po ndyshohen her pas here ato libra qė jeni duke i ndjekur ? ju lutem sinqerishtė ma qartesoni kėtė sepse ne e respektojm fen tuaj sepse kemi urdher nga Krijuesi ynė, e rėspektojm dhe Jisu Krishtin tuaj sepse ėshtė Isai a.s i dėrguari i Zotit tonė dhe e duam shumė. Ndėrsa njė pjesė e konsideruar e tė Krishterve na ofendojn ne Muslimaneve pa ju bė asgjė, na shajn Muhammed Mustafan Salall-llahu Alejhi Weselem dhe sdua tė futem mė tej deri te karikaturat ndaj ti. Ja dhe nė kėtė temė mundeni me parė, asnjė ofendim nuk ėshtė nga Muslimanėt, ndėrsa nga tė Krishterėt ka shumė qė ofendojn, shkruajn fjal tė pista. Ju lutem pse kjo ndodh me pjestarėt e besimit Krishter, keni ndonjė urdhėres nga bibla apo jo ?

Pse genjen, apo nuk je objektiv. Ben nje kontroll e do te gjesh se jane me shume myslymanet qe flasin keq per katolike. Qe hapin tema kunder...Shpesh here vetem duke nisur nga thashetheme pa baze. A do qe te perkujtoj disa emra? Mjafton qe tepermend cfare zokonisht e panderprere sdhkruhet per Nenen Tereze.
    Une shkruaj shume ne forumin dhe asnjehere nuk kam folur keq as per Muhamedin as per nje myslyman. Do te gjesh vetem nje mesim per fene tone.

Torrkerry
    Torrkerry
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga torrkerry : 01-04-2009 mė 11:03

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin
    toni77_toni Mos u ngut
    toni77_toni Mos u ngut dhe nėse dikund mund qė tė kem gabuar e ndoshta dhe skam gabuar aspak sido qė tė jetė duhet pasur maturi dhe toleranc fetare besoj.
    Jo unė nuk pata arsye per tu ngutė, por me ngute dhe me nguce ti sepse bere vlersime mbi besimin time duke thene te pa verteta mbi besimin dhe shkrimet e mia. Kjo qe thua ti: “Ndėrsa toni77_toni thotė qė nuk ėshtė Zot Jisu Krishti”! Unė nuk ethash dhe secili mund te vertetoj ne ato shkrimet e mia te meparshme ne kete temė. Ndoshta ishte mungesė e te kuptuarit tende ne shkrimet e mia, ateher kur njeriu nuk mund ta kuptoj as qe ja vlenė pėr te humbur kohė. Nuk po them te besoj dikush atė qe them, port e pakten ta kuptoj qka shkruaj duhet. Keshtu qe ma mbylle deren per debat dhe shkembim te pervojave toan fetare, deren ma mbylle duke bere komente mbi mua dhe besimin tim nė shpikje tua dhe ajo nuk ėshtė e drejtė. Unė nuk u pergjigja per ta vlersuar dikush, por pergjigjet I ndjeva mėshumė sit e nevojshme pasi jam I Krishter dhe nji besimtar I besimit tjeter po pytė, mendova se e keni me sinēeritet, por verejtja jo sonēerotetin tėndė dhe u terheka dhe jam I terhjekur pavarsisht vlersimeve tua mbi mua.

Ti e di qė vetėm Krijuesi ėshtė i pėrsosur ndėrsa njeriu mundet tė gaboj sepse tė tilla jemi, me gjithė ate skam ētė bėj unė qė ju nuk jeni tė gatshėm pėr njė debat qė fundi fundi ėshtė mė shumė nė dobi tuajen ky debat se sa tė Muslimanve a?
    Ja; shiqoje veten tash se si bene vlersime dhe komente!
    Xhennete, ne debate komentet ipen rreth temes e jo rreth personit qe flet apo shkruan. Unė jam pergjigjur pytjeve ne besimin dhe pervojat e mia si nji I krishter, e jo per dobi timen, edhe ketu ke vlersim te gabuar. Pse them te gabuar?
    Njeher thua: “Ti e di qė vetėm Krijuesi ėshtė i pėrsosur ndėrsa njeriu mundet tė gaboj sepse tė tilla jemi”. KJo eshte e vertetė dhe pajtoj plotėsisht, por ti ne vazhdim thua se: “fundi fundi ėshtė mė shumė nė dobi tuajen ky debat se sa tė Muslimanve a”! dmth, sipas teje mesimet dhe pervojat mbi Zotin janė tė njianshme, apo, te tjeret janė tė persosur nė besimin e tyre dhe u mjafton. Per mua I dobishem ėshtė edhe e mira edhe e keqja, sepse nga te dyat mėsoj dhe mė zbulohet diēka e re.

Thjeshtė ju kam japur njė mundėsi nga njė Muslimane tė parashtroj pyetje pėr besimin Krishterė dhe posa erdha nė pyetjen e pestė (5) ju si pėrfaqsues tė Krishterve u dorzuat menjėherė nė atė pyetje pėr ti ikur No problem.
    Jo Xhennete motra e ime nuk kam ikur dhe nuk kam ndoni arsye. Edhe ketu me paragjykime! NUk kam ndonji arsye te iku, PSE te iku? Unė jam ne gjendje te jap pergjigje derisa nuk ka ma pytje tjeter, sepse ėshtė e Verteta biblike qe flet. Por, ajo qe ti nuk po e kupton dhe mua nuk po me pelqen, komentet dhe vlersimet me paragjykime te gabuara janė irituese per mua. Ti ke hapur temen dhe nuk I permbahesh temes apo nuk din karakterin e temes! Nuk eshte tema: Krahasime - Besimi I Krishter - populli I Krishterė dhe besimimi Islam-populli Islam. Tema ėshtė; Pytja per te krishterėt dhe ti duhet pritur pergjigjet pa marrė parasyshė te pelqejnė apo jo. Pergjigjet per secilat pytje I ki nga unė dhe nga disa besimtar te tjerė. Qka ban ti pas pergjigjes time? Merr shembull librat jo te krishtera, kjo ėshtė irituese per mua Xhennete dhe tregon karakterin tėndė jot e sinēert. Ti kur thua: “Nė Ungjillin e Barnabės qė unė shumė e pelqej pėr ta lexuar”! Eshte disi e pa kuptimt sepse ti e din se Kisha ka shkrimet qe beson se janė tė frymėzuara nga Zoti, ndersa ai I Barnabės ėshtė jasht Kishe. Tani doren ne zemer kjo ėshtė e njėjtė sikurse unė nėse marr ndoni shkrim qe Islami nuk e pranon sit e vertetė dhe te them ty; kjo me pelqen. Nese mua me pelqen, ather jam duke luftuar kunder te vertetes tende dhe po luftoj me armė tė djallit. Dmth. Xhennet mos u sherbe, te pakten mos u sherbe me shkrime jot e krishtera ne pytje pergjigje nga te krishterėt. Ateher edhe kjo ėshtė pjesė e pa pjekurisė sė debatit. Ėshtė njėjtė sikurse unė nėse marr nga armiqt e Muhamedit dhe lexoj dhe ty te them kjo me pelqen, e pse te pelqen? Sepse nuk eshte islame!! Le e Xhennete se u zbulove se qka te pelqen! Siq te kam thėnė unė ketu dalloj nga ty. Dalloj sepse mua nuk me pelqejnė shpifjet qe I behen besimit Islam dhe Muhamedit, pavarsisht se unė kam tjeter besim, por shpifja dhe fallcifikimi ėshtė nga djalli dhe asgjė se ėshtė e dreqit, unė nuk e pelqej sikurse nuk duhet pelqyer asnjėrit nga ne.

toni77_toni ti duket se ke menduar qė unė bėj pyetje pėr dėshirėn tėnde,
    Jo bre motra ime, unė nuk kam at hall por ti ashtu gjykon dhe per ata je ku je! Falemderit per vlersimet tua “maxhike”!

Ti thua her Jezus Krishti ska qenė Zot e her e thua qė ka qenė si nė rastin e fundit…
    Jo. Unė nuk thash as nuk e them, ti, ndoshta pa dashje por po me shpifesh per te treten her. Problemi ėshtė se ti je ajo qe nuk e kupton dhe per at arsye nuk je e krishtere por I perket tjeter besimi.
    Krishti Jezus ėshtė Zot dhe Njeri. Nuk duhet te them tjeter. Mos ma perserit tjeter nese rrespekton te drejten.

ndėrsa toni77_toni ne e dim mjaftė mirė ashtu sikurse ju qė e dini mjaftė mirė qė Bibla qartė thootė qė Jezusi ( Isau a.s.) ėshtė bir i Zotit.
    Po ashtu thot dhe ashtu ėshtė. Ti as nuk e beson birėsinė e Jezusit, as nuk e beson Biblen. Ateher kur nuk e beson veq ki vu barikada ndaj te vertetes dhe nuk don te vazhdojsh ne zbulesen e vertete. Unė para se te jap pergjigje lidhur me kete thenje tende dua te pys shkurt dhe trup: A ke marrur mundin te pakten njė kohė mujore tė kushtohesh nė lutje duke iu lutur Zotit me keto lutje; “Zot, dua tė njof te verteten mbi Ty, te lutemi zbulomu ku mund te takoj”! Apo ke perqafuar atė qe te mbizotron pa kunsulltime me Zotin dhe pa lutje. Te jesh e bindur se dy vite lutja, me vendosmeri, iu drejtova Zotit t’mė zbulohet, nuk isha unė njeri qe me binte as prifti as hoxha, askush, asnjė shkrim edhe pse I lexoja, as prindi as kerkush ne botė. Doja te jam I lire, pa ndonji ndikim dhe t’mė zbulohet Zoti. E besoja ekzistencen e Zotit por jo ma gjatė. Eh, Zotin e takova ne Krishtin dhe aty qendroj. Kjo zbulesė nuk ėshtė larg askujt por nuk ia kerkojnė njerėzit me sinēeritet.

Ndersa sa I perket asaj qe thua: “Bibla qartė thootė qė Jezusi ( Isau a.s.) ėshtė bir i Zotit” Kjo eshte mase e vertetė. Krishti ėshtė I linduri I Zotit, nuk ėshtė I krijuar sikurse krijesat. Ēka lindė prej Zotit Zot ėshtė. Ēka limd prej njeriut njeri ėshtė. Ēka lind prej drurit dru ėshtė. Ēka lin prej djallit djall ėshjtė. Mendo dhe medito mire se qka po them. Mos u ngut me vlersime pork kjo qe them duhet te mmeditohet kohė tė gjatė.
    Krejt se qka kam shkruar ne shkrimin ne faqen 20 te kesaj teme eshte kjo qe thuhet tash, por ti je ajo qe nuk e ke kuptuar, te pakten pak. Ti kur merr shembull Bible dhe thua se ““Bibla qartė thootė qė Jezusi ( Isau a.s.) ėshtė bir i Zotit” duhet njėkohsisht ta marsh edhe shembullin kur thotė, shumė her, “I lindur” apo “Ty te Linda” etj. Pra Jezusi ėshtė I linduri I Zotit – Zot, sepse Zoti krijon gjėra por kur bėhet fjalė “I lindur” ka krejt kuptim yjeter.

ATĖHERĖ SI ĖSHTĖ E MUNDUR QĖ TĖ JETĖ ZOT NJĖ NJERI?
    Po, edhe unė te shtoj tash kete pytje: Si eshte e mundur se ne ty Xhennete eshte natyra-trupi I yt, dhe ne ty eshte shpirti dhe njėkohsisht je njė. Shpirti ėshtė misheruar dhe edhe pse janė dy nuk duken ajo? Asgjė trupi I yt nuk vepron pa shpirtin dhe shpirti pa trupin! Trupi ka varsi ne shpirtin sepse nese largohet shpirti nga trupi, ateher tupi behet I vdekshem dhe I pa levizshem. Etj etj etj. Xhennete.

ATĖHERĖ SI ĖSHTĖ E MUNDUR QĖ TĖ JETĖ I BIRI I ZOTIT DHE ZOTI JEZU KRISHTI ?
    E ke pergjigjen ma para ne kete shkrim.

Mendja e shėndosh kėtė hudh poshtė menjėherė pėr arsye se Qenka biri i Zotit dhe Zoti.
    Jo ka mende mete shendosh se mendon ti; Zbulesa ne mendje nga ZOTI. Nuk mund te thuajsh se “mendja e shendoshė” sepse nuk jemi ne ata qe vlersojmė se cila mende eshte e shendoshė dhe cila jo, na mund te mendojmė por, a eshte e vertetė apo… mbeten ne te ardhmen ta kuptojmė? Te kam thene dhe po e perseris Xhennet se; vėrtetė nė botėn tonė, me eksperiencėn tonė tė kufizuar njerėzore, ėshtė e vėshtirė tė kuptosh Zotin por ne duhet thirrur ne lutje Atij, Ai tani zbulohet sepse nuk mjafton aftesia e jonė ne kete Persosmeri – zbulesa mbi Zotin e vertete.

Zoti paska vdek e trashigues e paska lėnė Jezu Krishtin Po nuk vdek more Zoti asnjėherė
    Mos u ngerdhiz sepse nuk ėshtė lojė me Zotin. Zoti nuk ka vdekė. Zoti nuk vdes. Ai ėshtėshtė I pa vdekshem por mekati I Adamit ne ty nuk lejon ta kuptojsh te verteten.
    Kur behet fjalė per vdekjen e Krishtit, fjala ėshtė per vdekjen e trupit e jot e Shpirtit. Shpirti Zotit e ngalli trupin. Shpirti I ZOTIT ėshtė I pa vdekshem. Ti po bie ne kundershtim me veten dhe besimin tende sepse ti beson se trupi vdes e jo shpirti. Para se te ngerdhezesh mendo pak.

Pse pjestarėt e komunitetit Krishterė i ofendojn Muslimanėt
    Ti pak me pare ofendove besimin tim dhe bile u ngerdhezshe! Nuk te duket ofendim ty kur me djallzime dhe perqeshje e bene Zotin tim te vdekur? Jezusi-Zoti nuka ka vdekur, ishte trupi I cili vdiq dhe u ngjall. Por ty ofendimet te duken bakllavė dhe nuk I dallon. Kurr ma mos u ngerdhez kur flet per Zotin e dikujt, sikurse unė nuk ėshtė mire tė qaraveshna duke te qeshur Allahun qe ti e beson. Kjo eshte kulmi I ofendimit dhe fyrjes por, ty te eshte mshehur ne vetjen tende dhe nuk e kupton.

mos vall keni frik nga Muslimanėt
    Ja se qka flet tash?!! Nc nc nc!!

Krishtlindjet origjinen a e kanė tek Paganet apo te Krishterėt (Cila e festonte e para dhe kjo fest a u emėrtua mė vonė me emrin KRISHlindjet.
    Eja naten e Krishtlindjeve ne Kishė nė Prishtinė pasi je e prishtines dhe meso se ēka eshte Krishtlindja. Krishtlindja eshte kujtesa dhe kremtimi I lindjes sė Krishtit.

Ndoshta dikur kjo date apo kohė ka shenuar diqka tjeter, por se Krishti dhe populli I Tij kam fuqinė ta zhdukin paganizmin dhe te shendrrojnė besimin ne hyjni te rrejshem ne Atė tė VERTETEN KRISHT. Sot Krishtlindja eshte kremtimi I lindjes se ZOTIT KRISHT dhe te ftoj Xhennete te jeshė pjetare e ketij kremtimi, nuk them te konvertohesh (sepse ti mund te me akuzojsh tash) sepse nuk eshte qellimi aty, por si shqiptare se thirresh, te pakten ne keto shkrime dhe tregohesh tolerante, deshmoje atė sepse njeriu ne veper e deshmon vetveten e jo ne fjalė. Unė kam shumė shokė dhe shoqe te besimit Islam te cilėt vine naten e Krihtlindjes dhe diten e Pshkėve ne Kishen tone. Bashkangjitju ketyre edhe ti.

Sidoqoftė uroj qe zbulesen mbi Zotin mos te ketė asnji force qe te kufizon nė njeriun. Zoti veproftė ne secilin njeri.

Ty Xhennete dhe secilit besimtar Islam me vullnet te mire, uroj bekime te Zotit Atij qe krijoj gjithėsinė. Uroj qe most e kemi mė shumė pika qe na ndajnė por ato qe na bashkojnė. Most a kuptojmė njeri tjetrin te ndarė port e bashkuar ne NI ZOT te pa vdekshem dhe tė Dashur, ni gjak dhe FLAMUR. Traditė dhe Kulture. Duke mos harruar se kemi te njejtin fat dhe vuajtje.
    Jemi vėllezer dhe motra, debat dhe shkembime PO, paragjykime dhe perjashtime JO.

Pershendetje dhe gjithė tė mirat
    Toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 01-04-2009 mė 11:40
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ate cfar te them une ty eshte se shumica e luftetareve ishin musliman. Dhe ate qe te them une ty eshte se 95% e muslimaneve shkojne dhe falin Xhumane cdo jave, kundrejt 35% te kristijanve qe shkojne ne Meshe cdo te Dielle.

Ajo qe mua nuk me pelqen eshte se duke u bazuar ne kete tog fjalesh " se sa % e muslimaneve jane praktikues se fese" pretendohet te zvogelohet numri i muslimaneve ne minimun!!! Dhe kjo eshte genjeshter!!! Pra njerezit e tille duke shfrytezuar kete retorik mundohen qe me ane te genjshtrave te paraqesin nje fotografi tjeter te perberjes fetare ne Kosove, Maqedoni e ne Shqiperi.

GV_USA
    Nuk e mohova Gostivar faktin qe pjesa me e madhe e luftetareve i perkiste besimit musliman, por nuk me erdhi mire qe xhenneta e permend si fakt kundrejt besimeve te tjera.
    Ok, e shikoj qe ajo qe thashe une ne lidhje me praktikimin te preku. Po e le menjane ate, se dhe vet se kam idene se sa e praktikoni fene ju te Kosoves ne krahasim me te Shqiperise. Nuk po kapem pas faktit se sa e praktikojne, por pas %. Si mund te pretendosh qe ne nje vend me % me te madhe muslimane, mbase mbi 80%, te kete patur me shume luftetare te besimeve te tjera?
    Feelings change - memories don't.

Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Embelsira e Forumit - Xhenneta Morina
    Nga Xhenneta-Morina nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 22:59
  3. Intervistė
    Nga sabit idrizi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-03-2009, 10:14
  4. AKSH hedh ne ere Gjykaten e Qytetit te Struges
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2003, 08:11
  5. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •